keskiviikko 31. heinäkuuta 2019

Endless Summer - tätä ei pitänyt tapahtua enää, mutta...ja rrrrakastan hortensioita!


Aina on tilaa vielä yhdelle hortensialle, mutta enpä olisi uskonut, että se voisi taas olla Endless Summer! Kun mainittu hortensia tuli markkinoille, laitoin sen etupihalle. Kukkien värit vaihtuivat sen mukaan, millä kastelin etc. Yllättäen huomasimme, että etupihallamme alkoi seisoa aivan vieraita ihmisiä kasvia ihailemassa....Tästä kulki silloin toisinaan bussi turisteja kohti Alvar Aallon huvilaa. Jossain vaiheessa sitten siirsin sen alapuutarhaan ja mitä sitten tapahtui, en muista, mutta ehkä se ei pitänyt siirrosta tms. Nyt tämä ei ole enää sensaatio, joten istutin sen etupihan kukkapenkkiin, jossa leimukukat eivät enää viihdy, kun niitä varjostaa yksi kapea kuusi. Tämä tuli siis puolivarjon paikkaan ja sen vastapainona vasemmalla on köynnöshortensia. Jotkut ovat sanoneet, että terassihortensiat voi istuttaa syksyllä ruukusta maahan ja ne nousevat keväällä. Taimipihan puutarhuri sanoi, että eivät nouse. Äitinikin oli yrittänyt länsirannikolla ja oksat jaksoivat suojaisalla pihalla nousta, mutta ei kukan kukkaa ja äitini on huima viherpeukalo. Kerroin, että en nyt halua mitään isoa hortensiaa, niitä on monta ja tämä tulisi penkkiin. No hän sitten tarjosi heti Endless Summeria, joten kokeillaan taas. (Jutusta Meriharakoita, lukuvinkki, ja vieläkin...)



Näin sitä sitten tuliin kotiin jalkojen välissä vaaleanpunainen Endless Summer, jossa on tosi paljon nuppuja.



Siis paljon nuppuja ja runsaat kukat ovat muuttuneet hennon lilaksi. Myönnän, että oli aika erikoinen ratkaisu istuttaa tämä päädyn kukkapenkkiin, mutta kun siinä eivät enää varjostavan kuusen takia viihtyneet esim. syysleimut, päätin näin. Oikealla tämä kaunotar ja vasemmalla kiipeää köynnöshortensia.



Tässä atsalean takana näkyy alkusuven kasvu eteläpäädyn käynnöshortensiasta, otamme uusia kuvia kohta. Nyt paistaa aurinko täysillä: Silloin en kuvaa ja huomenna olen menossa...



Kuvasin viistoon lounaasta päin, koska eteläseinä ei vielä kukkinut. Me aiomme siis tosiaankin peittyä köynnöshortensiaan ja joukossa on villiviiniäkin eli värikimaraa on odotettavissa.




Uhkeaa runsautta, mutta varret ovat nyt tanakat.



Paljon nuppuja ja tässä näkyy valkoinen seinä, joten penkissä kukka on.


Runsautta...




Pieni pensas siinä, jota ei helposti enää kukkapenkkinä pidä paitsi keväästä unikoihin.




Kaunis katseenvangitsija hän on, oih, hortensia vieköön♥



Tässä sitten yksi vanhempi terassihortensia..., jossa oli kauniisti limeä ja punaisen eri sävyjä. Ei ole mikään ihme, että hortensiaa pidetään sisustuksellisempana kukkana ikinä.



Pieni osa Cellen hotellin Fraun hortensioista syksyllä 2015.


Vähän vanhojen syyshortensioiden kokoa eli toiseksi jään.

Kukista raskaana.


Ja sisällä vaikka sitten näin eli tämä monet arvonnat läpikäynyt kuva.


Tästä sitten jatketaan, mutta toivottavasti syksyn kirjasato alkaa kypsyä sitä ennen. Dina ja Taika ovat meillä taas lomailemassa just syyshortensioiden kukkiessa♥

hortensiaterveisin
Leena Lumi

Leena Lumin puutarhassa

13 kommenttia:

  1. Nuo on niin kauniita ettei ihme että kauempaakin tullaan niitä ihailemaan;D Ihanat hauvelit:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, olen yhtä hulluna niihin kuin muutkin! Kiitos♥ Hauvelit elokuun puolessa välissä meille taas.

      ♥♥

      Poista
  2. Hortensioita ei voi koskaan olla liikaa!
    Ja Endless Summer on kyllä ihana:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu, täysin samaa mieltä!

      On se taas nyt vuosien jälkeen.

      ♥♥

      Poista
  3. Minunkin lempikukkiani. Meidän pihalle niitä mahtuisi vielä monta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paluumuuttajatar, varmaan mahtuisi, sillä laskin nopeasti, että tämän pienen lisäksi on kaksi Wim's Rediä, kaksi isoa syyshortensiaa, Vanille Fraise, kuutamohortensia ja mustilanhortensia ja kaiken päälle toistakymmentä köynnöshortensiaa:)

      ♥♥

      Poista
  4. Onpa komeita syyshortensioita. Upea kukinta. Mustialan hortensia on myös hieno.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli A., kiitos! Ilman hortensioita minulla ei olisi puutarhaa! Se on ja vaikka on siirretty kukkii nyt upeasti alapihalla männyn liki kuin illan hämärissä kuin valaisin.

      ♥♥

      Poista
  5. Oi mitä ihanaa kukkarunsautta!
    Kaunista elokuun alkua sinulle Leena ❤️

    t. Syksyn uutuuskirjoja innokkaana jo odotteleva Kaisa Reetta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kareta, hortensiat aina...

      Kiitos samoin sinulle Kaisa Reetta♥

      Löydyt sitten sieltä mistä ennenkin...

      ♥♥

      Poista
    2. Leena, en vielä tiedä milloin palaan blogiin, sillä syksyisiä suunnitelmia mutkistaa vielä muutto Helsinkiin... Tämä syksy menee siis melko tarkkaan muuttopuuhissa. t. Kaisa Reetta
      ❤️

      Poista
    3. P. S. Kirjoja luen tietenkin kaiken muun keskellä. Ja täältä sun luota taidan saada taas parhaat kirjavinkit ❤️

      Poista
    4. Hyvänen aika sentään! Hyvä nainen, pidä mut ajantasalla. Sullahan selvästi tapahtuu ja paljon. Jos asuisin Hesassa olisin kaikki illat jossain kirjatapahtumissa ja blogi pitäisi sitten lopettaa.Meillä on sekä samaa että erilaista makua, se on vain virkistävää♥ Don't forget me♥ Vergiss mich nicht= lemmikki

      ♥♥

      Poista