maanantai 21. elokuuta 2017

Edullisesti uusi satumainen ilme toimisto/kirjastoon: Verhojen ei aina tarvitse olla valkoiset!


Ei se ollut Pirkka, se oli Katja! Eilen kävi niin, että blogiystäväni laittoi faceen kuvan heidän uusista verhoistaan, joissa oli kauriita. Mitä me katsoimme talven yöt ikkunamme alla syömässä linnuilta tippuneita rasvasimeniä muuta kuin ensin jäniksiä ja sitten kauriita. Niitä suloisia, pieniä metsäkauriita, joiden koko on kuin vain koiran. Olin nähnyt niitä aikaisemmin luonnossa vain Saksassa. Tunti Katjan kuvasta olimme jo matkalla Prismaan ostamaan samoja verhoja, sillä huoneemme eivät käy samoilla kutsuilla, joten ei noloa yhtään:)


Olen aina sanonut, että 'ei verhon värillä väliä, kunhan ne ovat valkoiset ja pitkät!' Nyt se muuttui. Olkkarissa ja vierasmakkarissa jatkavat pitkät valkoiset sivuverhot, mutta tässä toimisto/kirjastossa, jossa on myös massiivinen lukutuoli ja työnurkkaus kunnon työkoneella ja -hyllyillä, saavat nyt koreilla kaurisverhot ja -tyynyt. Verhon mitat ovat 145x240 ja tyynynpäällisten 50x50. Kuosin nimi on Siimes ja kangas on pellavaa. Suunnittelija on Vilma Pellinen. Kuosissa ovat kauriiden lisäksi vielä ne meidän jäniksetkin, joissa on vähän sinivihreää. Se väri niittasi ne tyttären aikanaan vihreäksi maalaamaan huoneeseen. Verhoja meni huoneen ikkunaseinälle kolme ja niitä ei vedetä eteen. Huoneen yllätys on kunnon vuode, johon itsekin joskus huovan alle käperryn marraskuun iltapäivinä ja jossa nukkuu talon ollessa täysi, kuten kohta taas on, esim. äitini mieluusti.


Strada -hyllykön takia tästä huoneesta olen kirjoittanut pari muutakin juttua. Tässä Kirjasto/tomistoni edullinen sisustustilaihme ja leikkiä valoilla ja sitten vielä Nür für die Frauen: Tiedän mitä tein viime kesänä, mutta tiedätkö mitä teen nyt? Tämä 'ei kunnon remonttia kokenut huone' on nyt houkuttava siimes, pesä, jossa kauriit katselevat minua lempein lammikkosilmin ja puput värisyttävät kuonojaan. Muutos tuli edullisesti, sillä yhden verhon hinta oli noin 29 euroa ja tyynyn päällisen noin 12 euroa. Vertasin erääseen Vallilan kuosiin ja se oli 59 euroa kappale.


Oih, sitä voi olla joskus niin pienestä onnellinen. Siitäkin olen, että Lumimies lähtee huomenna noutamaan tyttären koiruuksia meille kahdeksaksi päiväksi, kun nuoret ovat reissussa. Tulee vilskettä ja vilinää. On kuin olisi melkein joulu! Ihaninta mitä tiedän on joulu ja sitten tulee syyskesä. Elokuussa sekä syyskuussa on jotain maagista, jolle vain joulu vetää vertoja.

Ilmassa on sekä kesää että syksyä, oi ihana syyskesä!, eilen sisustettiin ja tänään vielä vähän jatkettiin eli noudettiin se kolmas verho. Syötiin kuitenkin äsken mansikoita valkohomejuustolla ja puutarhassa on syyskesän ihmeitä, mutta se onkin sitten jo toinen tarina.

kauristerveisin
Leena Lumi

PS. Kurkatkaa, mikä ihana juttu on lisätty arvontaan!

35 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Allu, kiitos<3 Huone on nyt aika houkuttava, siimespesä.

      Poista
  2. Tuo on niiiiiin upea! Pakko ehkä matkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susa, niiiin samaa mieltä! Matki ilolla: Tämä on jaettua ihanuutta<3

      Poista
    2. Katja, ja ties ketkä vielä lähtevät mukaan!

      Poista
  3. Ihana kuosi, ja tuo kirjasto&toimistosi näyttää nyt niin kotoisalta (näytti se ennenkin;D) Kivaa kun hauvelit tulevat teille,hau hau, terveiset Bambilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, eikö vain. No, alkoi olla vähän viileän näköinen. Ei ollut tarkoitus tähän ryhtyä, mutta kun näin Katjalla, arvasin, että se on tämän vihreän huoneen juttu.

      Arvaa vaan, onko! Hau, hau, terveisiä kera koirapusujen Bambille<3

      Poista
  4. Kivaa, ettei se ollut Pirkka, vaan minä! :D Nuo ovat ihanat verhot - kevyttä pellavaa, suomalaista suunnittelua ja mikä parasta, nuo kauriit. ♥

    Tyynykin on kaunis. Ihanan näköistä teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, täysin samaa mieltä! Pidän pellavasta. Tämän huoneen lakanatkin ovat pellavaa. Kauriit♥

      Tämä on pesä ja työhuone. Työpöytä, se valtavan suuri, vie yhden nurkan ja kirjat 'vain' yhden seinän, sillä jopa eteisessä on kirjahyllykkö ja olkkarissa myös vanhoille kirjoille ja makkarissa luvussa oleville ja... :) Kiitos.

      Poista
  5. Näyttää lämpimän kutsuvalta. Minä olin myös joku aika sitten Prisman verhotarjontaa selaamassa, mutta en muista näitä ollenkaan. Ja päädyin ihan toisiin verhoihin, mutta ne oli alennuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, kiva kuulla. Taitavat olla tulleet lähiaikoina, sillä itsekin katsoin Prisman verhot jotain kuukausi sitten, enkä näitä nähnyt. Nämäkin ovat edulliset verrattuna moneen muuhun. Osa Vallilasta oli alessa, mutta niistä mikään ei ollut mun juttu.

      <3

      Poista
  6. Sama uusinta pitäisi tännekin saada, minulla on niin pliisut olkkariverhot että heikompia hirvittää ja muuallakin on vaaleat... Hienot värit ja verhot nyt uudistetussa huoneessa ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irja, minullakin olkkarissa edelleen valkoiset pitkät. Jotenkin vain en osaa löytää sinne vahvoja, kauniita, kun sitä verhoa on paljon pitkällä seinällä, vaikka niitä ei ikinä eteen vedetäkään. Odotan rauhassa, jos vaikka koko huone menisi uuteen kuosiin, niin sitten. Olen aina vannonut valkoisten pitkien sivuverhojen nimeen, mutta nyt totean, että molempi parempi eli myös kuviota ja värejä. Kiitos♥

      Poista
  7. Hienolta näyttää. Joo, ei tarvi aina olla pelkkää valkoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu V., olen elänyt oman funkkiskauteni ja mustaa on talossa enää ripaus, mutta valkoinen jäi, vaan on jo paljon myös väisätynyt.Country&Cosy on enempi mun juttu.Kiitos!

      <3

      Poista
  8. Kylläpä on viihtyisää, todella ihanat verhot!

    Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos! Tässä sitä on nyt kiva naputella, kun työpöydässä ihan kiinni suuret kauriin lempeät lammikkosilmät katsovat kohti.

      Kiitos samoin! R. lähti noutamaan Merin koiruuksia meille yli viikoksi, joten vilskettä ja vilinää luvassa.

      Poista
  9. Kauniit verhot, todellakin. Mekin saamme Helsingistä Koirulin tänne kahdeksaksi päiväksi, maltan tuskin odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Unelma, kiitos♥ Sama aika:) Sama täällä, mutta sitä ennen pitää ehtiä vielä jotain...

      Poista
  10. Ai että noi on ihanat ja verhojen ei todellakaan tarvitse olla valkoiset, mitä ne semmoiset onkaan ees ;) Ihanaa päivää Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, hyvä kysymys:) Kiitos ja kiitos samoin sinulle<3

      Poista
  11. Kaunis verho ja tykkän tuosta seinän väristä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hannele, kiitos. Tyttärellä on absoluuttinen värisilmä. Hän muuten vlaitsi tuota sävyä 3 tuntia ja silloin oli +30 astetta ja minä kuskina. Varahisteininä hän nämä seinät maalasi ja sain tästä inspiraation uuteen keittiöömme, jonka ostimme salvian vihreänä.

      Kiitos♥

      Poista
  12. Onpa kaunis kuosi. Nuo verhot ja tyyny sopivat erittäin hyvin vihreän seinän kanssa. Täydelliset yhdessä. Pellava on todella hyvä materiaali. Nyt sulla on seuraa työhuoneessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, eikö vain! Tämä on sattuman satoa, että huomasin tämän Katjalla ja sitten olikin jo kiire:) En uskonut, että sopivat näin hyvin, sillä en nähnyt jäniksen sinivihreyttä varjostuksissa, se sen seinään niittasi ja sitten oli haettava vielä yksi lisää. Pellava on ihanaa. Täällä minä suloisten eläinten kanssa:)

      Kiitos♥

      Poista
  13. Ihan perfect 👌
    Minä just tujottelen sohvalta keitiöön päin, että pitäiskö vaihtaa verhot kuitenkin, maton vaihdoin tänään...vettä roikaa taivaan täydeltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pepi, kiitos.

      Onhan tämä muutos niiden vuosien jälkeen kun vain niistä valkoisista verhoista vaahtosin. Hirveän kodikasta tässä huoneessa nyt on: Ihan ihmettelen miten tämä tapahtui ja kun näin ekat tällaiset Katjan facesivulla, olin tunti siitä Prismassa:)

      Verhoilla ja noilla tyynyillä saa ilmeen ihan toiseksi. Toinen jippo mulla ovat kukat, usein upeita murattijuttuja tai sitten jotain vahvanväristä. Ja pyyhkeet. Mattomaku meni minulla nyt niin tyyriiksi, että en taida saada sitä jättimäistä olkkarin alpen weiss -jättikarvalankamattoa ikinä. Meilläkin sataa: Minä rakastan sadetta. Harmi kun juuri tulin suihkusta, tekisi mieli ottaa kunnon vermeet päälle ja lähteä sateeseen kävelylle, kuten tein Olgan aikana. R. noutamassa Merin koiruuksia meille yli viikoksi, nuoret lähtevät jonnekin missä on lämmintä ja vihreää ja turkoosia vettä.

      Taidan nyt ottaa sänkyyni Elviksen. Aloitin jo eilen ja tosi kiinnostavaa. Sellaista, josta en ole tinnytkään.

      Poista
    2. PS. Laita uudet verhot ja tuo ne sitten esille, jännä nähdä, mitä keksit!

      Poista
  14. Hienolta näyttää huoneen uusi ilme :) Minulla on kaikissa huoneissa Vallilan verhot, joka huoneesta löytyy omat kuosinsa. Verhojen ei todellakaan tarvitse olla tasaisen valkoiset! Kaikki omalla tyylillään, minusta verhoilla saa ihanaa eloa huoneeseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anni, kiitos<3 No, meillä oli täällä kauan Kodin Ykkönen, josta löytyi mitä vain helposti, nyt kun sitä ei ole, olen hämmästynyt, että yleensä sain valmisverhot. Minusta ei ole ompelijaksi. Vallilalla taitaa olla ompelupalvelu. Minulla ei ole yksiäkään Vallilan verhoja, mutta kylläkin Marimekkoa. Synnyin käytännössä Marimekkoon ja oli vuosikymmeniä, jolloin ostin vain heiltä t-paidat, leningit, kuosit, yllätykset tyttärelle. Nyt olen taas oikein liittynyt sinne kanta-asiakkaaksi eli ymprä sulkeutuu. Prismassa olevat Vallilan kuosit eivät kovasti innostaneet paitsi yksi ja se olisi vienyt liikaa valoa eli liian tumma. Niin, minä vain vannoin valkoisten pitkien sivuverhojen nimiin kauan. Katsos, se on kuin sellainen runollinen filmipätkä, jossa suvituuli liehuttaa kevyttä valkoista verhoa...Olet taas alkanut löytää värit, mutta pointti onkin saada ne natsaamaan kaikkeen muuhun. Tämä kirjastokin on kirjaseinän takia aika värikäs, mutta lopultakin nämä ovat kuitenkin yllättävän rauhoittavat kaurineen päivineen.

      Poista
    2. Leena, Kauriisi eivät näytä ollenkaan liian hallitsevilta, kuten sanoit aika rauhoittavan ja harmonisen näköiset.
      Uudessa olohuoneessamme on kahdella seinällä ikkunat, suurempaan ikkunaan hankin Vallilan vihreät Luontopolku-verhot, mutta pienempi toisen seinän ikkuna on vielä paljas. Siihen itseasiassa suunnittelen ihan tavallista vaaleaa ja kevyttä verhoa, katsotaan millaisen löydän :) Kahdella ikkunalla olevat Vallilan verhot olisivat olleet jo aika hallitsevat. Hetken ajattelin itse virkkaavani siihen pitsikapan, mutta ehkei sittenkään :D Käsityöprojekteja riittää muutenkin.

      Ja Marimekko! ♥ Olen itsekin marifani, valmistujaislahjaksi ostin itselleni keväällä yhden Marimekon mekon, ajaton ja kaunis. Tähän mennessä hintansa arvoinen. Samalla kerralla sain myös äitini ostamaan Kihlatasku-mekon, jota hän on ihaillut -80-luvulta asti. Totesin hänelle, että jos 30 vuotta sama mekko on miellyttänyt, niin turhaan hintaa kauhistelee. Maksaa varmasti itsensä takaisin. On ainakin jatkossa motivaatiota pitää vaatekoko samana :D

      Poista
    3. Anni, niin minustakin.

      Varmaan sopisikin, että toisella puolella olisi sitä vaaleaa ja ehkä myös kevyempää. Meillä on olohuoneen koko toinen pitkä seinä tavallaan 'rikki' eli siinä on kaksi ikkunaa ja terassiovi, jossa ikkuna. Ne saavat toistaiseksi olla vaaleilla pitkillä sivuverhoilla. Vallilan verhot tosiaankin tarvitsevat tilansa, samoin on muuten kyllä liata mm. Marimkekon kuosien. Eijei, ei sitä pitsikappaa:)

      Jes, Marimekko!♥ Mun uusin Marimekko näkyy alempana olevissa Pöllöwaarin viinipihakuvissa. Takuulla ajaton minunkin eli ihana kesäkotelomekko halkiolla. No, minä ostin Pulu t-paidan pitkillä hihoilla, kun 2/3 hihalla oli jo loppu ja en halunut talvea kohti ihan lyhyttä. Täytyy käydä googlaamassa Kihlatasku, kun en sitä nyt muista. Jo oli aikakin. Tytär tykkää edelleen unikkokuosista, mutta minä olen elänyt sitä niin kauan. No, servetit voat taas unikkoa minullakin:) Ostin Merille yhtenä joulujan Sukat makkaralla kannun lilana ja siitä hän pitää kovasti ja usein heräteostoksena meikkipusseja. En millään pääse Marimekon ohi, kun se on kauppakeskuksessa, josta ostamme ruokamme:)

      Niinpä. Minun Afrikka-marini, ihana kotelomekko, ei nyt mahdu kiinni. Nimi on itseni antama kun en muista sitä oikeaa. Mun motivaatio on nyt tuo uusin eli siinä on raja.

      <3

      Poista
  15. Hienolta näyttää, on aina tärkeää että toimisto on viihtyisä. Meilläkin nyt vaihtui toimistotilat, vielä selvitetään viimeisiä yksityiskohtia, toimistosiivouksen hankintaa ja muuta. On kuitenkin mukava päästä uuteen ympäristöön. https://normisiivous.fi/siivouspalvelut/toimistosiivous

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, ehdottomasti♥ Vaihtelu virkistää ja uusi on aina uusi!

      Poista