torstai 27. kesäkuuta 2013

Julistan omat suviviikonloppuni blogivapaiksi, sillä...

Julistan omat suviviikonloppuni blogivapaiksi, sillä tästä viikonlopusta elokuun loppuun joka viikonloppu tapahtuu jotakin. En voi kirjoitella juttuja jos on vieraita tai olen itse kylässä. Olen addikti, joten tämä on minulle vain hyväksi. Olen läheisriippuvainen teistä, joten on edes vähän yritettävä muutakin;)

Saan viikonloppuvieraaksi ruokabloggaajan kaukaa ja yhdessä me tapaamme lauantaina Siinä Yhdessä Paikassa exelokuvabloggaajan, josta ei ikinä tiedä, vaikka hän vielä palaisi...Listalla on ainakin korvasienikeittoa ja Romanovin mansikoita...Toivon hieman viileämpää, sillä Suomen Tahiti hautoo jo ties monettako vuorokautta +30 astetta ja meillä on mennyt jo sen ylikin. Mikä sääli, ettei Jyväskylän virallista lämpöitilaa mitata sen kuumimmalta saarelta.

Luvun alla on Shieldsiä ja Ahmatovaa sekä joogaa ja luen minkä suven ihmettelyltä, uimiselta ja mansikoilta ehdin. Ensimmäinen satsi on tänään pakastettu ja sen lisäksi söimme lounaaksi vain mansikoita eli on tämä aika mahtavaa.
Helle muutti rajusti viikonloppusuunnitelmiamme, sillä saimme tänään tietää, että tuoreita sinisimpukoita ei saa mistään ja syy on helteen: Niitä ei uskalleta nyt kuskata. Kaksi viikkoa sitten joka kalatiskillä näkyi vielä tuoreita simpukoita. Olisin tarvinnut niitä tähän Toisekseen, jätin pois erään ihanan uuniruoan, sillä en kestä helteen päälle kuumaa uunia. Sen sijaan on kannettu kuivaa, pinkkiä kuohuvaa jääkaappiin ja kellarissa on valkkaria, kuhaa ja lohta löytyy sekä mansikoita ja mieletön määrä ihania juustoja. Salaatteja tietenkin ja uunituoretta patonkia, siinä en anna periksi. Yksi italialainen ravintola tulee testatuksi sunnuntaina ja muuten vain uimme ja istumme terassilla nauttimassa Suomen suvesta ilman hyttysiä. Kalliolla on sopivasti kaksi lintujen kylpyallasta, joten kyllä siinä rentoutuu niin sielu kuin ruumis kaikilla aisteilla luonnosta nauttiessa.

Ihanaa suviviikonloppua kaikille lukijoilleni!

Love
Leena Lumi

Perhaps Perhaps Perhaps

63 kommenttia:

  1. Blogiriippuvuuteni minäkin tunnustan. On tämä, pienistä piikeistä huolimatta ihana harrastus, jossa tapaa niin ihania ihmisiä kuin ihania kirjojakin!

    Leppoisaa viikonloppua teille! Yritetään tätä paahdetta kestää... Enää puolisen vuotta jouluun..

    ♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annika, se on faktaa, se riippuvuus;) Enimmäkseen ihanaa...

      Kiitos samoin sinulle&co! Teillä ei voi olla niin kuuma kuin täällä...Joulu♥, mikä ihana sana! Kannetaan joulua hellästi sydämissämme läpi koko vuoden, se on hellää ja suloista kuin ensilumi.

      ♥♥♥

      Poista
  2. Kyllä vaan ruokalistan muutokset eivät haittaa, kun lounas koostuu mansikoista ja on pinkkiä juotavaa :) Nautitaan keleistä täysillä, olemme nämä viime talvena ansainneet. Blogiriippuvuus on kaksipiippuinen juttu, tämä on kivaa, mutta itse oon just viime aikoina miettinyt sitä, kuinka paljon se vie aikaa :( Nautittavia hellepäiviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pivi, pakko vetää homma hatusta nopeesti. Olisin niin halunnyt yllättää ruoasta kiinnostuneen vieraani...Pinkki maistui meille viime suvenakin...ja korvasienikeitto. Pinkki korvaa paljon;)

      Minä olen miettinyt sitä jo muutaman vuoden ja ehkä juuri eniten suvella. Johtuukohan se siitä, että kun on iso puutarha ja sitten suomalaiset ovat niiiin seurallisia juuri kesällä, ihan kuin elämä loppuisi elokuussa. Mulla ei ole syyskuusa kalenterissa yhtään menoa, vaikka syyskuu voi olla mitä ihanin kuukausi.

      Nautitaan♥

      Poista
  3. Nauti blogiauosta, hyvästä ruoasta ja vieraista, taukoilen minäkin, kun menen pariksi viikoksi Tolfaan, jossa on huonot nettiyhteydet. Enkä yhtään kdehdi helteitänne, päinvastoin nautin vilpoisasta alle 25 päivistä, joita on nyt ollut muutamia, ihanaa, kun piti laittaa pitkät housut sortsien sijaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vera, no en minä kai tauolle, mutta jos viikonloput edes...

      Miten teillä voi olla niin matala lämpötila, kun täällä on kuin uunissa. Jael lähtee karkuun asuinmaansa kuumuutta ja joutuu tähän suvi suven jälkeen;)

      Minä en voi ajatella muuta kuin jotain paria riekaletta joista koostuu ns. suvileninki.

      Ihanaa Tolfan aikaa ja pidä vain taukoa, se sopisi sekä sulle että mulle...vrt. se samaistuminen. R. sanoo, että teen viittä asiaa yhtäaikaa ja kynttilä palaa molemmista päistä. Nonkohan se olisi? Ei, en usko häntä tässä(kään) asiassa;)

      Poista
  4. Ihanaa taas tavata huomenna ja ex-kuvabloggaajan tapaaminen taas on sekin mukavaa odotettavaa:-) Ja toivottavasti helle hellittä,taisin tulla helteestä helteisiin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, mää tilasin viileetä, en voi tälle hemmetin helteelle mitään...Odotamme♥ R noutaa sinut etc.

      Meillä on siis ollut yli 30 plusasteen, joten jos tämä ei hellitä, varaudu!

      Bis Morgen!

      Poista
  5. Täs itse kunkin pitänyt vähän hellittää, mutta paskan marjat :)
    Toivottavasti sinä onnistut paremmin kuin allekirjoittanut!
    Nyt olis ihan pakko saada pakastin sulatettua, viimeiset raparperit jat kesäkurpitsat voi kai hyvällä omallatunnolla heittää biojätteeseen kun uutta pukkaa niin ettei perässä pysy....ja ansikoita olis nyt ihan pakko laittaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, mennään hoitoon! Mennään yhdessä hoitoon. Meidät laitetaan eri kerrokseen heti. Eikun meidät laitetaan eri laitoksiin.

      Mää puhun nyt vaan suviviikonlopuista ja olenhan aina haaveillut, että viikonloput voisi olla muutenkin konevapaita, mutta eikö mitä: Kaikki bloggaavat sunnuntai-iltapäivisin! Miten sitten voi olla yksin sieltä pois. Kohta ei tiedä, mitä tapahtuu...

      R. sulatti molemmat pakastimet. Ekat mansikat on tänään pakastettu. Siltä osin tunnen outoa tyydytystä. Mutta vielä on monta casea jäljellä. Mulla raparperin kanssa ihan sama juttu...Sain eilen Suonenjoki-vinkin, että nyt heti on säilöttävä mansikat tai ehkä niitä ei enää saa. Mutta äkkiäkös sinä nopeena tuon homman hoidat: sulatat pakastimen ja huomenna jo pakastat pyrypäiviä varten suven mansikoita.

      Poista
    2. Juu, meiltä otettais kaikki koneetkin pois! Korkeintaan vanha kirjoituskone jätettäis ja pari kirjekuorta tyyliin "mieti kenelle ne uhraat" :D
      Tai oikeastaan....ei me varmaan saatais kuin kosmoskynät. Että nuole sitä.

      Pitäiskö nousta tästä tuolista, haukata jotain, pistää sulatus päälle ja.... JOO!
      Muuten mulla ei ole mansikkarahkaa talvella ja se olis surku se!
      Ja sitten voiskin kai tehdä postauksen tämän päivän hulluuskohtauksesta.
      Ettei totuus unohdu :)

      Poista
    3. Pepi, siinä sitä sitten joutuisi kohtaamaan itsensä...;)Juu, ja äiti sanoi aina, että kosmoskynä on myrkyllistä, sitä ei saa nulla, mutta sää tietty yllyttäisit mua ja mää olen yllytyshullu pahimmasta päästä. Kerran päätin näyttää, että mun kieli ei tartu pakkasella kelkan jalakseen...siitä tuli muuten sairaalareissu ja pari viikkoa velliruoalla;)

      Aloita nyt, niin huomenna saat heti aamusta olla ittees oikein tyytyävinen. Luet lehden rauhassa, nautit kahvia ja sitten mansikkaostoksille. Mansikkarahka on parempaa kuin jäätelö! Tai siis me tehdään sitä silleen, että rahkaa, kuohukermaa ja mansikoita...

      Ellei olis yhtään hullu, mistä sitä sitten kirjoittais. Ei kukaan ainaskaan jaksa aina lukea vain kirjoista. Mulla on monta juttua hihassa ja yksi on se kun kokeilin tehdä sitä suklaakakkua, joka oli Sarpun blogissa joskus talvella...ja mitä sitten tapahtui.

      Totuus ennen kaikkea!

      Poista
    4. Sissus siunaa, uskallaks suklaakakkua tehdä??
      Muistaks kuinka mun suklaakakun kävi....ne loput ylijääneet marjannerakeetkin mä söin loppuviimeks suoraan pussista kun en uskaltanut yrittää uusiksi :D

      *myydään vähän käytetty kakkuvuoka*

      Ps. Mä löysin pakkasesta pussillisen mansikoita :)

      Poista
    5. No kerran vain kokeilin ja siitä tulikin jotain aika eriä kuin Sarpulla. Mutta on nyt monta asiaa, joita ei pitäis uskaltaa ja yks on tietty jäätelö, jonka valmistus pitäis saada kiellettyä.

      Aika samanlainen kertomus, eli MIKÄÄN ei mennyt kuten piti. Mää julkasen sen, kerron oman stoorini, mutta laitan Sarpun kuvat ja ohjeen. Kaikki alkoi siitä, että mun leipomuksellinen itsetunto romahti kaupassa, kun R, joka leipoo maailman parhaita korvapuusteja, arvosteli mun nomparellivalintoja, että 'ne ovat kuin kuulalaakereita'...Miksi en muistanut silloin sitä, että kun pyysin häntä kerran tuomaan kaupasta tähtianiksia, hän toi nomparelleja! No, kirous alkoi sieltä kaupasta ja ihan oikeesti leivoin koko päivän ja syyt löytyy sit siit tarinasta. Nyt on vaan mansikka-aika ja muuta, mää kerron sen sit myöhemmin...

      No sama täällä, kun olisin kokeillut yhtä tosi helppoa juttua, niin kävi ilmi, että olin heittänyt kaikki muut vuoat paitsi kuivakakkusellaiset pois. Mitä tointaa ostaa jotain täytekakkuvuokaa tai peräti irtopohjavuokaa (mikä sellainen oikeesti on?), kun muutenkin herkut maistuvat liikaa, enkä ole syntynyt leipuriksi. Leivoin kerran pullaa, halusin olla herttainen kotimami. Se päivä päättyi kivisiin pitkoihin, joilla perhe kopautteli pöydän reunaa ja välillä kaatuivat lattialle nauramaan...Ikäni mä muistan sen...

      Oi, jos sulla nyt olis rahkaa niin;)

      Poista
    6. :DD mä niin sieluni silmillä näen ne pitkot ja kuulen naurun :D
      Minä joskus näyttämisen halussani ostin kaikki jauhotkin viiden kilon pusseissa ja leivoin leivänkin itse! SÄHKÖuunissa! Ristus sitä on hullu! Vai olinkohan mä vaan persaukinen....mutta maailman parhaat korvapuustit mä kyllä leivoin, nyt riittää kun kaupasta saa paistovalmiita. Muutenkaan mahdu housuihinsa :)

      Nyt mä lähden ostamaan purkin rahkaa! Ihan pakko!!

      Poista
    7. Mitä kaikkee sää oletkaan tehnyt, leiponut leipää!

      Mitää ei sais syödä, ei mitään hyvää ja mä en killaa sitä.

      Mut R. sai naurut takaisin, sillä kun hänellä meni punkki p....hin ja hän pyysi mua irrottamaan sitä, enhän mää ole mikään hoitsu!, mää tietysti katkasin sen. Silloin tytär alkoi valua maahan vetelänä nauraen ja mää perässä...R. loukkaantui hirveesti ja sitten se huomasi sen renkaan siinä ympärillä ja tuli kiire lekuriin ja sai kahden viikon antibioottikuurin. No, myöhemmin sama naislääkäri tuli yhdessä tilaisuudessa hänelle esitellyksi ja alkoi nauraa, että 'sinut minä jo tunnenkin m....sta!' R.n mielestä niin epistä, mutta ei olis kannattanu nauraa mun pullille ja yllyttää lapsiakin silleen...

      Onneksi R. ei ehdi lukea mun kommentteja.

      Se on niin hyvää, joten nauttimisiin!

      Poista
    8. Juu, kyllä mä vielä illalla lukaisin, mutta meni niin härdelliksi että jäi kommentit!

      Poista
    9. Niin...ei oo musta oikeeksi hoitsuksi...eikä leipojaksi.

      Mitä ihanin keli, sillä yöllä satoi ja ukkosti: Lupaa täydellistä viikonloppua.

      Poista
  6. Blogiriippuvainen täälläkin. :)

    Sinulle on tulossa ihana viikonloppu. Kerro vieraillesi paljon terveisiä, molemmat ovat blogimaailmasta "tuttuja" minullekin. Ja kaikki herkut, joita aiotte syödä, nam!

    Minulla alkaa huomenna vihdoin kesäloma. Sen kunniaksi huomenna iltapalalla on mansikoita, kirsikoita, juustoa ja valkoviiniä - ja Downton Abbeyta, koska mieheni jäi nyt kesällä sen koukkuun. Minä olin jo aiemmin, meillä on dvd-boksilla kaikki ilmestyneet jaksot <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, miten tässä näin kävi;)

      Kiitos kerron ja onhan S. minullekin tuttu vielä vain blogimaailmasta ja meileistä, mutta nyt tapaamme livesti eka kerran.

      Ooooh, ihanaa! Nuo herkut vähintäinkin ja sitten Dowton Abbeya. Minä koukutin R:n siihen ja onnistuin. Olen katsonut kahdesti kaikki tähän asti tulleet, etekin rakastin sitä lumisuudelmaa, kun ylpeä Mary viimeinin antoi periksi. Talvella sarja päättyi tosi ikävään kohtaan...En katso nyt näitä kevään uusintoja, sillä olisin sitten pe illat telkan ääressä. Olen ostanut vain Brothers& Sisteer -sarjan, mutta jos löydän Scott&Bailey-poliisisarjan, ostan sen. Ne kaksi naispoliisia, brittisarja. Oikeita ihmisiä, ei mitään barbietyyppejä.

      No, meillä on pinkkiä kuoharia ja sitten vielä toistakin, rutikuivaa italialaista, mutta se on eri iltaan. Iltoja on useampia. Ja valkkaria kalojen kanssa. Mutta kellarin uumenista löytyy juustoille ja rypäleille punkkua, jos joku haluaa...Olen vasta nyt pullottanut meidän omista kirsikoista tehdyn liköörin, mutta se juoma kuuluu ensi jouluun. Se on niin kaunista, että tarvitsee omat lasinsa. Mansikoita pitää olla nyt joka päivä/ilta. Parasta muuten ikinä mitä iho voi saada. on syödä mansikoita.

      Mahtavaa lomaa sinulle&co♥

      Poista
  7. Oikein ihanaa suviviikonloppua sinullekin! Minä menen huomenna levittelemään punamultaa seinään. Maalitahrojen lisäksi odotettavissa lisää kuumuutta ja paarmanpuremia:/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myrsky ja minna, kiitos samoin sinulle!

      Oi, tiedän, minäkin olen kerran vetänyt kokonaisen talon sillä. Se kestää sitten iän kaiken: Äidiltä tyttärelle.

      Paarmat on tosi ikäviä...Kuumuuden loppumista ei ole kukaan luvannut ja se vetäisi minut epätoivoon, jos alkaisin ajatella...

      Poista
  8. Ihanalta kuulostaa rento elämäsi :) Riippuvuutta on mullakin bloggaamiseen, mutta pystyn silti ihan helposti pitämään loma-aikoina vapaata ja myös muita taukoja, tosin aikas lyhyitä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkko, rento ei varsinaisesti kuvaa minua...,mutta kiva, että joku edes voi ajatella niin;)

      Sinähän voisit alkaa pitää kursseja meille onnettomille, jotka olemme upoksissa viimeistä hiuskarvaa myöten. Olen seurannut: Minä en ole ainoa. Joskus olin poissa kolme päivää, enkä avannut konetta, ja meilissä oli kyselyitä, että olenko sairas ja sain jopa yhden puhelun huolestuneelta lukijalta. Nyt ainakin olen yrittänyt varoittaa, että yritän taas vapaita viikonloppuja.

      On mulle tulossa ihana viikonloppu ja kiitos samaa sinulle!

      Poista
  9. Minusta on ihanaa nähdä, että suvi vie monella bloggaamisesta voiton. Itsekin viihdyn täällä ja kiinnyn blogisteihin, mutta onhan nyt oikea elämä sentään oikeaa elämää ja vain hyvä, jos se vie meidät mukanaan. Kunhan saamme sitten tulla rääppiäisille kuvien muodossa:).

    Meillä vielä kaksi viimeistä hikistä viikkoa ja sitten kohti Suomen kesää. En malttaisi odottaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, on se hyvä juttu. No, me kolme,jotka tapaamme olemme kaikki kuvafriikkejä, joten jos ryhmäkuvia odotetaan, niin aika paljon saa R. räpsytellä ennen kuin löytyy kuva, jonka KAIKKI hyväksyvät. Siis aiomme otattaa itsellemme muistoksi ryhmäkuvan, ja sitten lähdemme tytöissä liikkeelle, mutta se, että julkaisemmeko, onkin sitten jo arvoitusta. Jael on erityisen tarkka kuvistaan, vaikka väittää, että minä olen;)

      Voi olla, että saavutte juuri parhaaseen suveen. Silloin vedet lämpimät, tosin Päijännekin on jo nyt, ja sato edullista, illat samettisia, eikä aurinko tikuta iltakaudet, mutta on suloisen, sopivan lämmintä.

      Mukavaa viikonloppua sinne helteeseen: Tein tänään kuten sinä eli kävin ruokakaupassa viilentymässä kylmähyllyjen välissä flunssan riskilläkin!



      Poista
  10. Voi mitä ihanuutta sinun elämässäsi onkaan!
    Olen kade, hyvällä tavalla, voinhan olla.
    minä yritän päästä tän ä kesänä sinne keski-Suomeen, äitini siskoni ja veljeni , serkkuni luo käymään..
    jos se onnistuu, yritän mahduttaa ainakin pikaisen vierailun luonasi, jos olet paikalla, ilman suuria porukoita..
    halit!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, hyvällä tavalla kade kuulostaa niin sopivalta. Olisit tullut mukaan! Vielä ehdit...yhdelle aina pöytään tilaa järjestyy.

      Mehän on sovittu jo, kun vain ilmoitat vähän etukäteen, sillä meidän suvesta tuli muutamista syistä ihan mahdottoman vauhdikas.

      Poista
  11. Niin, täällä luetaan ja juhlitaan koko kesä, joko satoi tai paistoi!

    VastaaPoista
  12. Ihanaa suviviikonloppua ja paljon herkuttelehetkiä ♥

    Täällä on ukkostanut rajusti ja netti on ollut varalta suljettuna.. huomaan olevani riippuvainen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos samoin sinulle♥

      Niin täälläkin vihdoinkin: Siunattu sade!

      Takuulla olet jo riippuvainen...;) Kiva tietää, että ei ole tätä yksin.

      Poista
  13. Ihania vaaleanpunaisia suunnitelmia on sinulla. Kesäviikonloput ovat tarkoitetut nauttimiseen - hyvästä seurasta, mansikoista, kuohuvasta ja muista suven iloista.
    Nautinnollista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irene, vaaleanpunaiset suunnitelmat antavat lupauksen hyvästä;) Just niin eli täysin samaa mieltä!

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  14. Mukavia kesäisiä viikonloppuja, nauti! Suvella bloggaaminen voi hyvin jäädä vähemmälle, kesä on lyhyt siitä pitää nauttia täysillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheri, kiitos samoin sinulle! Täysin samaa mieltä: Kyllä Suomen suvi sentään bloggaamisen voittaa;)

      Poista
  15. Hyvä postaus heinäkuun aattona :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jokke, kiitos. Olisikin pitänyt löytää joku heinäkuun runo, mutta nyt ei ehdi...

      Ihanaa viikonloppua!

      Poista
  16. Kannustan vapaisiin ja blogittomuuteen sinua, ettet uuvu ja kuten itse mainitsit addiktiosta, niin silloin tällöin kirjoitustauko tekee hyvää. Vieraiden kanssa voi harrastaa niin sanottua livebloggaamista, kun annat lukuvinkkejä hyvän ruuan äärellä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanna. livebloggaaminen on antoisaa. Ehkä saan huomenna oltua niin vakuuttava, että saamme erään erinomaisen elokuvablogin takaisin;)

      Schöne Wochende, du schöne Berlinerin♥

      Poista
  17. Suloisia ja ikimuistoisia kesäviikonloppuja sinulle, Leena-Iki-IhaNainen♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, kiitos kaikkea samoin sinulle, Aili-IhaNainen♥

      Poista
  18. Jännityksellä ja malttamattomana odotan tapaamistamme!
    terkuin se ex-elokuvabloggaaja Soolis =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivi, sietääkin jännittää: Et ikinä tiedä mitä kulman takana voi odottaa;)

      terveisin
      Leenan terassilta Leena & Jael

      Poista
  19. Maailman suloisimmat kukat olet ottanut tekstisi kuvitukseksi!!!
    Erityisesti kesällä pitääkin olla vapaa ja ottaa vapauksia ja vapautuksia kaikesta mahdollisesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Akileija, oi jaa, tieään ja osan säästä ensi suvelle;)

      Just niin eli täysin samaa mieltä.

      Ihanaa viikonlppua sinulle♥

      Poista
  20. Tulin juuri iltalenkiltä ja kyllä ulkona on ihana kesä ja ihana ilta. Oikein teet, kun nautit pitkistä viikonlopuista ja samalla tästä ihanuudesta - kesästä.
    Antoisia viikonloppuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, ja minä olen istunut lenkin sijasta ihanan ruokabloggajan kanssa nauttimassa gourmet-elämyksistä terassillamme: Tervetuloa kalorit -ilolla;)

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  21. Olet kesäiset vapaaviikonloppusi ansainnut! <3 Nauti kesän ihanuudesta kaikilla aisteillasi :)

    VastaaPoista
  22. Mullakin oli äskettäin melkein viikon blogitauko reissusta johtuen. Teki ihan hyvää, vaikka tämä niin kiva paikka onkin;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, minullakin piti olla kaksi viikkoa reissusta johtuen, mutta...;)

      Paussi on aina paikallaan!

      Poista
  23. Kuulostaa ihanalta nuo herkkusi. Kun valmistuin maisteriksi aikanaan, juhlimme mieheni kanssa syömällä sinisimpukoita valkoviinin kera. Voi itku! Yö meni wc:n puolella. Olen allerginen äyriäisille, jos syön niitä enemmän,nousee kuume ja pahoinvointi. En tajunnut, että simpukoitten kanssa käy niin. Rapujen kanssa oli jo aiemmin todettu sama vaiva, ja syy ei ollut snapseissa ;O), sillä en juo väkeviä.

    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaiselämää, onneksi en ole allerginen just mereneläville, kun melkein voisin elää vain niillä. Zarzuela on mun ykkösherkku just nyt. Simpukoitten kanssa pitää olla tarkkana kun niitä valmistaa...

      Se olisi kiva kun vois syyttää snapseja kaikesta;) No, ei täälläkään väkeviä, mutta viiniä on nautittu ilman mittaamatta ja aika hyvät valinnat olin tehnyt, kun olen nyt oikein alkanut keskittyä valkkareihin. Talvella on aina punkku ja se tulee omasta kellarista jostain hanasta eli on kuin house wine...

      Poista
  24. Älä hyvä ihminen kiusaa kuvauksilla Suomen ja Päijänteen kesästä, tulee ihan sairaan ikävä ja kaipuu mökkielämää. Olen ihan väärässä paikassa tällä hetkellä, vaikkakin Sveitsissä ja Zürichissä nostalgiamatkalla ja menossa Karita Mattilan konserttiin. Sääkin on vihdoinkin edes hiukan kesäisempi, ja maukkaita ruokiakin löytyy kalliilla rahalla. Mutta pian tämän reissun jälkeen nokka suuntautuu (keski) Suomea kohti. Toivottavasti vain kesä jatkuu vielä entisenlaisena edes jonkin aikaa.
    sveitsiläisterveisin paskeriville

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paskerville, Sveitsissä ei ole mitään vikaa, mutta myönnän, että mieluiten olen suven just ja vain Suomessa. Ja Karita Mattila on kova sana ja Zürich ihan suosikkikaupungini, vaikka koinkin just pari ikimuistoista viikkoa Salzburgissa. Molemmat tosi hyvät ja olen sentään country girl...

      Zürichissa on yksi parhaita italialaisia ravintoloita, joissa olen ollut ikinä...

      Juu, pian tänne vaan: Viime yönä alkoivat samettiyöt...Kesän jatkuminen on vähän sellainen päänsisäinen juttu eli mulla se jatkuu aina tuonne syyskuun lopulle vaikka kuka tekis mitä.

      muuratsalolaisterveisin kolmen vuorokauden univajeinen
      raihnas vanhus,joka kuitenkin yllättäen voi riekkua aamutunneille...

      Poista
  25. Luulenpa, että tällainen viikonloppusapatti tekee todella terää. Voihan siitä tulla joitain kieroja vieroitusoireita, olkapää nykii, sormet kirjoittaa sanoja ilmaan, niska tipahtaa välillä olkapäiden väliin etsien edestään näkymätöntä ruutua, mutta kyllä sinä kestät sen.

    Kun luin tuon uusimman postauksen, niin arvaan, että viikonlopusta tuli paljon rennompi kun annoit aikaasi näihin upeisiin naisiin ja ruokaan.

    Helle näyttää nyt laantuvan, tai ainakin luulen niin. Ahmatovaa odotan ja Shieldskin toimii. Ahmatova oli minulle ainakin tosi löytö -sinun kauttasi tietysti =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, mitä jos olisikin sapatilla vuoden...

      Valvoo liikaa, niska kipeytyy, selkä alkaakin kaivata kistumista, mieli ja sanat harhailevat, katse katoaa tyhjään...

      Ehdottomasti:kiinnostavaa keskustelua ruoan ja viinin äärellä ei voita mikään!

      Sataa suloisesti, just R. lähti viemään Jaelia junalle, taidankin mennä vähän Ahmatovan kanssa sohvalle ja musiikkina sateen solina avonaisesta parvekkeen ovesta.

      Toivottavasti ostit sen Anna Ahmatova Fontankan talossa...Se on helmi. Nyt olen hänen Valitut runot -kokoelmassaan.

      Ole hyvä: Elän tehdäkseni sinulle kirjalöytöjä!

      Poista
    2. Olen vieläkin odottanut rajua ukkossäätä, mutta pilvet ovat kiertäneet minut kaukaa, höh. Eilen käytiin poimimassa vielä lisää mansikoita ja kuulin ukkosen jyrinää ja mustan taivaan, mutta vesi ja salamat loistivat poissaolollaan. Sain siis kuitenkin mansikoita, joita oli pakko hakea lisää kun nuorimies oli jo kaapimassa pakkaseen laittamiani marjoja suuhunsa ;-)

      Sateen ropinaa on ihanaa kuunnella, varsinkin jos sen alla on kuuma ilmanala.

      Kyllä ostin Ahmatovan, se on niin kaunis kirja. Todella kaunis.

      Pitäisköhän munkin miettiä miksi elän ja mitä annan muille pääosin päivästäni ;-)

      Poista
    3. Birgitta, täällä on jo satanut ja ukkostanut kunnolla. Sen jälkeen on ollut aivan ihanaa.

      Just tulimme kotiin ja alamme laittaa mansikoita pakkaseen.

      Se on ihanaa näin suvella, sateen ropina.

      No hyvä sitten: Se on runojen ja kuvataiteen ystävän kirja.

      Minulle pälähtää tällaisia ajatuksia silloin tällöin. Miten musta tuntuu, että kyllä sinäkin näitä mietit...Tehkäämme ainakin parhaamme;)

      Poista