maanantai 5. lokakuuta 2009

NYT VIETETÄÄN VALTAKUNNALLISTA...


Nyt vietetään valtakunnallista Eläinten viikkoa, jolla on tarkoitus kohdistaa huomio eläinten hyvinvointiin. Liian moni eläin ja etenkin koira kärsii huonosta ja välinpitättömästä, osin jopa julmasta pidosta.
Koira on niin vaativa lemmikki, että sitä ei kannata ottaa ollenkaan ellei sitoudu noin 15 vuodeksi vastaamaan hänen hyvinvoinnistaan.
Koira on laumaeläin ja hänen laumansa on perhe. Älä ota koiraa, jos olet uratykki ja paljon, pitkiä päivä poissa kotoa, olet kuumaverinen ja hermostut ellei koira mielestäsi ymmärrä toiveitasi. Koiran kasvattajalla pitää olla pilkettä silmässä ja pitkä pinna sekä vahva tieto, että KOIRAN AINOA PYRKIMYS ON MIELLYTTÄÄ SINUA. Mikäli koira ei ymmärrä, mitä häneltä odotat, olet itse tehnyt virheen! Älä myöskään koskaan ota koiraa lasten leluksi! Vastu koiran hyvin voinnista on aina perheen aikuisella.
Kaikille niille, jotka uhraavat aikaansa ja energiaansa koiraansa ja joilla on pilkettä sielussa ja silmässä, toivotan ihania hetkiä koiruuksiensa kera! Uma Aaltonen: "Mikään ei ole ihmisen syliin niin sopiva kuin koiranpentu".

2 kommenttia:

  1. Valtakunnallinen eläintenviikko on oikein hyvä teemaviikko! Enemmän vielä saisi olla mediassa esillä..Tai sitten en ole niin tarkasti seurannut.

    Viikonloppuna järkytyin Iltasanomien kriittisestä jutusta, jossa käsiteltiin Venäjän sirkuksen jääkarhuja: ne laitetaan luistelemaan luistimilla, ne tanssivat valssia ihmisten kanssa jne.. Näyttämön takana niitä säilytetään pienissä häkeissä, jossa ne joutuvat kyyryssä istumaan. Ja ajattele, kyseessä on JÄÄKARHUT ! EIVÄT NE KUULU SIRKUSESITYKSIIN TAI JÄÄSHOWHUN ! Onneksi lehti ja toimittaja suhtautuikin kriittisesti tähän asiaan!

    VastaaPoista
  2. Sooloilija, minua ei kukaan saisi minkään valtakunnan sirkukseen ja Venjällä on kautta aikojen kiusattu etenkin karhuja. Niille on laitettu rengas nenään ja sitten vain tanssimaan ketjun päähän. En pidä myöskään eläintarhoista, mutta kylläkin isoista luonnonsuojelualueista, jotka voivat olla jopa aidattujakin eläinten suojelemiseksi tai sitten sellaisia kuin on Ähtärin eläinpuisto, jossa mm. lumileopardi.

    VastaaPoista