perjantai 6. heinäkuuta 2012

PIONEITA, PUUTARHABLOGEJA, KESÄVIINIÄ JA KOHTI LOMAA!

Siitä puhe, mistä puute eli Katja/Lumiomenan upeasti kuvaama lumoava pioni sai aloittaa tämän jutun. Olen nyt yrittämässä jäädä lomalle, mutta se ei ole mikään kiveen hakattu ero, vaan saatan postata teille jotain, jos kirjaa valmistuu tms. R. jää neljän viikon lomalle maanantaina ja aloitamme silloin yksien puutarharappujen teon. Huomenna on säävarauksella vuorossa avoautoajelua ja ulos syömään menemistä kiitos Merin ja Teemun. Minä en voi olla teistä erossa neljää viikkoa, joten älkää edes kuvitelko...Sisareni vakuuttaa tutkineensa, että olen voinut olla koneelta pois yhtämittaisesti vain kolme päivää, joten nojatkaamme tähän tutkimukseen;-)
Miten niin puute? Siten niin, että minä ja pionit eli puutarhan kuningattaret emme oikein sovi yhteen. Kun niitä minulla kukki, olin aina pois kukinnan ajan ja näin vain varisseita terälehtiä laattakivillä ja nurmella. Kun sitten tosissani aloitin niiden kanssa, halusin ne värisyistä muualle ja ne närkästyivät ja kuolivat pois. Minulle ei sovi näin hienohipiäinen kaunotar ollenkaan, mutta senkin edestä sitten ihailen muiden otoksia. Yllä olevassa kuvassa Unelman pinkki unelma.

Olen löytänyt aivan ihanan puutarhablogin eli Marian koti ja puutarha. Menkää sinne kaikki katsomaan, miten kaunis voi olla kaunista. Marian jälkiä minäkin seuraan ja kaikkeni teen romantiikan ja cottage garden -tyylin eteen. Yllä Black Barlow akileija ja alla...

...täydellistä paratiisia!
Pionihulluutta ja puutarhaunelmia pitää upeaa puutarhablogia, josta löytyy pionien merta sekä vaikka tällaisia kärhöjä eli
...Rosy O´Grady.
Lähden nyt sitten kohti jonkinlaista lomaa. Huimia kirjoja on luvussa, mutta tänä vuonna luetut jo seitsemänkymmentä kirjaa hiukan tuntuvat, joten seuraavina viikkoina luen hitaasti ja välillä en ollenkaan. Kun Jael saapuu naistenviikolla, olen ihan out of office, mutta siihen on vielä aikaa. Lomalla kokoan myös omien kuviensa alle kaikki sisustus-, lasten-, ja Romanov -kirjat. Tämän lumoisan Petriinan lomatunnelmaisen kuvan myötä toivotan teille kaikille ihanaa viikonloppua, kaunista suven jatkoa ja ikimuistoisia lomatunnelmia!

♥:lla Leena Lumi

Ville Valo & Natalia Avelon Summer Wine 
Pepin Lillasta ottama kuva kertokoon, miten lomalla ollaan. Tuohon pinkille pöydälle vielä se viileä valkkari niin kaikki on sitten ihan relaa.

61 kommenttia:

  1. Ihania puutarhakuvia.
    Minä olen laiska puutarhuri, onnistun pitämään yhden perennapenkin. Mutta mulla kukoistaa pionit (ja liljat). Kaikki muu kuolee. Olenkin harkinnut aukkopaikan (taas kuoli syysleimut) täyttämistä jälleen pionilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rva Kepponen, kiitos psta!

      Minäkin olen laiska puutarhuri, mutta omalla tavallani. Inhoan esim. kitkemistä, siksi ehkä harrastan mieluusti suuria, reippaita perennoja, kuten siperiankurjenmiekkoja, joita tänään tilasin kuupuutarhaani valkoisena.

      Minulla leimut kärsivät ahtaudesta, kun en raaski ottaa niiden väleistä pois unikkoja, mutta silti ne vaan kukkivat kauniisti elokuulla.

      Olen huomannut, että monilla on pionigeeni, vaan ei minulla. Ihailen sitten sinunkin pionejasi.

      Poista
  2. Oi, sinulle on tulossa ihania kesäpäiviä: avoautoajelu ja kaikkea! Ja viileää valkkaria, kyllä!

    Leena, pionien salaisuus on se, ettei niille tarvitse tehdä mitään. Ne ovat kuulemma laiskan hoitajan kukkia. Siksi ne varmaan menestyvät meillä niin hyvin. ;) Ihan totta! Rakastan kukkkia, mutta olen toivottoman laiska puutarhuri ja haluan helppohoitoisia kukkia. Kitkemistä vihaan minäkin ja siksi meilläkin on juuri kurjenmiekkoja, syysleimua, unikkoa, särkyneitäsydämiä jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, huomenna näyttää Hesarin säätilaston mukaan helpommalta. Nyt on niin kuuma, että minä ja Olga mennään kohta kellariin tai ainakin alakertaan ja otetaan jätskit mukaan.

      Miten minusta alkaa tuntua, että sinä voisit myös alkaa vähän postata puutarhastasi...Siellä taitaa todellakin olla syntymässä Salainen puutarha. Mainitsemasi kukat löytyvät minullakin ja monissa väreissä, paitsi pioni. En jaksa nyt lisätä mitään, sillä teen rauhallisesti pientä kuupuutarhaa, johon tänään tilasin valkoista Iris Sibiricaa, ei siis saksankurjenmiekkaa, vaan siperiankurjenmiekkaa, jota minulla kukkii nyt jo lehtokin.

      Sinun kuvasi on kuin taulu, jota ei voi olla syömättä;-) Jos joku ei innostu puutarhailuun tuon nähtyään, on se suuri ihme. Kiitos.

      Poista
  3. Pionit ovat kyllä sitten kauniita! Mutta sinun puutarhassasi on muitakin niin kauniita kasveja.Ihana viikonloppuohjelma teillä tiedossa,nauttikaa!
    Ja koeta nyt pitää todellakin vähän lomaa tästä blogistakin ja ottaa aikaa ihan vain itsellesi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, nyt tulet sellaiseen aikaan, että tuskin on muuta kuin malvoja, ruusuja ja kuunliljoja. Siinä on just silloin luova paussi.

      Juu, ihan oikeesti yritän. Ja toisen kerran sitten kun sinä tulet. Kivampi olla yhdessä, kun olen jaksavainen;-) Sinä myös!

      Poista
  4. Hyvää lomaa! Lomalla on sellaista, että saa tehdä mitä huvittaa. Blogatakin, jos siltä tuntuu:). Ilman stressiä tietenkin ja vieressä tilkka kuohuvaa. Mutta vain tilkka, että sanat pysyvät kohdallaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, kiitos samoin! On se kiva, kun kerrot millaista se on, sillä olen tosiaankin unohtanut. Täysin samaa mieltä: Saa olla niin kuin huvittaa, tehdä mitä huvittaa. Voin vaikka blogata, kun saan ensin R:n tajuamaan, että hän on lomalla ja sen jälkeen käynnistän hänet puutarhan ykkös ja kakkostasojen välisten rappujen tekoon;-)

      Olen vain kerran nauttinut blogatessa viiniä. Se oli viileää Chablista, oli hirveä helle ja R. oli kesken loman työmatkoilla...ja oli melkein yö. Silloin taisin ottaa kuvan niistä lehmuskiitäjistä marjakuusessa...

      Poista
  5. Mukavaa, leppoisaa ja nautinnollista lomaa.

    VastaaPoista
  6. Ihanaa viikoloppua ja heinäkuuta ! Kuvasin minäkin pioneja eilen, kauniita ovat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petriina, kiitos samoin sinulle!

      Takuulla kuvasit ja olen nähnyt hienot nuppukuvasi jutussa Sateen jälkeen. Huomaatko: Kuvaakaan et ota, etten minä käy katsomassa;-)

      Poista
    2. Hih, en näköjään ;) Laitan ne pionikuvat esille ihan sinua varten, kunhan vain ennätän.

      Poista
    3. Laitoin ne vasta tänään ;) Toivottavasti pidät niistä !

      Poista
  7. Oletpa kauniita kuvia tänne koonnut!
    Kun toiset asettelevat raparperinlehtiä päähineiksi, minulla tulee kauniita pioneja nähdessä lapsekas halu laittaa yksi iso kukka päähäni hatun ja hiuskoristeen jonkilaiseksi välimuodoksi. Voin kuvitella muiden katseet, kun kävelisin pioni päässä ruokakaupassa...;)


    Ihanaa viikonloppua ja lomaa (vai osalomaa?) sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, kiitos psta, sillä nyt liikutaan lainahöyhenissä: Haluan jakaa tätä mainioiden kuvaajien kauneutta.

      Se voisi olla ihan hippiä;-)

      Kiitos samoin sinulle! Olen osissa, sillä en voi olla kokonaan poissa;-)

      Poista
  8. Olipa mukavaa löytää blogiisi. Asun naapurisaarella, Säykissä. Olen entinen haikkalainen, joten Muuratsalokin on tuttu. Suurena kirjojen ystävänä tulen seuraamaan jatkossa kirja-arvostelujasi. Dekkarit ovat mielilukemistani. Lomailijalle leppoisia päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttumaari, tervetuloa joukkoon. Kirjaudu vain lukijakseni, sillä pidän noin neljä kertaa vuodessa arpajaiset, joissa palkintona kirjoja kirjautuneille lukijoille. En halua pitää kaikkia maailman kirjoja itselläni...

      Huomenna minä avoautoajelen Haikassa, jossa sää sallii.

      Minä luen paljon dekkareita. Tämän vuoden paras tähän asti on Åsa Larssonin Uhrilahja. Huomaathan, että oikeassa palkissani on Leena Lumi kirjasto, josta löydät kaikki yli kolmen vuoden aikana tekemäni arviot.

      Kyllä tämä Blogistania on kiinnostava maailma. Kaunista viikonloppua sinulle Minttumaari tai lomaa, jos olet samoissa tunnelmissa kuin minä.

      Poista
  9. HIh muistelin miten viime kesän nettiloman kanssa kävi, aina ilmestyi jostain uusi postaus :) oikein hyvä lomaa, autoajelua, viinimaistiaisia ja kaikkea muutakin, Me valmistaudumme huomisiin ihaniin häihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sarppu, sinulla vai minulla;-)

      Kiitos samoin sinulle! Yyteriin tekee mieli uimaan, mutta taidamme nyt tyytyä Päijänteeseen.

      Tunnelmallisia häitä sinne kotipuoleen!

      Poista
  10. Se viileä valkkari on jääkaapissa odottamassa loman viimeisä päiviä :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, mutta olisit voinut stailata sen tuohon kuvaan. Kun kuvasin Jonnalla raahasin sinne pinkin kuoharin ja ne Villeroy&Bochin lasitkin...

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Booksy, kiitos samoin! Horoskooppimerkkini on härkä ja se on nautiskelijan merkki;-)

      Poista
  12. Voi, nämä puutarhapostauksesi ovat olleet niin ihania, että taidan tehdä omasta salaisesta puutarhastani pienen kirjoituksen. Olen varma, että haluat kuulla, miten uusin kärhöni jaksaa ;)

    Ihanaa lomaa sinne! Minulla lomat oli ja meni jo...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahmu, ehdottomasti haluan eli tulen nyt!

      Kiitos!, ja lumoavaa suven jatkoa sinulle!

      Poista
  13. Nautinnollista lomaa kera kuoharin ja mansikoiden. By Lumia ;-)

    VastaaPoista
  14. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa Leena! Tänä vuonna ehdin näkemään omat pionini ajoissa, kiitos kylmän alkukesän. Ne vasta aloittelevat kukintaansa, avautuneiden kukkien tuoksu on näin iltasella huumaava. Lasi kylmää valkkaria ja kippis lomallesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rina, kiitos samoin sinulle!

      Pioni voi olla myös hyvin lyhytaikainen ilo, riippuu keleistä. Yksi rankkasade voi hajottaa kukat kukkalumeksi...Minulla kukkivat vieläkin molemmat valkoiset särkyneet sydämet. Rakennan hiljalleen pientä kuupuutarhaosoita.

      Tack det samma och skål på dig!

      Poista
  15. Rentouttavaa ja leppoisaa lomaa sinulle Leena!

    Pionit ovat välillä hienostelijoita ja nirppanokkia eivätkä pidä siirtelystä. Minun upein pionini on jotain vanhaa maatiaislajia ja me tulemme erinomaisesti juttuun. Toivottavasti rouva-Pioni ei pahastu, kun joutuu muuttamaan kohta uuteen pihaan. Pidetään peukkuja! Nyt annan rouvan vielä kukkia sielunsa pohjasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joana, tiedän sen NYT;-) Minulla vain on yli 300 lajia vaikka mitä, joten jätän nyt yhden kukan ihan tieten muille.

      Maatiaislajit ovat monessa kasvissa juuri ne parhaat. Olet siis muuttamassa..., mutta jäänet harjukaupunkiin...

      Kukinnan jälkeen hän armollisesti suostuu siirtymään uuteen paikkaan, jos paikka on hänelle mieleen.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  16. Rentouttavaa lomaa Leena! Minullakin alkoi tänään kesäloma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, no sitä paremmalla syyllä: Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  17. Ihania nautintokuvia olet koonnut, kiitos niistä. Ja kerrassaan hyvää lomaa, luotan siihen että ensi viikon puolivälissä olet taas täällä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko, ihan halusin jakaa näitä ihanuuksia kaikille. Etenkin Marian blogi sai minut aivan ihastuksiinsa: Niin luovaa, villiä tyylikkyyttä ja aivan absoluuttinen värisilmä Marialla.

      Hah-hah, sitä kaikki odottavat;-) Tiedän, että nyt otetaan mittaa naisesta.

      Lumoavaa suvea sinulle!

      Poista
  18. Ihanaa lomaa ja kiitos kauniista kuvista!
    Meillä melkein kuollut hibiskus on heräämässä jälleen henkiin, ja toivon, että saan pian ihastella kukkaloistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sannabanana, ole hyvä ja kiitos samoin sinulle!

      Ooooh, varmaan kuvaat sitten sen blogiisi. Laitan muistiin post it -lapulle, että muistan käydä kurkkaamassa.

      Poista
  19. Oi, mitä kuvia Leena, tuoksu tulee ihan väkisin läpi:)Pepin puutarha on kyllä suloisin.
    Ilona

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilona, eikö vain ja kiitos psta! Lainahöyhenissä tässä koreillaan ja iloa muillekin jaetaan.

      Suloista suvea sinulle!

      Poista
  20. Kiitos kunniasta päästä ilahduttamaan ehkä ihan uusiakin lukijoita sinun ihanan blogisi kautta.Puolen yön aikaan kiertelin vielä puutarhassani,sain jopa jotain istutetuksi illan mittaan.kesäkuu oli niin kolea,että eilen vasta avautui eka kukka vuokkopioniin (niin no,kuolanpioni tietty on jo kukkinut).Mutta uhkaavasti pullistuneita nuppuja on siellä täällä ja hurjiin mittoihin venähtäneitä pionipuskia,ne on melkein mun korkuisia:) Nautinnollista lomaa sinulle ja tervetuloa blogiini nuuhkimaan kohta avautuvia kaunottaria:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina, ole hyvä ja kiitos sinulle!

      Käyn puutarhassasi usein, joten oli aika jo tuoda sinut myös Lumiin.

      Kiitos kutsusta: Aion käydä usein. Sinulla on silmää, taitoa ja intohimoa puutarhailuun!

      Öisin minäkin...vaellan puutarhassani ja yökiitäjät, ruusujen makea tuoksu, yön omat värit.

      Poista
  21. Eivät viihdy pionit minunkaan hoidossani... isän upeasta yksilöstä saatu alku ei kestänyt edes ensimmäisen kesänsä loppuun. Tosin osasyynä voi olla huomattavan paahteinen pihankulma, jonka kuumuutta ei lady kestänyt.

    Ihanaa lomaa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna, entäpä jos ladyt eivät kestä levottomia tuhkimoita emäntinään;-) Mun pitää voida/saada vaihdella kasvien paikkoja edes joskus, sillä parhaat ideat kypsyvät hitaasti. Tosin jouluruusuihin en taida uskaltaa ikinä koskea...

      Pionit, joita olen käynyt kuvaamassa ovat olleet täydessä paahteessa. Ehkä sitten on maaperä ollut liian kuiva tai ravinneköyhä tms.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  22. Täällä toinen lomalainen! (En malta tyystin näköjään olla koneelta poissa minäkään ;)

    Ihanat pionit - olen niihin aivan huumaantunut tänä kesänä. Mieleni tekisi poimia naapurin kasvimaalta, kun ei omaa ole, mutta olen hillinnyt itseni ja tyytynyt vain ihailmenaan. Kauniita ovat! Kuvasin itsekin nuppuja, jotka ovat mielestäni niin kiehtovia, sisässään salaisuus.

    Ihanaa lomaa ja nautinnollisia hetkiä riippukeinussa (kai sinulla on sellainen, Leena?) Ainakin kirjaisaa ja leppoisaa lomaoloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen kirahvi, me lomalaiset koneella;-) Just Jaelille meilasin, että aion olla nyt oikeasti pois vähän aikaa, että saan breikkiä ja sitten käväisen ja sitten vielä toinen loma.

      Eikö vain olekin. Nuppuva onkin moni kuvannut ansiokkaasti.

      Täällä on menossa nyt aikamoinen ukkosmyräkkä, mikä on todella hautovan päivän jälkeen vain ihanaa.

      Toki on riippukeinu, mutta sitä ei ole kai viritetty pariin vuoteen, kun meillä on äidiltä lahjaksi saatu mukava kansituoli oikein kunnon patjalla. Minusta se on mukavampi ja siellä joskus levähdän/torahdan kirsikkapuun alla.

      Kiitos samoin sinulle! Loma on täynnä kirjoja, yhdessäoloa, alituista syömistä, uimista,pitkään nukkumista, ajan unohtamista...jos joku nyt aikaa soittaa, se olkoon kissankello. Mikä jumalainen ukkossade...

      Poista
  23. Leena: Loman keskelle pieni, kesäinen haaste sinulle blogissani odottelee pionien kera :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, otan vastaan ja teen johonkin aikaan ensi viikosta.

      Ihanat pionit, lumoava vesi. Meillä nyt saapuu sateen tuoksu, pimeä ilta sisälle kaikista ovista ja ikkunoista...Mikä ihana sana 'sade' tai 'meri' tai...lumi.

      Poista
  24. Hei Leena ja kiitos ihanista kuvistasi ja linkeistä.

    Kävin viikon töissä mökiltä ja nyt kun tulin jälleen kotiin, niin pionit ovat täydessä kukassaan. Minulle tuli kiire tukea niitä, sillä sade on aika rankka noinkin painaville kukinnoille:)

    Oikein mukavia lomapäiviä!♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, ole hyvä.

      Meillä kun vuonna kirves ja kivi, vielä oli pioneita, niin ne menivät aina jossain sademyräkässä. Minä en yhtä enää jaksa ja se on pionit, mutta jouluruusun takia olen nyt vääntänyt itseni ihan ässäksi. Valkoinen kukkii nyt YHDELLÄ kukalla, mutta ne tummanviininpunaiset ovat muuten vahvemman oloiset. Valkoisia haluan lisää ja pinkkiä, kuten on Tuijallakin. Siis tässä nainen, joka kantaa joulua sydämessään heinäkuussakin;-)

      Nyt olisi kiva haaste, mutta en voi tulla esille, kun kaikki olivat niin varmoja, että en voi olla pois koneelta...no, onhan minulla sisua...ehkä.

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  25. Vastaukset
    1. Helmi-Maaria, kiitos samoin, mutta tämä loma taisi olla ihan tyhmä idea...Olisin vain vähän levännyt viikonloppuna ja sitten aloittanut vasta tämän viikon torstaina, kun alkaa vierailujen suma ja kaikki muu. R. tekee nyt vuoden talonmiesrästejä ja yksiä kivirappuja puutarhaan. Kuvittele, että nukuin yksi aamu klo 11 saakka. Oli aika mahtavaa nukkua rästejä pois.

      Poista
  26. Nautinnollista lomaa ja suloisia hetkiä läheistesi kanssa! :)

    VastaaPoista
  27. Kaikki ovat lomalla joka paikasta ja nyt Sinäkin Leena.. Mutta olet lomasi ansainnut, joten ihanaa pioninkaunista lomaa, pidä nyt ainakin se kolme päivää ehdotonta paussia, live on melkein helpompaa kuin tämä:) Itselläni on välillä pitempäänkin, mutta sitten taas notkun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustaleski, tämä on jo neljäs päivä! Oletko muuten vilkaissut kirjablogeja: Täysi vauhti päällä..., joten eivät kaikki ole lomalla. Mutta olen minä...parissa erässä. Ja kiitos, että sanonut minun ansainneen lomani♥ You too!

      Poista
  28. Tuo Pepin ottama kuva on mitä parhain vihje siihen miten loma pitäisi käyttää. Rennosti ja nautinnollisesti tietenkin (kauneudesta puhumattakaan) =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, juuri niin, juuri niin, mutta kun elämä on.

      Poista