perjantai 13. marraskuuta 2020

Aarikan tontuista se nyt alkaa....matka joulun maahan

Meillä on ollut Aarikan tonttuja niin kauan kuin muistan ja myös pieni sarja aterimia niistä. Koska olen jakanut nuorille piparitontut ja ehkä muutaman muunkin, päätin nyt tehdä lisähankintaa. Ensin löysin suloiset kynttilätontut, joita kutsun valonkantajiksi. Sitten tontun sydämellä, hänen nimensä on Lempi, mutta meille hän on rakkaustonttu. Isompi tontuista on nimeltään Lumi ja hän kantaa lumihiutaletta. 

Joskus vähemmän on enemmän, mutta nämä uudet ja vanhemmat löytävät kyllä omat paikkansa joulukodistamme.

Ensimmäinen kookospähkinäkakku on tehty oravien ja lintujen ruokintapöydälle ja siitä on jo puolet syöty. Oravat pääasiassa, sillä linnuilla on isojen pensaiden oksilla omat talipallonsa syöttölaitteissa. Tämä jähmettyi muutamassa tunnissa illalla ruokintapöydälle vietäväksi ja nyt minun ei tarvitse aamukuudelta olla viemässä ensimmäisiä pähkinöitä tupsukorville.

Kuorellisia hassel- ja saksanpähkinöitä olemme löytäneet näiltä seuduin vain yhdestä kaupasta...Nyt niitä on hamstrattu ja myös Glühweinia on löytynyt. Toiset ovat glögi-ihmisiä, toiset tykkäävät jostain muusta. 

Lumen odotuksen toivossa hymyilen tälle lumiukolle, joka on viimevuotinen löytö Plantagenista. Vielä yksi minulle vähän rankempi kirja ja sitten sukellan suklaaseen ja dekkareihin!

Lahjat ovat jo odottamassa kasseissaan. Joulukortit hankittuna. Enää puuttuu Joulun Taika, mutta aina se on tullut ja tulee tänäkin vuonna. 

Nyt on vasta maaginen marraskuu, jolla on monet kasvot. Oikeassa palkissani on muutamia juttujani marraskuusta, joka ennen oli masentavin kuukausi mitä tiesin, kunnes siitä tuli salarakkaani.

Netflixin sarjoista meitä on nyt vienyt Ozark, mutta odottamassa on loistava Babylon Berlin ja sunnuntaina alkavat uuden tuotantokauden jaksot The Crownista.


Tämä kaunis kukka on syystähti ja kuva on kaappaus Plantagenin sivulta, josta myös saa lukea: "Syystähteä on saatavilla vaaleanpunaisen ja valkoisen sävyissä. Syystähti on melko uusi tuote markkinoilla ja saatavilla syksyllä ennen perinteisten joulutähtien sesonkia. Viihtyy valoisassa ja lämpimässä (huoneenlämmössä). Vältettävä vetoa ja kylmää." 


Tässä vanhempi kuva joltain joulun ajalta ja pöydällä pinkki joulutähti. Näin syystähden livenä eikä siinä paljon eroa ollut, jos ollenkaan, mutta suloinen se on. Jos meillä koiria tulossa kylään, talo täyttyy valkoisista amarylliksistä, sillä joulutähden lehtikin voi olla kohtalokas ainakin pienelle koiralle. Tuo kuvan verho on nyt vain seinän edessä ja sen takana on tuplasti ledejä kuin tähtiä sädehtimässä aamusta ehtooseen....

 

Kaikille ihania takkatulia, herkkuja ja pieniä odotuksia jo kohti viidettä vuodenaikaamme joulua♥

♥:lla Leena Lumi

Winter Song

19 kommenttia:

  1. Ihanan tunnelmallisia joulukuvia ja takkatulen lämpöä. Me katsomme Babylon Berliniä ja Ozarkin katsoimme aikaisemmin - meillä on sama sarjamaku :) Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja K, saimme Ozarkista vinkin vähän myöhään. Nyt on kova koukku! Sitten Babylon Berlin...Oi, sarjat rentouttavat! Samiksia ollaan ainakin sarjoissa♥ Kiitos samoin♥

      Poista
  2. Tänä vuonna aion laittaa joulukamat normaalia aikaisemmin näytille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, sitä me juuri tarvitsemme tässä uudessa normaalissa eli koronassa: joulua♥ Jo esillä olevat tavarat tuovat mieleen hyviä muistoja ja tulee kodikkuutta, toivoa, taikaa...

      ♥♥

      Poista
  3. Ihania tonttuja, erityisesti pidän noista valon tuojista. sopii tähän pimeään vuodenaikaan. joulu on ihanaa aikaa, ja tekisin sitä meillekin enemmän, mutta kuntuo puoliso pitää joulun aikaa raskaana kahden vuosia sitten tapahtuneiden luopumisten takia. mutta saan katsella sinun joulua ja lapsuudenystäväni Virpi kutsuu minut joka vuosi nauttimaan heidän joulukodistaan pyhien jälkeen. heilläkin on todella tunnelmallista. mukavaa viikonloppua, siskosi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Merja, ne ovatkin erityisen ihania. Me tarjoamme ennen joulua muutamalla ystävälle illallisen etc. Sitten tulee varsinainen joulu, ne hitaat viikot, joiden aikana lellutaan suloisissa tunnelmissa. Ei hajuakaan, millä kokoonpanolla olemme, mutta aattona tai joulupäivänä en ala pakata.

      Kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  4. Siellähän on jo jouluttelu kovassa vauhdissa. 💫

    Minulla jumittaa jouluvalmistelut. Tämä aamupäivä meni keskussairaalan hammaslääkärin särkypäivystyksessä, kun aiemmin viikolla yksityisellä tehty paikka kipeytyi. Onneksi löytyi päivystyksestä taitava hammaslääkäri, joka korjasi tilanteen, ja hermosärystä päästiin.

    Areenalla on hyvä lyhytsarja Jäähyväisten kesä. Suosittelen, jos et ole jo nähnyt.

    Mukavaa viikonloppua! ☃️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululainen, täysin paitsi ei vielä kuusi (valkokuusi aina, että kestää viikon yli Nuutin!), ruoat, joulukortit ja kattaus♥ Ja itse joulu♥ Toipumisiin♥ Sinä ehdit vielä...

      Kiitos vinkistä♥

      Kiitos samoin♥

      Poista
  5. Apua, sinulla on jo lahjat hankittuna. Minä vasta mietiskelen, että mitä laitetaan. Joulukalenterit on hankittuna (ei suklaata eikä karkkia) ja laitan ne postiin maanantaina. Joulupaketteihin hankin ainakin kirjoja. Pienimmille tiedänkin mitä kirjoja.
    Torttuja olen leiponut pari kertaa ja glögiä on juotu. Kynttilöissä hehkuu tulet joka päivä. Voisin nukkua koko marraskuun.
    Lukuiloa viikonloppuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, niitä hankitaan pitkin vuotta harkitusti ja marraskuussa viimeiset. Ikeassakin on sen tiimoilta käyty.

      Minä en leivo kuin omenapiirakkaa ja joskus tiikerikakkua anopin ohjeella. Viime vuosina nuoret ovat pitäneet meidät pipareissa ja Lumimies paistaa joulutorttuja ihan hulluna:)

      Minäkin nukun paljon eli kai se kuuluu tähän aikaan, mutta me tarvitsemme jotain tällaista.

      No, nyt onkin lukuiloa, jota et sinäkään tiedä♥♥Kiitos samoin♥

      Kiitos viimeisestä, tiedät kyllä mistä♥

      Poista
  6. Aarikan pelkistetyistä tontuista minulle tulee aina mieleen lause 'Pieni on kaunista', ja Tove Janssonhan on sanonut, että mitä pienempi on itse, sitä isompi joulu tulee.

    Joulusta on alkanut tulla meilläkin viides vuodenaika, varsinkin eläkkeelle siirryttyä kun on aikaa valmistella ja eläytyä, ja varsinkin nyt kun ei ole voinut lähteä kaamospimeyttä pakoon etelän aurinkoon.
    Joulupaja on käynnissä ja lahjat valmistelussa siihen asti, kun teemme lähempänä joulua kierroksen poikien perheissä. Lahjojen paketointi nostaa joulumieltä, samoin kynttilät ja kukat.
    Glögiä ja joulukorttejakin ostin jo tänään.

    Joulumieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, pienen löytäminen voi olla isokin ilo. Mieti vaikka vanamon kukkia. Tove jos kuka tietää♥

      Minusta se on lohdullinen ajatus. Viides vuodennaika, jolloin kaikki riittää maailmassa, jossa muuten mikään ei tunnu riittävän. Ostin itselleni joulahjaksi Eeva Kolun Korkeintaan vähän väsynyt eli kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä. Muumilaaksossa kaikki aina riittää ja kun hillot on syöty, keksitään jotain muuta. Nyt me olisimme voineet minun fysiikkani puolesta viipyä Itävallassa, emme koronan takia voineetkaan. En pakene enää kaamosta, mutta pidän syysreissuista.

      On niin ihanaa paketoida lahjoja!
      Minullakin jo melkein kaikki kortit ostettuina. Meidät on kutsuttu jouluksi nuorten luo Lohjalle, mutta haluaisin viettää ainakin joulun kotona. Myös heidän takiaan, sillä heillä viersmakkari vielä kesken ja antavat meille omansa...Haluan, että saavat ensimmäisenä joulunaan vaaleanpunaisessa unelmakodissaan nukkua omassa, kauniissa makkarissaan.

      Kiitos samoin♥

      Poista
  7. Ihania marraskuun hämäriä päiviä ja iltoja sinulle:)
    Takassa räistyy tuli ja glögimuki on lähellä, myös kirja ja keskeneräiset villasukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pioni, kiitos samoin kaikkea sinulle♥

      Villasukat hyvä sana, kuten kirja, göögi ja takkatulikin!

      Poista
  8. Ihania tunnelmakuvia! Tuo kookospähkinäkakku on herkullisen näköinen, pikkuiset varmasti kiittävät siitä :)

    Minullakin on kortit jo melkein hankittu. Lahjat on osin jo tiedossa, mutta pari tarkkaa osumaa on vielä keksimättä.

    Minä aijon myös tuoda joulun tunnelman tänä vuonna ajoissa sisään. Nyt kun valoja on jo viritelty, niin seuraavana tulee kukkia ja jotain muuta mieltä lämmittävää.

    Muumista tuli mieleen Tove -elokuva, jonka kävimme katsomassa perjantaina. Oli ensimmäinen elokuva sitten marraskuun puolivälin ja nytkin mietin kahdesti, että menenkö vai enkö. Se on katsomisen arvoinen.

    Kaikkea ihanaa teidän sunnuntaihin muruset ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos♥ No se ensimmäinen on jo melkein syöty, teen tiistai-iltana uuden. Kyllä ne osaavat: Jos istumme keittiössä syömässä, niitä ilmestyy KEITTIÖN
      ikkunan taakse seisomaan kuin mangustit, että 'tuokaa nyt myös niitä kuorellisia saksanpähkinöitä yms!' Ja siis huom. niiden ruokintapöytä on talon toisella puolella. Oravat ovat hyviä hahmottamaan olotilaamme.

      Me olemme vuosi vuodelta myös aikaistaneet. Kuusen koristelu oli ainakin viime vuonna jo pari päivää ennen aattoa. Se jos mikä tuo joulun. Valkoisia amarylliksiä, joita ei voi koskaan olla liikaa! Jouluruusu ei kovasti tykkää olla sisällä. Vain yhden kerran se kukki kuukauden upeana, mutta se oli istutettu jo Viherlandiassa kokonaan lasimaljaan eli olisiko kosteus säilynyt paremmin...

      Olin satavarma, että sinä menet sen katsomaan! Erittäin slopiva näyttelijä valittu Toveksi. Tosin emme ole fimiä nähneet, mutta olen lukenut siitä paljon. Eikö Hesassa ole koronaa? Jyväskylähän ihan meni punaiselle, kun opiskelijat palasivat ja sitten se yksi ryhmä, joka piti sen ison kokoontumisen...

      Kiitos samoin muruset!♥♥

      Poista
  9. Hah hah, mä ehdin jo vilkaista tuota kakkua herkullisen näköisenä ennen kuin tajusin sen olevan linnuille ja oraville. Toki se on herkullisen näköinen edelleen, mutta kovin olisi tuhti rasvasta kahvipöytään. :D
    ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanna!!!!!Miten hauskaa: You made my day♥ No, niin monet vannovat porkkanakukun henkeen ja makuun. Kun minulle tarjoiltiin sitä eka kertaa kyläpaikassa, menin aika hiljaiseksi...Olen sellainen herkkupylly, että just söin Fazerin Sinistä enkä kadu huomenna. Olen vähän kuin Scarlett: "Tomorrow is another day."

      ♥♥

      Poista