keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Suutelen silmiäsi, rakkaani. Suutelen kauniita...


Suutelen silmiäsi, rakkaani.
Suutelen kauniita silmiäsi, rakkaani.
Olkoon se hyvästi
tai näkemiin -
kaunista on elää täysin sydämin
Suomen säteilevä joulukuu.

- Mika Waltari -
Mikan runoja ja muistiinpanoja 1925-1978 (WSOY 1979, toimittanut Ritva Haavikko)

8 kommenttia:

 1. Minä näin aamulla ennen heräämistä unta, jossa äitini (kolme vuotta sitten jo muille maille siirtynyt) oli lyönyt päänsä ovenpieleen tai seinään ja hänen silmänympäryksensä olivat sementinpölyssä (tai ehkä se oli sitä tuhkaa, joksi äiti maanpäällisen vaelluksensa viime vaiheissa muuttui?). Yritin puhdistaa äidin kasvoja ja käskin äidin sulkea silmänsä, mutta hän jätti itsepintaisesti ne sirrilleen niin että sain koko ajan pelätä sementinpölyn menevän hänen silmiinsä.

  Herättyäni ajattelin miten minun oikein olisi pitänyt ne silmänympärykset pyyhkiä, kun ei siinä ollut saatavilla ei vedentippaa. Ehkä olisikin vain pitänyt koettaa suudella ne puhtaiksi, vaikka en tiedä olisiko äiti siitä tykännyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketjukolaaja, uni ei aina näytä, miten olisi voinut ja/tai pitänyt. Suuteleminen, suudella tuhkat pois, olisi ollut kaunista. Se olisi ollut kuin runoa...

   ♥♥

   Poista
 2. Ihana runo - ja sopii joulukuuhun! Lainasin muuten juuri eilen kirjastosta tuon kirjan Mikan runoja ja muistiinpanoja, kun sattumalta törmäsin siihen runohyllyssä :) Olen lukenut sen joskus kauan, kauan sitten. Ihanaa päästä lukemaan Waltarin runoja pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, kiitos♥ Pidän tästä kovasti. Onneksi omistan tämän kirjan:) Huikeita hetkiä Mikan parissa.

   ♥♥

   Poista
 3. ❤️

  (Kuvasta tuli halu nähdä tuo leffa! Viime kerrasta on aikaa )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, siis Anna Karenina? Tänään tulleessa Anna -lehdessä lukee kohdassa Poimintoja 5 poimintaa Annan päiväksi 9.12.: Hurmaannu kielletystä rakkaudesta Netflixin Anna Karenina -elokuvassa. Me ostettiin leffa, kun olimme sen ensin elokuvateatterissa nähneet.

   ♥♥

   Poista