torstai 27. joulukuuta 2012

Välipäivät jatkavat joulun tunnelmaa...

Osa joulukodin tunnelmaa ovat ystäviltä saapuneet joulukortit. Meillä kortit ovat esillä olohuoneen tuikkuhyllyllä, kuten tässä, keskellään Hannen kaunis enkeli-ikoni
ja kynttilävalaistuna melkein päivät pitkät. Yläkerrassa meillä ei ole takkaa, joten tämä hylly taitaa markkeerata sitten takan reunustaa.
Suurin osa korteista on olohuoneen pienellä sivupöydällä kristalliskoolissa, jossa niitä voi rauhassa lueskella ja osa
keittiön seinällä Sateenkaarentaa -puodista löytämässäni sydäntelineessä.
Ikkunan takana, kahden ikkunan takana;-), on kookoskakku täynnään kuorittuja hasselpähkinöitä, josta käyvät syömässä niin oravat kuin linnutkin. Joskus tupsukorvan suloisuus päihittää kuvan huonon laadun...
Myönnän heti, että ainoa joululaatikko, jota meillä toistaiseksi nykyään tehdään, on imelletty perunalaatikko. Jotenkin hämäläiselle miehelleni tämä on se aaton juttu - vielä. Ohjekin on tulossa ja omani on testitulos kymmen vuoden harjoittelun jälkeen;-) Lanttulaatikko palaa kuvioon edesmenneen anoppini ohjeella, mutta se on sitten seuraavan tai sitä seuraavan joulun ruokajuttu. //Nuoret ovat vielä täällä ilonamme, joten en ole lukenut mitään, vaan olemme nauttineet perhejoulusta. Meri on niin kalahullu eli vanhempiinsa tullut, että tänään nautimme ties monettako päivää graavia merisiikaa ja se onnistuu sillä, että siika tai pari löytyi pakastimessa ja graavattiin eilen. Juustoja on nautittu noin viittätoista eri merkkiä ja niiden kera päärynöitä ja rypäleitä. Ei ole ehditty kuvata, kun on eletty. Vähän harmittaa, kun on ollut siikaan uusi kaunis tarjouluastiakin...By the way: Vävykokelas Teemusta on tullut suuri graavin merisiian ystävä, mistä olemme oikein iloisia: Alkaa kuulostaa perheeltä!
 R. lähti juuri lumitöihin koiruuksien kanssa ja nuoret ovat saunassa, joten sain tämän hetken tervehtiä teitä. Aion jatkaa lomailua edellisen postauksen toivotuksilla, mutta ehkä, ehkä uusin erään runon (,joka koko ajan soi minussa) uuden vuoden aattona. Istun tässä vielä pukeutumattona eli kaikki on kuten joulun välipäivinä kuuluukin eli hidasta. Huomaan, että sininen hämärä alkaa pudota, joten miksi enää pukeutuisin...no ehkä joku liehukevillatakki... Tänään ruokailemme jo keittiössä, mutta sielläkin on paljon kynttilöitä ja tietetenkin jouluruusua...Tähän kohtaan tekee mieli tehdä vaikea kysymys: Mikähän lie seuraava kasvi, jonka esittelen Leena Lumi's Flower Power -sivuillani?
Koska emme viettäneet tätä joulua äidin kanssa, toimitin tutun kukkakauppiaan kautta hänelle suuren jouluruusun. Nyt saamme jännätä, miten loistavana harrastajapuutarhurina tunnettu äitini saa jouluruuusunsa säilytettyä kevääseen voidakseen istuttaa kukan sitten puutarhaansa. Mutta ei hätä: Jouluruusua myydän keväällä puutarhaliikkeissä upeina taimina. Huomatkaa, että basilikani viihtyy täydellisen hyvin keittiökaapin alla olevan tavallisen valon hoidossa. Basilika on ostettu yli kuukausi sitten kaupasta ja siitä on leikattu jo monasti maustetta ruokiin. Siis tänä vuonna meillä oli rosollin sijasta mozzarella-tomaattisalaattia sekä piparjuuri-punajuurisalaattia.

 Yllä olevan kuvan, jossa pöytä on tungettu aivan liian täyteen kaikkea, esittelen vain siksi, että olen luvannut kuvata pöydän, jonka...: löysin neljässä osassa huonossa kunnossa vanhempieni pihaan tuodulta roskalavalta. Äidin terhakka pikkukoiruus oli vähän hoidellut yhtä pöydän kolmesta jalasta, jalat oli irrotettu, väri pöydässä oli koivu etc. Sitten paljon hiomista ja liimaamista ja sen jälkeen tein lakkasuorituksen, josta voi vaikka peilata itseään! En voi olla kertomatta, että tätä pöytää on yritetty jopa ostaa minulta...
Ooooh, pimeä putoaa, lumen valo syttyy. Kokoan itseni, poistun koneelta ja alan liittyä perheeseeni. Dina onkin käynyt tuossa jo komentamassa pienen koiran suurella itsetietoisuudella. Jatketaan hitautta, lunta, unta, herkkuja, perheen läsnäoloa, katsotaan filmejä...Eräs joulutarina on katsottu jo kahdesti tänä jouluna...

Love
Leena Lumi

37 kommenttia:

  1. Ihana unelmajoulupostaus, Leena-IhaNainen: kiitos!<3333

    VastaaPoista
  2. Ihana japaninkielinen kirja tai siis kuva siitä! Yritin tavata nimeä, mutta alkeiden opiskelusta on jo muutama vuosi ja melkein kaikki on unohtunut...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omapäinen arkeilija, oooh, sinä luet japania...tai olet lukenut. Minä lamaannun heti, jos kielessä pitää opiskella erikseen kirjaimet...vaikkapa kreikka...

      Elämme toivossa, että saamme kirjan suomeksi...

      Poista
  3. Kaunis tuo hylly joulukortteineen ja etenkin se Hannen kortti on ihana! Ja siellähän se kesällä kuvaamani kurrekin on talvisessa asussaan:) Minä en niin laatikoista välitä,mutta kun ajattelen tuota kalapöytääsi niin tuli kyllä vesi kielelle....Ja kiitos vinkistä;Eräs joulutarina oli kiva nähdä:)
    Mukavia välipäiviä sinulle Leena:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos. Hannen 'kortti' on paksu puuikoni.

      Ai tunnet, että on sama;-)

      Meillä selvisi ihan kaloilla, juustoilla, hedelmillä...itse söin aattona tuon imelletyn laatikon kanssa pari siivua kinkkua ja siinä se.

      ...ja siis katsoin sen uudellee taas eilen;-) Meri teki Elizabethista kyllä aika osuvan analyysin, mutta myös Junon...

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
    2. Sillä on sama ilme;D Lähetä kurrelle terveisiä;D

      Poista
    3. Sinulla on kuvataiteilijana niin tarkka silmä...Aamulla heti kerron hänelle, nyt söpöläiset jo nukkuvat.

      Poista
  4. Kauniita kuvia ja ihastuttava postaus :) Tuo orava on ♥
    Pari vuotta sitten kesällä pikkuinen oravanpoikanen kiipesi syliini keskellä K:n keskustaa. Meinasin viedä kotiin, mutta mies ei antanut. Niin oli kesy otus, että miten lie raasu selvinnyt hengissä...

    Eräs joulutarina on -eräästä syystä- minunkin katsottavien listalla :) Kiitos sinulle siitä ja vietä nyt loikoisaa aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, kiitos. Tuo orava jos on sama kuin suvella, löytyy Jaelin kuvaamana hänen blogistaan paljon upeammalla kuvalla.

      Ottakaa siihen aikaa. Eli lapset nukkuvat ja toivossa, että teitä ei keskeytetä etc. Se ei aukene hetkessä. Ole hyvä ja kiitos samoin♥

      Poista
  5. Ihana kirjopitus joulstanne ja niin kauniit kuvat. Nyt onkin ollut oikein unelmajoulu luonnossa, paljon uutta valkoista, pumpulinpehmeää lunta.
    Ihania vuoden loppupäiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, kiitos. Missä ikinä voi olla joulun aikaan kauniimpaa kuin meillä juuri nyt. Puhdasta, valkeaa, hellää lunta....

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  6. Kuulostaa Leena ihanan rentouttavalta Joululta! Minäkin olen ottanut rennosti ja mukavasti aika on mennyt perheen ja sukulaisten parissa. Saitko muuten sähköisen joulukorttini (Helsingin Sanomien)? Laitoin mielestäni sen oikeaan sähköpostiosoitteeseesi!

    p.s. yritin löytää tuollaiset samanlaiset vaaleanpunaiset pitkät kynttilät kattokruunuuni, mutta onnistuin sitten vain löytämään roosan väriset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sara, voi sain ja kiitos. Minä sain niitä paljon, enkä osaa niihin vastata...Saithan sinä minun oikean joulukorttini? Laitoin ajoissa ja ykkösluokan merkillä. Lähetän joka joulu noin SATA oikeaa joulukorttia - vielä.

      Näitä oli sikavaikea löytää! Viime vuonna kaikki oli toisin. Silloin löytyi jopa Tiimarista ihania. Nämä löysin Jyväskylän Sokokselta ja ostin niitä varuilta aika paljon...;-)

      Poista
  7. Imelletty perunalaatikko on ehdoton jouluruoka :) (sanoo pienestä pitäen mummun, ja sittemmin äidin tekemää laatikkoa jouluisin, ja muulloinkin syönyt)

    Tuo japanilainen kirja näyttää ihanalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, on se meilläkin ainakin aattona. Joulupäivänä saapuvat nuoret eivät siitä perusta, mutta me mieheni kanssa kyllä.

      Se on ja toivottavasti saamme sen pian kauppoihin myös Suomessa.

      Poista
  8. Laiskuutta loppuvuoteesi edelleenkin toivottelen.... Huomasin tuon itsekin, että kun on tarpeeksi hetkessä elettävää, unohtuu kuvaaminen ihan kokonaan . Voi hyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäntylän mummi, kiitos samoin sinulle!

      ...mutta onneksi se kaikki tallentuu mielen ja muistin filminauhalle.

      Kiitos samoin!

      Poista
  9. Sinulla on kauniisti joulukortit esillä tunnelmaa luomassa :)

    Välipäivät on hyvää aikaa nauttia vielä rauhassa joulun tunnelmasta kukkineen jä kynttilöineen sekä vielä sitä perunalaatikkoakin jos sitä on vielä jäljellä. Itse teen sitä aina niin runsaasti että piisaa vielä välipäivinä jos mieli tekee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi-Maaria, kiitos: Tämä viimeisin esittely on keksitty vastas nyt, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

      Hirveää sanoa, mutta minäkin söin perunaklaatikkoa muun ohessa kaksi päivää, mutta R. KOLME. Eihän häntä voi pitää ilman rakasta perunalaatikkoaan jouluna;-)

      On muuten helppo ruoka tehdä uudestaankin...Sama täällä: Tupla satsi heti!

      Poista
  10. Toivottelen kauniiseen jouluunne ihania välipäiviä! <3

    VastaaPoista
  11. Meillä ehdoton jouluruoka on imelletty perunalaatikko. En yritä tehdä sitä itse vaan olen hankkinut sen monena vuonna paikalliselta maanviljelijältä, joka vasää laatikoita joulumyyjäisiin. Se on niin ihanaa, että vesi tulee kielelle, kun vaan ajatteleekin:)

    Joulukortiti ovat saaneet kodissasi arvoisensa paikan, niin kauniisti ovat esillä.

    Hitaita päiviä on täälläkin vietetty kirjoja lueskellen ja välillä lumitöitä tehden.
    Iloista uuden vuoden odotusta sinne rauhaasi♥!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, no mitäs luulisit meillä, kun R. on Hämeestä;-) Meillä ei muuten ollut perunalaatikkoa Luvialla jouluna, siis lapsuuden kodissani, mutta opettelin tämän tekemään ja aika paljon kului ennen kuin löytyi se juju, millä maku ja rakenne ovat just kuin pitää. Luvialla voisin ostaa tätä myyjäisistä kun tuntisin tekijät, mutta en täällä. Tämä on niin hyvä ohje ja helppo tehdä. Ja se anopin lanttuloora palaa kuvoihin, sillä MINÄ taas pidän siitä, mutta huilaan vähän.

      Säästän kaikki saamani kortit ja erityisen kauniit joulukortit ovat ihan omassa paikassaan. Kuulostaa kauhealta kun toisaalta haluan tavarasta eroon, mutta eihän kortteja ja kirjeitä voi heittää pois...

      Meillä alkoi hitaus nyt, sillä nuoret lähtivät juuri kohti T:n kotia. Nyt vain ollaan ja luetaan. Ja tietty nuo lumityöt.

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  12. Vastaukset
    1. Hannele, se on vähän sama kuin 'arki on parasta', mutta saa olla vain ja leijua vielä joulutunnelmissa...

      Poista
  13. Siellä on nautiskeltu, hienoa! Täällä on maa vaihtunut ja Suomen hämäränhyssy on vaihtunut Istanbulin lämpimähköön valoon. Heräsin aamulla klo. 11.30, niin hyvin nukutti omassa sängyssä:D. Raahasin eilen Prisman alennusmyynneistä alennuskinkun tänne Istanbuliin ja meinaan uutena vuotena yllättää täkäläiset Suomi-ystävät! Jos silloin syödään kalaa, se on varmaankin sitten savulohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, pelkkää sitä ja vielä jatkuu ylitse uuden vuoden, sillä R. lomalla.

      Ai te olette jo pois Suomesta. Saitte hienon lumijoulun ja sinä upeita kuvia ja vaikka oletkin erinomainen kuvaaja, parhaat kuvat lienevät mielissänne ja lapset muistavat ne kauan.

      Tee kinkun lopuista sitten hernekeittoa;-) Laitan illalla herneet likoon, mutta ei se ole meidän viikonlopun pääruoka, vaan jotain muuta. Teen ison kattilallisen ja pakastan osan. On sitten mistä ottaa, jos laiskottaa tai hanget vetävät tuntikausiksi laduille.

      Minä en savukalasta paljon perusta, vanhaa migreeniperua, mutta kylmäsavusiika on suuri herkkuni ja kaikki siitä tehdyt salaatit ja mousset etc.

      Kuvittele: Olemme neljästään tehneet selvää melkein 15 juustosta! Vain yksi tuorejuusto ja yksi valkohomejuusto enää jääkaapissa...

      Mukavia välipäiviä! Ja omaa sänkyä ei voita mikään;-)

      Poista
  14. Aivan ihana postaus, nautin kauniista kuvista ja tunnelmoinnista, kiitos sinä!

    Kauniita joulukuun viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos ja ole hyvä. Vuoroin vieraissa;-) Se yksi kuvasi tänään jäi minuun.

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  15. Ihanaa joulutunnelmaa ja kauniita kortteja, jotka ovat arvoisessaan paikassa. Mukava on käydä näin ylellisissä tunnelmissa. Perunalaatikko tuli ostettuna, se oli aina ennen anopin juttu, mutta itse teen kasvislaatikot ja tietenkin rosollit sun muut, maksalaatikko ei ole kuulunut jouluruokiini edes lapsena, se oli minusta vähän ikävä arkiruoka:) Lahjalimpun sain ystävältä, kumma kun niitäkään en saanut aikaiseksi, mutta joulupullan toki:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustis, kiitos. Ylellisissä;-)? Tuo kostea perunalaatikon päällä ei ole sitten kondensationestettä, vaan voita. Piastan laatikon aina ilman kantta.

      Maksalaatikko oli lapsena mun suosikkiruoka! Aina kun sitä jossain kysyttiin, vastasin: Maksalaatikko! Joulupöydässä sitä ei kylläkään, mutta nytkin oli koirille pieni Saarioisten laatikko varattuna.

      ...vaan kun mikään limppu ei ole sama kuin Porin seudun setsuuri...nyyyyh. En syönyt siis jouluna mitään leipää, mutta kaikkea muuta senkin edestä.

      Sinä olet ollut ahkerana.

      Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  16. Ihana postaus, kuullostaa upealta lomailulta. Minä menen vielä huomenna töihin, mutta sitten alkaa loma ja unohdun jonnekin niin kauas työelämästä ja muusta, että toivottavasti löydän itseni samalla tavalla asussa jos toisessa hiippailemassa täällä kodissani =)

    Jatka samaan malliin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos. Itseasiassa R. on nyt lomalla, mutta menee silti myös huomenna töihin...toivottavasti saan pidettyä itseni koneelta irti, vaikka nyt olisi jo monenlaista asiaa;-) Eilenkin tapahtui jotain kun katsoimme yhtä filmiä ja siitä sitten löytyi silta yhteen kirja-aiheeseen...

      Nytkin olen vielä yökkärissä, joka on onneksi musta ja...;-) Omistan myös monia niitä Marimekon lämpimiä seksintappajia.

      Parhaani yritän. Ihanaa lomaa sinulle♥

      Poista
  17. Ihanat välipäivät, saa olla ja tehdä tai olla tekemättä.
    Ja herkut, niitä riittää aina sopivasti, ei liikaa.
    Mukavaa jatkoa, vielä nautitaan pyhistä ja loppujoulusta.

    VastaaPoista