torstai 15. huhtikuuta 2010

Munakoisoa kahdella tavalla


2 isoa munakoisoa, suolaa, öljyä

yrttimaustetahna: 2 ruukkua basilikaa, 5 valkosipulin kynttä, öljyä


Basilika silputaan pieneksi, valkosipulin kynnet puserretaan. Ainekset sekoitetaan oliiviöljyyn.


tomaattikastike: iso tölkki säilöttyä tomaattimurskaa, 2 isoa sipulia hakkeluksena, 4-5 valkosipulin kynttä puserrettuna, 1 rkl sokeria, 1,5 dl valkoviiniä, öljyä


Kuumenna öljy ja kuullota sipulit, ripottele sokeri ja kuullota vielä hetki. Lisää tomaattimurska ja valkoviini. Anna hautua noin 0,5 tuntia.

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa 0,5 cm:n paksuisiksi siivuiksi.
Suolaa ja anna ’itkeä’.

Kuivaa munakoisoviipaleet ’töpöttämällä’ talouspaperilla, voitele öljyllä ja grillaa noin 5 min., tai pidä 200 asteen uunissa noin 10 min.

Levitä yrttimaustetahna munakoisoviipaleille. Ripottele sitten parmesania ja ohut viipale mozzarellaa. Itse käytän nykyään Juustoportin käteviä valmiiksi viipaloituja mozzarellasiivuja ja niitä menee tähän annokseen melkein kaksi pakettia.

Rullaa munakoisoviipaleet uunivuokaan ja kiinnitä rullat tarvittaessa coctailtikuilla. Minä kiinnitän aina.

Kaada päälle tomaattikastike ja ripottele pinnalle parmesania.


 Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30-40 min. Poista cactailtikut!

Näette yllä kaksi eri tavalla valmistettua munakoisovuokaa, sillä koska kaikkea jäi, tein oikeanpuoleisesta helpon toisen version eli: Pohjalle munakoisoviipaleita, niitä esikäsiteltyjä, sitten ylijäänyttä yrttitahnaa ja mozzarellaviipaleita kerros ja myös parmesaania, taas kerros munakoisoviipaleita ja kerros täytteitä, sitten pinnalle vielä munakoisoviipaleita ja kaiken päälle tomaattikastike sekä parmesania. Näin mitään ei mene hukkaan ja munakoisogratiinin voi nauttia vaikka heti ja jättää rullat odottamaan seuraavan päivän herkutteluhetkeä.


Molemmmat ruoat ovat parhaimmillaan hieman jäähtyneinä ja uudelleen lämmitettynä.

Lisukkeeksi voi valmistaa vaikka tomaattisalsaa: pieneksi pilkottua tomaattia, basilikaa, ripaus sormisuolaa, mustapippuria ja oliiviöljyä.

Tarjoa oheen tuoretta patonkia suoraan uunista.


Juomana käy niin punaviini/valkoviini ja jäävesi

Guten Appetit♥

*****

Ruokareseptit Leena Lumissa

5 kommenttia:

  1. Pitänee kokeilla heti viikonloppuna... näyttää tosi herkulliselta.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun laitoit tämän niin ei tarvitse ruveta etsimään. Pitää tehdä joku kerta, mutta ehkä vähän erikoistilanteeseen kuitenkin, ei arkiruokaa.

    (Ps. bloggeri tökkii tänä iltana. Hallintapaneelin mukaan en lue yhtäkään blogia ja kommenttilaatikotkaan eivät meinaa aueta..)

    VastaaPoista
  3. Leena, anna sen vähän vetäytyä ennen nauttimista. Ja kera punkun! Tämä on Reiman ja mun lemppari.

    Soolis, no pakko, kun en muistanut enää nimeä. Nyt laitoin nimen vähän helpommaksi...

    Kuule, mulla on tökkinyt kuivien laittaminen, samoin oli Lumiomenalla. Tänään en meinannut saada kommentteja julkaistua ja jo pitkän ajan, kone on jättänyt osan kommenteista laskematta.

    VastaaPoista
  4. Minäkin taidan kokeilla joku kerta...
    Huomenna menen Tampereella ja sunnuntaina kirjoituskurssi, että ens viikolle..=)

    VastaaPoista
  5. Hanne, kutsu joku kaveriksi sitten syömään.

    Kiinnostavaa kurssia sinulle, Hanne! Palataan.

    VastaaPoista