keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Pappilan hätävarakakku

Ruokatoimittajien hurmaavassa Kakkujen kuningattaret kirjassa kuvaajana toimi paras ruokakuvaaja ikinä eli Sami Repo. Mutta Samilta oli myös resepti Pappilan hätävarakakkuun, jonka tässä Samin luvalla nyt julkaisen:

"Kakku on muisto Talkkunan-mökiltä Saimaalta, jossa vietin kesiä lapsena. Kun "muutin" mökille, lihoin siellä 5 kg, ja äiti ei meinannut tuntea, kun tulin takaisin kotiin. Nyt maailma viskoo eteenpäin, ja kakkuun on tullut vääntö Brooklynin suosikkiravintolan cocktailista, ehkä ympyrä sulkeutuu, koska nykyään muutan talvisin Yhdysvaltoihin ja Suomeen palattuani huomaan vaatekoon pienentyneen yhdellä numerolla..."

noin 8 annosta

15 viipaletta tiikerikakkua
3 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl manteleita
3 dl mustikoita

Marinoidut raparperit

8 dl raparperia kuutioituina
1,5 dl pohjoiskarjalaista luomuhunajaa
0,5 dl vettä
1 kanelitanko
1/2 vaniljatankoa
3 rkl mantelilikööriä

Tee ensin tiikerikakku, tai valmista hätävarakakku kahvikakkujämistä.

Valmista sitten marinoidut raparperit. Mittaa kattilaan raparperinpalat, hunaja, vesi, kanelitanko ja halkaistu vaniljatanko. Kiehauta liemi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia, kunnes raparperinpalat ovat pehmeitä. Jos hilloke kuivuu liikaa, lisää joukkoon vettä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Poista kanelitanko ja vaniljatanko hillokeen joukosta. Sekoita joukkoon likööri. Hilloke saa olla hyvin valuvaa, silloin se kostuttaa kakkupalat parhaiten.

Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

Paahda manteleita kuivalla pannulla 2-3 minuuttia, kunnes ne saavat hieman väriä.

Lado ison sylinterinmuotoisen kulhon pohjalle kolmasosa kakkuviipaleista. Valuta päälle kolmasosa kermasta, paahdetuista manteleista ja mustikoista. Tee samoin toinen ja kolmas kerros. Anna mehevöityä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.


Kiitos Sami♥

*****

Ruokakirjat Leena Lumissa

6 kommenttia:

  1. Ai jestas mikä herkkupala, ja voih..miten kaipaankaan, ihania, kotimaisia mustikoita...tuoreena.
    Leenalle aurinkoista pääsiästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, älä muuta virka! Meiltä loppuivat mustikat jo ennen joulua. Tulevana suvena täytyy olla ahekrampi;)

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  2. Varmasti hyvää, ainakin näyttää siltä. Hyviä kuvia tuo Sami Repo todella ottaa.
    Lueskelen blogiasi Thaimaassa, olemme vuorotteluvapaalla ja kiertelemme Aasiaa. Kirjoitan siitä myös blogia, jos haluat kurkata.

    http://irtiarjesta.blogspot.fi/

    Hyvää pääsiäistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanilja, kokeilen heti kun ehdin. Tuo kuva on hauska ja tietenkin myös taidokas.

      Ooooh, olet siellä, minne monet ystävistäni suunnittelevat vapaavuosiaan. Tulenpa käymään...

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  3. Ihastuksen huokaus. Mikä kakku, mikä kuva!

    Suloisinta pääsiäistä sinulle, ellei näissä merkeissä enää "kohdata"! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, älä muuta sano. Minulla olisi just tuollainen lasimaljakin. Ja nuo kynttilät ovat niin must;)

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista