keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Plantagenilla kevät- ja pääsiäiskukkien hurmassa


 Eilen kävimme monessa paikassa, mutta viimeiseksi jätimme kevätkukkien hurman-


Reima nauraa, vaikka minä ostan enemmän ja enemmän kukkia? Aaah!, Pirjo♥

Soitin, että onko luottopuutarhurimme myymäläpäällikkö Pirjo Uuttana paikalla ja olihan hän eli tervetuloa esikkojen ja


viehättävään, aina ystävällisen palvelun maailmaan. Pirjolla on taikaa eli eihän minun pitänyt kuin kuvata, mutta,


vaikka puutarhamme joka kolo on täynnä esikoita, olen jakanut pesuvatillisia, niin pakko oli kuvitella näiden esikoiden tuoksuva ja oranssin olin syödä, joten sitä nyt kotiin ja sitten kun löytyy ensimmäinen sula kohta istutan sen leviämään ja risteytymään kotimaisten lehtoesikoiden ja alpeilta kauan sitten tuomiemme joukkoon.

Oransseja esikoita siis, kiitos! Ja tietenkin tete -narsisseja, jotka kukkimisen jälkeen istutan maahan ja sitten ne kukkivat vuosi vuoden jälkeen.


Nämä ovat muuta merkkiä eli  isompia eivätkä tetenarskuja, mutta kauniita kaikki!

Tässä puutarhastamme yksi pehko ties miten vanhoja tetenarskuja.


Nämä kiitollisina kukkivat vuosi vuoden jälkeen.


Pääsiäismunatikkuja koristeluihin.


Pääsiäiskukot ihailevat ja tarkkailevat kukkien maailmaa.


Lihansyöjäkasveja, joista on todellista hyötyä eli nappaavat hyttysiä ja kärpäsiä ravinnokseen. Muistan kuinka iloinen olin kun löysin herbariooni kapea- ja pitkälehtisen kihokin.

Suuria orkideoita, tyttäreni suosikkeja. Monessa eri värissä ja


myös valkoisena!

Sitruspuilla eksotiikkaa kesäterassille ja puutarhaan.


Löytyy montaa kokoa.Kamelioita täynnään nuppuja. Tässä punainen väri ja


ja vaaleanpunainen.


Patsailla eksotiikkaa puutarhaan.


Vaikuttaa tehokkaammin kuin puutarhatontut. Ainakin minuun. Tiedän ystäväryhmän, jossa puutarhatonttu annetaan ystävälahjana ja hyvin pian puutarhatonttu siirtyy seuraavalle.
Plantagen Bridal Crown narsisseja. Mikä ihanuus itselle ja ystävälle. Niin paljon nuppuja.


Kukkiessaan näin viehkeitä.


Aina yhtä ihana palvelu. Ensi kuussa vien Pirjolle pienen perhosorkideani ja katsotaan tuleeko minusta orkideaihminen. Meillä on huhtikuulla vinkki kukasta, jota kannattaa tilata/varata, jos pitää jostain unohtumattomasta...Kiitos Pirjo♥♥ 


Nyt sitten vain jo kukkivien tulppaanien ihmeelliseen maailmaan miettimään, mitä haluaisi istuttaa.


Tätä väriä esikkoa tilasin juuri vähän lisää, mutta sitä on tulossa, että kaikki kokevat tämän kevään vahvan värin voiman. Ja kohta ne kameliat aukeavat...

kevätkukkaterveisin
Leena Lumi

PS. 

Niin hassua, että nauramme Pirjon kanssa aina kun katsomme tätä kuvaa....vuosi oli 2019, kun tuoksuttelimme syysleimuja.Plantagenilla sitä sun tätä

8 kommenttia:

 1. Turussa kauriit ja peurat syövät kaikki kukat pihalta. Ihana olisi istuttaa lisää kukkia, mutta kaikki pitäisi aidata ja sen aidan pitäisi olla todella korkea. Toki laiton monta pussillista sipulikukkia syksyllä maahan. Sen verran optimisti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, juuri mietin, että miksiköhän esikot eivät kelpaa kauriille eikä jäniksille. Meillä on verkotettu miltei kaikki, mutta esikot leviävät lehdosta puutarhaan ja ihan minne vain. Muscarien ja lumikellojen kanssa toisin eli nälkäiset villieläimemme syövät ne suihinsa. Narskuihin eivät koske. Ilmeisesti ne ovat riittävän myrkyllisiä. Minäkin lisäsin scillaa, vaikka sitä yleensä on ilmankin tosi paljon. Saatoin istuttaa valkoisia scilloja. Peurat isompia kuin kauriit. Niitä Luvialla esim. paljon. Ilmaston lämpeneminen on houkuttanut metsäkauriit tänne, missä niiden sorkat eivät kestä avata routaista maata eli nälkäkuolema ilman puolalaisia omenoita. Ne ovat alle euron kilo ja teen niistä omenapiirakatkin. Sama koskee mustarastaita. Ne ovat maastasyöviä ja niiden keltainen nokka ei kestä jäätynyttä. Mukavaa loppuviikkoa♥♥

   Poista
  2. Turussa kevät on jo sen verran sulattanut lämmöllään lumia ja jäitä, että linnuille on reilusti ruokaa maassa ja puissa ja pensaissa. Meillä on tarkoitus tänä keväänä laittaa 2m korkea verkkoaita saaren kasvimaan ympärille. Siinä on ollut 2m korkea sähköaita. Kasvimaalla on kaikki verkotettu. Samoin pihalla kukkamaat ja pähkinäpuu. peurat ja kauriit puskevat rungot rikki ja syövät pehmeät oksat. Pian pitää hyvästellä miehen äidin aikoinaan istuttama syreenipensasaita, sillä eläinten jäljiltä siitä on vain varret jäljillä ja nekin puskettu sarvilla auki.
   Mutta kiva on nähdä kukkasia, jotka ovat selvinneet talvesta.
   Aurinkoista viikonloppua ♥

   Poista
  3. Mai, tiedän. Niin Luviallakin aina. Syövätkö vanhoja syreeneitäkin! Onneksi ei meillä. Otan osaa. Juu, verkko on kova sana. Mutta ikävää kun sitä niitä on pidettävä niin pitkään ja paljon. Kaikki atsaleatkin. Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 2. Tuo oranssi varsinkin ihana! Tervetuloa pääsiäinen ja kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anne, niinpä...kuka hän olikaan joka sai minut istuttamaan oransseja tulppaaneja ja tämä vain jatkuu♥♥

   Poista
 3. Ihana postaus :)
  Sain kälyltä toissaviikolla tetenarsisseja ja ne loistavat nyt parvekkeella, vaikka aurinko ei paistaisikaan. Tuntuu siltä, että viherkasveille tarvitsisi tehdä vähän kevättä muutenkin.

  Pääsiäiskukot näyttävät todella hauskoilta ja olet oikeassa, kyllä nuo buddhat sopii erittäin hyvin kasvien sekaan. Taidankin kokeilla asiaa ensi kesänä parvekkeellani.

  Ihania kevätpäiviä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos♥♥ Väriterapiaa. Tänne tuli nyt sateen sijasta lunta ja -7 pakkasta. Narskut kestävät senkin, mutta nyt vielä liian pieni koulutusaika. Olkoot sisällä. Orvokkeja vappuna!

   Meri ehkä haluaisi noita patsaita...

   Kiitos samoin sinulle♥♥

   Poista