lauantai 9. tammikuuta 2010

UUNIKUHAA SUPPILOVAHVEROILLA

(neljälle ruokailijalla, jolloin on laskettu kalaa 200 g/hlö + 200 sen päälle)



1 kg kuhafileitä
1 iso keltasipuli
1 nippu tilliä
3 - 4 dl kuohukermaa
suolaa
heikkivainaan hyppysellinen valkopippuria
2 litraa suppilovahveroita (käy myös kantarelleista)


Voitele uunivuoka. Aseta kuhafileet vuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Ripottele pinnalle ensin kevyesti suolaa ja sen jälkeen aivan pieneksi saksittu tilli.


Kastike:

Paista pannulla kevyesti sipulihakkelus sekä pilkotut suppilovahverot. Kaada ensin 2 desiä kermaa ja anna vetäytyä. Lisää hiukan suolaa ja varovasti valkopippuria, sillä ei ole tarkoitus peittää kuhan ja suppilovahveroiden mietoa, upeaa makua. Lisää loppu kerma vähitellen ja anna vetäytyä. Jos haluat suurusta, lisää hiukan vehnäjauhoa tai tuorejuustoa. Vehnäjauho on hyvä lisätä sienihakkeluksen ruskistamisvaiheessa, jolloin sekoittuu tasaisesti.


Kumoa suppilovahveromuhennos kuhan päälle ja laita 200 asteen uuniin 30 minuutiksi.
Nosta vuoka pöytään ja koristele sitruunalohkoilla.
Nautitaan kera uusien perunoiden tai perunamuhennoksen.

Lisukkeena patonki, jäävesi/valkoviini.

Guten Appetit!

Leena Lumi

8 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa herkulliselta! Kuha on suosikkikalani.

    VastaaPoista
  2. Lumiomena, kuha ja siika ovat kalojen parhaita. Tämä on enempi kuin herkullista: kokeile!

    VastaaPoista
  3. Kuha on yksi minunkin suosikkikaloista, njam. Tuli nälkä, toivottavasti saadaan yhtä herkullista illallisella ystäviemme luona, ei tosin kalaa, kun se vaimo "ei tykkää kalasta", vaikka sushi on sen herkkuruokaa.

    VastaaPoista
  4. Ukkometso voisi elää pelkällä sushilla. Minä olen kunnon merenrantojen kasvatti, joten kuhaa, siikaa ja kampelaa, kiitos!

    Kuha on sofistikoitunut kala;-) (Sen maku on niin hienostunut, että laittaminen vaatii taitoa.)

    VastaaPoista
  5. Herkulliselta vaikuttaa, eikä mutkikasta tehdä. Meillä mies on ominut viikonlopun illallisen valmistuksen ja etenkin kalaruuat tekee aina. Järjestely on osoittautunut hyväksi eikä valittamista. Mutta voisin joskus yrittää saada puolet valtakunnastani käyttööni ja valmistaa vuorostani minäkin vastaavanlaista.

    Kuha on vaativa kala valmistaa. Kuten kalaruuat muutenkin.

    VastaaPoista
  6. Rita, meilläkin Päämies tekee kaikki hyvinkin vaativat kala & muut ateriat, kun ne tehdään grillillä, muuten mutamaa poikkeusta lukuunottamatta minä. Paitsi hän hoitaa aina graavaukset.

    Tämä ohje on toisto, sillä kerään nyt uuteen (taas kerran!) reseptikirjaani huippureseptini ja samalla annan lukijoilleni. Uusiakin tulee mukaan ja joissakin on vähän parannusta tehty...Tämä on huipun huippua ja ellet usko, kysy Eveltä;-)

    En kuitenkaan aio hienostella, sillä mukaan tulee myös mm. Säästösoppa ja Nakkistroganof.

    VastaaPoista
  7. Hannele: no sehän siinä nimenomaan ihmeellistä onkin, että väittää, ettei tykkää kalasta ja sitten syö sushia.

    VastaaPoista