perjantai 6. marraskuuta 2020

Isänpäiväviikonloppuun kukin tavallaan!

Lähdemme nyt kukin kohti isänpäiväviikonloppua tavallamme. Toiset ostavat isälle lahjoja, toiset tykkäävät vain herkutella yhdessä ja kiireettä perheen kesken. Taitavimmat yhdistävät kakun ja kirjan. Kuvan Harry Potter -kakku on Sari Kalliomäen luomus ja sen ohje löytyy täältä  


Ostin isälle melkein aina kirjan. Joskus jonkun neuleen, mutta kirja ja etenkin kiinnostava elämäkertateos oli isälle kovasti mieleen. Luen itsekin elämäkertoja kovasti mielelläni. Elämäkerrat Leena Lumissa  löydätte 70 kiinnostavaa elämäkertaa, joista suurimman osan on myös lukenut mieheni Reima. Hänen kolme suosikkiaan elämäkerroista ovat:
Axel Munthe - tie Caprin huvilalle

Jänis jolla on meripihkanväriset silmät

David Suchet: Sanoin ja kuvin Omaelämäkerta


Nainen, joka julisti aikanaan ettei tuo yhtäkään sotakirjaa blogiinsa ei voi mitään historiahimolleen. Toisekseen, olen tehnyt outoa tutkimusta neljän viime vuoden aikana ja siinä on ilmennyt, että etenkin lääkärit, ylilääkäreistä kandeihin, ovat kaikkein kiinnostuneimpia toiseen maailmansotaan liittyvistä kirjoista. Kolmanneksi, yleensä sotakirjoja lukevat ovat eniten rauhan kannalla. Se menee vähän kuin se tutkimus, että dekkarien lukijat ovat eniten väkivaltaa vastaan. Älkää vain kysykö, missä se lehtileike on: Minulla ei ole sihteeriä ja työjuhtakoneeni vei valokuvat lehtileikkeistä huolimatta siitä, että Reima joka kuukauden lopussa otti ulkoiselle kovalevylle kuukauden työni juttuineen ja kuvineen. Nyt mieheni valitsi
 Sotien kirjat Leena Lumissa  kolme suosikkiaan. Huomautan jälleen, että kolme teemakirjastoa risteävät osin toisiaan mukaan luettuna Vainojen kirjat Leena Lumissa. Näin Reima valitsi sotien kirjoista:



Palavan taivaan alla
Kaikkia samoja kirjoja voivat lukea niin naiset kuin miehetkin, joten nytkään ei ole tarkoitus vahvistaa stereotypioita: Minä nainen, luen sotakirjoja, joten yhtä hyvin miehet/isät lukevat, ja oikein toivonkin sitä, ihan kaikkia kirjallisuuden lajeja. kuten esim. vaikka runokirjoja. Elän kuitenkin sitä maailmaa, jossa kuulen miesten mielipiteitä somen maailmassa, joten ei ihan joka ukko tartu vaikka Södergranin runoihin! Lintuja bongaavalle isälle voi antaa vaikka Talvilintujen elämää...


Dekkarit Leena Lumissa on mistä valita 185 trillerin joukosta....


Olen pahoillani, että olen näin aikataulusta myöhässä, mutta nopeat ehtivät vielä. On ollut vähän hektistä.




Mukavatunnelmaista isänpäiväviikonloppua kaikille isille ja heidän perheilleen♥


toivottaa Leena Lumi

6 kommenttia:

  1. Harry Potter-kakku on superhieno! Pitääpä katsoa tarkemmin blogilinkkivinkkisi. Kiitos kirjavinkeistä! Isälleni ole usein ostanut elämänkertoja. Tuo Talvilintujen elämää on yksi suosikkikirjoistani. Hyvää isänpäiväviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja, siis Sarin tekemä Potter -kakku! Kiitos psta♥ Ole hyvä! Elämäkerrat ovat hyvin suosittuja. Niin minullakin.Kiva kuulla, että sinulla on tuo kirja. Minulla on se nyt telineessä olkkarissa: Näyttää kivalta. Kiitos samoin♥

      Poista
  2. Kertakaikkisen upea on tuo Harry Potter -kakku. Onpa mukava, kun Sullivanin Palavan taivaan alla on päässyt mukaan tähän parhaimmistoon. Olen samaa, sinne parhaimmistoon se kuuluu. Ihanaa isänpäivään sinne teille! Meillä mieheni saa lahjaksi Follettin uusimman.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli A, siinä sitä on haastetta! Se on niin unohtumaton♥ Kiitos samoin teille. Nyt ei tule meillä miehelle Tuuria, sillä hänelläkin rästejä:) Taisi kuule juuri aloittaa Vanessan. Ihanaa, että lukee laidasta laitaan.

      ♥♥

      Poista
  3. Onpa suloinen kakku!

    Meillä miehelle tuli isänpäiväksi Kari Enqvistin uusin ja apelle Kari Tapion elämäkerta. Kirja-ala on onneksi kukoistanut koronan aikaan. Tarinoiden ääreen on palattu kirjojen ja äänikirjojen muodossa. Se on hienoa!

    Mukavaa isänpäiväsunnuntaita! 💙

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululainen, se todella on! Kiitos psta♥ Meillä iskä sai pojaltaan Hotakaisen uusimman. Kirjat♥

      Kiitos samoin!♥

      Poista