sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

ÅKE EDWARSON

Åke Edwardson (s. 1953) on göteborgilainen rikoskirjailija. Ennen kirjailijaksi ryhtymistä hän työskenteli toimittajana ja yliopiston opettajana.

Åke Edwardsonilta suomennettu Winterin viimeisen talven lisäksi:

Enkelitanssi (LIKE 2003), Etäisiä huutoja (LIKE 2002), Varjoa ja aurinkoa (LIKE 2002), Se ei päättyä saa (LIKE 2002), Maanpäällinen taivas (LIKE 2005), Kivinen purje (LIKE 2008), Winterland - rikostarinoita (2005), Huone numero 10 (LIKE 2007), Armahin maa (LIKE 2008) ja Melkein kuollut mies (LIKE 2009)

Tässä mies, jonka päässä syntyvät kauhut vailla mitään rotia!

8 kommenttia:

 1. Tuntematon kirjailija mulle,mutta vaikuttaa mielenkiintoiselta.Kiitos tästä tutustuttamisesta Leena:-)

  VastaaPoista
 2. Eipä kestä! Eikös suvisiin sadepäiviin sovi dekkarit hyvin ja tämä herra tekee niitä parhaasta päästä.

  VastaaPoista
 3. En ole lukenut enkä tavannut häntä, vielä.

  VastaaPoista
 4. Hannele, teeppä se! Jos äijä tekee ruokaa kuin Winter, on peto keittiössä. Ja aina hän niitä Götebogin kampeloita luettelee, kun kampela on minusta niin herkullista.

  VastaaPoista
 5. Winterin keittiön tuoksun melkein tuntee. Edwardson on yksi ihan suosikkejani. Winterin persoona on kiinnostava ja henkilökuvaus loistava.

  VastaaPoista
 6. No, sinähän Anne, pelastit minut Varjoa ja aurinkoa -kirjan pelolta viemällä kirjani pois;-) Olet kovempi mimmi kuin minä, mutta enhän minäkään ole voinut jättää yhtään Edwardsonia lukematta...

  Minäkin aina tunnen Winterin keittiön tuoksut...

  VastaaPoista
 7. Hannele, niinpä on, mutta arvaa saako sitä täällä Keski-Suomessa. Olen syönyt elämäni parhaan kampelan Göteborgin ulkopuolella olevalla Marstrandin saarella. Se oli halstrattu ja niin herkullinen, että elämäni ainoan kerran otin pääruokaa toisen annoksen!

  VastaaPoista