keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Mansikoita, mustikoita, uimista, grillailua, chillailua ja....vihreä vinkki!

Aion edelleen jatkaa suvielämää, sillä tähän ihan tottuu, eikä muuta osaa edes kaivata, mutta ajattelin vinkata sköna hem -lehden numerosta 8, jonka ääressä viihtyvät etenkin vihreän ystävät ja on siellä juttua muidenkin värien ystäville, mutta kun näin tämän kannen
oli lehti ihan pakko saada omaksi. Tuskin kukaan enää väittää, että kirjan tai lehden kannella ei ole väliä. Tämä lehti ihan pyysi tulla omakseni: Vihreää, rottinkia, hortensioita ja murrettuja maan värejä. Vihreä on minulle aika tärkeä väri, vaikka kolmas nimeni olkoon turkoosi, sillä kun teimme keittiörempan, kaapistoksi valitsimme Petra-keittiön salvianvihreän Caritan. Toimisto/kirjastomme huoneet on tytär maalannut aikanaan järkyttävän ihanalla vihreällä ja suunnilleen sama sävy tulee nyt niihin 1-2 niistä vanhoista wienintuoleista, jotka maalaan, kunhan ehdin. Osan maalaan pinkillä sävyllä, jonka nimi on Marilyn. Pidän siis myös murretun vihreän ja vaaleanpunaisen liitosta.
Me täällä nyt sitten olemme täyttäneet puolet kakkospakastimesta mansikoilla ja loput täyttyy parhaillaan mustikoista. Iltapäivästä puoleen yöhön sitten vain uimista, grillailua, puutarhailua ja oleilua: Ei paha! Perjantaina saapuvat nuoremme kera koiruuksien ja sitten iso talo on taas täynnä touhua ja me 'vanhukset' saamme taatusti sänkyymme kaksi pientä koiruutta siitäkin huolimatta, että Dinalle ja Taikalle on ostettu myös tänne saarikotiin prinsessapedit.
Koska minusta ei tällä viikolla enää kuulune, voin toivottaa vaikka: Kohti sametti-iltakuukauden viikonloppua!

Vihreä on vähän kuin tee: Se sekä rauhoittaa että virkistää....

Love
Leena Lumi

40 kommenttia:

  1. Ihania kuvia katsellessani toivon sinulle hyvää loman jatkoa, olkoot sitten työtä tai lepoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummeli, kiitos sinulle samoin. Toivottavasti olette Himmun kanssa hyvin selvinneet tästä trooppisesta ilmasta. Nyt on luvattu jo yötkin +20!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Pirkko, juu, tiedän hyvin, että hymilet kauniisti sisäänpäin ja myös ulospäin, mutta ei tämä ole nyt mitään addiktia, kun tuo kaunis lehti lähtee myynnistä, jos jään odottamaan. Toivottavasti en nyt hävinnyt jotain vetoa...;)

      Poista
  3. Vihreä kuuluu minunkin lempiväreihini, etenkin sisustuksessa. Täytynee käydä jossain isommassa kaupassa hakemassa tuo lehti. Meidän kylän kaupoissa on aika pieni valikoima.
    Lämmintä on, mutta nythän on kesä. Lämpö laittaa meidät lomailemaan ihan tosissaan. Kyllä on kiva talvella muistella näitäkin helteisiä päiviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between, sama täällä. Tuo kannen huoneisto esitellään myös makkarin osalta etc. ja on lehdessä muutakin kiinnostavaa. Tuo rottinkityyli kiehtoo minua sen verran, että sain vihdoinkin hankittua kunnon rottinkisen kukkapöydän, samanlaisen kuin meillä oli kotona kun olin lapsi. Se ja yksi rottinkipöytä sekä vähän parempi rottinkiutoli yhdessä jugendpiirongin kanssa tuovat olkkariin kaipaamaani tunnelmaa tietysti kera äidin tekemän ryijyn. Vain ruokapöytä muistuttaa enää funkkiskaudestani, jota kesti 20 vuotta!

      Tätä lehteä oli ainakin meidän Prismassa.

      Meillä on nyt jo +31 ja on luvattu, että yölläkään ei laske alle +20. Nyt siis ei todellakaan voi kuin lomailla, mutta tämä jää päälle;) Grilliruoka on liian hyvää, illalla tulee mieleen, että pakastimessa on jäätelöä ja sitä sitten kera mansikoiden, onneksi tulee uitua ahkerasti, joten ehkä tästä selvitään.

      Minähän olen siitä outo, että pidän talvesta ja etenkin lumesta, mutta myönnän myös rakastavani kesää, joka alkaa heinäkuun puolesta välistä eli kun Italian illat saapuvat minä herään nauttimaan. Suosikikuukauteni ovat elo- ja syyskuu sekä joulukuu joulun takia. Eräät´meistä kantavat joulua sydämessään läpi vuoden....Nyt uimaan!

      Poista
  4. Kaunista, voisin laittaa tuon ostoslistalle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, siinä tulee lisäbonuksena se, että lehti on kuin koru ja minulla se on nyt juuri hankkimani rottinkisen kukkapöydän lehtitasolla: Aika somaa! Tuo kannen huoneusto oli muutenkin ihan mun juttua kaikkineen.

      Poista
  5. Vihreästä tykkään minäkin...ennen ei tullut mieleenkään mitään vihreää kotiin ostaa...tai ruskeaa ja nyt ne ovat melkeinmpä lempivärejä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irmastiina, sama täällä. Sain joskus niin tarpeekseni siitä '70-luvun vihreästä, että melkein kuolin, mutta nyt sitä näkee, että on vihreää ja vihreää samoin kuin on valkoista ja valkoista eli se maalarin valkoinen ei ole mun juttu, mutta monet valkoisen sävyt kylläkin. Ruskea on kauniissa liitossa niin monen muun värin kanssa. Tähdissä solmittu liitto sillä on ainakin sinisen kanssa, toteaa muotisuunnittelija ystäväni.

      Poista
  6. Kuulostaa kyllä niin ihanalta tuo oleilu,uiminen ja grillaus,ja tietenkin mustikat ja mansikat:) Onneksi pääsin edes hieman keräämään mustikoita,serkun mökillä,ennen tänne paluuta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, no on tämä kyllä aika paratiisillista. Yläterassilla tulee oltua eniten...Kiva, että pääsit Suomen parhaan suven makuun. Ja kohta sitten kantarellit...

      Poista
  7. Ihana vihreä! Meidän olkkarin yksi seinä on kuta kuinkin tuota vihreää, ehkä aavistuksen vaaleampi ja nimeltään Poukama. Olen miettinyt sen maalaamista, mutta nyt tuntuu, että se on juuri se oikea.

    <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, vihreä tekee hyvää! Jätä se olemaan. Mekään emme tapiseeraa tätä kirjastoa, vaan maalaamme vain uudelleen samalla sävyllä jos on tarpeen. Sen tietää kun näkee, onko kyseessä 'se oikea vihreä'.

      Poista
  8. Meillä on kotona eniten sinistä, etenkin koboltinsinistä, pitkälti sattumalta ja siitä on sitten jatkettu tarkoituksella (esim. uusimmat kaksi huonekalua ovat myös koboltinsinisiä). Mutta jotenkin tuon seinän nähtyäni aloin himoita tuon vihreää seinää. Harmi, että asumme vuokralla, pitää tyytyä valkoisiin tylsiin. Olen muutenkin aina haaveillut väriseinästä tai kokonaisesta värikkäästä huoneesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maija. koboltinsininen on terapiaa;) Näin kerran sen väriset laatat ja siitä vain oli pakko ostaa ja niillä sitten modistimme yläkerran toalettimme, jota ei muuten ole mitenkään remontoitu - vielä. Lisksi lähetin yhden laatan masentuneelle ystävälleni ja hän tuijotti sitä viikon, pari takan reunalla ja parani.

      Koska minulle on suuri heikkous turkoosiin, se on määrätty alakertaan, jossa saan reihua myös sinisen kanssa ihan rauhassa, mutta R. toivoi, ettei sinne sitten enää vihreää;) Vihreä olkoon koko yläkertamme!

      Tuo kuvan seinä on just sitä 'täydellistä vihreää'. Siihen tosiaankin tulee himo. Nautin tästä omastakin vihreästä kirjastostani. Nyt sitten tänne mahtuu varasänkykin, joten mieluusti joskus lueskelen vihreässä huoneessa ja joskus sitten otan nokosetkin.

      Minä olen luullut, että vuokrahuoneistossakin saa tehdä remonttia kun sopii siitä omistajan kanssa. Jotkut voivat jopa tykätä,että sitä tehdään ja toiset tulevat vastaan kuluissakin. Tyttäreni asuu Helsingissä vuokralla ja hänellä on isompi juttu, kun haluaisi vaihtaa koko pesuhuoneen laatat...

      Yksi väriseinäkin tekee jo ihmeitä! Kysy ihmeessä, jos saisitte sen toteutttaa.

      Poista
    2. Voi olla, että siihen lupa heltiäisikin (mitä en kyllä usko), mutta emme varmaan asu täällä niin kauaa, että kannattaisi alkaa pistää paikkoja uusiksi.

      Värillinen vessa olisi tosiaan kiva. Meillä vessa on vain täynnä taidetta sun muuta (mm. pari kalenteria, massa-, ja uniikkitaidevedoksia, pikkuinen liitutaulu sekä valokuvasuurennos näytelmästäni). Kaakelit loppuvat sopivasti noin metrin korkeudelle, niin sinne on helppo ripustaa. Saimme idean siitä, kun asuimme kuukauden kalustetussa asunnossa, joka oli taiteilijapariskunnan koti. Siellä tosin vessassa oli myös lasikatto, jonka yläpuolella oli värikkäät jouluvalot...

      Poista
    3. Maija, ei sitten kannata, laitat sitten uuteen asuntoon.

      Taidevessat ovat ihania! Vessat ovatkin usein aivan liian steriilejä ja tylsiä. Minä jouluhulluna voisin ihan hyvin ajatella jouluvaloja, kirkkaita ledejä vessaankin. Lasikatto vessassa...vau!

      Poista
  9. Kuulostaa mahtavalta kesäelämältä, kannattaa jatkaa samaan malliin ja tankata talven varalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cheri, sitä juuri. Aika kivaa tankkaamista sekä henkisesti että psyykkisesti;)

      Poista
  10. Tuollainen hempeä vihreä ja roosa on ihastuttava yhdistelmä, sisustuksessa tai vaatteissa. Itseäni vetävät vielä enemmän puoleensa kirkkaammat värit.

    Olen juuri lukenut hyvän artikkelin vihreän tervehdyttävästä vaikutuksesta ihmisen psyykeen ja luovuuteen. Sitä siis suosikaamme edelleenkin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, eikö vain. Minullakin on muutama katseen- ja sielunvangitseva tehoväri ja ne ovat suvella lime ja muulloin oranssi. Yritän sitä samaa myös puutarhassa.

      Minä oikeasti uskon siihen. Kyllä eri värit selvästi vaikuttavat mielialaan etc., joten eikun elinikäistä väriterapiaa!

      Poista
  11. Tota tulee luettua kirjastossa joskus ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, tulee halvemmaksi niin, mutta tämä mun oli pakko saada omaksi ♥

      Poista
  12. Minun kesä alkaa myös aina heinäkuun puolivälistä...ja jatkuu pitkälle lokakuuhun...ymmärrän sinua :)
    Ostin tuon lehden Tammisaaresta, jossa Tokmannin lehtihylly pursusi elämäntyyli-puutarhalehtiä suomen- , ruotsin- ja englanninkielisinä. Muutama muukin lehti toki lähti matkaan. Etusivulla on merkitystä ja paljon tiätty !
    Mukavaa koiruliviikonloppua ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, just noin minullakin menee. Sitten jossain lokakuun puolessa välissä, joskus vasta sen lopussa tapahtuu jonkinlainen rauhoittuminen, kunnes muistan joulun lähestyvän ja innostun taas;

      Taitaa tämä numero nyt myydä itsensä loppuun. En muuten muista ihan yhtä vetävää kantta, vaikka käyn usein sisustuslehtein kansia läpi. Ostan ja tilaan lehtiä entistä vähemmän, mutta koska tilaan vähemmän, olen antanut itselleni luvan ostaa yhden kunnon lehden kuukaudessa, jos löytyy riittävän kiinnostava.

      Kiitos ja kiitos samoin sinulle kivaa viikonloppua!

      Poista
  13. Noin 35 vuotta sitten minunkin lempparivärini oli vihreä, mutta nyt pidän enemmän vanhasta roosasta ja lilasta. Koboltinsininen on taas ihastuttava lasiastioiden väri, jota kerään... Joskus ne värit vaihtuvat.

    Hieno lehtiesittely sinulta, kiitos Leena-IhaNainen! ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aili, oijoi, vanha roosa on tyylikäs väri. Haluaisin olkkariin maton, jossa olisi vanhaa roosaa ja vaikka kiellon päälle sinistä. Koboltti on ilma, jota hengitämme. Onneksi ehdin ostaa sitä Karton koboltinsinistä sarjaa sekä jalattomana että jalallisena ennen kuin se häipyi myynnistä. Nimenomaan edukseen, kuten sanot, lasiastioissa ja minusta myös joskus laatoissa. Mieltä saa vaihtaa kesken matkan;)

      Kiitos, Aili-IhaNainen ♥♥

      Poista
  14. Tosiaankin ihana kansikuva.

    Kyllä lomailu onkin tarpeen. Minäkin sain mansikat pakkaseen (ja mahaan), mutta mustikoita täällä lomapaikassa ei tunnu olevan. Ei myöskään villivadelmia. Toisaalta kelit on niin kuumat, että metsään paarmojen keraan ei tee kovin mielikään. Ei edes miehen mieli;-).

    Pitäkää nyt upeaa loppuviikkoa nuorten ja koirien kanssa. Tästä ajasta täytyy nauttia.

    ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, suorastaan täydellinen. Voittaa mennen tullen kaikki julkkiskansikuvat.

      Meidän saarella on sekä mustikoita että villivadelmia. Nyt tosin tulee kunnon pakastuspaussi, sillä perhe on tärkein. Meillä muuten R. menee metsään ja minä teen silloin kaiken muun, mutta nyt tulee sellainensuvifiesta, että ei tunneta huolta edes marjoista.

      Ehdottomasti ja uimme paljon - kera koiruuksien.

      Kiitos samoin sinulle sinne kesäpesääsi ♥

      Poista
  15. Vihreäsi on juuri se oikea hieman säyseä, mutta täynnä elinvoimaa. Luulisin, että Marilyn on hyvä kumppani tälle vihreälle.
    Mukavaa lomailua

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arleena, kesytetty vihreä, jossa on piilevää elinvoimaa ja minusta mös riapus mystiikkaa. Marilyn tuon vihreän kanssa on tähtiin kirjoitettu liitto.

      Kiitos samoin.

      Poista
  16. Oi miten kaunis. Minä olen ihan juuri tuon vihreän lumoissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mine, siinä on paljon, eli kuten edellä Arleenan kanssa tosetismme: säyseää elinvoimaa ripauksella mystiikkaa. Jotenkin myös aika tyylikäs....Arvaan, että saat nyt juuri elää värivalintojen maailmassa.

      Poista
  17. Mukavaa ja leppoisaa viikonlopun jatkoa nuorten ja koirien kanssa. Meille tulee huomenna muutamaksi päiväksi 7-vuotias lapsenlapsi mukanaan kolme gerbiiliä.

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia!
    Itse en ole erityisesti vihreän ystävä. Tuo kolmamnessa kuvassa näkyvä sävy on kyllä kaunis.
    Luontoon vihreä sopii kauniisti.
    Ihanaa aurinkoista loman jatkoa sinulle <33!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanne, niin minustakin;)

      Minä taidan olla, mutta alakertamme on siitä 'vapaa'. Se on kuin joku 'vanha vihreä' tms. eidän keittiön kaapistot ovat aika paljon tuota ja värin nimeksi sanottiin salvia.

      Kiitos samoin sinulle! Riippumatta siitä, mitä kohta tulee, aion edelleenkin lomailla: Näitä päiviä ja iltoja ei missata.

      ♥♥

      Poista
  19. Olen aivan vihreänä kateudesta vihreille huoneillesi. Vihreä on myös minulle tärkeä väri. Mukavia lomapäiviä sinulle. Lapin mökkimme yllä jyrisee juuri nut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta, no meillähän on vain yksi vihreä huone, mutta tietysti keittiö on tavallaan vihreä kaapistoiltaan. Vihreä on elämää!

      Kiitos samoin! Ja meillä jyrisee nyt. Kunpa antaisi myös kunnolla sadetta.

      Poista