sunnuntai 1. marraskuuta 2009

EVE VASTAA, MITÄ EN OMISTA -HAASTEESEEN

En omista:
1) Terveyttä. En minä eikä kissani Nelli, joka hänkin on sairas

2) Puolisoa. Yksinäistä täällä - tosin parempi yksin kuin huonon kaverin kanssa!

3) Kirjakaappia. Monia muuttojen yhteydessä möin sadat kirjanikaappeineen; sekä suomalaiset, että saksalaiset (Goethe-Instituutinkirppiksellä menivät kaupaksi kuin kuumille kiville; olinhan säilönytniitä 35 vuotta kaapissani aarteenani). Porukalla oli onnea, kun tulivatminun standilleni. Suuri osa kirjoistani oli ennennäkemättömiäSuomessa. Minulla oli Vankileirien saaristosta lähtien ihan vaikka mitä.Kaikki klassikot (kylläkin saksaksi) Loistavat käännökset. Mm Hugon Kurjat ja Tolstoin Anna Karenina. Minusta tuntui viimeksi mainittualukiessani, että se on naisen kirjoittama. Niin hyvin siinä kuvattiinnaisellisuutta - varsinkin eleitä - sinänsä mitättömiä. Mietin aina,että Tolstoin vaimo on kirjoittanut - ainakin - ne kohdat... :)

4) Hiuksia. Lääkkeet veivät ne.

5) Asuntoa. Ja ennen muinoin meijerillä minua sanottiin sentään kartanonrouvaksi.

6) Karaistuneisuutta talven tullessa. Palelen helposti ja liikaa!

7) Voimia. Olen jotenkin kokoon lyyhistynyt enkä jaksa pitää itseäni pystyssä. Toiveikkuuskin karkaa aina voimien myötä.Otin tämän haasteen, vaikka en sitä saanutkaan. Kuulutte parhaimpiinystäviini. Siksi uskallan kirjoittaa nämä jutut.

Terveisin Eve

5 kommenttia:

 1. Oi Eve,toivon sinulle kovasti voimia.Ja ihania kirjeitä kirjoittivat sinulle ystäväsi Leena ja Tuure.Olet myös minun ajatuksissani.

  VastaaPoista
 2. Voi Eve, kyllä ne hiukset kasvaa uudelleen ja voimat palautuu, siitä on niin monta esimerkkiä tuttavapiirissä. Alles wird gut!

  VastaaPoista
 3. Pakahduttavaa luettavaa.
  Evelle paljon terveisiä!

  VastaaPoista
 4. Tuure ja Leena kirjoittivat niin ihanasti Sinulle. En itse osaa, mutta yhdyn täysin heidän sanoihinsa.
  Täältäkin Sinulle sylintäydeltä voimia odottaa tulevia parempia päiviä - Diese Täge kommen sicher.

  VastaaPoista
 5. Kiitos Teille Kaikille kauniista sanoistanne ja myötäelämisestä. Se on niin tärkeää, sillä ei tätä yksin oikein jaksa... KIITOS! <3

  VastaaPoista