keskiviikko 20. joulukuuta 2023

Joulu meidän kaikkien!

Joulu on kuin rakkaus. Se ei kysy lupaa. Se menee sinnekin, missä sitä ei osata odottaa. Se hipaisee kaikkia vauvasta vaariin. Se menee luo sairaan ja uupuneen. Se menee luo varattoman ja vauraan. Se leijuu sukujoulujen henkenä, mutta istuu myös yksinäisen pirttiin puurolle. Se silittää ryppyistä kättä, se lohduttaa leskeä. Se ei kavahda pimeitä kujia eikä kylmien asemahuoneiden yksinäisiä miehiä. Se kaihtaa riitaa ja rähinää. Se tuo pilkkeen silmiin ja valoa pimeään. Se vaeltaa haudoilla ja muistoissamme. Se rakentaa sillan rakkaisiin poisnukkuneisiimme. Se saa lasten silmät säihkymään tähtinä. Se tuo mummon silmään kyyneleen. Se saa vanhatkin koiruudet leikkimään ja pennut ihan villeiksi. Se puhaltaa lämpimästi jouluruusun nuppuihin, jotka hämmästyneinä alkavat avautua lumessa.

Joulun henki koskettaa yön kulkijoita. Se laastaroi niin ihmisten kuin eläinten kivut. Yksinäisyyteen käpertyneen se avaa rauhaan ja iloon. Se vaeltaa sairaaloiden käytävillä, suukottaa niin vastasyntyneet kuin jouluna poisnukkuvat. Joulun henki kulkee mukana hautuumaan kynttilämeressä. Se ottaa koirat sisälle perhelaumansa pariin. Se täyttää lintu- ja oravalaudat pähkinöillä. Metsäpeuran kostea katse kuin metsälampi...Pienet eläimet nukkuvat jouluyön untaan: punaturkki kiepillä, pikkuhiiret koloissaan, tupsukorvat naavapesissään. Uneton koiranulkoiluttaja tähtitaivaan alla. Joulupöydissä mummot ja papat kertovat tarinoitaan ja kaikkihan kuuntelevat, sillä tarinat ovat sukupolvien viestikapula. Vanhempamme ovat kokeneet, mitä me emme, heillä on avain tarinoiden taikaan.

"Kerro se tarina, kokoa tapahtumat, kertaa niitä. Sillä lailla ne pysyvät hengissä...Toista, tai tarina hajoaa, eikä miehet kuninkaan, ei kuninkaamme ratsutkaan...Toista, ja pitele palasia varovasti, muuten tapahtumat leviävät kuin marmorikuulat lattialle..." 

(Ann-Marie MacDonald, Linnuntietä, suomennos Kaijamari Sivill)

Toivotan  hyvää joulua lukijoilleni. Toivotan hyvää joulua laivoille merillä. Toivotan hyvää joulua yksinäisille ja unohdetuille. Toivotan hyvää joulua kaikille maailman ihmisille. Toivotan hyvää joulua kaikille maailman eläimille. Toivotan hyvää joulua heille, jotka tekevät pyyteetöntä työtä eläinten hyväksi. Toivotan hyvää joulua vaivaishiirille ja maailman kuninkaille. Toivotan hyvää joulua sairaille. Toivotan hyvää joulua meille kaikille, että joulun rauha saisi laskeutua yllemme kuin lumen valo ja tähtihuimaus...

Tänne me kokoonnumme, satavuotiaaseen taloon kera rakkaidemme. Huomenna on kiivas päivä miettiä viimeiset asiat ja sitten alkaa ihmetellä, miten kaikki mahtuu autoomme. "Tilaihme," toteaa Lumimies. Puren poskiani etten ala nauraa. Tavaraa menee nyt paljon, mutta kaikesta on kysytty. No, ei ihan, sillä pitää olla yllätystäkin. Toivottavasti saamme puuterilunta, että voimme lasketella pulkalla talolta alas puutarhaan ja Taika -koiruus tietty mukana. Perhe on parasta♥♥

Riihitonttu oli käynyt jo viime yönä liikkeellä, mutta nyt on lyhty paikoillaan. Joulun öinä seuraan yläkammarista miten tonttu vaeltaa pihapiirissä lyhtyineen. Tätä kohden siis suunnistamme jouluumme.

Hyvää joulua, kiinnostavia kirjoja ja tähtihuimausta♥♥ 

rakkaudesta jouluun
Leena Lumi

Enkelikuvat Hannele Salmela




12 kommenttia:

  1. Kaunis ja koskettava teksti sekä suloiset kuvat! Jouluihmisen joulu kulkee sydämessä kaikkialle! Turvallista matkaa teille rakkaittenne luo!

    Joulu on tärkeä perhejuhla monelle, niin myös sinulle ja minulle. Ennen perheen perustamista sitä itsekin matkusti lapsuuden kotiin. Nyt omat lapset tulevat meille, tosin tänä vuonna tytär perheineen tapaninpäivänä ja me matkaamme kuopukselle välipäivinä.
    Muistoissa on monta työssä vietettyä joulua. Nekin olivat kokemisen arvoisia, sillä sairaalan jouluista on jäänyt hyvä muisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marjatta♥♥ Tunnelmallista joulua sinulle ja perheellesi♥♥

      Poista
  2. Ihanaa joulua teille kaikille! <3

    VastaaPoista
  3. Oikein kaunista joulun aikaa ja iloisia yhdessäolon hetkiä❣️🎄✨🎅🏻🤶🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululainen, kiitos paljon ja kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  4. Kiitos Leena kauniista joulupostauksesta kera ihanien enkelten.
    Hyvää ja rauhallista joulua ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mai, ole hyvä ja kiitos Hannelen enkeleistä♥♥ Kiitos samoin sinulle♥♥

      Poista
  5. Ihanaa joulua teille kaikille <3

    VastaaPoista