tag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post9093428452516255705..comments2024-03-28T16:34:11.133+02:00Comments on Leena Lumi: Helena Lylyharju&Kari Martiala: Parasta kalasta. Klassikkoruokia SuomestaLeena Lumihttp://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-52940297581720751602016-05-11T16:18:04.539+03:002016-05-11T16:18:04.539+03:00Irene, tämä on.
Täysin samaa mieltä kaikista noist...Irene, tämä on.<br />Täysin samaa mieltä kaikista noista kolmesta:)<br />R. syö mielellään myös kasvisruokia ja on hulluna kalaan, mutta hän haluaa välillä myös vähintäin gulassia talvella, kerran syksyssä hän grillaa pihvit etc. Meillä on se kaksi kertaa viikossa kalaa tai jotain äyriäisjuttua, zarzuelaa tms.<br />Saa. Helena on vahva ammattilainen ja Kari tietty myös. <br /><br />Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-90977350750851065512016-05-11T13:43:01.545+03:002016-05-11T13:43:01.545+03:00Vaikuttaa kunnon kalakirjalta!
Kala ja äyriäiset o...Vaikuttaa kunnon kalakirjalta!<br />Kala ja äyriäiset ovat parasta ruokaa. Jouluruoissa juuri kalapöytä on ihan parasta. Savonlinnan ooperajuhlilla käymme syömässä muikut. Ne ovat ihanan tuoreita.<br />Arkenakin valmistan kaikkein eniten kalaruokia. Mies syö lihaa, minä en. Mies ei niin välitä kasvisruoista, joten myös yksinkertaisinta on valmistaa kalaa, joka maistuu molemmille.<br />Tästä saa ihan uusiakin reseptejä keittiöön.Irenehttps://www.blogger.com/profile/02127577529228333262noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-46270651113567426542016-05-10T21:51:06.603+03:002016-05-10T21:51:06.603+03:00Minttuli, yli 60 ohjetta! Helena on töissä just Sa...Minttuli, yli 60 ohjetta! Helena on töissä just Saksaan kulkevilla laivoilla, joten hänellä on tämä homma hanskassa.<br /><br />Niin, Katjahan siihen viittasikin, että olet lähtöisin iseltä, mistä minäkin:) Minusta kalastajan ammatti on ansiokas, mutta en romantisoi sitä eli se on kovaa työtä. Kaipaan aina vain niin merelle, että voisin olla ihan mitä vain, vaikka unessa, että olisin merillä, suolaisissa tuulissa.<br /><br />Ahven on tosi herkullinen kala,mutta sitäkin olen nauttinut vain isoa meriahventa. Mökillä merenranalla aikanaan grillasimme sitä folionyyteisää hyvin yksinkertaisesti ja sen parempaa ei voi ollakaan. No syön minä nyt järvikuhaa sentään, mutta meri ei vain minusta lähde...Niin ja muikkuja!<br /><br />♥Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-67894711247786563912016-05-10T21:46:24.413+03:002016-05-10T21:46:24.413+03:00Jael, kohtahan me grillataan täällä yhdessä taas! ...Jael, kohtahan me grillataan täällä yhdessä taas! Helmuthkin hullaantui meidän loheemme ja sen kanssa oli sitä mun kaktarapusalaattia. Ei minusta kala ole Keski-Euroopan listoilla mitenkään upeasti edstettuna, vaikka alppimaissa on sitten omat muut herkkujuttunsa. Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-56648560710130451682016-05-10T21:44:37.396+03:002016-05-10T21:44:37.396+03:00Taru, joskus ajattelen, että voisin ehkä luopua mu...Taru, joskus ajattelen, että voisin ehkä luopua muusta lihasta kuin kalasta ja syynä ihan tuotantoeläinten huono pito, mutta sitten olisi laitettava kahdet ruoat. Mieheni pitää eniten kalasta, mutta hän haluaa joskus myös puansita lihaa ja tyttäreni taas rakastaa grillattua kanaa etc. Mutta: Meillä syödään kalaa kahdesti viikossa!!!Teemme aina kala- tai äyriäisruokaa niin, että siitä riittää kahdeksi päviäksi. <br /><br />Tässä on muuten ohjeet sitten niin, että ne pystyy helposti totettamaan ja niitä on tosi paljon: Suosittelen!Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-64822555544694865972016-05-10T21:34:30.162+03:002016-05-10T21:34:30.162+03:00Vaikuttaa erinomaisen hyvältä kalaruokakirjalta. P...Vaikuttaa erinomaisen hyvältä kalaruokakirjalta. Perinteisiä ohjeita hieman uudistettuna ja kuvat saavat veden kielelle!<br /><br /> Voi, kyllä ne vastanostetut merikalat ovat parasta. Olenhan minäkin ollut lapsena niiden makuun päässyt ja ollut jopa mukana kalareissuilla merellä. (äidinisä ja veljensä olivat osittain ammattikalastajia maanviljelyn lisäksi) Vaan onhan puhtaiden sisävesien kala herkkua jos puhutaan ahvenfileistä ja kuhasta,tosin meillä on välillä liiankin kanssa johtuen miehen harrastuksesta:)<br /><br />♥Minttulihttps://www.blogger.com/profile/11099520360154409688noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-56222278129898900042016-05-10T21:31:34.504+03:002016-05-10T21:31:34.504+03:00Arvaa alkoiko tehdä mieli kalaa.....Arvaa alkoiko tehdä mieli kalaa.....Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-64475152869573583382016-05-10T21:10:08.955+03:002016-05-10T21:10:08.955+03:00Kuten sinäkin, minäkin rakastan kalaa! Jotenkin tu...Kuten sinäkin, minäkin rakastan kalaa! Jotenkin tuntuu, että se on silti itselleni tietty turvaruokakin, jota aina teen samalla tavalla. Siispä näen tällaiselle kirjalle todellisen tarpeen omassa keittiössäni. Tämä tuli muutenkin hyvään ajankohtaan, sillä kalaruoat ovat itselleni erityisesti kesän herkkua, vaikka kyllä esim. joulupöytäänkin kuuluu kala yhtä lailla. Komppaan Katjaa ylempänä, houkuttelevan oloinen kirja! Voisin myös kuvitella tätä hyväksi lahjakirjaksi muutamille muille tuntemilleni kalaihmisille. -TaruTaru _https://www.blogger.com/profile/17732929193899636534noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-47319597251109610882016-05-10T20:36:20.145+03:002016-05-10T20:36:20.145+03:00Katja, ehdottomasti! Tunnustan: En syö haukea. Ole...Katja, ehdottomasti! Tunnustan: En syö haukea. Olen lapsena joutunut sairaalaan hauen ruodon takia ja sen jälkeen loppui minulta hauen syönti.<br /><br />Siika on meillä ykkönen! Ja se johtuu länsirannikosta. Meri voisi elää graavisiialla ja minulla on se hoitotahdossani mainittu viimeisenä ateriana...:) Ah, minä rakastan silkaoita, mutta millaisia ne ovat kun ovat mereltä teille matkustaneet: Tärkeintä on kalan tuoreus. Syön muuten vain merikalaa paitsi Pyhäjärven ja Puruveden muikku ja joskus kuhaa.<br /><br />Mainio itselle, loistava tuliainen mökkivierailulle.Leena Lumihttps://www.blogger.com/profile/09279406286758103999noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-934257460370454380.post-13375622640467843952016-05-10T20:27:38.254+03:002016-05-10T20:27:38.254+03:00Kala on kyllä parasta! Muikut, ahvenet, siika... K...Kala on kyllä parasta! Muikut, ahvenet, siika... Kuha, lohi, pidän haueastakin. Silakan makuun en ole oikein päässyt, mutta se johtuu ehkä siitä että olen kotoisin Järvi-Suomesta ja koulussa oli tarjolla pahoja silakkapihvejä. Olen kyllä kuullut merestä nostetun syyssilakan olevan niin herkullista (äiti kertoi, äidinäitihän oli rannikolta kotoisin).<br /><br />Houkuttelevan oloinen kirja.Katja / Lumiomenahttps://www.blogger.com/profile/07456269700150147940noreply@blogger.com