tiistai 20. elokuuta 2019

Plantagenilla tänään sitä sun tätä...


Piipahdimme Plantagenilla. Olin etsimässä ties mitä, mutta en ainakaan leimukukkia, sillä niiden paikkaa alkaa varjostaa kuusi, jota emme kaada. Vain hortensioita ja mieluiten jotain lilaa etc. Suosikkipuutarhaihmiseni, jonka kanssa olen tehnyt kauppaa ja vähän jaettu muutakin oli paikalla, joten...Myymäläpäällikkö Pirjo Uuttana on ihminen, jolla ei ole ikinä huonoa päivää. Hän sekä saa minut nauramaan, että ostamaan just sen yhden Endless Summerin värisiä leimuja! Taikuutta!Me emme ole ihan hiljaisia kun tapaamme. Lumimies huomautti, että häiritsee kuvaamista.Itse Lumimies isottelee jättikrysanteemilla ja yksi kukka on jo suussa:)Leimu vieköön! Ja nuo puksipuupallukat takanamme ovat ihastuttavia.


Minusta tuli vankkkumaton Plantagen -fani muutamasta syystä. Pirjo on tietysti ensimmäinen. Toinen on, että jos viirivehka tai muratti päättää päivänsä, täältä saa edullisesti suuria, uusia tilalle. Tosin minä en saa meillä enää hoitaa viirivehkoja, vaan Lumimies vaalii niitä. Muratit ovat minun! Kolmas on se, että täällä myydään tuikkukynttilöitä, jotka palavat 7 tuntia! Kuka nyt haluaa nousta juhlapöydästä sytyttelemään 30 tuikkua kesken seurustelun? Ja mikä parasta, ne ovat kirkkaassa muovissa, joten tulet näkyvät kaikenväristen kivituikkujen läpi. Neljännen syyn kerron sitten joskus...Hitsin värikkäitä kukkia kuvasin sisällä. Tekisi muuten säväyksen tällainen tähkämaija!Juu, tiedän mitä takanani on. Niitä haluaisin, mutta kun 'puksit' ovat tosi vaativia talvehditettavia. Leimukukista tulee aina mieleen mamma. Hänen leimukukkapenkkinsä olivat jotain. Ja sen jälkeen tietysti äitini, joka on leimujen lumoojotar. Oletteko huomanneet miten vienolta ja aistilliselta leimut tuoksuvat? 

Plantagen -terveisin
Leena Lumi


Plantagenilla on nyt jotain tosi, tosi suloista...ja tietysti kukkia!

8 kommenttia:

 1. Ihania kukkia Plantagenissa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, eikö vain. Emme tainneet Plantagenissa silloin käydäkään, kun olit meillä...Seuraavalla kerralla sitten.

   ♥♥

   Poista
 2. Syysleimut ovat ihania. Meillä on paahteinen piha, joten syysleimut kukkivat heinäkuussa, mutta yllätys yllätys nyt sateiden jälkeen ne kukkivat uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, samaa mieltä,mutta kun meillä on etupihaa lukuunottamatta puolivarjon puutarha. Mahtavaa tuo uudelleenkukinta! Meillä sitä tapahtuu alppikärhöille.

   ♥♥

   Poista
 3. Leimukukista tulee minullakin mamma mieleen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannele, ei voi unohtaa. Äidilläni taitaa olla penkissään myös muistoja mammankukista.

   ♥♥

   Poista
 4. Ihanat kuvat :)
  On paikkoja ja ihmisiä, jotka saavat hymyn huulille. Tämä paikka taitaa olla sinulle sellainen. Lumimies ja krysanteemi on mahtava yhdistelmä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos:)

   Niinpä ja viihdyn yleensäkin kauppapuutarhoilla, mutta missä Pirjo on, on erityisen viihtyisää.

   Eikö vain ja yksi kukka yrittää suuhunkin:)

   ♥♥

   Poista