sunnuntai 3. kesäkuuta 2018

Eilinen ja hipaisu puutarhaa


Kesäkuun päivä oli korkea ja kaunis. Olimme juhlistamassa ystäväni tyttären ylioppilaaksi valmistumista. Sää oli kuin morsian, joten kaikki pöydät saatiin katettua puutarhaan ja rannalle. Paljon ystäviä, joiden kanssa on pidetty yhtä jo yli kolmekymmentä vuotta eli nämä Keski-Suomen vuodet. Sitten nuoria, jotka olivat hujahtaneet just aikuisuuden kynnyksen yli ja paljon lapsia ja vauvoja. Ihanat juhlat♥


Niin paljon punaturkki pussaili Reimaa, että toivoisin hänen nyt jo tajuavan, mitä meiltä uupuu. Kun on elämästään melkein viisitoista vuotta elänyt punaturkin kanssa, ei siitä pois opi. Minä syötin Siralle mansikkakakkua ja vettäkin hän sai nauttia lasistani. Silti. Silti novascotialainen valitsee aina miehen. Nainen on kävelevää hoviväkeä ja liikkuva ravintola. Minäkin olin suuriruhtinatar Olgalle ykkönen vain kun R. oli työmatkoilla. Ei yhtään tehnyt heikkoa!


The party is over! Kiitos ja hei, hei taas Sininen Koti järven rannalla.


Kullerot ovat avautuneet. Tässä niittykulleroita ja...


vahvemman värisiä kesäkulleroita.


Vähän samaa hurmaa kuin...


Kerrotussa oranssissa tulppaanissa, 'Tulipa Orca'. Oranssi on♥


Helmiorapihlajaan varmaan palaamme vielä, sillä vasta yhdessä kolmesta puusta ovat kukat auki.


Moskovan kaunotar sen sijaan tietää arvonsa ja päätti diivailla tarjoamatta tänä suvena kukan kukkaa. Onneksi on viime ja edellisvuoden kuvat nautittaviksi.

Kirjapuolella tulee seuraavaksi jännitystä ja sitten hyvin viehättävä ja innoittava lasten tietokirja prinsessoista ja prinsseistä.

Tänään nautitaan ensimmäiset uudet perunat kera grillatun lohen.

Aurinkoista ja levollista pyhäpäivää kaikille tasapuolisesti!

Love
Leena Lumi


Juhlakalu eli ylioppilasneito Pinja♥


Mitäs me ylioppilaat! Heppatytön hevoselle tietty myös lakki.

24 kommenttia:

  1. Niin ihanaa upeaa ja kaunista <3 Suloista sunnuntaita Leena <3

    VastaaPoista
  2. Tuo helmiorapihlaja on niin kaunis, että tekisi mieli repiä meidän entinen aita pois ja istuttaa tuo tilalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, meillä on teinpuolella aitana kurtturuusua (valkoista ja punaista, sekä hansaa, jossa se hurmaava tuoksu) ja sen jälkeen tulevat nämä kolme helmiorapihlajaa ja yksi magnolia. Suosittelen! Kun näin Anun puutarhassa monta vuotta sitten yhden kukan kuvan helmiorapihlajasta, se oli menoa se:)

      <3

      Poista
  3. Ihanan näköiset ja kuuloiset juhlat!
    Mahtavaa oranssia väriä, se on suosikki täälläkin, niin valovoimainen.
    Kiva kuulla, että prinssit ja prinsessat eivät ole kadonneet lastenkirjallisuudesta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saila, ysätävälläni on jo rutiinia:)

      Siitä tuli suosikkini kuin varkain...

      Odotas: Vielä menet sen itsellesi ostamaan!

      <3

      Poista
  4. Aurinkoista sunnuntaita Leena täältä saaren rauhasta. Kastelua riittää kun taivaalta ei tule vettä. Toiveissa mansikoita, luumuja pensasmustikoita jne. Teillä kukkivat kukat ihanasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, kiitos samoin täältä saaren rauhasta. Illat menevät kastelussa, kun ei meistä aamulla ole kuin suklaakahviin ja Hesariin. Kahden vuorokauden kunnon sade olisi nyt poikaa! Istutin kolmanen luumupuun, sen mehukkaan Kuntalan punaluumun, joka toi meille satoa 25 vuotta, kunnes sitten nyykähti. Siniluumua on ja myös toinen Kuntala. Kulleroryhmää on hankala kuvata ettei se näytä sekasotkulta. Kiitos<3

      Poista
  5. Mikä alkukesän henki postauksestasi välittyy! Suloista aikaa tämä, monella tapaa (saisi toki sataa, mutta muuten). ♥ kaikkeen - ja punaturkille myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, sadetta mä odottelen vaan...Totisesti tämä kuivuus vie voimat etenkin kun meillä ne viime suvena istutetut kaikelle arat japaninpilarimarjakuuset. Nyt vielä ensimmäistä kesää rautatieomenapuu, lisää kolmas helmiorapihlaja sekä uusi Kuntalan punaluumu. ♥ kiitos samoin!

      Poista
  6. Niin ihana kesä, ja nuo kukat🌼🌞🍀☘️🌺Ihana hauveli, ja muistan teidän ihanan Olgan,jonka ehdin nähdä. Kaunista alkavaa viikkoa Leena💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, nyt on yllättäen paras suvi kukkien puolesta jo menossa. Samaa rotua kuin oli Olga. Olga ja oravat rakastivat sinua:) Kiitos samoin Jael♥

      Poista
  7. Ihanat kesäkuvat ja kukat! Punaturkki on kyllä ihana♥ joten...

    Kaunista kesää ja sitä vesisadetta toivottelen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos. Aivan, samaa mieltä minä♥ joten...

      Kiitos samoin ja sadetta todellakin saisi alkaa tulla.

      ♥♥

      Poista
  8. Kauniita kuvia ja kaunista tunnelmaa. Paljon on nyt hienoa kukintaa, saadaan nauttia jo pionien ja unikoiden kukinnasta. Hyvää kesäkuun alkua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, kiitos. Pionit eivät pidä minusta, koska saatan innostua joskus siirtelemään kasveja:) Unikoita onneksi on ja monta sataa muuta. Kiitos samoin sinulle!

      ♥♥

      Poista
  9. Ihanat kuvat, ihanat te ja punaturkki - suloinen suvi! Ja nuo kukat! (Näköjään pakko laittaa huutomerkkejä). Moskovan kaunottaresta ja helmiorapihlajasta haaveilen minäkin. Onnellista, kukoistavaa kesää teille edelleen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Airi, kiitos! Molemmat ovat puutrhan kaunottaria, moskovattarella vain tuota temperamenttia tehdä minulle mitä huvittaa eli olla vaikka yksi suvi kukkimatta. Kiitos samoin♥♥

      Poista
  10. kuvat ja juttusi ihanan tunnelmalliset. Ja säähän oli kuin morsian tämän kesän valmistuneiden juhlia, totta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita, kiitos<3 Oli niin upea päivä, että...

      ♥♥

      Poista
  11. Ihastuttava postaus kuvineen ja tunnelmineen! Tuo viimeinen otos ylioppilaasta ja hänen hevosestaan on kuin suoraan vanhasta Suomi-filmistä! <3

    Toivottelen sinulle ihanaa kesää! Voi olla, että pistäydyn silloin tällöin koneella ja blogistaniassa, ehkäpä kerran kuussa. Kesän mittaan syntyvät kirjajututkin aion työstää mahdollisimman pitkälle käsin... Viime kesänä tein saman ja juttu osoittautui mulle toimivaksi.

    Paljon aurinkoa, kukkia, hyviä kirjoja,hyvää mieltä ja pitkiä lämpimiä kesäiltoja sinulle!
    <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos<3 Ihan sitä ja Pinja on niin kaunotar<3

      Kiitos samoin sinulle! Jään kaipaamaan...Voinpa itsekin tästäkin vielä hidastaa. Olit hirmu tehokas: Muistan!

      Kiitos kaikkea samoin sinulle!♥♥♥

      Poista
  12. Ihania kesäkuun hetkiä. Kyllä noista pusuista olisi syytä jo tarttua toimeen :). Olette niin suloisia samansävyisissä vaatteissa ♥

    Toivon niin, että tämä kesä jatkuu näin kauniina. Yöllä voisi tietysti sataa, mutta päivällä olla rauhaisaa poutaa :)

    Aivan mahtavaa sunnuntaita teille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, älä muuta sano:) Pusuja muidenkin kuin koirien kanssa kuvattu, mutta vain meille, jotka sävytymme toisiimme♥

      Just nautittu ulkoruokinnassa muutamia tunteja. Tää on niin meitä ja saa unohtamaan tiedät kyllä minkä. Oi, jos ylt sadetta ja päivät paistetta, puutarhuri olisi onnessaan.

      Kiitos samoin teille♥ Me jatkamme nyt dolcella ja...mitä se nyt olikaan:)

      ♥♥♥

      Poista