sunnuntai 11. lokakuuta 2009

ONCE EARLY IN THE MORNING...

...the most beautiful swans in the dawn...
The picture by Pekka Mäkinen.

18 kommenttia:

 1. Vau,onkin aivan mahtavan upea kuva!

  VastaaPoista
 2. Yes! Ajoitus= Aamu, Ammattilainen=Pekka ja Sitten Se Jokin. Tämä on Luvialta, ihan siitä likeltä, jossa olen asunut...merenrantaan ei pitkääkään matkaa.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanuutta! Olen aivan sanaton...

  VastaaPoista
 4. S., kuinka ihanaa, että edes lainahöyhenissä kykenen kerran häikäisemään sinut!, jolla on yllätys toisensa jälkeen tarjolla minulle alkaen pesusienten lisääntymisestä ja päätyen ties minne.

  Minä aivan rakastan tätä kuvaa, jossa tuoksuu meri ja aamu-usva ja kuuluu joutsenten siipien asettelua, mutta vain vähän ääntä, sillä sitä pitää säästää etelään muuton matkaääniksi.

  VastaaPoista
 5. Allu, minä muistin, että tässä kuvassa olisi ollut Kanadan hanhia...;-), sillä tuo aamu-usva toi mieleen Rodetalin. Tämä olisi ollut kaunis hanhillakin, mutta onhan laulujoutsen nyt aina laulujoutsen, Sibeliuksen lintu ja innoittaja ja Suomen kansallislintu.

  Pekka on loistava kuvaaja, mutta minä pidän tätä hänen parhaana kuvanaan kaikki kohdat huomioiden: tunnelma, värisävy, joutsenet, heijastukset vedestä, levitetyt siivet, metsän siinto etäämpää, rauha, aamu-usva...

  VastaaPoista
 6. Kiitos Leena, mutta enhan mina ole varsinainen luontokuvaaja vaan pelkka luontokuvien ohkulkiessa napsaaja. Olen aina ihaillut luontokuvaajien karsivallisyytta miten he voivat jossain maralla suolla viettaa tuntikausia mahallaan pitkilla putkilla tahyillen ja odottaen ja ei aina valttamatta tuloksia saaden. Ei kavisi ikina minun malttamattomalle hyppivalle luonteelleni. :-) Onneksi sentaan elamme digiaikaa ja voin napsia kymmenia kuvia samasta kohteesta siina toivossa etta jonkin voisin kelpuuttaa blogiini (eika sekaan onnistu aina).

  VastaaPoista
 7. Hyvä S., sinä tarjoilet minulle ja varmaan monelle muulle aivan uutta tietoa ja asiantuntemuksella. Kuinka moni Suomessa tuntee Israelin luontoa!

  Minä en edes tunne sanaa kärsivällisyys, mutta kuten sanoit, kun ottaa riittävän monta kuvaa, ehkä yksi sitten kelpaa blogiinkin.

  Tämä Pekka, joka on ottanut mm. tämän joutsenkuvan, saattaa maata maassa tuntikausia aivan hiljaa odottamassa, että linnut laskeutuvat. Erityisesti muistan hänen kertoneen menneen tunteja siihen kuvaan, jossa pääskyemo syöttää poikasiaan. Pesä oli kuitenkin onneksi suulissa (=lato) eli sai olla sääsuojassa.

  Mitähän jännää sinulta seuraavaksi...

  VastaaPoista
 8. Älä muuta sano! Voin ihan hyvin yhtyä ihasteluun ja hämmästyksen huudahduksiin, kun en ole itse ottanut;-)

  VastaaPoista
 9. Kaunista. Iloinen että meillä joutsenia täällä, keväällä rauhoitettua. Jäävät talveksikin.

  VastaaPoista
 10. Göteborgissa täytyy sitten olla varsin lauhaa, vaikka meren rannalla. Minulla on kuva seinällä Porin rannoilta, kun joutsen lähtee melkein jäistä lentoon. Joku teki ilmoitukse kiinni jäätyvästä joutsenesta ja sitten tietty palomiehet tms. asialle ja lehtikuvaaja mukaan. Lintu hätistettiin liikkeelle ja kyllä sitten kaunisti lähtikin.

  VastaaPoista
 11. Mitä muuta voi sanoa tästä kuvasta kuin, että hieno tunnelma ja hienot sävyt kuvassa. Kaikki jo edellä sanoivat muuta.

  VastaaPoista
 12. Just niin! Tätä pitää vain katsoa ja nauttia siitä.

  VastaaPoista
 13. "Mitahan seuraavaksi", kysyit. :-)
  Haa, vedin hihasta pelikaanikortin!

  VastaaPoista
 14. Nyt herätit uteliaisuuteni...lähdenkin heti katsomaan.

  VastaaPoista
 15. Kyllä joutsenet ovat kauniita ja tietävät roolinsa. Mitähän miettinee tuo yksinäinen hanhi tuolla taustalla? Odotteleekohan toisia hanhia, vaiko muuten vaan on sattunut joukkoon!

  VastaaPoista
 16. Muuttavatkohan joutsenet ja hanhet yhdessä vaikko vain viivähtävät samoilla lepopaikoilla?

  VastaaPoista