keskiviikko 7. lokakuuta 2009

SCRIPTORIN YLIVALTAA BLOGISSANI...ILOLLA!

Tiedän, että nyt on meri- eikun kirjaselityksen paikka! Siis Helsingin kirjamessut painavat päälle. Ne ovat Helsingin messukeskuksessa 22.-25.10. Tähän liittyen minä luen teille vielä muutaman kirjan (,jos saan nuorisolta rauhan;-) ja TULEN TOISTAMAAN MINUA ARVOSTELUKAPPALEILLA TUKEVILLA , NS. OMILTA KUSTANTAJILTA MUUTAMIA UUTUUKSIA IHAN KIRJAMESSUJA ENNEN.

Nyt on sitten kuitenkin tämä toinen asia eli noin kymmenen kirjallisen nuoren upea lehti Scriptor 4/2009, jota myydään vain Helsingin Akateemisessa kirjakaupassa SEKÄ kirjamessuilla Suomen Nuorisokirjailijoiden osastolla joka messupäivä to-su klo 12.15-13. Lehden hinta on 3 euroa.

OLEN AIVAN MYYTY NÄIHIN KIRJALLISIIN TEINEIHIN! Heidän ikänsä on 14-16 vuotta ja mitä he kirjoittavatkaan: ette ikinä usko! Tässä uudessa Scriptorissa on esim. kirjailija Katharina Hagenan haastattattelu, kiinnostava essee runoilija Rainer Maria Rilkestä, Runokahvila, Kirjallisuuskritiikkejä etc. etc.

Tämän selityksen jälkeen julkaisen kuitenkin lehdestä Kuukauden tekstistä Lauri Linnan novellin Monopoli. Kirjoitus on erittäin oivaltava, omaa vahvan intensiteetin ja on täynnä aivan käsin kosketeltavaa, tiheää tunnelmaa. Kirjoitus on myös surumielinen: "Joka iltaista peliä lukuun ottamatta vaimo vietti aikansa lähinnä yksin. Hänellä ei ollut kuin muutama ystävä. Ja nämä ystävätkin pitivät vaimosta vain sen takia mitä hän oli ollut." Ystävät pitivät vaimosta vain sen takia mitä hän oli ollut!

Linna taitaa jo hyvin nuorena selkeän kerronnan salat, mutta tajuttomalla kyvyllä tihentää tunnelmaa: Tätä en voinut olla lukematta! Et sinäkään!

Älkää nyt sitten ihmetelkö, mitä minun blogissani tapahtuu: TÄMÄN NIMI ON VANHAN VALTAUS!!! (vaikka Tuomiojaa ei missään näykään eikä kuulu Kaisa Korhosen laulua...) Ja asiaa ei paranna yhtään se, että Pekka Nihtisen valokuva ja Tuure-Eerik Niemen tekstit ja osuvat värit ovat tehneet kannesta herkullisen ja niin voimauttavan, että tämä kansi tulee kulumaan puhki blogissani.

Rakkaat Lukijani, nyt lähdetään pelaamaan Monopolia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti