tag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post7664144674293640954..comments2024-03-28T16:34:11.133+02:00Comments on Leena Lumi: Puhutaan ruuasta - asiakaskyselyLeena Lumihttp://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comBlogger88125tag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-31344201558697965972013-01-13T20:36:43.316+02:002013-01-13T20:36:43.316+02:00Huomasin, paljon myöhemmin...kaiken maailman sideh...Huomasin, paljon myöhemmin...kaiken maailman sideharson läpi valutusta ja 'älä vain käytä UHT-pastöroitua maitoa tai kermaa...plaa, plaa. Taidan antaa periksi;-)<br /><br />Tryffelikoirajuttu oli mahtava ja sylkirauhaset kiihtyivät hirveästi.Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-21138699464096526692013-01-13T19:51:00.721+02:002013-01-13T19:51:00.721+02:00Juu, se kaikkein uusin, jossa puhuttiin tryffeliko...Juu, se kaikkein uusin, jossa puhuttiin tryffelikoirista :-) Siinä pizzaohjeen kyljessä...Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-67519726348415129322013-01-12T22:50:25.424+02:002013-01-12T22:50:25.424+02:00Eeviregina, kaikkeen voi kyllästyä;-) Minulla on t...Eeviregina, kaikkeen voi kyllästyä;-) Minulla on taas nyt tämä 'ruoka-aalto'menossa...<br /><br />Ei kuulosta pahalta teidän ruoka, sillä minä syön makkaraa uunimakkarana kera juustopastan (Liz Taylorin lohturuoka oli juustomakaroni;-) pari kertaa talvessa ja teen myös yhtä nakkiruokaa pari kertaa talven aikana, mutta kesällä grillissä ei makkaraa näy. Kala on parasta ja kana. Punaisesta lihasta valitsen poron.<br /><br />Kokeile hirveä siien mun gulassiin: googlaa Gulassia Leena Lumi. Se juo sitten pullon punkkua....<br /><br />Ulkomailla sekä pettymyksiä että ihania yllätyksiä.<br /><br />Vanhat reseptit ovat tosi kiinnostavia! Kävin katsomalla sinulle: Vaikuttavaa!Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-36342461185853946442013-01-12T22:42:23.482+02:002013-01-12T22:42:23.482+02:00Minna, kiitos vinkistä. Olen ostanut sen lehden, m...Minna, kiitos vinkistä. Olen ostanut sen lehden, mutta juutuin tryffeleihin...Ihana juttu!<br /><br />Toivottavasti puhumme samasta lehdestä eli ostin uusimman just...<br /><br />Meillä kasvaa nyt tammia tryffeleiden toivossa, mutta sinne pitää saada sitten vielä jotain 'tryffelin juurta'...Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-6550085620638480762013-01-12T21:41:56.955+02:002013-01-12T21:41:56.955+02:00Ruuan ammattilaisena olen vuosikausia tutkinut kot...Ruuan ammattilaisena olen vuosikausia tutkinut kotimaisia ja ulkolaisia ruokareseptejä ja tehnyt vaikka minkälaista sapuskaa.<br />Nyt olen kyllästynyt koko alaan ja kotonakin haluan tehdä supernopeaa ja helppoa ruokaa.<br />Miehen sairauden jälkeen ruokavalio meni uusiksi ja meiltä lähti makkarat ja sianlihat pois, kasvikset ja kala lisääntyi.<br />Hirvenlihasta teen ruokia ja niitä kyllä täytyy haudutella kauemmin, siksi ne ovatkin viikonloppuruokaa.<br />Ulkomailla on kivaa kokeilla paikallisia ruokia, mutta usein on tullut pettymyksiäkin.<br />Vanhoja suomalaisia reseptejä olen keräillyt ja juuri nyt blogissani on 1910 painetusta kasvisruokakirjasta ohjeita!Eevireginahttps://www.blogger.com/profile/13199569180578447393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-21665710984772294322013-01-11T18:55:38.888+02:002013-01-11T18:55:38.888+02:00Siihen ricottaan liittyen - Glorian ruoka & vi...Siihen ricottaan liittyen - Glorian ruoka & viinin uusimmassa on ohje itse tehtävälle... Eikä näyttänyt edes kamalan vaikealta.Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-18463995103306754822013-01-10T12:10:05.121+02:002013-01-10T12:10:05.121+02:00Aletheia, sama täällä, valitettavasti;-) Tuo kaht...Aletheia, sama täällä, valitettavasti;-) Tuo kahtiajakoisuus näkyy meilläkin, sillä tykkään paneutua haastavampaankin koitokseen viikonlopppuna, jolloin aikaa. Sitten taas jotkut arkiviikot ovat sitä nuukuussoppaa tai -laatikkoa.<br /><br />Nyt alkoi tehdä mieli ihan sitä spaghetti bolognese...<br /><br />Sanot, 'vaikka kaalilaatikkoa', kun et ole maistanut mun sitä;-) Tytärkin tykkää ja se on paljon se.<br /><br />Suomalaista, mieluusti lähiruokaa ja luomua, jos sielu sietää. Käytämme nykyään niin paljon munia, että luomuun en tohdi, vaan ostan lattiakanojen munia. R. on alkanut hemmotella minua munakkailla.<br /><br />Kiitos♥ Ehdottomasti remontti, joka kannatti.Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-62425300525808958152013-01-10T11:58:03.699+02:002013-01-10T11:58:03.699+02:00Minulla kiinnostaa ruoka kuin ruoka. Sama täällä, ...Minulla kiinnostaa ruoka kuin ruoka. Sama täällä, että en malta pysyä pois keittiöstä, haluan kokeilla kaikkea uutta, niin suomalaista kuin ulkomaista. Mutta siinä missä minua kiinnostaa monimutkaiset ja hienot reseptit niin kiinnostaa myös ne nuukuussopat. Joskus se on meilläkin nuukusaika ja nuukuusaikaankin on kiva saada vaihtelua. Kyllä se niin on että lehtipihvit ja sisäfileet on juhlaherkkua ja nakkisoppa, spaghetti bolognese ja karjalanpaisti sitä arkiruokaa.<br /><br />En kyllä jaksaisi aina pupertaa kanaa hapanimelä kastikkeessa, parmesaani porsasta, yrttijuureksia yms. Joskus oikeasti tekee mielei siskonmakkara soppaa tai vaikka kaalilaatikkoa. :)<br /><br />Minä suosin kuitenkin enemmän suomalaista ja aina kun mahdollista niin vieläpä luomua sekä lähiruokaa. :)<br /><br />Ja, kuinka ihana keittiö sinulla onkaan! <3<br />Johanna https://www.blogger.com/profile/01482615340651211542noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-70163193991312104882013-01-10T10:56:46.497+02:002013-01-10T10:56:46.497+02:00Heini, samaa mieltä. Ja lähiruokaa tuskin kukaan v...Heini, samaa mieltä. Ja lähiruokaa tuskin kukaan voi olla kannattamatta. Minulla on nytkin kotona kotimaisia tomaatteja: Hain Mestarin Herkusta.<br /><br />Kiitos, kiva kuulla;-)Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-81544782202484457202013-01-10T10:55:32.811+02:002013-01-10T10:55:32.811+02:00Sanna, hyvin ehtii, tämä on 15.1. ilmoitan kuka sa...Sanna, hyvin ehtii, tämä on 15.1. ilmoitan kuka saa tuon hyvin suomalaisen ruokakirjan.<br /><br />Ehdottomasti!<br /><br />Minulla on outo suhde kasviksiin...tai juureksiin. En pidä porkkanoista, en pidä kesäkurpitsasta, en niin lantustakaan, mutta syön tomaatteja joka päivä, munakoisolla juhlin kesäisin ja minulla on aina tuoretta basilikaa ja usein vielä rucolaakin. Perunaa en karta, siitä saa monenlaista herkkua ja marjat sekä sienet ovat se kovin juttu eli himoruokaa.<br /><br />Esim. kuharuuat voi helposti pilata liialla maustamisella tai kantrellin hienon maun. Muuten mausteet kohtuudella ovat kyllä terveellisiä. Jo puoli teelusikallista kanelia päivässä torjuu diabetesta, inkivääri ehkäisee tulehduksia ja kardemumma muistaakseni laskee verenpainetta. <br /><br />Kaikki nyt laittavat jotain riisin sijasta, mutta minä rakastan vain riisiä. Kohta otan lautasellisen eilistä haudutettua riisipuuroa kuningatarsopalla (mustikoista ja vadelmista). Äitini tekee uunissa sekä ohra- että tattaripuuroa, se on sitä karjalaista perua.<br /><br />No eikö vain! Muistithan kultaisen säännön: Sen maut ovat imeytyneet huippuunsa seuraavana päivänä! Ja sen kanssa käy sekä valkoviini että punaviini, jos pitää viinistä. Vesikin on sallittua;-) Meillä on viikonloppuaterioilla viiniä, muuten vettä.Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-64048256555779340602013-01-10T10:47:11.974+02:002013-01-10T10:47:11.974+02:00Mary Lou, don't even imagine;-) First, about f...Mary Lou, don't even imagine;-) First, about four years ago, I decided to have this blog both in Finnish and in English, but now this all is too much for me: too much interests.<br /><br />My energy will take in the future to get back my 'Deutch sprechen'. It's important after a year, because...<br /><br />♥Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-91177865345481534412013-01-10T00:18:57.461+02:002013-01-10T00:18:57.461+02:00Ihan tavallinen, kotimainen, terveellinen lähiruok...Ihan tavallinen, kotimainen, terveellinen lähiruoka kiinnostaa. Mutta blogisi on niin hyvä, että luen ihan mitä vaan :D heinitiainen@hotmail.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-34870368701655844482013-01-09T23:21:35.002+02:002013-01-09T23:21:35.002+02:00Kerkeänkö vielä vastaamaan asiakaskyselyyn..?
Kyll...Kerkeänkö vielä vastaamaan asiakaskyselyyn..?<br />Kyllä kotimaisille raaka-aineille ja ruualle!<br />Syön itse pääasiassa kasvisruokaa ja miten hyviä ja halpoja juureksia meiltä löytyykään! Ja tietenkin sieniä ja marjoja. Tuolla joku harmitteli härkäpapujen puutetta; täytyy kehuskella, minä ostan härkäpapuja luomuna ja ne on kasvatettu noin 10km päässä kotoani.:) Monet kotimaiset raaka-aineet on minusta niin maukkaita, että ne eivät todellakaan kaipaa suunnatonta maustemäärää, lukuisia muita ainesosia tai monimutkaista valmistusta. Minä muuten nykyään laitan usein riisin sijaan (kotimaista!)ohraa.<br />Olen tehnyt noita sinun ohjeesi munakoisoja. Aivan ihanan makuista!sannahttps://www.blogger.com/profile/04750944526945408623noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-15998672881740571592013-01-09T22:49:30.796+02:002013-01-09T22:49:30.796+02:00this looks superdelicous! you should post some rec...this looks superdelicous! you should post some recipes in english too ;)<br />kiss,mary<br />http://www.maryloucinnamon.comMonsterchenhttps://www.blogger.com/profile/15418938515760517614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-4316008977599360972013-01-09T19:07:26.064+02:002013-01-09T19:07:26.064+02:00Minna, joskus olen ajatellut, että tulee hulluksi,...Minna, joskus olen ajatellut, että tulee hulluksi, kun pitää keksiä arkiruokaa: Sitä kun tekee kymmeniä vuosia, niin huh-huh, mutta se on elämää. Sitten onkin ihanaa tehdä kahdestaan jotain herkkua - ilman lapsia. Harrastimme sitä lasten ollessa pieniä, sillä ei useinkaan ollut mahdollisuus lähteä kahdestaan ulos syömään, kun toiset isovanhemmat ovat kuolleet ja minun vanhempani asuivat kaukana.<br /><br />Siinä on menestyksen salaisuus. Siitä on tutkimus. Pidä siitä kiinni niin kauan kuin pystyt. Meillä oli pakko syödä aikaisin, sillä Merin vilja-ja muna-allergia olivat vaikeat ja koulun gluteeniton ruoka oli usein niin ala-arvoista, että tyttö vapisi nälästä, kun tuli kotiin. Olen kantanut sinne monta kertaa myös 'omat ruuat', kun olen kuullut, mitä on ollut tarjolla lapselle, joka olisi tarvinnut terveellisintä. Klo 19 meilläkin olisi ollut jo lapsen isä kotona, mutta otimme sen takaisin aina viikonloppuisin. Merin kaverit, jotka vuorollaan istuivat viikonlopun pöydässämme totesivat usein, että 'kunpa meilläkin olisi tällaista'. Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-87536590489425776532013-01-09T19:01:06.167+02:002013-01-09T19:01:06.167+02:00Tuija, siitähän on ollut juttuja, että usein perhe...Tuija, siitähän on ollut juttuja, että usein perheet tekevät vain noin 10 ruokalajia eli aina pyöritään samassa. On vaikea keksiä aina jotain uutta, mutta joskus on todella kiva lähteä kokeilujen tielle, jos vain on aikaa ja energiaa.<br /><br />Tulen tekemään sen koosteen ja sieltä löytyy myös niitä. Meidän 'kahdestaan' ruoka on nyt zarzuela ja sen kanssa laadukas valkkari. Ja ehdottomasti ilman lapsia!<br /><br />Seuraa, alan toimia heti kun ehdin saada itse tämän paketin kasaan ja sen jälkeen kartutan sitä kokoelmaa koko ajan uusilla herkuilla, arkiruuilla, 'kahden kesken' ja tietysti kaikella mikä liittyy sieniin;-)Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-91527893148518240522013-01-09T17:00:01.867+02:002013-01-09T17:00:01.867+02:00Ehdottomasti kiinnostaa ihan tavallinen ruoka(kin)...Ehdottomasti kiinnostaa ihan tavallinen ruoka(kin) - joka päivä pitää syödä, monta kertaa ja suurin osa noista ruokahetkistä on ihan arkisia ja inspiraation lähteistä usein pulaa :-) <br /><br />Meillä muuten komennetaan lapset myös ruokapöytään joka ilta - tai ainakin melkein. Tosin syödään vähän myöhemmin eli seitsemän pintaan. Osittain varmaan isännän vaikutuksesta ja osittain siksi, että siihen mennessä on toiveita saada kokattuakin jotain. Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-16241063307764851832013-01-09T13:52:54.493+02:002013-01-09T13:52:54.493+02:00Helena, siis nyt tiedän, missä olet juuri nyt;-) M...Helena, siis nyt tiedän, missä olet juuri nyt;-) Minunkin piti olla siellä syömässä parsaa, mutta...we'll see. Huhtikuussa se alkaa. Huhtikuu on ainoa Suomen kuukausista, josta en pidä. Tulevaisuudessa olen sen pois kotimaastani.<br /><br />Ylipaino ei haittaa...edes matkalaukussakaan;-)<br /><br />Koitas tehdä sitä poroa siihen mun gulassiin, jos raaskit. Vai tulisiko siitä hyvä? Hirvi tulee ainakin. Pidän poron fileestä kera sienien, kun se on todella mureaa. Se Yksi Paikka tekee sen parhaiten.<br /><br />Meillä on kaksi pakastinta ja kaikki puolukat on jo käytetty vispipuuroon, mustikat ja vadelmat kuningatarsoppaan, joka on hyvää ihan silleen tai sitten haudutetun riisipuuron kanssa, johon minulla on outo himo. Miten voi himoita haudutettua riisipuuroa...<br /><br />Mietis nyt sun herkkujas, ne kuulostavat monelle ulkomaalaiselle ehkä aika himoittavalta eli kyllä suomalainen keittiö on super!<br /><br />Jos julkaiset poropatasi ohjeen, kerro mulle, missä blogissa. Olen ihan sekaisin nyt Santran jälkeen...Voisin ostaa poroa ja alkaa itse opetella tekemään myös sitä.<br /><br />Meidän pakastimessa on vielä mielettömästi sitä omena-kanelisosetta, joten lettuja on luvassa. Kirsikat laitoin kaikki kellariin tekeytymään likööriksi. Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-23071976484264550812013-01-09T13:40:36.450+02:002013-01-09T13:40:36.450+02:00Ehdottomasti kiinnostaa ihan tavallinen ruoka. Jot...Ehdottomasti kiinnostaa ihan tavallinen ruoka. Jotenkin tuntuu, että aina tekee niitä samoja. Toki myös olisi kiva saada ideoita vähän paremmista ruuista, mitä tarjoilla ystäville, tehdä juhlapyhinä tai herkutella ihan kahdestaan (ilman lapsia).<br />Tuijahttps://www.blogger.com/profile/14391945709959869467noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-82538851219421449142013-01-09T13:01:28.732+02:002013-01-09T13:01:28.732+02:00Minua kiinnostaa suomalainen ja aina kaikki muukin...Minua kiinnostaa suomalainen ja aina kaikki muukin paikallinen ruoka ja kausituotteista; parsa-aika alkaa kohta... No, ei ehkä ihan vielä, mutta ainakin huhtikuussa. Nyt palatessani pohjoisesta suurin pelkoni oli, että tuliko matkalaukkuun ylipainoa, sillä raahasin mukana poronlihaa ja vähän marjoja. Ei ollut ja ystävällinen lentokenttävirkailija vielä sanoi, että ei meillä pieni ylipaino haittaisi (siis matkalaukussakaan). <br /><br />Nyt täytyy aloittaa projekti pakastimen tyhjennys, sillä viime syksynä en ehtinyt edes puolukkapuuroa keittää. Smootheihin saan myös helposti marjoja menemään. Puolukka- tai vispipuuro on suurta herkkua. Ja poropataa viikonloppuna. Helena Ruotsalahttps://www.blogger.com/profile/00785488603139664452noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-58991673419870855752013-01-09T10:48:30.190+02:002013-01-09T10:48:30.190+02:00Hannele, sinä se aina keksit jotain uutta!
Hesari...Hannele, sinä se aina keksit jotain uutta!<br /><br />Hesarin kuukausiliitteessä luki:<br /><br />"Televisiossa on kymmenittäin ruokaohjelmia, kilpailuja, sokkoleikkejä, nakukokkeja, mestarikokkeja, julkkiskokkeja, lapsikokkeja. Ruualla saa nyt myös leikkiä."<br /><br />Olet siis ihan trenditietoinen.Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-63157900821924784932013-01-09T10:46:24.654+02:002013-01-09T10:46:24.654+02:00Heidi-Maaria, kokkaaminen on suorastaan rentouttav...Heidi-Maaria, kokkaaminen on suorastaan rentouttavaa ja ah, joskus suorastaan intohimoista!<br /><br />Sama lista kuin meilläkin.<br /><br />Kurkkaas mun kaalilaatikko-ohjetta, se on julkaistu lehdessäkin. Sitä ovat syöneet nekin, jotka ovat ikänsä inhonneet kaalilaatikkoa, kuten tyttäremme Meri ja ystäväni Anne.<br /><br />Maalla tuo lähiruokajuttu onkin kunnossa. Tulen itse oikealta maalta, mutta merenrannalta ja kyllä oli kala-asiat helpompia kuin täällä, mutta ehkä emme nyt sen takia palaa. Lapsuudessa joulukinkku tuli aina tutulta sikalan pitäjältä, mutta mulle lakkasi sika maistumasta, kun tajusin, miten huonon elämän saavat elää. Siksi: Poro on parasta!Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-34187026425992561492013-01-09T10:42:03.513+02:002013-01-09T10:42:03.513+02:00Kirjanainen, tänään tulee sitten imellettyä peruna...Kirjanainen, tänään tulee sitten imellettyä perunalaatikkoa;-) Pitisi kai vielä laittaa se maailman paras pipariohje myös, sillä kun uusi joulukuu saapuu, olen sen takuulla unohtanut. Kyllä nyt lukijoita hirvittää kun pitäisi olla kirjoja ja tulppaaneja ja minä alan näitä joulujuttuja...;-)<br /><br />Myönnän itsekin pitäväni imelletystä perunalaatikosta. Tosin ei sitä tule meillä tehtyä kuin jouluna, mutta aavistan, että sitä voidaan jossain perheessä tarjota myös vaikka karjalanpaistin kanssa.Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-63573519746955949182013-01-09T10:03:24.646+02:002013-01-09T10:03:24.646+02:00Zombie-kakkuja tarjosin eilen, riittää sinullekin....Zombie-kakkuja tarjosin eilen, riittää sinullekin. Tykkään leikkiä ruuan kanssa.Hannele mummuhttp://hannelenparatiisi.blogspot.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-87863405102794094232013-01-09T09:52:52.123+02:002013-01-09T09:52:52.123+02:00Hei Leena!
Luulenpa että tavoitin keittiösi tunnel...Hei Leena!<br />Luulenpa että tavoitin keittiösi tunnelman! Varmasti ihana paikka kokkailla.<br />En ole ehtinyt tutustua vielä blogisi muihin aiheisiin, mutta luulenpa kiinnostuksen kohteita löytyvän.<br />Kirja-arvostelut kiinnostavat kovasti, koska perheemme lukee paljon. Kuopuksesta tulee juuri äikän ope.<br />Ja puutarha! Kevättä odotan taas levänneenä ja innostuneena,<br />vaikka syksyllä aina huokaisenkin helpotuksesta, kun puutarha vetäytyy talvilepoon.<br />-Hannele<br />Anonymousnoreply@blogger.com