maanantai 12. lokakuuta 2009

TUNNELMAA PIMEÄÄN

Tässä minun helppo keinoni ottaa ilo irti pimeästä vuodenajasta. Laitan sinne tänne pimeän ajan valaisimia, joiden suunnittelu on vapaata ja villiä. Käytän 40 sisälampun sarjoja ja tungen niitä kirkkaisiin maljakoihin ja annan palaa marraskuulta maaliskuun lopulle. Tässä on kaksi sarjaa yhdessä eli 80 pikkulamppua. Tämän piironkin päällä hieman hienostellaan ja lamput ovatkin Aallon isossa maljakossa, jonka olen ostanut ihan iiriksiä varten.

Parissa huoneessa laitan noita valosarjoja ikkunalaudalle ja niiden joukossa saavat omassa rauhassaan olla kukat, valokuvat, meren rannan kivet etc. Toki niitä voi myös vapaasti ripustella roikkumaan vaikka peilin kulmaan, mutta minä olen tyytynyt toistaiseksi näihin maljakoihin ja ikkunalautoihin. Pääasia, että valot ovat kirkkaat, jolloin käyvät omasuunnittelemasta valaisimesta, eivtkä ole siis esim. ennenaikaiset jouluvalot. Tekee kivan tunnelman, jos peili takana, kuten on tässä kuvassa.

10 kommenttia:

 1. Kaunis peilipiironki! Mummolassa on samankaltainen, tuon Jäärdan äidin kampauspöytä.

  VastaaPoista
 2. Äiti on tehnyt joskus jouluksi tuollaisia asetelmia :). Kun olin pieni, meillä oli palmu, ja siinä oli jouluvalot, se oli mahtava.

  VastaaPoista
 3. Tämä taitaa olla mun rakkain mööbeli. Ihanaa, että mulla samaa jotain samaa kuin Jäärdan äidillä;-)

  Tuure, tämä ei nyt ole jouluvalo, vaan sitä voi ajatella vaikka mun itsetekemänä valaisimena, jota voi käyttää milloin vain. Mutta minulla se on marraskuusta maaliskuulle. Noita valoja voi tunkea minne vain eli taivas on kattona kun alkaa niistä suunnittelemaan juttuja.

  VastaaPoista
 4. Juu, tiedän, mutta jouluna kaikenlaista hauskaa vasta tulee tehtyäkin.

  VastaaPoista
 5. Ihana! Minäkin viime vuonna harrastin samaa. Yhden valosarjat jo hajosivatkin. Eivät ne tosiaan ikuisia olekaan. Joten uudet pitää taas lähteä ostamaan. Korkea lasimaljakko odottelee jo hyllyssä.

  VastaaPoista
 6. Tiedätkö, edelliset kestivät pari vuotta ja annan palaa pimeimpänä aikana yötä päivää (eivät kuluta paljon mitään!). Toki niistä oli jo viime vuonna mennyt muutamia polttimoita, mutta nyt ostin tähän kaksi ihan uutta ja laitan ne vanhemmat isona kasana johonkin muualle. Tunge se lasimaljakko nyt täyteen valoja, pimein aika on tulollaan...ja minä kyllä keksin keinot marraskuulle, kun maa martona makaa.

  VastaaPoista
 7. Valosarjat piristääkin kivasti,ja kun tulee pimeää,piti aina ostaa paljon kynttilöitä,mieluiten tuoksuvia sellaisia.
  Onpa nätti piironki!

  VastaaPoista
 8. Meillä on nyt jo arkiateriallakin kynttilä, viikonloppuisin monta, tunnelmaa tuomassa.

  Kiitos! Piironki on huutokauppalöytöni Porin ajoilta. On niitä muitakin, mm. kaksi talonpoikaissänkyä, toinen sivusta aukaistava, toinen päästä vedettävä, yksi kaunis hylly (tätä piironkiakin vanhempi), astioita etc.

  VastaaPoista
 9. Juu, pimeässäkin on puolensa, kun ne oivaltaa.

  VastaaPoista