keskiviikko 4. marraskuuta 2009

VEROTUKSESTA

Verotus on toisille rakas ja toisille kuin härälle punainen vaate. Minulle palkkatulon verotus on viime mainittua, koska se ei ole koko elinaikanani ollut Suomessa muiden länsimaiden kohtuullisella linjalla vaan ryöstöverotusta, joka ei ole työnteon kannalta kannustavaa. Älköön Suomi koskaan uskaltako ihmetellä, miksi moni nuori tajuaa tämän ja jää kotiin makaamaan mielummin kuin lähtee siihen helvetin verotuspyörään, jossa moni 12 tuntista päivää tekevä on koko ikänsä! Kadumme iän kaiken ettemme nostaneet kytkintä ulkomaille töihin, kun tilaisuutta tarjottiin. Mutta on myöhäistä katua, kun maito kaatui jo.

Monissa blogeissa on aiheesta ihmetelty, miksi verotustietoja pitää vuodesta toiseen julkaista. Ne ovat ihmisten yksityiselämää ja eivät muille kuulu! Ja toisekseen, eikö Suomen kansa ole jo riittävän kateellista ja masentunutta ilman verotietojen julkistamislistojakin! Jopa Keskisuomalaisen kohtuullisen hyvätuloinen toimitussihteeri Jussi Komulaisen tämän päivän kolumnin otsikko oli: Verotietojen lukeminen on masentavaa.

Keskisuomalaisen Esko Parkkilan Remonttipaine kasvaa (koskee siis verotusta!) -jutussa puolestaan Palkansaajien Tutkimuslaitoksen erikoistutkija Ilpo Suoniemi toteaa:

IHMISTEN ON VARMAAN VAIKEA YMMÄRTÄÄ, ETTÄ KERRYTETTYÄÄN ENSIN RIITTÄVÄSTI PÄÄOMAA YRITYKSEENSÄ JOKU VOI OTTAA 90 000 EUROA OSINKOINA VEROVAPAASTI PER PERHEENJÄSEN.

Minä olen kokoomuksen jäsen, mutta kuuluminen puolueeseen, jota yleisesti pidetään hyväosaisten puolueena ei tarkoita omantunnon puuttumista tai vajetta empatiakyvyssä, joten en hyväksy yllä olevaa menettelyä. Se ei voi olla todellista tässä maassa, jossa on satojatuhansia ihmisiä pelkän kansaneläkkeen (noin 500-600 euroa/kk) varassa! En voi olla heikompia vastaan ja siksi olen heidän puolestaan!

4 kommenttia:

 1. Kovin ovat lainattuja suosittelemasi kirjat Tampereen seudulla. Pirkkalassa - tuossa naapurissa - löytyy juoksijaakin hyllyssä:)

  VastaaPoista
 2. Olen mainostanut Juoksijaa todella paljon ja nyt se juoksee jo itsestään...

  Hustvedtin Kaikki mitä rakastin oli pääkaupunkiseudulla viiden lainatuimman joukossa KOLMEN vuoden ajalta!

  Osta ne! Ainoa, mitä kannattaa omistaa on monipuolinen kirjasto.

  VastaaPoista
 3. "Rakasta verojasi" meille sanotaan, se vain on niin vaikea, kun nuo ns. suurkenkäiset eivät anna esimerkkiä.
  "Älä tee niin kuin minä teen, tee niin kuin minä käsken". Olen aina sanonut,että veroja pitää periä, jotta hyvinvointivaltio pysyy kasassa. Nyt nuo ns. herrat (puolueesta riippumatta) ovat todella ylittäneet itsensä. Vanhukset, sairaa, lapset-kaikki avuttomia ovat taakka,joiden hoitoon ei riitä rahaa. Terveydenhuolto on romuttunut ja romuttuu koko ajan lisää. Miksi? Jostakin syystä on kuulemma rahat loppu!! Mihin ne ovat joutuneet - harvojen ja valittujen taskuun, joiden verotuson koko ajan keventynyt, veroja voi kiertää ym.=valtion verotullot pienenevät,ei ole varaa pitää huolta vähäosaisemmista. Eivätkä he tajua edes hävetä. Työläisiltä vaaditaan palkkamalttia, jopa palkkojen alentamista - pois muilta, ei itseltä: lähimmäisen rakkautta parhaimmillaan. Nämä ovat asioita, jotka saavat verenpaineeni aina kuohuksiin, mutta mitä teen; se jolla on rahaa määrää ja sinne sitä rahaa kertyy aina lisää. Vaikka olen monta kertaa taistellut tuulimyllyä vastaan, tämä epäarvoisuus ei poistu millään keinolla...

  VastaaPoista
 4. Epätasa-arvo on maailman vakio ja ainakaan meidän verot eivät ole koskaan alentuneet.

  VastaaPoista