maanantai 17. helmikuuta 2014

Ulrika Davidsson: Keittokirja 5:2

Vaikka niin monta kertaa olen vakuuttanut, että minä en mistää dieeteistä perusta, enkä nutraa, karppaa tai tee muutakaan, mikä ei kuulu normaalin elämän ruokailuuun, niin myönnän lukeneeni aika paljon tavasta, jolla paino saadaan putomaan niin, että syödään viitenä päivänä viikossa mitä halutaan ja kahtena päivänä nautitaan maksimissaan naiset vain 500 kilokaloria ja miehet 600 kilokaloria. Tämä kiinnostus lähti siitä, että olen tavallaan tehnyt tätä jo kauan ennen kuin tästä tuli mikään dieetti eli on hirveän helppoa ottaa osaksi elämää salaatti- tai puuropäivä, kun saa kuitenkin nauttia riittävästi vettä, teetä tai kahvia.

Ulrika Davidssonin Keittokirja 5:2 (Ulrika Davindssons kokbok om 5:2, Karisto 2014, suomennos Auli Hurme-Keränen) sisältää paljon motivointia sekä sata helppoa reseptiä, joiden avulla pudotetaan painoa, vähennetään riskiä sairastua diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin sekä erilaisiin syöpiin. Davidsson on Ruotsin kuulisimpia ja tuotteliaimpia keittokirjailijoita, joka laatii ohjeensa nimenomaan painonpudotuksen ja terveellisen elämäntavan tueksi.

Kirja jakaauntuu selvitykseen siitä, mitä tarkoittaa 5:2-dieetti, aamiais-, välipala- lounas&päivällinen- ja jälkiruoat lukuihin. Se miten dieetti toimii, tulee tässä:

Paastopäivinä kaloreita vähennetään radikaalisti, ja niinä päivinä paino putoaa paljon. Muita päivinä se nousee uudestaan, mutta kaikenkaikkiaan paino putoaa keskimäärin 1 kg:n viikossa. Ympärysmitat kutistuvat huomattavasti, ja monet oikeastaan kokevat laihtuvansa enemmän kuin vaaka näyttää. Syynä on, että elimistöstä poistuu runsaasti nestettä, jolloin vartalo kiinteytyy ja turvotus vähenee. Jo viikon kuluttua huomaa suuren eron ennen kaikkea vyötärön ympärysmitassa.

Näin siis Ulrika ja hän vakuuttaa, että tämä dieetti sopii juuri heille, jotka rakastavat ruokaa ja haluavat syödä viitenä päivänä viikossa omien makumieltymystensä mukaan. Dieetti on myös helppo ja moni oppii nopeasti laskemaan paastopäivien kalorirajat. Tässä auttavat myös kirjat reseptit, jotka on kaikki laadittu alle 500 kilokalorin. Ulrika itse on vähentänyt paastopäivinä erityisesti pähkinöiden, siementen ja oliivien käyttöä, sillä vaikka ne ovat luonnollisia rasvan lähteitä, ne sisältävät runsaasti kaloreita, eivätkä sen tähden sovi paastopäiviin. Muihin päiviin sen sijaan kyllä!

Yksi tämän dieetin tehoista perustuu siihen, että aineenvaihdunta kiihtyy, koska keho ei totu tiettyyn kalorimäärään päivässä, vaan kehoa huijtaan vähnetämällä kaloreita kahtena päivänä viikossa. Se nopeuttaa palamista. Kannattaa huomata, että paastopäiviä ei tarvitse pitää peräkkäin.

Oli todella vaikeaa valita kirjan sadasta vähäkalorisesta ohjeesta teille, sillä tarjonta on runsasta vaikka jätänkin nyt aamiaisen väliin ja menen suoraan lounaaseen&päivälliseen: kvinoa-broileri-omena-salaatti (309 kcal/annos), ravunpyrstömozzarella-salaatti (254 kcal/annos), lohta caesarkastikkeen kera (463 kcal/annos), halumi-kantarelli-salaatti (341 kcal/annos), appelsiini-ravunpyrstösalaatti (210 kcal/annos), jauhelihalaatikko (321 kcal/annos), salaattia italialaisten lihaleikkeitten kera (350 kcal/annos), halumi-jauhelihapannu (373 kcal/annos), broilerpyörykät tomaattisalaatin kera (362 kcal/annos) ja niin edelleen sata ihanaa ohjetta. Reseptit on suunniteltu kahdelle tai neljälle annokselle. Me valmistamme nyt Vihreää tonnikalasalaattia, jossa on vain 211 kcal/annos ja tämä on neljälle:
100 g pinaattia
100 g vihreitä papuja
100 g sokeriherneenpalkoja
2 prk tonnikalaa
2 silputtua, tuoretta persiljanoksaa
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl punaviinietikkaa
1 maustemitta salaattimaustetta
100 g kirsikkatomaatteja
2 keitettyä munaa

Jaa pinaatti neljälle lautaselle. Kiehauta vihreitä papuja muutama minuutti ja sokeriherneenpalkoja muutamia sekunteja. Jaa pavut ja sokeriherneenpalot pinaatin päälle ja lisää tonnikala. Ripottele päälle tuoretta persiljaa. Kuori ja viipaloi punasipuli ja lisää salaattiin.

Sekoita öljy, hunaja, punaviinietikka ja salaattimauste kulhossa ja kaada salaateille. Halkaise kirsikkatomaatit, leikkaa munat lohkoiksi ja asettele molemmat salaattilautaselle.
Seuraavaksi valmistamme juustolohta herkkusienten ja punasipulin kera, 362 kcal/annos, neljä annosta:

4 palaa lohifileetä, n. 600 g
sitruunapippuria
1 dl Västerbotten-juustoraastetta (laittakaa mistä itse pidätte!)
100 g herkkusieniä
1 punasipuli
500 g erivärisiä tomaatteja
vähän persiljaa

Pane uuni lämpenemään 175 asteeseen. Asettele lohifileepalat annosvuokiin tai yhteen isompaan vuokaan. Ripottele jokaiselle fileelle sitruunapippuria ja juustoa. Leikkaa herkkusienet ja punasipuli viipaleiksi. Jaa sienet ja sipuli lohifileille ja pane vuoat uuniin 20 minuutiksi.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi ja asettele ne lohen ympärille. Koristele persiljalla.

Kirja on tehokas motivoija, sillä Ulrika kirjoittaa niin, että hän saa uskomaan, mitä sanoo. Hän antaa myös ohjeet, miten tehdä seuranta vuoden ajalta terveyden kohentumisen suhteen, jos noudattaa tätä dieettiä. Painon pudotus ei ole ainoa etu, vaan kadota voivat myös kolotukset, ruoansulatus- ja mahavaivat tai kolestrolisi voi laskea. Uneenkin voi tuolla suotuisia vaikutuksia. Myös särkyjen ja jäykkyyden luvataan vähenevän ja verensokerin laskevan. Tämä ei tavallaan ole dieetti, sillä jotkut tekevät tätä nyt jo luonnostaan. Ne, jotka eivät tee, oppivat tähän nopsasti eli tästä tulee osa normaalia elämää. Kaiken huipennus kaltaiselleni Aino Samettinen Nougat -koukussa roikkuvalle tulee tässä:

Voit todellakin pitää yhden poikkeuspäivän viikossa! En tarkoita, että sinun pitäisi silloin kieriskellä makeissa herkuissa, mutta voit vailla tunnonvaivoja ostaa karkkipussin, syödä sipsejä tai nauttia hyvästä suklaasta.  Jos nyt SAA syödä makeaa yhtenä päivänä viikossa, tulee aivan toisenlainen tunne, ja juuri siihen tähtäämme. Leivonnaisen voi syödä todella nauttien siitä. Uskon tämän olevan yksi syy siihen, että 5:2 dieetti toimii 365 päivää vuodessa, ja sitä on lisäksi helppo noudattaa, koska kieltoja ei ole kovin paljon.

Huomautan, että kukaan ei kiellä nauttimasta croissantia iltapäiväteella - paitsi jos on menossa ns. paastopäivä. Laskin myös, että jos pitää paastopäivät ennen joulua, saa jouluna syödä yölläkin ja kun joulua on juhlittu viisi päivää, tekeekin jo mieli salattia tai kalasoppaa.


*****

Ruokakirjat Leena Lumissa

Terveys- ja hyvinvointikirjat Leena Lumissa

25 kommenttia:

  1. Minä kokeilin tuota viime vuonna mutta sitten se vaan jäi.Pitäisköhän alkaa uudelleen....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, no onhan tämä aika helppo ja joustava, Pitää kotona ne paastopäivät ja kun on juhla tai menee johonkin, saa sydlä normaalisti. Varmaan jotain pitäisi näkyä, jos eläisi 5:2 vaikka 4-6 kuukautta. Tätä nyt miettikäämme;)

      Poista
  2. Australialainen ystäväni on laihtunut tuolla systeemillä jo kauan sitten ja on pitänyt painonsa vuosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, hienoa kuuilla! Minusta tämä olisi 'mun juttu', silllä inohan ruoan kanssa pelehtimistä ja ehdottomuuksia, kun maailmassa kuitenkin on koko ajan heitä, joilla ei ole riittävästi ruokaa. Tässä on jotain normaalia ja kohtuullisuutta.

      Poista
  3. Minulla on kokeilu menossa nyt seitsemättä viikkoa. Ensimmäiset neljä viikkoa söin niinä viitenä päivänä mitä mieli teki. Eikä dieetti todellakaan auttanut yhtään. Nyt olen kolme viikkoa pitänyt kaksi paastopäivää ja niinä viitenä päivänä syönyt muuten normaalisti, mutta pitänyt herkut pannassa. Ja auttaako mitään? EI! Ei vaikka hullunaan kävelenkin vielä. Minun kehoni on kertakaikkiaan päättänyt olla luovuttamatta yhtä ainoatakaan kiloa. Valitettavasti, ei siis bikinejä ensi kesänäkään???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, waude! Teeppä nyt siitä jo juttua ja vinkkaa sitten mulle: Olen hukkumassa kaikkeen, mitä olen luvannut ja oikea olkapää särkee tästä kirjoittamisesta kaiket yöt. Huomenna yritän esim. pitää paussin koneelta.

      Kauheaa: Sain tänään serkultani viestin, että hänen ystävällään oli tällä pudonnut 200 grammaa;) Mutta olen kuullut myös ihan muuta myös.

      Minä katselen hyvin nöyränä uusia uimapukuja, mutta ne hemmetin kotelomekot, joten periksi en anna, en.

      Se on koettu, että nopeasti läski tulee, mutta kiinnittyy lujasti. Minulla tämä räjähti kun päätin muutama vuosi sitten marraskuun alussa, että annan itseni kerrankin syödä suklaata mielin määrin jouluun asti ja jouluna. YHTÄÄN PALAA SUKLAATA EN EDES MAISTANUT TÄNÄ JOULUNA! Mutta ei se mitään auttanut. Tykkään hyvästä ruoasta ja ajattelin, että tämä voisi olla minulle. Olen sauvakävellyt niin, että olen kipeä! Öisin särkee paikkoja...

      Poista
  4. simppelit ohjeet - pitää kokeilla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, erittäin simppeliä, joten näihin voi tarttua vähemmän kokkausintoinenkin.

      Poista
  5. Minulla tuo dieetti justiin päällä ja toimii kyllä!
    Normaalisti ihan syön kuitenkin noin 1300 kcal päivässä norm.päivinä.
    Ma ja to paastoan, on hyvä ja keveä olo, vielä vähän jatkan, sitten voisin jatkaa ,että kerran viikossa paastoan.
    Tänään voin jopa maistaa mustikkapiirakkaa kun eilen tein...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seijastiina, kiva kuulla.

      Sinullahan on sitten tarkkaan laskettu ja pitäisi painon pudota ja pysyä poissa noilla määrillä. Yksi wiener on jo n. 300 kilokaloria;) Tosin minä en enää niitä syö, mutta...;)

      Oijoi, eihän sitä ilman mustikka- tai rahkapiirakkaa voi olla.

      Poista
  6. Onneksi olen jo vanha eikä pieni pyöreys tuota lisää harmaita hiuksia kun lääkärikin sanoi, että pieni pyöreys on vain hyväkis kun ei taakka ole liian suuri. On helppoa olla sellainen kun on, en kyllä jaksaisi mitään leikkiä ruuan kanssa.
    Hyvää helmikuun loppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, nimenomaa ikä tuo armon: Äidillekin lääkäri oli sanonut, että 'nyt kermaa ja herkkuja.' Ruoan kanssa pelehtiminen on aika rankkaa ja tuntuu minusta myös usein väärältä, mutta nyt eletään tällaisia aikoja...

      Kiitos samoin sinulle!

      Poista
  7. Aika hyvä dieettikirjasi, ja luulen että on helppoa noudattaa. Itselläni on tilanne nyt hieman päinvastoin, eli paino putosi sairastamisen myötä yli 3 kg. Ei olisi tarvinnut, koska aiemmin 10 vuotta sitten) olin liian laiha ja tuo reilu 60 kg oli mielestäni just passeli. pituuteeni 1,63m. Sitä kuromaan takaisin nyt:)
    Mutta herkkuohjeita laitoin, nam ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, sinä et tätä tarvitse;) Se vanha sääntö, että pituus miinus sata pätee edelleenkin ellei sitten ole joku body fitness -mallit tms.;) Suvussani on parikin, joiden on määrä oikeasti lihottaa itseään...Painoin itse vielä 30-vuotiaana pituuedella 1,66 vain 45 kiloa. Koko ajan sai selitellä, että syö kaikkea, mutta kun ei vain mikään vaikuta. Nyt se on kuin unta...ihanaa.

      Minä olin tänään ulkona lounaalla ja sitten toisella paikassa teellä kera leivosten, nam ♥

      Poista
  8. Mä oon ihan sekaisin noista kaloreista. Katsoin kerran Prisma-dokkarin tästä aiheesta ja siinä mun mielestä syötiin kyllä huimasti vähemmän dieettipäivinä. Ehkä kyse oli eri kcal-luvuista. No, mä en mitään kaloreista tajua, olisin luullut noitten annosten kcal-lukua paljon korkeammiksi. Mun ruokatottumuksin tässähän saa syödä ihan kivasti. Mä voisin siis ryhtyä 5:2 syöjäksi! Tuskin kuitenkaan ryhdyn. Mutta olipa kiva lukea noitten annosten niin matalat kcal:t!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, minä tiedän, että sinäkään et tätä tietoa tarvitse! Tämä on tarkoitettu hädänalaisille, joille eivät vaatekaapin kesämekot mahdu ylle.

      (Meilaan sulle myöhemmin. Koko päivä menossa etc.)

      Poista
  9. Me taidettiin joskus aiemminkin jutella tästä kirjasta. Ystäväni aloitti joskus viime syksynä tämän dieetin mukaisen elämän. Silloin sen kuullosti toimivan ja hänellä ainakin dieettipäivinä ei ollut kuulema mitään ongelmia, päin vastoin, kunnon ruokaohjeilla päivät sujuivat oikein hyvin ja kroppakin alkoi näytää siltä kun hän toivoi.

    Minä olen vain miettinyt tätä dieettiä. Oikeastihan mulla ei ole paino-ongelmia, mutta muutama rasvakilo olisi kiva saada kesäksi pois. Mahtuisi tosiaankin paremmin ne kesäiset mekot =)

    Voisin testailla myös tuota sinun salaatti- ja puuropäivääsikin. Kahtena kertana olen ollut hiilihydraattomalla viikkopaastolla, ja oloni on ollut kuin unelma. Ehkä sokeri ei sovi mulle, koska noiden viikkojen aikana olen ollut virkeämpi kuin koskaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, minustakin tuntuu siltä. Tämä on pyörinyt mielessäni...

      Koska arvaan numorikäsi, niin voin sanoa, että ei ollut minulla paino-ongelmia muuta kuin liiankin laihuuden suuntaan sinun iässäsi.

      Siis jsut niin, että ottaa rennosti ja tekee niitä salaatteja, mistä pitää. Meillä se on nyt ollut capresea ja patonki, siksi kun aloin syömään sitä, mun hyvä kolesteroli pomppari niin ylös, että lääkärini pyysi salaatin ohjeen;) Sitten sen pyysi myös mun silmälääkäri...Minä en kyllästy siihen ja se maistuu myös punaviinin kanssa, mutta alkoholi, edes lasillinen ei takuulla mahdu tuohon paastopäivään. Luulen niin. Mutta varastossa on se mun katkarapusalaatti, yksi vihreä salaatti homejuustolla ja sitten vielä tonnikalasalaatti ja...Puuropäivä on koko talvikauden juttu. Se on silloin usein haudutettua riisipuuroa. Kaneli on muuten hirväen terveellistä. Ripottele sitä puuroosi ja kahviisi. Voisin pitää myös hedelmäpäivän. Mansikka-aikana jos on kuuma, en voi syödä muuta kuin mansikoita.

      Minä en ikinä luovu leivästä, sillä olen nähnyt mitä tapahtuu karppaajien hiuksille. Mun lääkäri sanoikin, että ruisleipä on ihan must. Kävin kesällä läpi yksityisesti ison tutkimusrumban ja kaikki oli paremmin kuin ikinä. Kuulemma mun iltapala eli kaksi hapankorppua juustolla on ihan ideaali. Olethan kuullut tutkimuksista, joissa on todettu ruisleivän ehkäisevän rintasyöpää...

      Mutta sokeri. Se onkin sitten jo ihan toinen juttu. Olin kerran yhden iltapuvun takia syömättä mitään lisättyä sokeria muutamia kuukausia ja voin paremmin kuin ikinä. Ja kun juhlat koittivat, minä mahduin helposti numeroa liian pieneen iltapukuun, jonka leikkaus uumalta tosi kapea. Juhlissa oli myös entinen rehtorini ja hän mylväis minut nähdessään kovaan ääneen: "Mitä ihmettä tuo xx oikein tekee kuin hän ei vanhene! Kylpeekö hän aasinmaidossa kuin Kleopatra?' Olisitpa nähnyt erään kaupungin kerman ilmeet. Siitä heteksetä olen tiennyt, että sokeri ei ole mun juttu. Mutta marjat tarvitsevat sitä hiukan, kun niitä pakastaa. Muuten ei säily mansikan aromi, C-vitammini eikä väri. Mutta se on vähän, jos ei ikinä enää syö viineriä eikä mitään näkyvää sokeria. Teekin maistuu jo tosi hyvältä ilman sokeria.

      Iho muuten rakastaa mansikkaa ja tomaattia, voi niistä tosi hyvin. Pahinta hipiälle on sokeri, aurinko ja valvominen.

      Poista
  10. Hei! Tosi kiva lukea tästä kirjasta - minäkään kun en mihinkään dieetteihin niin usko. Olen sen verran suuri nautiskelija, ettei siitä tulisi yhtään mitään, jos en voisi itselleni näitä nautintoja suoda. Ja nautinnoilla tarkoitan syömisen lisäksi myös ruoan valmistelua ja kaikkia sosiaalisia ulottuvuuksia, mitä esim. hyvin onnistunut illallinen pitää sisällään. :) Mutta tuollaiseen vähäkaloriseen päivän kaksi kertaa viikossa voisin kyllä taipua ja tuollaisia päiviä tosiaan tulee kiireessä välillä pidettyäkin.

    -Taru

    PS, uskallatko raottaa capresesi salaisuutta? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, en minäkään. Dieetti on dieetti ja sitten se päättyy ja kohta on kaikki mikä on mennyt tuplana takaisin. Minä olen intohimoinen kokkaaja, minulla on jopa ruokaohjeita tässäkin blogissa, mutta en ehdi tarpeeksi siihen puoleen, kun kirjat...Oooh, ruoan valmistus on intohimoa ja meille ei kukaan tule ikinä kahville, kaikki tulevat syömään! Mieti nyt arkena se on niin helppoa ja jos ei pidä kahta peräkkäistä, se on vielä helpompaa. Kirjassa on muuten vinkkejä, miten siitä saa helpomman eli takuulla ei tule nälkä.

      Tottakai. Ja tämän salatiin on professori Piippo maininnut maailman terveellisimmäksi ja nyt se on todistettu, sillä mulla on kaikki arvot ihan toisesta maailmasta ja onneksi en kyllästy tähän ikinä http://leenalumi.blogspot.fi/2012/08/tomaatti-mozzarellasalaattia-ja.html

      Tee riittävän iso annos, että jää vielä 'salaatiksi' seuraan päivän aterialle. Säilytä mieluusti kellarissa tai jääviileäkaapissa, mutta ellei sellaista ole, sitten jaakapissa. Siinä on sitä oliiviöljyä ja yön aikana se loppu salaatti pursuaa nestettä. Anna sen olla. se on herkkua ja maut vain paranet. Mutta siivilöi se seuraavana päivänä ennen ateriaa ja kaada puhtaaseen kulhoon ja koko hela hoito on kuin uusi. Terveellinen öljy on riittävästi imeytynyt aineksiin. Ekana päivänä teen sen noin tunti ennen tajoilua. On muuten kiva kevyt ruoka patonkin kanssa ja lasillinen punaviiniä mukaan, sillä se sopii noiden makujen kanssa.

      Minä ostan koko talven kotimaisia tomaatteja. Esim. Närpiön tomaatit, joita myy ainakin sittari ovat nyt ihan primaa. Meillä on aina nyt valmiiksi viipaloitua Juustoportin Mozzarellaa yksi pkt, basilikaa, Rainbown luomuoliiviöljyä ja tomaatteja, sekä tietty sormisuolaa (ei pakollinen) ja mustapippuria. Try it!

      Poista
    2. PS Sen takia siis tuo iso annos ja että sitä jäisi seuraavallekin päivälle, että silloin syöt jo kaksi kertaa viikossa jotain hirveän terveellistä, Jos se on päivän pääruoka, syö sitten kunnolla jää sitä sitten tai ei.

      Tomaatti on muuten mainittu blogini eniten luetussa kirjassa Syötkö riskiruokaa? yhdeksi 10:stä eniten syöpää torjuvasta ravintoaineesta. Minun lääkärin väitti, että tomaatissa on 'kaikki' ja lisäksi se on iholle mannaa.

      Poista
  11. Kiitos! Ai että! Tuota teen heti huomenna. Nyt yritän maltaa olla kuolaamatta näppäimistöä remonttiin. :)

    Tomaattia minullakin on aina (kotimaista). Jos pitäisi ottaa autiolle saarelle vain yhden ruoka-aineen, ottaisin ttomaatin. Joten tämä salaatti tulee kyllä olemaan varma hitti meidän ruokapöydässä. Kiitos! Mukavaa iltaa sinulle, Leena! :)

    -Taru

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taru, ja sitten se mun resepteistä yksi suosituimpia eili tämä
      http://leenalumi.blogspot.fi/2011/06/katkarapusalaatti-helposti-ja.html käy vaihtelusta.

      Minä joskus syön tässä jotain ja Lumimies ei katso sitä yhtään hyvällä;)

      Mulla on ihan sama juttu. Voin olla montaa ilman, mutta en ilman hyviä tomaatteja. Tämä on ollut jo 11-vuotiaasta näin, mutta nyt tähän on tullut muuta terveellistä mukaan. Tämä oli meillä joulupöydässäkin! Kaikki ovat niin kyllästyneet rosolliin, että tehtiin tätä- Caprese on myös oiva lisuke kanarokien kanssa. Pidät vain huoli, että sitä on tavalla tai toisella. Ja rouhittua mustapippuria! Ei tartte itse rohia, sillä sitä myydään purkissa valmiiksi rouhittuna. kyllä sitä meillä nyt menee ja oliviöljyä, mutta tekee hyvää ja maistuu herkulta.

      Ole hyvä ja kiitos samoin sinulle!

      Poista
  12. Nappaanpa tästä tuon reseptin ensi viikkoa varten. Rakastan kaikkia ruokavaliosysteemejä :)Nyt on noin muutoin menossa vihersmoothieputki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppu, no hyvänen aika sentään, en olisi uskonut:) Aika moni on nyt smoothieputkessa. No juu, myönnetään sitten, että otan aika ajoin sokerittoman jakson ja se jos mikä puree minuun eli kunpa nyt saisin sen alkuun. Siinä ensimmäiset päivät ovat helvettiä, mutta sitten se sujuu kuin valssi suvella ja paino tippuu. Yhtenä keväänä sain ajoissa kuulla, että oli tulossa yhdet tärkeät ilapukujuhlat. Kolmessa kuukaudessa pudotin täyssokeritotmalla itseni kaksi numeroa pienempään iltapukuun. Sitä ei olisi suuremmassa koossa saanutkaan, joten motiivi oli suuri! Nyt maustuvat vielä korvapuustit...Syytän siitä kanelin ja sokerin kirottua liittoa:)

      Poista