torstai 12. elokuuta 2010

TOMAATTIGRATIINI

Tämä resepti on Kodin Kuvalehdestä no 16 Kiia Renkon jutusta Tomaatti, kuva on Arto Vuohelaisen. Tässäkin tomaattigratiinissa on herkullista munakoisoa!

2 munakoisoa
500 g isoja tomaatteja
200g mozzarellajuustoa
100-150 g sinihomejuustoa
rouhittua mustapippuria

Leikkaa munakoisot sentin vipaleiksi. Lado puolet viipaleista työlaudalle ja sirottele niille suolaa. Nosta loput viipaleet päälle. 'Itketä' munakoisoja 20 minuuttia.

Leikkaa tomaatit sentin viipaleiksi ja juustot ohuimmiksi viipaleiksi.

Lado kasvis- ja juustoviipaleet vuorotellen öljyttyyn uunivuokaan, puoliksi limittäin.

Mausta pippurilla ja tuoreilla yrteillä. Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä, sillä sinihomejuusto on suolaista.

Paista 200 asteen uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.

Vinkki!

Ruskista broilerin fileesuikaleita tai fileitä kevyesti. Mausta suolalla ja sitruunalla. Nosta kanapalat vuokaan ja lado päälle kasvikset ohjeen mukaan. Lisäkkeeksi käy riisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti