torstai 24. toukokuuta 2018

En ole ollut ahkera enkä hyödyllinen!


En ole ollut ahkera enkä hyödyllinen. Olen pyörinyt neljä päivää länsirannikolla, käynyt kaksi kertaa Tampereen Ikeassa, lukenut uudelleen Gillian Flynnin Paha paikka, syönyt jäätelöä samalla ja tietysti myöhään, liian myöhään. Olen ostanut Porin Ratsulasta ylihintaisen kesäpaidan farkkujen kanssa pidettäväksi ja nauttinut vohveleista hillolla ja kermavaahdolla. Olen tavannut länsirannikon perhettä ja nauttinut yhdessäolosta.


Olen saanut ystävältä upean hortensian, jota aion seurata syksyyn eli miten värit muuttuvat.


Aamulla aikaisin. Villiviini ruokakatoksen ympärillä vasta nyt tekee lehteä.



Olen ihaillut tyttäreni Merin ja hänen rakkaansa parveketta Aurinkolahdessa tämän vuoden kuosissa kuvien kautta, mutta ehkä kohta sinne piipahdamme...Tuossa kun istuu näkyy meri.


Nuorilla kukkii laatikossa alppikärhö ja tässä minusta erittäin kaunis ryhmä kellokukkia.


Oravia siellä sun täällä ja meidän pihalla ainakin yksi pesäkin.


Maisemassa lemmikkejä...eli se niitty on toteutunut ja vielä etupihalla. Kohta aloittavat puna-ailakit, lehtosinilatvat sekä akileijat. Huomatkaa köynnöshortensian kasvu jo yli parveekkeen reunan.


Ikeasta ostimme tällaisen minisetin, jonka pysyvä paikka on rapun pielessä. Siinä on kiva istahtaa joskus kun aurinko paahtaa toista puolta ja voi ihailla vaikka lehtoa tai katsella kirjosieppopariskunnan perhetouhuja lähipöntössä. Entinen kalusto oli käytetty niin loppuun, että se saa finaalinsa green housen (vanha, kivinen leikkimökki) terassilla alapuutarhassa. Kun minä valitsin tyynyjä, tuolit olivat jo kärryssä, Lumimies valitsi hyllystä 'pöydän'...Kotona hän sitten kiitettävällä ahkeruudella vielä paluun iltana kokosi ryhmän ja totesimme ostaneemme pöydän sijasta jakkaran. Onneksi tuollaiset matalat tasot ovat nyt ihan in, joten no hätä:) Parikin alppikärhöä kiipeää pitkin mongolianvaahteran rosoista runkoa...


Jo monta suvea olemme saaneet seurata kirjosieppojen lähtöä ja joka vuosi löytyy yksi pahnanpohjimmainen, joka haluaisi jäädä täysihoitoon. Hän ei ole ollenkaan tyytyväinen, mutta kyllä vanhemmat huolehtivat kunnes nousi lentoon. Vielä saamme nukahtaa ja herätä isäkirjosiepon lauluun...


Atsaleat ovat vielä nupulla. Tässä viime vuoden kaunein eli revontuliatsalea 'Northern Hi-Lights'.


Kirjasta Erään avioliiton muotokuva:  Sissinghurstin puutarhan oli oltava kesytön ja sen oli kartettava järjestystä. Villikukkien oli saatava tunkeutua puutarhaan ja rhododendronit oli karkotettava ja niiden lempeämpi serkku azalea, sai korvata ne...


Sellainen puutarha, millainen puutarhuri. Haluankin olla kesytön puutarha, villi cottage garden, jossa kukat vaeltavat minne huvittaa!

torstaiterveisin
Leena Lumi

Leena Lumin puutarhassa

27 kommenttia:

  1. Meillä on kanssa minisetti eli pieni pöytä ja kaksi tuolia ja yks tuttava JOKA vuosi kysyy, mikä niiden tarkoitus on. Pitäis varmaan antaa hänelle ensi vuonna kirjallinen perustelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, nämä ovat käteviä siellä sun täällä ainakin meidän liian isolla pihalla: Voi vaikka levähtää vain olemaan tekemättä yhtikäs mitään. Ja voivathan sellaiset takorautaiset olla vaikka koristeina. Sano, että 'ne ovat ihan huvin vuoksi vain'.

      Poista
  2. Kesäinen tunnelma. Hyvää kesää!

    VastaaPoista
  3. Kiitos Leena, ihanasti elähdytit tällä puutarhapostauksellasi!

    VastaaPoista
  4. Olethan sinä ahkerasti ollut eri paikoissa;D Ihania parvekkeita; teidän ja sitten Merin:) Tuo minisetti on aika kiva:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, niin nyt vasta, kun olen toipunut leikkauksesta ja siitä kaikesta muusta.

      Kiitos<3

      Ja tietty hauskaa, että R. otti jakkaran, kun piti ottaa pöytä:)

      Poista
  5. Kyllä on mukava tuo puutarhasi kaikkine kukkineen, lemmikit niin suloisina siellä viihtyy. Ja moni muu kukka. Ihana lehtomainen tunnelma.
    Hyvää kevään jatkoa!♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos samoin Irma!Lemmikkien sini on ainutlaatuinen. Puolet tontistamme onkin lehtoa, mikä tarkoittaa, että kaunista saniaista on poistettava kukkaryhmistä, lehdossa saavat kasvaa.

      Kiitos samoin sinulle!♥♥

      Poista
  6. Ihania kuvia ja kiva kuulla, että olet ottanut rennosti ♥♥
    Meilläkin rivarin pihan kukat saavat levitä rauhassa ja varsinkin juuri lemmikit ja esikot. Pionit alkavat ihan pian kukkimaan, joten tämä kuumuus on aikaistanut kaikkien kukintaa ja siitepölyn määrää. Kukkalaatikoissa kukkivat vielä orvokit pääsiäseltä. Ihana kevät ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, härkä on timelias, mutta salaa mukavuudenhaluinen:)

      Nimenomaan ne. Esikoita en edes kuvannut, vaikka niitä on ziljoona. Olen jakanut naapureillekin, joten ehkä kadun nimikin kohta vaihtuu Esikkokaduksi. Ei vaihdu, sillä jäniksiäkin riittää.

      Minullakin orvokit vielä ruukussa, mutta kohta pääsevät maahan rauhassa siementämään.

      Mukavaa kevään jatkoa ja viikonloppua sinulle♥♥♥

      Poista
  7. Ihania kuvia Leena ja aivan ihanat nuo Merin kalusteet ja Aurinkolahti on upea paikka asua.

    Aurinkoista viikonloppua Leena <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiia, kiitos. Aurinkolahti on minunkin mielestäni just hyvä paikka asua, mutta tilava kaksiokin kunnon keittiöllä maksaa helposti yli 300 000 euroa! Nuo on ne kalusteet, jotka voi jättää talveksikin ulos, niihin on vaaleat tyynyt ja hyvä istua ja ruokapöytä ja grillikin mahtuvat vielä. Neljästään on tuossa syöty ja minä asetun helposti katse merelle päin - tietysti.

      Kiitos samoin sinulle Tiia<3

      Poista
  8. Ahkeruus on yliarvostettua!;D
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna, samaa mieltä, mutta siitä on vaikea oppia irti, kun 'ahkeruus on ilomme' on saanut kuulla koko lapsuutensa.

      Kiitos samoin!

      Poista
  9. Heippa Sisko, ei aina tarvitse olla ahkera, vaan täytyy elää ja nauttia hetkistä. kiitos mukavasta seurasta. Toivottavasti pian taas tapaamme. Mahtavia kuvia kesästä. Nuorilla onkin todella tilava ja kotoisa parveke, siellä kelpaa seurustella. Voi noita ihania oravia ja linnunpoikasia. On etuoikeus, että saatte seurata niiden elämää. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!! Lämpimin terveisin sisko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sisko, ei tietenkään, mutta en voi antaa tämän puutarhan kadotakaan. Minä olen elänyt sataa ja nauttinut ziljoonaa parhaassa seurassa, vai mitä luulisit:)Tunnarini on: Elämä on kaikkien aistien juhlat!

      Se partsi on ihana. Näkyy vain puistoa ja merta.

      Tämä paikka on ollut 33 vuotta etuoikeus, mutta ei se ihan tyhjästä tullut kaikki. Parvekkeen pöydälle on vedetty Marimekon Kevätleikki liina ja huomenna siirrymme ulkoruokintaan. Tänäänkin kyllä grillattiin: R. grillasi ja minä luin hänelle yhtä kirjaa.

      Kirjosiepot ovat puutarhurin parhaita apulaisia siilien ohella. Ne ovat hyöntekissyöjälintuja eli syövät niitä haitallisia pois. Siilit alkupalat saatuaan siirtyvät kotiloihin...

      Kiitos samoin teille♥

      Poista
    2. PS. Kiitos samoin ja tapaamisiin!

      Poista
  10. Oi mikä kesätunnelma. Kyllä meitä on nyt säät hellineet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, älä muuta virka: En muista toista tällaista toukokuuta. Kiitos!

      Poista
  11. Olet ihana cottage garden ja villi puutarha... ihan vain pihakuvianne katselleena (ja ajatuksiasi lukeneena) kommentoin. Kiitos! Saako lisää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Airi, kiitos:) Tullenee lisää, kunhan myöhäisemmät lajit ehtivät.

      ♥♥

      Poista
  12. Ai että tämä oli ihana postaus <3.

    Olen ollut koko kuukauden sometauolla. Vaikka FB:ssä olen pikaisesti käynyt matkalla töistä kotiin. Ulkona on ollut niin mahtavat säät, etten ole malttanut tehdä mitään "tavallista". Sen sijaan olen haistellut kukkien tuoksuja, istunut omenapuutarhassa valtavien kukintojen ympäröimänä ja ollut vaan. Tämä lämpö ja aurinko on ollut täydellistä lisälääkettä minulle.

    Tuo pieni ruttunaama kirjosieppo on todella suloinen :). Ja mielestäni Lumimies löysi oikein sopivan pöydän teidän pihalle. Meidänkin täytyy ostaa uudet parveketuolit, sillä istahdin yhtenä päivänä tuolille ja sen punokset rasahtivat niin pahasti rikki, että nyt joudun istumaan vain kevyesti toisella kankulla. Se taas ei ole yhtään kivaa, eikä painon lisääntyminen auta kevyesti istumista, hahaa!

    Sulla ja Merillä on samat kauneusgeenit, molemmilla on niin kaunista <3

    Ihanaa lauantaita teille, minä tässä viikonlopun aikana yritän purkaa kolmen viikon blogirästilukemistojani...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos<3

      Super!!!Face on alkanut viedä aikaani enemmän kuin haluaisin.

      Hän on niin myrtsi, että on suorastaan rakastettava:) Meillä on mennyt monta korituolia ja osa niistä jatkaa vielä elämäänsä puutarhassa köynnöstukina. Pari tuolia poistettiin ihan vaarallisina eli niihin istuessa olisi voinut todellakin pudota 'läpi'.

      On meillä aika monta samaa ja kauneuden jano<3

      Kiitos samoin teille! Tänään ulkoruokinnassa ja illalla myöhemmin katsomme ensimmäisen osan uudesta irkkusarjasta Näytön paikka, TV1 klo 21.05.

      ♥♥

      Poista