perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulua jasmiinin puhjetessa lehteen....

Tämän lehteen puhkeavan jasmiinin kuvasin joulupäivänä. Huomasin myös magnolian yrittävän jo samaa ja kääpiösyreenit ovat silmut paksuina.
Jouluaaton vietimme kahdestaan ja juhlimme paitsi aattoa myös 28. hääpäiväämme.
Vuoden kellarissa muhinut kirsikkalikööri saatiin pullotettua just ennen joulua. Oman puutarhan kirsikoista tehdyssä liköörissä on taikaa.
Joulukorttihyllyyn on näköjään päässyt myös Surku.
Joulupuun koristelu alkoi tietenkin näistä 'Romanov-kävyistä'.


Kun katsotte tätä kuvaa, tajuatte, miksi niin kaipaan ikkunaa tuon hyvälaatuisen, mutta vanhan ja jo nyt vääränväärisen sohvan taakse: Haluan sinne kunnon ruokapyödän ikkunan eteen ja siihen pitäisi mahtua hyvin ruokailemaan 8-10 henkeä. Näkymä olisi silloin myös omaan puutarhaan ja järvikin pilkottaisi.
Joulupöydän väriä ei tänä vuonna määrittänyt Marimekon upea Satula-kuosi, vaan lasipöytä antoi mahdollisuuden leikkiä softilla lilalla ja tummanruskealla myyrällä (myyrä on väri;). Myös sammaleen vihreää näkyy meillä melkein aina jossakin.
Mäti ja viherpippuripatee olivat perinteisesti sekä aaton, että joulupäivän pöydässä. Nämä pöytäkuvat ovat joulupäivältä. Nuoret ja Dina sekä Taika saapuivat joulupäivänä ja siitä alkaen on istuttu, seurusteltu ja tietty syöty. Siikaa oli graavattuna samoin lohta, oli myös valkosipuliyrttisilakoita, pieni kinkku etc. ja jälkkärinä juustopöytä johon jokainen oli saanut toivoa omat suosikkinsa. Dolce oli Aino Samettinen nougat.
Antipasto oli tämän vuoden menestys. Jokainen siis sai aluksi pienen lautasen jossa tällainen Graavisiikatartar, mätismetanalla ja mummonkurkuilla. Laitan tästä ohjeen tällä viikolla, että voitte valmistaa tätä herkkua vaikka uudenvuoden partyihin.
Tämä joulupäivän ikkunakuva oli nyt sitten ensimmäistä kertaa täällä asuessamme lumeton. Ulkolyhdytkään eivät näytä samalta kuin lumessa, mutta onneksi valkoinen amaryllis on kuin lumen uni.
Nyt nuoriso on jo brunssilla ja kohta lähtevät. Tässä Taika pedillään, joita on tietty talossa kaksi, mutta pääsääntöisesti molemmat koirat, Dina ja Taika, nukkuivat Lumimiehen ja minun sängyssä, mikä oli kuin olisi saapunut kotiin erämaasta. Tämä vuode on yläkerran tähystyspaikka, josta Taika voi tarkkailla tapahtumia. Muutaman päivän päästä saapuu äitini ja sitten taas nuoret ja koiruudet. Joulun tyttäremme lähtee nyt viettämään synttäreitään Hesaan, mutta palaa sitten perheineen mummoa tapamaamaan. Äiti saa kirjaston uuden vuoteen ja nuoret alakerran makkarin. Kun äiti nukahtaa ja herää, hän näkee ensimmäiseksi Taikan. Äitini rakastaa koiria, joten varmaan tuntuu kodikkaalta ja aamusuukot ovat varmat heti kun silmät räpsähtävät auki.

joulun välipäiväterveisin
Leena Lumi

28 kommenttia:

  1. Paljon onnea sinulle ja rakkaallesi hääpäivän johdosta:)
    Tuntuu siltä, että onnea ja rakkautta ei teidän joulustanne ole puuttunut♥
    Leppoisia ja hyviä välipäiviä teille kaikille, Leena-IkiIhaNainen.♥♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, kiitos ♥

      Luojalle ja taivaan tähdille kiitos: Rakkautta on riittänyt.

      Kiitos samoin sinulle ja perheellesi, Aili-IhaNainen♥♥♥

      Nuoret juuri lähtivät leivarissa on tulet ja minä otan ison mukillisen teetä, muutaman piparin ja istun vaan ja ihmettelen;)

      Poista
  2. Kylläpä välittyy ihania tunnelmia kuvistasi. Onneksi juhlaa riittää vielä ensi viikollakin, että saa laittaa pöydän koreaksi ennen paluuta arkeen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, kiitos. Juhla jatkuu vielä, härkäviikot eivät ole vielä alkaneet;)

      Poista
  3. Meillä on tänään hääpäivä♥

    VastaaPoista
  4. Onnea hääpäivän johdosta! Onnea myös tyttärellesi. Ihana Taika! Upeita herkkuja olet loihtinut jouluksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kukkaiselämää, kiitos ja kiitos psta!

      Taika on nyt perheen vauva. Oli kiva kun molemmat koirat kulkivat ulkona valot pannoissa kiinni: Todellisia Valonkantajia!

      Olen intohimoisempi kokki kuin kukaa osaa edes aavistaa...Kiitos.

      Poista
  5. Onnea hääpäivästänne! On ihana juhlia sitä jouluna, ei tarvi edes erikseen laittaa mitään, kun joulu muutenkin hertkkuhetki.
    kaunis on kattauksesi ja varmasti maittavaa.
    Ja nuo ihanuudet, koirast.
    Oikein hyviä näitä vuoden viimeisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, kiitos! Täysin samaa mieltä. Miten ihmeessä saisin synttärini vaihdettua toukokuulta jouluksi, kun haluaisin olla joulun lapsi...(Arvaa nauraako Lumimies tätä toivetta;)

      No, meillä syödään aika usein aika hyvin, mutta koiruuksia ei ole enää kuin juhlapäivinä ja joskus kun nuoret ovat lomalla. Oli muuten niin kivaa, tiedät kyllä...

      Kiitos samoin sinulle♥

      Poista
  6. Ihana tunnelma välittyy kuvista, vaikka lunta ei olekkaan. Tänään meinasin pudota tähän pimeyteen ja märkyyteen, yök.. tahdon oikean talven. Kaikesta huolimatta ihania välipäiviä ja onnea ja iloa uuteen vuoteen. Merille& co sekä mummolle paljon terkkuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne, nyt on ilo saatava vaikka mstä kun ei lunta, niin ei lunta. Jouluruusu Olgan haudalla yrittää nyt aukaista nuppunsa. Jännä nähdä millainen se on huomenna.

      Keskiarvo toteutuu aina eli luultavasti kevättalvella on todella kylmää. Mutta paljon lunta kuuluisi tietty just jouluviikkoihin.

      Kiitos samoin sinulle ja perheellesi! Kiitos: terkuista.

      (Arvaa ehdinkö mitään lukea;)

      Poista
  7. Myöhästyneet onnittelut teille kyyhkyläisille:) Ja Merille!
    Ja kuvien perusteella oli oikein mukava joulu.
    Siis onko tuo jasmiini ulkona?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos ja kiitos psta.

      Erittäin. Päätimme vain uohtaa, että ulkona ei ole lunta. Koirat leikkivät purossa, joka virtaa nyt vuolaana lehtomme läpi.

      Se on ulkona, kuvittele....ja ne magnolian pullistuneet silmut. Jos nyt tulee sitten äkkipakkaset, niin hui! Mutta luvassa on edelleen vain lämmintä: Nytkin sataa vettä!

      Poista
  8. Oikein hyvää hääpäivää teille!<3 Tämä vesisade ja synkkyys alkaisi jo riittää..ulkoilukin lasten kanssa on mitä on. Kovin on pulkat ja kelkat olleet vähällä käytöllä ja sitä harmiteltu. Mutta osataampa sitten arvostaa lumikelejäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhan kaakelitakan talossa, kiitos♥ Juu, siltä se on tuntunut, mutta aloin äsken pohtia,että eipä taida tulla toista kertaa jolloin jouluruusu kukkii joulukuussa meillä Keski-Suomessa. Pakko löytää tähän jotain positiivista. Koirat kävivät useasti tietty pihalla ja lenkillä ja kuraa ja roskaa sisällä riitti, mutta ovat koiruudet kivemmat kuin streeili talo ilman niitä.

      Lapset sekovavat innosta kun lumet saapuvat!

      Poista
  9. Voi lumetonta talvea ja pajunkissojen tanssia ojien varsilla! Omituista on. Vaan kynttilän liekki luo valoaan, onneksi.

    Hurjan paljon onnea teille kyyhkyläiset! <3

    Ihania joulun herkkuja - mätejä ei kyllä voita mikään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen Kirahvi, ja ehkä kohta näemme jo leskenlehtiä;) Aivan: Kun on pimeää ja istuu sisällä kynttilän valossa, on ihan oikea joulun aika.

      Kiitos♥

      Samaa mieltä. Huomenna laitan sellaisen reseptin, että a vot!

      Poista
  10. Onnea teille näin jälkikäteen! Ihana kattaus ja herkut, syön silmilläni. Joulutyttökö on teidän Merikin:)
    Onnea hänelle myös!
    Ja miten suloinen onkaan Taikan katse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos, kiitos, Niin, minustakin hän on joulutyttö: Kirjotin nytkin onnitteluihin, että 'Joulutytöllemme....' Joulutyttö kuten on A. Kiitos psta.

      Oooo, hän on vasta 7 kk ja jo niin viisas ja....vilkas. Otin eilen iltapäivänokoset, kun oli mennyt edellisenä iltana myöhään ja kun nuoret tulivat koirien kanssa lenkiltä, heräsin siihen, että Dina istui pääni päällä ja Taika seisoi kuin trapetsitaiteilija kylkeni päällä;) Ja yöt sitten tietty meidän viekussa.

      Poista
  11. Paljon Onnea teille hääpäivän johdosta!

    Sinulla on kaunis ja tunnelmallinen joulukoti. Täytyypä muistaa kurkata herkkureseptejäsi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heidi-Maaria, kiitos♥

      Kiitos. Minusta kodin tärkein asia on tunnelma, kaikki muu tulee sitten perässä. Jos muistat, katso huomenna.

      Poista
  12. Onnittelut minultakin! Perästä tullaan:). Teillä oli kaunis joulu. Meilläkin meni joulut mukavasti, mutta nyt jo mieleni rakentaa tulevaa kotia. Eli surffailee netin alennusmyynneissä pöytiä tutkailemassa. Pontta tähän antoi Turkin korruptiokohu, jonka myöten liiran kurssi laski meille edullisemmaksi. Vieläköhän se siitä laskee, eli odotellako vaiko ei?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, kiitos! Ei kuitenkaan se määrä, vaan laatu;) Siltä se tuntuikin jos ei katsonut ulos lumetonta maisemaa. Minä olisin sinun sijassasi jo ihan täpinöissäni. Hanki se, mitä sydän kaipaa! Ei ole huno neuvo tähänkään kohtaa, että 'kuuntele sydämesi ääntä'. Minulla on ainakin enemmän kaduttavaa siinä, mitä olen jättänyt hankkimatta, kun olen halunnut harkita ja sitten se on mennyt ohi ja on harmittanut.

      Poista
  13. Onnea hääpäivän johdosta, vuosia onkin jo kunnioitettava määrä. Luonto enteilee jo kevättä ja kasvit heräilevät kesken unien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheri, kiitos. Ei se määrä, vaan laatu;)

      Minua nyt jo jännittää tämän päivän puutarhakierros...

      Poista
  14. Onnittelut Leenalle ja Lumimiehelle! Kuohujuomamaljan nostan teille, kun kirsikkalikööriä ei löydy. Lämpöä ja rakkautta teille paljon jatkossakin. Iloa ja valoa vuoden viimeisiin päiviin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuulia, kiitos! Likööriä tuskin löytyisi meiltäkään ilman kirsikkapuita. On kiva hyödyntää niiden satoa eri tavoin.

      Kiitos, sitä toivokaamme. Ja kaikkea kiitos samoin myös sinulle.

      Poista