maanantai 30. lokakuuta 2023

Takkatulille, joulun pisaroita, kirjaa, mustarastaat, villasukkia...

Syyslokakuun monien isojen hortensioiden kukinta jäi tallentamatta, sillä sain vainun ensilumesta. Olemme laittaneet puutarhaa talviunille, asentaneet eläinruokinnat, avasin joulukauden eli olkkarin pöytä on nyt tonttujen lahjapaja, monta kookostalikakkua on jo tehty eli kylmät yöt: on aika aloittaa eläinten talviruokinta. Jos olette yhtä innostuneita mustarastaista kuin minä, menkää ihmeessä Facebookissa Matti Lavin ylläpitämään ryhmään Mustarastas ja pihalinnut. Nyt siellä onkin ihmettä ja iloa kun komea uros Viljo vihdoinkin palasi Unnin luokse.

Komea Viljo on saapunut rakkaansa luokse. Ja kannatti, sillä Matti Lavi huolehtii mustarastaistaan pyyteettömästi. Matilla on myös kissa, joka eräänä yönä herätti Matin hirveällä mekkalalla. Matti katsoi pihalle ja siellä oli juuri saapunut Unni kylmissään ja nälkäisenä. Kyllä rusinat lämpimässä maistuivat. Kaikki kunnia Matin kissalle♥ Ruokimme aika samoin tavoin Matin kanssa ja häneltä sain nuo rusinat lisäksi. Ruokintani alkoi tutun biologin ohjeilla, sillä Keski-Suomessa kaikki on liian jäätävää. Koko talven kuusten alle, nämähän ovat maastasyöviä, auringonkukkaa, omenaviipaleita, rusinoita ja kovimmalla pakkasella lintupötkön viipaleita ja paloja kookoskakusta, johon olen laittanut hasselpähkinöitä ja maapähkinöitä.

Mustarastaan nokka on niin pehmeä, että se ei kestä jäätynyttä. Ilmaston lämpeneminen on tuonut tänne liian ylös ainakin mustarastaita ja pieniä metsäkauriita. Metsäkauriiden sorkka ei saa ruokaa Keski-Suomen roudasta! Puutarhamme kasveista noin 17 on verkotettu, mutta olen kasvattanut uutta haavikkoa, jonka pitäisi olla jänisten ja kauriiden herkkua.


Muumilaakson marraskuu on suosikkikirjani Janssonilta. Olen lukenut sen monesti. Nyt aion kyllä ryhtyä lukemaan kovaa faktaa. Kerron siitä sitten enemmän, kun valmista.

Tänään aloin suunnitella joulua. Tämä lumiukko on Plantagenista ja valot kirsin itse sen ympärille. Hyllyssä jo nököttää. Haluan joulukuussa vain henkäillä sen tunnelmaa. Onneksi olin ostanut mieluisimpia joulupapereita jemmaan. Lahjoja on kohtuullisesti ja se on ollut jo kauan näin.  Itse innostuin tästä kuvasta niin, että sydän hakkaa:

Oijoi, tästä se joulun ja talven onni alkaa. Näin tämän kuvan Anne Vitikaisen sivulla Facebookissa ja sillä oli seuraamuksensa.

Oijoi, kukahan nämäkin saa...tai ehkä pari muutakin. Tytär halusi alhaalta vasemmalta neljäntenä olevat polvisukat. Kiitos Anne♥♥

Wrendalen Talvihiiret♥♥ Winter Mice♥♥


Hiihtävät hiirulaiset ovat niin veikeitä♥♥

Kyllä ovat kuukaudet erilaiset vuodesta vuoteen. Tämä kuva on viime vuoden marraskuulta, jossa taikaa. Terassihortensia kukkii täysillä ja erittäin upeana. Kynttilä on ehkä isänpäivältä. Ja havuköynnökset valoilla koristavat ovea. Ylihuomenna tervetuloa marraskuu♥♥ Marraskuu salarakkaani♥♥ En yleensä ikinä muista mitään ruotsiksi, koska joka päivä pisara saksaa. Tänään jostain kaukaiselta ruotsin tunnilta tipahti lause: "Lika barn, leka bäst!" 

Suloista ensilunta♥♥

"Lumi: pimeän maan ainoa valo." - Bo Carpelan - suom. Caj Westerberg

4 kommenttia:

 1. Meidän vanha syreeni ei vielä tiputtanut lehtiään, joten tiesin, ettei lumi jää vielä maahan, vaikka sitä on jo maa valkeanaan. Loppuviikolla tuleekin vesisadetta, eli ennusmerkki piti taas kutinsa. 😄 Mukavaa pieni lumen esimaku oli kyllä saada! ❄️

  Minäkin olen jo hankkinut muutaman joululahjan, muutaman koristeen ja muutaman joululehden! 🤶🏻

  Mukavaa viikkoa! ⛄️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, täällä sama. Nyt on maa valkoisena. Samaa mieltä ja heti huomattiin, mitä vielä tekemättä. Samoissa kohdin mennään. Kiitos samoin sinulle♥♥

   Poista
 2. Bo Carpelan viisaus ei sovi lumettomaan Göteborgiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, ei tosiaankaan, mutta teillä on siellä monta muuta kivaa....Niitä merenherkkuja. Kaikkea kivaa teille♥♥ Oletteko muuttaneet? Voisit muuten vain heittää mesengeriin tai s-postille osoitteesi.

   Poista