tiistai 17. marraskuuta 2020

Marraskuun juttuja

Ensilunta odotellessa ajattelin listata teille koosteen marraskuun jutuista:

Nyt on aika 

♥sytyttää kynttilä jo aamupöytään

♥nyt on aika ajatella ja puhua kaikista hyvää

♥nyt on aika antaa itselle aikaa

♥nyt viimeistään on aika aloittaa pikkulintujen ja oravien talvisyöttö

♥nyt on aika ostaa joulupostimerkit ja joulukortit; tämä vuosi on ensimmäinen aikoihin, kun emme tee korttia omasta valokuvasta

♥nyt on aika nauttia television sarjoista

♥nyt on aika keksiä, mihin kaikkeen ledeistä oikein onkaan

♥nyt on aika aloittaa joulukutomus, jos sen on tarkoitus ehtiä tonttujen matkaan

♥nyt on aika lahjoittaa pois ehjiä, hyviä vaatteita, joita ei enää kukaan perheessä käytä, sama koskee leluja, pelejä, urheiluvälineitä

♥nyt on aika muistaa häntä, jota et ole ennen muistanut

♥nyt on aika muistaa huolehtia ryhdistään

♥nyt on aika ihailla, miten marraskuu maalaa luontoa...selvästi akvarellityötä

♥nyt on aika hengähtää ja hiljaa iloita siitä vuodenaikajuhlasta, joka lähestyy ilman mitään isompia tohinoitakin

♥nyt on aika muistaa syödä ainakin D-vitamiinia myös purkista

♥nyt on aika muistaa soittaa niille perheenjäsenille, jotka asuvat kaukana


♥ Saa kääriä ensimmäiset joululahjat

♥ Jos haluaa teettää joulukortit omasta valokuvasta, kannattaa viedä kortit tehtäviksi isänpäivän jälkeen, jolloin ne usein saa jo tarjoushintaan ja mitä enemmän kortteja tilaa, sen vähemmän maksaa.

♥ Marraskuussa voi tehdä monta asiaa pois joulun alta, että saa sitten joulukuussa alkaa vain fiilistellä tunnelmia. Komerotkin voi siivota jo nyt ellei sitten aio viettää joulua komerossa (Marttaliiton viisaus!)


♥ Jos valmistaa jouluksi vaikka kirsikkalikööriä voi alkaa pullotuspuuhiin etenkin jos on käynyt kuten minulle, että homma jäi tehtyä viime marraskuussa: Takuulla on nyt valmista nautittavaksi, mutta säästämme jouluun.

♥ Marraskuussa voi pinnistellä sen verran, että ei tee minun vanhaa marraskuuvirhettäni eli sallin kaksi vuotta sitten itseni aloittaa joulusuklailun jo marraskuun alussa ja sitä satoa vieläkin kannan: Älkää salliko kaamoskiloja, vaan laittakaa itsellenne 'karkkipäivä'. 

♥ Mietiskely on yhtä aliarvoitua kuin kiitollisuus: Marraskuussa voi harrastaa molempia. Kannattaa valita iso laiskanlinna ja miettiä kaikkia niitä asioita, joita kesällä ei ehdi. Sitä voi ilosta hämmästyä, mitä kaikkea hyvää elämässä onkaan. Positiivinen listaus on kuin marraskuun henkiset ledvalot.

♥ Tietenkään emme tyydy vain henkisiin ledvaloihin, vaan ripustelemme ja tungemme juuri nyt kaamosaikaan ledejä sinne sun tänne. Meillä on valot jo ulkona kolmessa eri pensaassa ja sisällä olen rakentanut kaamosvalaisimia suunnilleen joka huoneeseen. Valkoisten, ohuiden verhojen takana niitä on ehkä sata....tähtiseinä♥

♥ Viimeistään marraskuussa otetaan esille kaikki mahdolliset pehmeät huovat, joihin on lupa kääriytyä sellaisina päivinä kun tulee ulkoa ja olo on vähän märkä ja ehkä myös kurainen, sillä lenkkiähän emme jätä väliin etenkään marraskuussa, jolloin ilma on raikasta, kosteaa ja täynnä happea

Ei ole mitään asiaa, jota lämmin suihku, pehmeä huopa ja mukillinen kaakaota ei voisi korjata. Kuvassa marrasmannekiinimme Hannen Pilkku reippaan lenkin jälkeen. Kiitos Pilkku ♥


♥ Marraskuussa on aina aikaa leffailloille!

♥ Marraskuussa on aika siirtää pelakuut kellariin. Minä nostan ne sieltä pois jo 5.2. eli isäni syntymäpäivänä. Kastellaan harvoin ja niukasti. Ellei ole ikkunaa, voi antaa säästövalon palaa muutaman tunnin päivässä.

Puutarha yllättää marraskuussa, sillä orvokit, joista ei ole nypitti kuolleita kukintoja pois, lykkäävät uutta kukkaa ja tietenkin lumiasterit ovat täydessä kukassa.

♥ Marraskuussa viimeistään on aika rakentaa erilaisia talvipöytiä

♥ Marraskuussa on aika lukea kirjoja ja niitä on tulossa. Seuratkaa oikeaa palkkiani, sinne ilmestyvät ennakkoinfot.

♥ Marraskuussa jos ikinä on lupa sanoa kutsuihin 'ei kiitos', sillä pitää olla vuodessa edes yksi luolanainenkuukausi, jossa ei koko ajan tarvitse olla 'iskussa'. Pakko lisätä tähän vielä Katjan, toisen marraskuufanin upea lause: "Marraskuun melankoliassa on paljon lohtua." Niin tosi.

♥ Marraskuusta on sanottu monenlaista, mutta jouluruusun odotuskuukaudessa antakaamme Kyllikki Villan nyt sanoa marraskuun taikasanat:"Miten uskallan olla näin onnellinen
sumuisessa marrasmaisemassa
pimenevän päivän lyhyenä hetkenä."


sydämellä 
Leena Lumi


16 kommenttia:

 1. Hyviä marrastouhuja olet listannut! ✨
  Minäkin sain tänään kannettua osan joululaatikoista nuorimmaisen kanssa alakertaan. Kyllä se koristelu tästä lähtee täälläkin. Ledejä on ripoteltu jo aiemmin.

  Mukavaa marrasiltaa! ☃️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, kiitos♥ Pengon juuri muistojen laatikkoa...joulu mielessäin. Ledit ovat kaamoksemme sammumattomat tähdet.

   Kiitos samoin♥

   Poista
 2. MOnta ihanaa juttua, ja nuo sukat ovat aivan ihanat, samoin Pilkku:) Kaunista viikkoa Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos♥ Villasukat ovat niin tätä aikaa ja Pilkku on pus, pus♥ Kiitos samoin♥

   Poista
 3. Marraskuu on mahdollisuuksien aitta, mitä vaan voi keksiä ja mikäli ei pode marrasmasentumista (kuten minä)ei tule päivää, ilman jotain positiivista. Jouluhässäkkää en harrasta, tänä vuonna ei mitään erityitä jouluna, koska tämä perkeleellinen rasite ympärillämme estää monta tapaamista ja yhdessäoloa.
  Olen harrastellut sopivassa suhteessa liikkumista vedessä ja kuivalla matolla, tehnyt monta paria iloisen värisiä tillukkaita (yleiskielellä villasukka)ja värikästä ruokaa.
  Kohta ollaan joulun paremmalla puolella ja siitä onkin lyhyt loikka kevääseen ja lockdownien yksvuotissynttäreille.
  Nautitaan tästä hämärästä, siihen voi käpertyä ja antaa itsensä vain olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka, marraskuu on entinen kauhukuukauteni, mutta ei ole sitä enää. Nyt menossa olevan marraskuun ainoa ikävyys on juuri saamarin rasitus ympärillämme, jonka takia ei voi tapailla ehkä ollenkaan tai sitten erittäin harkitusti ja suunnitellusti.

   Kuvittele, minäkin sanon tillukkaat ja vielä vanttuut. Olen tavannut monia keskisuomalaisia, jotka eivät tunne noita sanoja!

   Tunnen oloni luuseriksi sinuun verrattuna. Olen ollut saamaton, sillä suuren puutarhan talvikuntoon laittaminen vie aikansa, kirjat omansa, mutta aivan liikaa nyt tulee hyviä sarjoja...

   En ole hulluna kevääseen, sillä minusta Suomen kevät on piinaa: Kevät lupaa ja lupaa, mutta ei anna...lehtiä puihin kuukausiin, ja joka kevät kuvaan orvokit ensin kukkivina ja keväisinä ruukuissa ja sen jälkeen lumessa. No, ne kyllä siitä selviävät.

   Ihanaa hämärän hyssyn aikaa♥

   Poista
 4. Ihana ja tärkeä lista marraskuun jutuista! Pilkku ❤ Kyllikki Villan taikasanat kirjoitan kalenteriin tämän viikon ajatelmaksi ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K, kiitos♥ Pilkku on pus, pus ja Villan sanat voisi kirjoittaa aina joka marraskuun kohdalle seinäkalenteriin♥

   Poista
 5. Marraskuu on oikeastaan lohtukuu! ♥ Paljon sellaista hyvää hiljentymistä ja kotoilua, fiilistelyä ja joulun odotusta. Meilläkin on ledejä ja kynttilöitä jo vaikka missä. Viikonloppuna aion vaihtaa sohvatyynyihin jo jouluiset päällyset.

  ♥ marraskuuhusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, jonkinlainen armahdus♥ Kynttilöitä, ledejä, joulukirjoja...Minä vaihdoin osaan jo ja loput ovat Haapa -kuoseissa, sillä se punainen muutaman vuoden takainen Pentikin Amaryllis ei ollut 'mun juttuni'. Annoin äidille, hän pitää niistä.

   ♥marraskuuhusi!

   Poista
 6. Onpa aivan ihana hyvän mielen postaus! Kiitos tästä! ❤ Minäkin olen tänä vuonna oivaltanut marraskuun ihanuuden: mikä ihana armo ja lepo tässä on. Saa olla luvan kanssa väsynyt ja hemmotella itseään. Joulun eteen yritän tehdä jotain pientä varastoon, mutta enimmäkseen olisi tarkoitus ottaa joulu ihan levosta käsin tänä vuonna. Joulutunnelmiakin saa syntymään vähällä vaivalla. Voi panostaa määrän sijasta laatuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, ole hyvä ja kiitos♥ Ei tarvitse herätä aamuvarhain esittämään pirteää ja laittamaan puutarhaa tai lähteä yhtikäs minnekään! Tämä on armo♥ Me emme enää stressaa jouluja. Ihan sama olemmeko isommalla tai pienemmällä ryhmällä koolla.

   Minäkin olen ollut väsynyt. Ostin itselleni joululahjaksi Eeva Kolun kirjan Korkeintaan vähän väsynyt eli kuinka olla tarpeeksi maailmassa, jossa mikään ei riitä.

   Kuulun facebookissa Sydämeeni joulun teen -ryhmään ja esittelen sielläkin ihan pieniä juttuja, jotka eivät rasita ja tekevät joulufiilistelystä mukavaa. Juuri niin! Tärkeintä on kai tunnelma, hyvä ruoka ja kuusi, jossa ne vanhat koristeet. Uppoan joulunviikkoina sellaiseen joulu-utuun...

   ♥♥

   Poista
 7. Kerrassaan hieno marraskuun listaus. Sinä sait jonain vuonna istutettua minuun marraskuun hyvyyden, sen ajan , jolloin voin aloittaa joulun tekemisen hissukseen. Nyt on jo kortit hoidettu ja lahjat mietitty aika valmiiksi. Pari pientä viilausta ja voin alkaa hissuttelemaan. Valoja tosiaan pitää laittaa joka paikkaan.

  Mun kuusiallergiani on ollut viimevuosina niin paha, että toissapäivänä tilasin meille joulukuusen. Sanoin tänään siipalle, että kun paketti tulee kotiin, niin mä laitan sen kuusen pystyyn (toivottavasti se on ihana, eikä mun tarvitse palautella sitä) ja sitten se saa olla mun tunnelman tuojana tulevat viikot. Ihan alkaa naurattaa kun ajattelenkin, että mulla on jo marraskuun lopusta joulukuusi sisällä ;-)

  Tuo koiruliini on niin hauskan näköinen suikussa. En ole ihan varma nauttiiko se olostaan ;-) Ja sitten se tärkein huomiosi, älä aloita kaamossuklaan syöntiä vielä marraskuussa. Olen ollut nyt tosi tarkka karkin suhteen. Laitoin karkkipäivän jottei herkuttelu lähde ihan lapasesta. Sillä kuten kirjoitat, jos jo nyt aloittaa, niin saa koko ensi- ja ehkä seuraavankin vuoden yrittää kuroa niitä kiloja pois.

  Sun jouluruusut on niin kauniita. Ja tuo lumi. Onneksi sitä tuli tännekin viime yönä ihan pikkuisen. Toivottavasti tänä vuonna saataisiin oikein reilusti lunta!!

  Ihanaa ihanaa viikonloppua teille sinne ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos♥ Yritin oikein kovasti eli näitä juttuja taisi olla joitakin. Hyvä jos onnistuin edes vähän! Minulla on kortit vielä kirjoittamatta, enkä ole varma riittävätkö.

   Siis tilasit oikean kuusen, jos ymmärsin. Me olemme pudonneet valkokuuseen, joka kestää yli nuutin! Se on kaunis, ei varise ja tuoksuu hyvältä. Mitä se kenellekään kuuluu, vaikka pitäisi kuusta ympäri vuoden:)

   No, voit arvata, kuinka ohjeen antajalle kävi. Nyt se pysäytettiin! Eikä suklaata siis voi pitää meillä ennen joulua, koska joku kumma sen kaiken syö!

   Toivottavasti saatte lunta, valkoisen joulun♥ Nyt joku eläin on napsinut jouluruusuni...Onneksi ostin sen sypressin...

   Kiitos samoin teille♥♥

   Poista
  2. Mä tilasin sellaisen muovikuusen, vähän tuntuu oudolta sanoa, mutta sehän on ihan kauniin näköinen. Nyt mun ei enää tarvitse pelätä sitä, että kosken vahingossa aitoon kuuseen ja saan allergisen reaktion.

   Oi miten sun jouluruusulle kävi. Onneksi on sypressi ♥

   Poista
  3. Birgitta, monilla on muovikuusi. Merilläkin niissä viime vuoden kuvissa Aurinkolahdesssa, kun olimme siellä tapanista muutaman päivän. Sulla on sitten ihan oikeestti kuusiallergia!

   Ja sitten katsomme miten sille käy keväällä♥

   Poista