torstai 20. elokuuta 2020

Merin, teologian maisteri 2019, valmistumisen juhlista Lohjalla tuli yllättävä ja suloinen viikonloppu!


Lähdimme perjantaina Lohjalle juhlimaan ihan perheen kesken tyttäremme Merin valmistumista teologian maisteriksi. Minulle joka olen aikamoinen perfektionisti, kuten muuten on Merikin, viikonlopusta tuli väkisinkin erittäin relaksoiva, sillä kohtalo ratkaisi tahdin. Saavuimme pe illasta ja mukana oli mm. äitini Merille ruukkuihin istuttamia lyhtykoisoja, jotka olimme viikkoja sitten noutaneet Luvialta. Syötyämme nuorten terdellä ja majoituttuamme, istutimme mummon kukat Merin ja Samin puutarharinteeseen. Niissä on jo lyhdyt valmiina, joten vain oransseja värejä odottamaan ja tietysti leviämistä, koska tulossa on japanilainen puutarha. Yläkuvassa on jo menossa lauantai, jolloin pidimme puheet kera kuoharien nuorten puutarhassa vanhan omenapuun varjossa. Meri sai lahjaksi mitä nuori tarvitsee, mutta sen lisäksi vielä minulta erään lukijani eli Sannan käsin valmistaman pienen, kauniin kirjasen, jossa blancot sivut. Siihen valitsin joka sivulle suosikkisitaateistani täältä yhden lauseen. Mitä kirjailijat kuten vaikkapa Pasi Ilmari Jääskeläinen, Antti Tuomainen, Paul Auster, Aksel Sandemose, Karin Ehrnrooth, Edith Södergran ja muutamat muut ovat sanoneet, olkoot ne viisaudet elämän pitkospuut selvitä vaikka mistä. Hauskaa, että Pasi Ilmarilta, oli ihan pakko laittaa kaksi! Laitan loppuun sen, mikä minusta on eniten meidän Meriämme...Etukäteen sen verran sunnuntaista, että uimme ja uimme, ihailimme Lohjan kaupungin hoidettuja rantoja ja etenkin Lohjajärveä kiertävää kävelytietä kaarisiltoineen. Sukeltelin elämäni kyllyydestä  pitkin pohjaa. Siistiltä näytti sekin. Hyvä Lohja! Sitten tietysti taas söimme nuorten terdellä ja kaikki yöt nukahdin ja heräsin uuttukyyhkyihin, joten luulin kerran herääväni Ranskan maaseudulla...Naapurustossa on koiria kuten nuorillammekin, mutta ne kävivät vain aamuasioillaan ja sanoivat, että vuh-vuh ja sitten sisälle. Varmaan myöhemmin lenkille, uimaan etc., mutta kuulimme kuten kesäkuussa laulurastaat, vain lintuja...nyt kujersivat kyyhkyset. Kelpasi nukkua satavuotiaan talon ylimmän kerroksen makkarissa ikkuna auki ja kuunnella myös talon henkeä.



Kyyneliä jos alkoi virrata liikutuksesta,niitä saattoi salaa kuivata matkalla Pentikin myymälästä ostamaani Haapa -käsipyyhkeeseen. Tämä on muuten sitten ainoa sisäkuva, mitä minun on ollut lupa nuorilla ottaa eli nauttikaa. Puuhella siinä ja Pirtti -kahvipannu sekä pussillinen suklaakahviakin. Putosin nyt tähän Haapa -sarjaan. Merillekin lähti tänään toinen pyyhe, koska tyynynpäällisiä hän ei tarvinnut, mutta mehän haimme niitä itsellemme ja hyvältä näyttää. Saatan kuvata  myöhemmin, mutta nyt ollaan Lohjalla. Haapa on eliostölle tärkein puu ja siksikin jo fanitan tätä sarjaa. Se ei ole kiva puu ihan pihalla, mutta tontin rajoilla siihen majoittuvat asukkaat voivat yllättää. Tikat aloittavat asumisen ja lopputulema voi olla liito-orava. 



Nuorten suosikkipaikka Hesassa on edelleen suljettuna koronan vuoksi, joten päätimme valita lähipaikan, johon hurautti taxilla hetkessä. Paikkaa valitessa vinkkasin, että me Reiman kanssa syömme Salzburgissa joka toinen ilta italialaisessa ja joka toinen ilta itävaltalaisessa paikassa. Päädyimme Gasthaus Lohjaan, emmekä totisesti katuneet! Ainoa mikä katuu, on se pitsiunelma, joka on hankittu suurempaan juhlaan, sillä minun piti olla dieetillä ja niin vain meni uppopaistettua ja vielä punaista lihaakin, jota kotona näkee pari kertaa vuodessa. Alkudrinkki oli täydellinen eli suomalainen maailmanvoittaja Napue -giniin tehty gin tonic. Tarjottiin just oikein eli jäiset karpalot, paljon jäitä ja timjamin oksa!

Tilasimme ruoan ja sen jälkeen keittiömestari Joonas Järvenpää tarjosi talon puolesta meille maistettavaksi Parmesan Arancini, joka on perinneherkku Italiasta eli sainhan myös italialaisen osani eli minä napsin ainakin kaksi Arancinia, ehkä enemmän, en kerro, sillä samaan aikaan saapui herkkukori, jossa dipattiin kaikkea hyvää taivaallisen onnistuneeseen aioliin! Kiitos Joonas!



Ei yhtään nolo kuva, vaan osoitus siitä, että kori oli ollut ääriään myöten täynnä jotain herkullista, joka on nautittu arvostaen. Kaiken söimme!



Sami otti minusta huomaamatta kuvan, sillä olen aina luvannut olla kuvaamatta, mutta minä en pidä puhelinta äänellä pöydässä ikinä, minä vain teen intohimoani eli bloggausta. Ilmeestä näkee, että olen muissa maailmoissa ruoka-annokseni kanssa...Sami on yllättäjien sukua. Ilman tätä kuvaa minusta ei olisi yhtään kuvaa, sillä meno vain kiihtyi...Kiitos Sami!



Reima ja Sami siinä skoolailevat eli mieluinen vävyehdokas! Se on tärkeä asia.



'Pojat' lupasivat syödä ellen selviä punaisesta lihasta, mutta asiaa helpotti Joonas kertomalla minulle puhelimessa etukäteen lihan olevan lähitilalta ja naudat saavat laiduntaa vapaana ulkona. Annoksessa oli kolme röstiä, lihaa, maustevoita, punasipulia ja salaatti, jonka olin laatinut etukäteen puhelimessa Joonaksen kanssa,sillä halusin varmistaa, että saan riittävästi salaattia ja ehdottomasti vinegretti -kastiketta. Kaikki oli vimpan päälle ja vielä otimme jälkkäriäkin, jota en tosin huomannut kuvata eli vanhanajan vaniljajäätelöä mansikkaviipaleilla. Gasthausiin sopisi hyvin jälkiruokalistalle Apfelstrudel mit Vanille Eis oder/und mit Sahne etenkin nyt omenasadon aikaan.



Joku ahmatti on nauttinut sekä kermalla että jäätelöllä. Näitä kun neljä viikkoa herkuttelee iltapäivän haudutetulla teellä ennen hotelliin paluuta, niin tietää, miksi elämä on niin ihanaa♥ Gasthaus Lohja, nyt tiedämme, että ei tarvitse laittaa ruokaa kun tulemme Lohjalle, sillä tulemme teille! Sunnuntaisin ja muina pyhäpäivinä paikka on suljettu, mutta muuten, menkää ihmeessä kokeilemaan. Tarkemmat aukiolot löytyvät, kun klikkaat nimeä tai googlaat paikan nimellä. 



Niin...se yksi sitaatti, jonka myös poimin listaltani on tämä ja ihan Merille sopiva:

"Olet valoa. Sinä vain olet. Olet aina ollut."

- Sadie Jones -
suomennos Marianna Kurtto

rakkaudella Merille
mama&papa

Rosanna

24 kommenttia:

  1. Onnea Maisterille! Minun poikanikin on teologian maisteri ensimmäiseltä tutkinnoltaan, asuu Turussa. Te olitten käyneet meidän kotikaupungissa, vaikka nyt asutaankin Lohjan rajojen sisäpuolella kyllä, mutta maalla. Aiemmin asuttiin ihan kaupungissa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sesse, kiitos psta♥ Minä taas olen sntynyt Turussa:) Tyttäremme osti rakkaansa kanssa Lohjan Virkkalasta satavuotiaan puutalon, jota nyt remontoivat. Ihana paikka! On meillekin Lohjan keskusta alkanut jo tulla tutuksi, sillä olimme nyt kolmatta kertaa. Eka oli tapaninpäivänä, kun nuoret vielä asuivat Aurinkolahdessa ja toisen kerran kesäkuussa: https://leenalumi.blogspot.com/2020/06/satavuotiaan-vaaleanpunaisesen.html

      ♥♥

      Poista
  2. Ihana postaus. Teillä on ollut kerrassaan ihana viikonloppu, täynnä juhlaa, rakkautta ja tunteita. Nämä tällaiset tilaisuudet jäävät mieleen loppuiäksi. Paljon onnea teille kaikille vielä kerran!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli A., kiitos♥ Sinäpä sen sanoit: Ikinä eivät unohdu. Kunpa sijaintimme olisi vähän likemmä toisiamme...Kiitos Anneli♥♥

      Poista
  3. Paljon onnea Merille ja teillekin, ja ihanaa kun on nyt heillä tuo paikka kauniissa Lohjassa:) Ja nätti tuo pyyhekin. Myös Gastahausissa näkyy olevan ihania herkkuja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos ja kiitos psta♥ Se vain vaatii remonttia, mutta nuoret jaksavat. Eikö vain. Ostin itsellekin pari ja sitten kolmeen sohvatyynyyn pääliset. Olin kai jo ansainnut, sillä pidin niitä omenankukkia muutaman vuoden putkeensa. Ostin ne Pentikin Amaryllis -joulupäälliset, mutta eivät mun juttu yhtään. Onneksi äiti piti ja pitää niistä. Juu, mutta mieti vähän, nyt mulla on se pitsiunelma piilossa, puuteriroosaa ja tämä nainen syö uppopaistettua. Täytyy kyllä sanoa, että olisin voinut syödä 6 Parmesan Arancini. Sisällä ainakin riisiä ja kai sitten juustoa...Ihanaa♥

      ♥♥

      Poista
  4. Ihana postaus! Paljon onnea! Teillä on ollut hieno juhla. Kauniita elokuun päiviä teille kaikille ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja, kiitos! Erittäin vaikka alkusuunnitelmat olivat aika toiset. Nuoret pitävät sitten kai omat tuparinsa ja Merin valmistumisbileet samassa...Kiitos ja kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  5. Oli teillä ihana juhla., Onnea tyttärellesi ja myös tyttären vanhemmille. ilo teille kaikille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Irma, pieni, mutta läheinen. Nuoret pitävät kai tuparinsa ja Merin valmistumisbileet ystävilleen samalla 'iskulla'. Kiitos paljon, kiitos psta ja kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  6. Onnittelut tyttärelle ja myös tyttären vanhemmille!
    Teillä oli hieno viikonloppu leppoisan yhdessäolon ja herkkujen kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Between, kiitos ja kiitos psta♥

      Erittäin!

      (Nyt suren kuivuutta. Sadetta oli luvattu, mutta takuulla kiertää meidän saaren. Tänä vuonna paljon uusia istutuksia mm. kastanja ja muita puita...)

      ♥♥

      Poista
  7. Leena, näyttää juuri sellaiselta kuin tärkeän juhlan täytyy näyttää, jos kokoontumiset sattuvat olemaan rajoitettuja. Paljon onnea Merille ja teille läheisille onnellisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raili, tämä oli tarkoitettu ihan meille neljälle. Nuoret pitävät myöhemmin kavereilleen yhidistetyt tupari&maisterijuhlat. Nyt piha vähän siinä mallissa etuovelta, että....Kiitos ja kiitos psta♥♥

      Poista
  8. Onnittelu Merille ja vanhemmille. Ihana juhlapäivän olet ansainnut. mahtavaa, että keli suosi ja saitte olla pihalla. Rentouttavaa viikonloppua!!lämpimin terveisin sisko ja täti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja, kiitos ja kiitos psta♥ Aikaistimme nopeasti viikolla kelien takia, varmuuden vuoksi. Kiitos samoin toivottaa sisko ja siskon tytär tädille♥

      Poista
  9. Onnea vielä valmistuneelle ja valmistuneen vanhemmille!
    ❤️

    VastaaPoista
  10. Miten minä en ole käynyt blogeissa senkään vertaa, että olisin kommentoinut tätä? Apua! Olen ihan varma, että kommentoin. No, parempi myöhään...

    Onnea, onnea Merille! ♥♥♥ Ja iloa teille kaikille! ♥♥♥ Ihastuttavia kuvia, joista välittyy hyvä tunnelma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, heikkoa on ollut täälläkin, sillä outo kiirellisyys on vallannut tilaa. Kuivuus ja edestakaiset reissut ensisijassa...No hätä♥

      Kiitos, kiitos psta♥ Kiitos♥♥♥Tällaista se on heidän kanssaan...Nyt nuoret viikon rempasta poissa eli lähtivät Paraisiin mökkeilemään. Siinä kun asuvat, on remonttivelvosuus koko ajan läsnä. Tämä olisi ilman koronaa ollut heidän loma-aikaansa Espanjassa ja koiruudet meillä, mutta nyt kaikki on toisin. Piipahdan sinulla, mutta laitan ensin vähän hömppää eli eikös sisustus ala jo kutittaa: Muistathan kauriit!

      ♥♥

      Poista