tiistai 23. kesäkuuta 2015

Aamulehden juttu tulee milloin tulee, mutta jotkut asiat pysyvät...

Tiedättehän sen tunteen, kun tuntuu kaikki kaatuvan päälle. Mikään aika ei riitä mihinkään ja sitten tekisi mieli kömpiä luolaan ja jäädä sinne. Minulle se tunne iski eilen eikä nyt ollut lippuja rahtilaivalle, jossa en voi käyttää minkään valtakunnan nettiä, jossa en kuule, miten rikkaruohot sateen jälkeen kasvavat, jossa ei tarvitse miettiä, mitä ruokaa laittaisin tänään tai huomenna ja ovatko hemmetin kotilot järsimässä jouluruusujani tai peräti valkoisia varjoliljojani. No, muistin, että kirjasto, oma maailman paras kirjastoni, on hyvin kaunis ja rauhoittava, joten eikun sinne. Suomen takuulla kaunein kirjasto, joka sijaitsee Säynätsalon kunnantalon yhteydessä, on Alvar Aallon tärkeimpiä töitä. Vaeltelen käytävillä, katson ikkunasta ulos kauniille piazzalle, jossa suihkulähde solisee ja kukat kukkivat:

Kuva on näpätty kirjaston toisen kerroksen ikkunasta tänään, mutta lupaan teille lisää tietoa ja kuvia tästä ihmeellisestä kirjastosta 15.7. Jos muistan, kerron myös sen kolarin, johon jouduin vihreäsilmäisen arkkitehtiopiskelijan takia. Nuori komistus oli tullut tutkimaan tätä rakennusta Sveitsistä asti ja sitten...Kun on heinäkuu ja kääntää kameraa hiukan vasemmalle, näkee tämän:

Tästä ei taida köynnöshortensia enää komeammaksi voida tulla...


Lumies sanoi, että 'ei ole totta', kun näki mun kirjakasan vaikka kotona on kirjoja kaikkialla paitsi ei vielä saunassa eikä vessoissa. Löysin Sarah Watersia, Karin Alvtegeniä (lukijasuositus), Linn Ullmania ja...

Paras vain lukea Meidän Suomi -lehteä, sillä tänään piti ilmestyä se Aamulehden kulttuurijuttu, jossa minä kertomassa kirjabloggaamisestani. Sain eilen Minnalta kuulla, että päivä voi olla tulevana viikonloppuna, mutta mikään ei ole varmaa. Täällä viimeisellä eli Alvar Aallon huvilasaarella, en nyt tuolla asialla enää päätäni vaivaa ja kun juttu joskus ilmestyy, te varmaan kerrotte siitä sitten minulle. Täällä R-kioski on ihan tuntematon käsite, mutta tätä valkoista Villaa Päijänteen rannalla en vaihtaisi muuhun kuin merenrantaan ja sellaista taloa ei ole näköpiirissä. Reposaari vain on alkanut unissa kummitella...

Tämä kuva on Alvar Aallon huvilasta, joka sijaitsee Muuratsalossa eli tällä huvilasaarella, jossa asumme. Huvilasta ja sen esittelyistä yritän saada liitettyä juttua Kotimaan matkakohteisiin

Nuokkusyreenit nuokkuvat kuten pitääkin ja

akileijat koristavat ikivanhojen syyshortensioiden runkoja, joiden likellä

kukkii myös revontuliatsalea Mandarin Lights. Kukat ovat pienemmät kuin viime vuonna ja kuin vähän erivärisetkin...Täytynee tarjota rodolannoitetta.

Kiveä syleilee köynnöshortensia, joka ei ole vielä avannut tuossa puolivarjon paikassa kukkiaan, mutta kullerot kukkivat sydämensä kyllyydestä ennen kuin jättimäiset sinikuunliljat valtaavat kalliomme kosteikon.

Mukavaa viikon jatkoa ja nyt meikä lähtee lukemaan vaikka kello ei olekaan vielä 23!

Love
Leena Lumi

Leena Lumin puutarhassa

54 kommenttia:

 1. On kyllä upea kirjasto! Tuo luolatunne on kovin tuttu ja vaivaa ajoittain varsin pahana. Liika on liikaa ja sitten täytyy himmata. ;)

  Juttua odotellessa.

  Ihanaa viikkoa Leena ja muista levätä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiia, ertyisen! Nyt aivan isosti, kun olisi niin paljon kaikkea eli nimittäjä on kai sitten suvi tai joku Murphyn laki tms. Kohta himmaan: otan vapaata jo Jaelin vierailunkin takia;)

   Juupa...

   Kiitos samoin Tiia ja sinä myös <3

   Poista
 2. Ihana kesä. Kirjastot ovat hyviä siinäkin, että olipa missä päin Suomea tahansa, niin kirjasto, kun menee on aina kuin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, Suomi sekoaa kesästä keleistä viis. Kirjasto on toinen koti. Miten olisin voinut lapsena lukea niin mahdototman paljon ilman kirjastoja. Kirjasto on osa suomalaista sielumaisemaa.

   Poista
 3. Oi Leena ihana juttu, tuo pitää nähdä! Ja tarkoitin nyt blogijuttuasi tuossa lehdessä. Tuo kirjastomiljöö oli kauniisti kuvattu ja ihastelin muutenkin tapaasi kuvata ja kertoa. Se on niin viehättävää ja oman näköistä jos mikä, paitsi etten siihen pysty ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustis, yritin ladata Meidän Suomi -lhehden juttua ihan luvalla tänne PDFnä, mutta ei se toiminut. Meidän Suomi oli kolme aukeaa, päivälhedessä vähemmän. Siitä on tulossa enemmän 15.7. Kuulet sitten;) Ihan tosi: Kiitos <3 Mutta sinulla taas on ihan oma uniikki kerrontatapasi, joka on niin sinua ♥

   Poista
 4. Voi, muistan kirjaston entisestä elämästäni, jolloin erään entisen lähisukulainen asui jossain lähistölläsi. Saattaa asua edelleen. Kävin muutaman kerran ihailemassa myös kunnantaloa. Minusta se on Aallon kauneimpia rakennuksia. Ei yhtään prameileva mutta linjakas ja ystävällinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raili, sille herää vähitellen. Tai niin minulle kävi. Ne kaikki ihanat yksityiskohdat ja kuitenkin se pelkistys, mutta miten on käytetty tiiltä ja puuta ja se kokonaisuus. Siellä istuu nurmikolla ympäir maailmaa arkkitehtiopiskelijoita ihailemassa sitä. Jokut kuvaavat, toiset piirtävät, kaikki ihailevat. Se on siinä männkiössä oikein kaunis.

   Poista
 5. Kerro sitten milloin se juttu ilmestyy, ystävilleni tulee Aamulehti, saan sen sitten heiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, sano, ettei sytytä takkaa uusimmalla, jos mulla fiiraa päivän tai kaksi;) Ilmoitan.

   Poista
 6. Upea on kirjastonne ja tuo köynnöshortensia siellä valtavan kaunis!

  Lehden juttua olen katsellut ja lukenut useampaan kertaan ja toki myös juhannusvieraamme, kiitos vielä ♥

  Noita pahuksen kotiloita ei saa hävitetyksi millään, ei mitään myrkkyjäkään voi kokeilla ainakaan meillä koiran takia..

  Vaikka sää on mitä on, kesää kumminkin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, se on. Tuo Alvarin köynnöshortensia on erityispaksu, se kukkii hyvin ja upea kaikkina vuodenaikoina.

   Ole hyvä ♥ Joutsenpareja siellä ja täällä;)

   Käytin Ferramolia jo Olgan aikana, mutta joko se ei kiinnosta koiria tai se on lemmikeillle turvallista, en tiedä. Mutta poiminta on tehokkainta, vaatii vain sisua ja vahvaa selkää.

   Kiitos samoin ♥

   Poista
 7. Juu, tiedän tunteen. Sellainen oli itselläni vielä eilen. Mutta tänään kaikki on toisin ja "hallinnassa". On se kummallista - nuo tunteet!
  Kivan postauksen teit Aallosta. Aamulla tutkin Hesarista juurikin Aallon arkkitehtipiirrustuksia kaiken kansan kesämökistä. Oli hän harvinaisen osaava ja aikaansa edellä - ihmeellinen mies!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, hetket ovat ylänköä ja alankoa. Joskus tuntuu, että mikään, mikään ei riitä.

   Tämä on pieni juttu. Yritän ehtiä vähän enemmän siihen matkailujuttuun ja siihen kirjastojuttuun, joka ilmestyy 15.7. Kiitos ♥ Minulla on kirja Alvar Aallon elämästä ja töistä: Hirveän kiinnnostavaa. Hän oli aikaansa edellä, minkä olen kokenut vahvimmin Villa Maireassa ja täällä. Hän oli myös Suuri Persoona,nimitti saaremme Suomen Tahitiksi, teki yhtä sun toista kunnantalon rakennusprojektin aikana etc. Täällä on kuullut hauskoja juttuja;)

   Poista
 8. Nyt haenkin aamulehden postilaatikosta ihan innolla kaikki tulevat päivät kunnes saan nähdä sen jutun! Kivoja kuvia ja kaikki kasvit ihanuuksia. Kirjastossa on aina hyvä tunnelma, mutta viimeksi kun olin pohdin, että onko tosiaan niin että nykyään saa puhua kännykkään - se vähän häiritsi tunnelmaa. Minä kun rakastan hiljaisuutta <3 Hyviä ja rentoja lukuhetkiä sinulle Leena ja kesän ihanuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sari, se on paljon pienempi juttu kuin Meidän Suomi -lehdessä. En voisi uskoa, että kirjastossa saa sitä tehdä...Minäkin rakastan hiljaisuutta. En tajua, miksi ihmiset ravaavat nappulat korvillla ja estävät luononäänien kuulemisen. Pidän sateen äänestä, tuulesta, haapojen havinasta, merestä, ja sitten kirjastojen ja hautuumaiden hiljaisuudesta.

   Kiitos samoin sinulle <3

   Poista
  2. Pikaisesti tähän vain, että hauska huomata, että olet valinnut saman voimakortin kuin minäkin sivupalkkiin. Just äsken laitoin blogiini ja nyt huomasin täällä. Hehkutaan :)

   Poista
  3. Sari, se on niin positiivinen kuva. Kiitos♥ Se tehdään!

   Poista
 9. Kirjastot ovat rauhan tyyssijoja, vähän kuin hautausmaat. Molemmissa paikoissa saa olla rauhassa ja lueskella mielenkiintoisia juttuja. Uskomaton köynnöshortensia, kuin sadusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cheri, eikö vain, niissä on jotain samaa. En ole tuollaista livenä muualla nähnyt. Mikä lie taika...

   Poista
 10. Mikä kirjasto! Pitäisi tehdä jonain päivänä tutustumisretki, kun ei ole edes kaukana.
  Kukkaloistoasi on pakko ihailla. Ihana luonto...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna, teeppä se. Ja kun aikaa irtoaa, voit piipahtaa sitten meillä saman tien. Muuratsalo sinänsä on jo jotain ihmeellistä.

   Poista
 11. Kirjasto on todella kaunis, avara, valoisa ja pelkistetty.
  Meillä on yksi koulu ja pieni tehdasasuntoalue ainakin Inkeroisissa myös Aallon suunnittelemia. Hänen tyylinsä tunnistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, paljon samoja elementtejä kuin Villa Maireassa. Valo on tärkein.

   Ja eikös Viipurin ränsistymään päästetty kirjastokin ole Aallon töitä. Kohta pitää kerrata Aalto .teos.

   Poista
 12. Kirjastot ovat ihania paikkoja! Niissä on aivan omanlaisensa tunnelma.
  Asuin nuorena Annankadulla.ihan vanhan kirkasyon lähellä. Siellä tuli vietettyä pitkiä aikoja:)
  Odotan innolla juttuasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanne, ne ovat elämän keitaita.

   Minä asuin nuorena Luvian kirjastossa;)

   Paljon pienempi kuin Meidän Suomi -juttu, vaikka annoin ihan yllätystietojakin, mutta ehkä ne poimii sitten joku aikauslehti...

   Poista
 13. Olin vähän pettynyt, kun ei tiistain Aamulehdessä ollutkaan sitä juttua jota odottelin. Mutta nythän se selvisi, eli pitää vielä odottaa. :)

  Voi miten ihana kirjasto teillä siellä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, elämä on ja eritoten lehtien toimitusaikataulut.

   Todella ihana ja aiomme yrittää kuvata lisää ulkoa ja sitten sisältä tiettyjä juttuja.

   <3

   Poista
 14. Ylänköä ja alankoa- sitä juuri! Onneksi välillä melko tasaistakin, jaksaa polkea pitempään? Mukavaa kesäpäivää <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bleue, miten minusta tutnuu, että sitä tasankoa on tuskin koskaan. Joskus jouluaattona tunnen oudon harmonian, jossa ei ole kiihkeää viritystä. Luolanainenaika auttaa, mutta eihän sitä nyt suvella voi käpertyä vällyihin ja kadota maailmalta suklaan ja kirjan pariin;) Se on sitä marraskuun taikaa...

   Kiitos samoin sinulle!<3

   Poista
 15. Kirjasto onkin varmasti oiva paikka rauhoittua ja hiljentyä. Omalla pihalla se onnistuu kun laittaa silmät kiinni ja kuuntelee luonnon ääniä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, sitä se on ja hautuumaat ajavat samaa asiaa, vain eri tavopin. Tosi on ja kaikki ihanat linnut, kuten nyt just monet pöntöissä pesivät kirjosiepot, saavat mielen rauhoittumaan. Luonnon äänet voittavat kaiken muun pörinän.

   Poista
 16. Poimin myös mukaani ilmaisia suomalaisia kirjoja, kun kirjasto siivoo pois vanhoja kirjoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, hyvä juttu ja saat samalla kieliharjoittelua.

   Poista
  2. Sainhan ihan hyvän arvosanan kevään suomalaisesta yliopistokurssistakin!

   Poista
 17. Leena, kaunis on kirjasto ja lainaamasi kirjapino! Minua jäi kuitenkin erityisesti kiinnostamaan tämä nuori vihreäsilmäinen komistus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisku, eikö vain olekin kaunis. No, paljastan sen tarinan sitten 15.7. Takuulla elävöittää tarinaa ja on tosi!

   Poista
 18. Kirjastot ovat ihmeellisiä paikkoja. Kirjastonne on kaunis!
  Itse pistäydyn mieluusti Turun pääkirjastossa aina kun kävelen pittoreskilla Auran rantabulevardilla - Uusi kirjasto on ihana mutta sen rinnalla olevassa vanhassa kirjastossa on taikaa!

  Olipa harmi, ettei rahtilaivaanne ollut enää lippuja tarjolla... Siinä huolimatta, oikein mukavaa viikonjatkoa! Minäkin muuten etsiskelin eilen juttuanne Aamulehden nettipainoksesta. Kiva kuulla, että tulossa on!

  Sairastuin kunnon kesäflunssaan, tämä on ensimmäiseen flunssani kolmeen vuoteen. Eilinen meni sängyn pohjalla, englanninkielistä Miss Phryne Fisher-dekkaria lukiessa (täydellistä pääntyhjennystä!). En pystynyt kirjoittamaan mitään, vaikka kirjat odottavat... jospa tänään saisin jotakin aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaisa Reetta, samaa mieltä.

   Kävin syntymässä Turussa, mutta en tunne kaupungin kirjastoja, vaikka on muutakin asiaa sinne myöhemmin tullut.

   Ei SIIHEN rahtilaivaan...Kiitos samoin<3 Niin on luvattu ja me annoimme siihen kokonaisen iltapäivän.

   Olen kuullut, että kesäflunssa on sitkeintä sorttia. Lukemisen puolella minullakaan ei mene just nyt kovin lujaa, kuulet sitten...Paranemisiin! Ei Watersista kannata kirjoittaa puolikuntoisena;)

   .

   Poista
 19. Kirjastot on parhaita!
  Odotan innolla lisäjuttua kirjastostanne. Ja paree muistaa tuo "kolari", koska tuo pätkähän "Nuori komistus oli tullut tutkimaan tätä rakennusta Sveitsistä asti ja sitten...Kun on heinäkuu ja kääntää kameraa" tekee kiusaa.;)

  Tuolla ylempänä mainittu Viipurin kirjasto (Aallon) on korjattu ja jonkun arkkitehdin mukaan kerrassaan loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kuvittele kulttuurimatkaa pitkin Suomea, jossa tutustuttaisiin vain kirjastoihin.

   Mie lupasin sen kolarijutun, vaikka se onkin minusta epäedullista tietoa;) Kohtahan on jo 15.7., miten tämä suvi menee näin ja nyt sataa sekä ukkostaa. No, saattoi se olla heinäkuuta tai sitten elokuuta, jolloin olen yleensä ihan pois hovikelpoisuuden piiristä...

   No, minä näin sen vain ränsistyneenä ulkoapäin. Tiettävästi se korjattiin suomalaisvaroin. Lähtisin katsomaan, mutta kiitos Putinin toimein Ukrainassa, jätän nyt hyvästit Viipurille sekä Pietarille, jossa olisin kulkenut Annan jälkiä seuraten...Katsotaan, jos meno muuttuu...odotetaan.

   Poista
  2. Hesari kirjoittaa näin: "Korjausprojekti alkoi osin suomalaisilla varoilla jo vuonna 1994. Vuonna 2011 Venäjä maksoi 6,5 miljoonaa euroa, ja korjaukset saatiin loppuun. Loppurahoitus järjestyi valtionpäämiestasolla, kun Venäjän pääministerinä tuolloin toiminut Vladimir Putin esitteli kunnostettua Konstantinin palatsia vuonna 2010 presidentti Tarja Haloselle Pietarissa. Halonen kehui työtä ja kysyi, miten on Aallon kirjaston laita Viipurissa. Pian rahoitus järjestyikin."

   Mä ilmottaudun tuolle kulttuurikierrokselle!;)

   Sanna (joka ei jaksa kirjautua)

   Poista
  3. Sanna, tiesinhän, että he jotain siihen osallistuivat, mutta he sen antoivat myös rapistua. Ei tehnyt mieli mennä silloin sitä katsomaan, kuvia olen nähnyt.

   Sanna, jos sinulla on gmail, kuten muistan, sullahan on tili, eikö silloin pääse suoraan mun blogiin, vai olenko ymmärtänyt R:n puheet väärin ja kun en tekniikasta mitään ymmärrä. Voit tulla tietenkin anonyyminä, mutta on kiva, kun laitat nimesi alle;)

   Se olisi ihanaa!

   Lähden nyt tsekkaamaan liljakukot, kun R. teki kotilokierrokset...

   Poista
  4. Sori, mä olin eilen jo sulkenut gmailin, kun luin tämän ja sitten rupesin muistelemaan Viipurin kirjaston korjaustöitä ja sitten tietenkin piti googlailla ja tarkistaa asioita ja tännekin vielä laitoin ja blaa blaa blaa...:)

   Toivottelen jo tänään hyvää viikonloppua!:) Vaikka tuo tuoreempi tekstisi mitenkään hyviin tunnelmiin vienyt. On käsittämätöntä, miten jotkut ihmiset ottavat koiran (tai minkä tahansa lemmikin), jos ja kun eivät ole kiinnostuneita sitä hoitamaan. Ihan lähtien siitä, ettei (vars. isoa) koiraa ulkoiluteta tarpeeksi. Paljon ikävämpääkin on, aivan liikaa. Joku kommentoi sitä Kenneth jonkun Jenni Haukio syytöksiä, että pitäisikö tässä nyt ruveta käymään oikein kunnolla läpi ja korjaamaan suomalaista lyriikkaa, aika monessa kun on kuvattu eläinmaailmaa "väärin".;) Kenneth jonkun kommentti kertoo myös siitä, että Jenni Haukion sanomisiin ja runoihin kiinnitetään huomiota JA se on hyvä! Hyvää viikonloppua ja voi hyvin, kaikesta huolimatta.

   Poista
  5. Sanna, ole hyvä vain.

   Kiitos samoin sinulle! Oma syy kun menin aukaisemaan sen yhden linkin, joka siellä oli...Tiedän koiran, joka elää vain pitkää yötä: Päivät pimennysverhojen takana, omistaja on pois noin 11 tuntia, lihava mies, joka ei paljon lenkkiä tee, koira hätäisesti pissalle ja sitten taas vain yö. Olen viiden vuoden aikana nähnyt ko, ison, nuoren koiran lenkillä vain kerran. Kukaan ei puutu, ei tee mitään. Ikuinen yö on koiruuden elämä jo ennen kuolemaa...

   Juu, niin monet ottavat koiria hetken mielijohteesta ja sitten valittavat. Koira/koirat kärsivät. Eläimet yhteiskunnassa kertoo just siitä, miten kaikkea on tähän asti käsitelty kuin väärällä kielellä. Kaikki on tullut maataloustuotannon ja turkistarhaksen eli elinkeinon nimissä ja sen hyväksi ja kautta, ei mitään elävän olennon, eläimen kautta. Kiinnostava pointti se, kun joku taliavio pitää, että vaikka lehmä on kehittymätön olento. Miten sitä siinä parressa sitten voi kehittyä. Tästähän on palon tutkimusta, sillä onhan vaikka simpansseja tai orankeja, jotka eivät ole koskaan nähneet taivasta ja sitten niitä, jotka ovat saaneet mahdollsuuden kehittyä. Jennillä oli facessa kiinnostava filmi siitä kun kettuja vapautettiin ja ne saivat tuntea elämänsä eka kerran ruohon jalkojens alla, sama kanojen kanssa, ja sitten nuo apinat...Yritän jos löydän sen ja laitan liitteksi juttuuni.

   Mitä Jenni sanoo, sitä kuuntelvat nyt Kenneth joku &co;) Hyvä näin!

   Kiitos samoin ja kyllä tämä tästä: Aloitin erittäin puuduttavan ja kesken jääneen kirjan jälkeen lukijani suositteleman dekkarin. Teen noita tietokirjoja vain iltapäiväteellä, en lue niitä yöaikaan. Eli dekkari odottamassa!

   <3

   Poista
 20. Kirjasto on aina rauhoittava, ihana paikka, ja tuo näyttää erityisen kauniilta. Heillä on näemmä Artekin maailmankuulua ritiläpenkkiäkin, meillä on kotona yksi :)

  Näin tuon Alvar Aallon huvilakuvan sinulla jo Facebookissa ja jäin ihailemaan. Punatiili ja köynnös on vastustamaton yhdistelmä, joka minulle tuttu lapsuudesta.

  Akileijat, kullerot... puutarhan ihanuudet! Kyllä on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, julkaisen 15.7. paljon lisäkuvia tuosta kirjastosta. Aalto ja Arteki olivat Porissa melkein yksi ja sama...;)

   Molempia niitä myös Alvari ihaili sekä toteutti.

   Tuo pieni sateeton hetki...nyt taas sataa ja ukkostaa. Kiitos<3

   Poista
 21. On ollut melkoisia päiviä. Toivottavasti jotkut laivaliput järjestyvät! Ja lehti tulee sitten aikanaan, taidat olla ainoa kirjabloggaaja jutussa. <3

  Mutta onneksi on kaikkea ihanaa, kuten kirjastonne ja kaikki Suomen kirjastot, puutarhasi, kesä, ystävät, akileijojen keijumaisuus, leffat ja brittisarjat, Watersin kaltaiset kirjailijat - ja moni muu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kunpa tietäisit;) Tottakai, mutta ei niin kivaa kuiin sillä pienellä ja emme pääse Rostockiin...vaan Travemündeen. Mitä vähempi turisteja, sen parempi, luotan nyt ajoitukseemme. Ymmärsin, että minä olen kirjqbloggaja ja lisäkseni ovat sitten teatteri- ja musiikkibloggaaja. Toivottavasti ovat yhtä maanisia 'harrastajia' kuin minä.

   Vaikka mitä on. Mielettömästi brittisarjoja ja lisäksi se The Affair, Jael tulee, Yyterin keikka eli lähdemme äidille, sain just kutsun tapamaan erästä hyvin venäjää ja venäläistä kirjallisuutta hallitsevan kirjeystävän luokse viettämään tsehovilaista iltapäivää, Watersin Yövartion aloitan tänään, sillä pakko nyt myöntää, että Theorinin uusin ei vedä. Olen sinnitellyt kolme iltaa ja kun ei, niin ei. Vaihdan lennossa Watersiin ja päivät teen tietokirjaa jos sataa kuten tänään. Ja sitten pitää vahtia kotiloita ja liljakukkoja ja kirvoja eli sellaista;)

   Oijoi, miten sinulla kohta kuume nouseekaan...;)

   <3

   Poista
 22. En voisi elää ilman kirjastoja ja kirjoja! Oma kunnankirjastomme on erittäin hyvä uutuuksien suhteen eli hyvin nopeasti saa uusia kirjoja luettavaksi. Tämän kirjaston lisäksi käytämme paljon Turun pääkirjastoa (meillä on Turussa kakkoskoti) ja siellä vilahtaa tuntikaupalla aikaa, kun luetaan lehtiä, selaillaan kirjoja, käydään välillä kahvilla tai teellä ja taas luetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkeilija, eihän se voisi olla edes mahdollista! Tiedän, mutta eräs siellä asuva ystäväni saa kirjan vielä nopeammin minulta;) Turun kirjastoa täälläkin on jo kehuttu.

   Poista