keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Plantagenin kautta äitienpäivään!

Olemme viime aikoina käyttäneet varsin runsaasti Plantagenia, josta olemme tehneet hurmaavia löytöjä. Ja kun lähdemme tyttärellemme, joka rakentaa japanilaista puutarhaa, missään en ole nähnyt niin paljon Merin ihannoimia pukseja, joten...Tein juuri terassihortensiatilaukset Plantageniin, mutta tämä on vasta alkusoittoa, sillä istutin viimevuotiset syksyllä maahan ja sieltä ne nousevat. On jännittävä nähdä, kukkivatko ne. Huomenna noudettavat menevät ruukkuihin ja tietysti syksyllä maahan. Yllä oleva kuva on Plantagenin kanta-asiakaskirjeestä.


Pirjo Uuttanan kanssa, jolla ei ikinä huonoa päivää, on huippu asioida! Muistatte ehkä tämän viime elokuun jutun Plantagenilla tänään sitä sun tätä  Huomatkaa nuo puksit, joista tässä näkyvissä vasta murto-osa, sillä en ollut kuvitelllutkaan ryhtyväni auttamaan japanilaisen puutarhan rakentamisessa Lohjalla! Oletteko muuten huomanneet miten 


tai tämän epäuskottavuuden, että Lumimies ostaisi näin ison krysanteemin. Kyllä me ostoksia tehtiin, mutta ei tuota krysanteemia.


Tähkämaijalla väri-iloa kotiin! Kun marraskuussa kävimme Plantagenissa, oli palattava pian uudestaan, sillä


emme ole vielä tavanneet ketään, joka ei olisi ihastunut noihin lumiukkoihin, joilla hiippalakki päässä!


Tällaisena lumiukko sitten lähti tapaninajelulle kohti Aurinkolahtea. Nuo valot olivat helppo nakki jopa minulle, joka en ikinä askartele mitään, paitsi joskus vähän innostun lyhtykoisoista ja keijunmekoista. Ei voi mitään, mutta minä kannan joulua sydämessäni läpi vuoden...


Ehkä sitten tällaisia huomenna...Kai muuten tiedätte, että hortensia on sisustuksellisin kukka ikinä niin sisällä kuin puutarhassa. Luin tämän jostain ja jaan ajatuksen!


Hortensian taikaa: Ylemmän kuvan hortensia myöhemmin suvella eli vaihtavat väriä lupaa kysymättä eli just kivaa! Nyt tuo samainen lykkää kasvua etupihalla...

Plantagen -terveisin
Leena Lumi


Näitä tänään sain Plantagenilta pari ja hinta vain 14,99 kipale. Jännä nähdä, päädymmekö edellisen kuvan komeaan tummanpunaiseen vai mikä onkaan tämän suven väri! Huomenna ruukutukset, sillä etupiha on nyt esikoiden ja scillojen valtakuntaa ja magnoliakin on nupuilla samoin atsaleat ja alppikärhöt.

15 kommenttia:

 1. Ihania kuvia. Näyttää jo enemmän kuin keväisiltä kuvilta. Tai toki nuo söpikset lumiukot :) Minä en ole hommat vielä kukkia, kun vasta saatiin lumet sulateltua levittelemällä. Ei kaikkia vielä, mutta lähes.
  Voi valtava tuota krynteemiruukkua - aivan mahtavan iso ja näyttävä! Hortensia on kaunis, joten minäkin yhdyn tuohon jostakin lukemaasi lauseeseen :)
  Aurinkoisia toukukuun päiviä teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K., kiitos. Paitsi lumiukot:) Minä olen niin jouluihminen, mutta ehkä olisi nyt hetken aikaa voinut olla ilman...Meillä ei yhtään lunta ja sorsapari käy uimassa kalliomme lintulammikoissa.

   R. ei ikinä, IKINÄ, olisi siihen suostunut:) Rrrrkastan hortensioita!

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Aivan ihania kasveja, etenkin tuo jota Lumimies kantaa:) Japanilainen puutarha kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, huomenna saapuvat hortensiat ja ehkä murattia siihen vierasmakkarin ikkunan takaiseen varjopaikkaan. R. kantaa syyskukkaa eli tuo on kuva siitä elokuun jutusta. Krysanteemi on tuo iso kukka. Niin minustakin!

   ♥♥

   Poista
  2. PS. Nyt sorsapari ui parhaillaan kallion isommassa lintualtaassa. Vein sen ihan täyteen huoneenlämpöistä vettä ja uros oikein innostui roiskimaan: hauskaa!

   Poista
 3. Turussa kevät on jo pitkällä ja monet sipulikukat ovat jo lakastuneet. Seuraavat kukat ovat jo vuorossa. Ostin jo pelargonit ja totuttelen niitä alkuun ulos ennen kuin istutan ne. Ei ole vielä kiire, sillä parvekelaatikoiden narsissit kukkivat kauniisti. Yhdessä ulkoruukussa on orvokit ja ne kestävät hyvin kylmää.
  Puutarhalla on kiva vierailla ja puutarhalehtien sivut innostavat suunnittelemaan kaikenlaista. Odotan kuitenkin, että viime kesänä istuttavat taimet lähtevät kasvuun. Vaikka talvi oli leuto, eikä ollut lunta, se on voinut vioittaa uusia istutuksia.
  Ihanaa kevättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ihan tosi...vain runsaan tunnin ajo Luvialle. Minä istutan huomenna terassihortensiat ja totutan ne ulos. Huomaa, että nyt luvattiin kylmiä öitä. Orvokit kestävät. Minulla on kuva joltain keväältä kun orvokkiruukku oli peittynyt lumeen, mutta yksittäiset kukat nostivat kukintojaan lumesta.

   Olen istuttanut viime vuonna kaikki terassihortensiat ja jokainen versoo, mutta on eri asia, että kukkivatko ne. Tete-arskut nousevat vasta nyt, mutta aina ne nousevat, vaikka ovat ihan rähjiä, kun hankittu jo pääsiäiseksi. Lumettomuus on useimmiten kasveille pahasta.

   Kiitos samoin♥

   Poista
 4. Plantagen on kyllä ihana paikka. Käymme siellä lähes aina, kun ajamme Jyväskylän ohi. Aina en edes osta sieltä mitään, siellä voi vaikka vaan ihailla. Isot tilat ja paljon tarjontaa. Minä en ole vielä kukkaostoksilla käynyt, mutta varmasti lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., niin minustakin. Ostan sieltä mm. muratit sisälle ja ulos, sitten joitain erikoisuuksia etenkin äidille, joka on syvä myös sisäkukissa, mitä minä en välttämättä ole. Minulla ollut aikamoinen flunssa, mutta ei kuumetta. Se on vähän hidastanut. Mukavaa äitienpäiväviikkoa muistaen, että on luvattu kylmiä öitä! Sade, suloinen kevätsade, tekisi nyt hyvää.

   ♥♥

   Poista
 5. Meillä on ollut puksipuissa joka vuosi toukka, joka syö koko puun, jos ei myrkytä tai käsin poimi niitä toukkia. Ystäväni joutui heittämään kymmenen puksipuuta pois. Tänä vuonna olen taas valppaana tarkkaillut kolmea puksiani enkä ole nähnyt yhtään toukkaa, sanoin jo, että olisko ne joutuneet Koronan uhriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allu, ihan tosi...Mikä myrkky siihen toimii? Jaksan hiukan epäillä, että tyttäreni remontin ja monen muun alla (Dinalla 4. leikkaus, mutta pieni tällä viikolla) niitä käsin poimisi. Tiedätkö onko niillä sama toukkakohtalo Suomeessa? Oi, jos ne olisivatkin kadonneet! Et taida tietää, mikä toukka?

   ♥♥

   Poista
 6. Aivan ihana on tuo tähkämaija. Kukat ovat ihania ja tuovat mielen iloa mukanaan. Suuret kukat sopivat laajaan miljööseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripranie, niin minustakin! Lähdne just istuttamaan ruukkuihin synttärikukkiani ja kohta saapuvat terassihortensiat. Täysin samaa mieltä.

   ♥♥

   Poista
 7. Upeita hortensioita, ihan jokavuotisia pakkosaada ostoksia;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu, eikö vain! Ihan must, must♥ Lähde nyt ruukuttamaan toista, toinen meni eilen siniseen ruukkuun. Viimaa, kylmää, paljon vaatetta päälle.

   ♥♥

   Poista