keskiviikko 23. syyskuuta 2009

HOPELANKAA, KIVIÄ, SYKSYN LEHTIÄ

Tässä on paikka, johon keväällä istutan muutamia orvokkeja kivien koloihin ja syksyisin yleensä pieniä callunoita, mutta nyt ostin ensimmäisen kerran näitä hauskoja hopealankapalloja...Jonain vuonna ylhäältä suikertava köynnöshortensia peittää nämäkin kivet.

9 kommenttia:

  1. Tosi hauskoja nuo hopealankapallot! Hurmaavia! Noitahan pitää käydä hakemassa, eivät varmaan maksakaan maltaita?

    VastaaPoista
  2. Hannele,yllätyin itsekin;-)

    Sooloilija, minustakin nämä ovat hauskoja. Hinta suhteessa kokoon. Tässäkin on kahta kokoa, vaikka se ei oikein kuvasta käy ilmi. Muistaisin, että etualalla oleva on 3-4 ja iso pallo 6-7 euroa.

    VastaaPoista
  3. Onpas tosi hyvännäköiset noissa kivenkoloissa !

    VastaaPoista
  4. Kiitos, Hane!, yllätyin itsekin;-

    VastaaPoista
  5. Meillä ei ole vielä noin ruskaisia vaahteranlehtiä!

    Näyttää kiehtovalta!

    VastaaPoista
  6. Ihan kohta, ihan kohta...odota vain...syksy on kiehtovaa aikaa ja siihen kuuluvat vaahternalehtien ja haapojen uskomattomat värit. Koska olet myös kuvataiteilija, niin pakko sanoa: Minä jaksan aina vain hämmästellä, kun vaahteranlehti on oranssia, punaista, vihreää ja keltaista ja kaikki tämä yhdessä lehdessä. Se on aika hieno juttu...täytyy varmaan laittaa yksi sellainen prässin alle kuivumaan ja liimata puutarhakirjaan.

    VastaaPoista
  7. Vaahteranlehdet ovat kovin ainutlaatuisia suomalaisessa luonnossa. Wäkkärässä tuli mieleen, että kyllä se on mahtava näky kun aurinko paistaa, on lämmintä, ja 'taivaalta' sataa keltaisia koivunlehviä ... Siellä vaahterat eivät olleet vielä minkäänlaisessa punnerruksessa, viherryksesä tai kellertävyydessä.

    VastaaPoista
  8. Tiedän, äidillä on Luvialla kesä, mutta silti: yhtenä aamuna maa oli siellä kuurassa ja sisareni sai raapia jäätä autonsa ikkunoista. Meri voi yllättää! Mutta siellä ei ole jouluna lunta!

    Assi Koivisto on kirjoittanut kirjan Haapa, eikä syyttä, sillä haapa soittaa havisten tuulessa, suvella antaa kolopesijöille suojan sisältään ja syksyllä pukeutuu punaisen kaikkiin sävyihin. Minulla olisi haapaa paljon ellei Ukkometso vihaisi haavan 'kevätmatoja', jotka sotkevat kaikki paikat. Niiden tilalla vaahteroita ja metsälehmuksia ja vain pari haapaa.

    VastaaPoista