tiistai 2. huhtikuuta 2024

Riikka Jäntti: Pikku hiiri telttaretkellä

Pikku hiiren äiti on hyvä keksimään toimintaa. Nyt hän oli valinnut päivän ohjelmaksi matkan saareen yöksi telttailemaan. Kaikki tämä oli Hiirulle uutta ja jännittävää.

Ensin pakataan tavarat. Makuualustat, teltta, makuupussit ja eväät. Hiiru on aivan riemuissaan. Päästäkseen saareen he matkustavat ensin ratikalla ja sitten lautalla.


Ratikassa oli ihan outoja henkilöitä ja hirveä ruuhka. Hiirua jännitti ja kun mentiin lautalla, häntä jopa hieman pelotti.


Yllättävän pian he olivatkin jo saaressa ja äiti etsi sopivaa teltan paikkaa. Äiti kehottaa Hiirua ensin keräämään kävyt pois ja sitten he aloittivat teltan pystytyksen.


Teltta nousi rivakasti ja Hiiru kömpi sen sisälle. Teltan vihreä hämärä oli Hiirusta ihana. Äitikin kävi teltassa, mutta ennen nukkumaan menoa piti vielä syödä jotain. Äidin eväät olivat vähäiset eikä Hiiru edes halunnut niitä, kunnes löytyi nakkeja!


Äiti tiesi grillipaikan, jonne he menivät nakkeineen. Äidillä oli myös herkkusieniä. Kun nakit olivat valmiit, äiti tarjosi sieniä Hiirullekin:

Ota nyt yksi herkkusieni, äiti kehotti Hyvä on, anna yksi. Hiiru työnsi herkkusienen suuhunsa. No?

Ihan hyvää, mutta minä syön nakkeja, totesi Hiiru.

Yöllä teltassa he kuuntelivat yön ääniä ja tunnistivat lintuja laulusta. Uni voitti hienon päivän jälkeen, mutta he olivat jo varhain aamulla hereillä. Aamukävelyllä tunnistettiin kasveja ja aamiaisen jälkeen Hiiru ja äiti lähtivät uimaan.

Ravintolan terassilla syötiin päivän touhujen jälkeen ja sitten lähdettiin laittamaan teltta ja muut tavarat valmiiksi lähtöä varten. Pieni tragediakin tapahtui, mutta siitä selvittiin. 

Päivän touhut olivat uuvuttaneet äidin, mutta Hiirulla riitti jaksamista. Hän pyysi äidiltä lupaa yhteen projektiin? Mikähän se asia olisi ollut? Ja mitähän äiti siihen sanoi?

Pikku hiiri telttaretkellä (Tammi) on sarjan seitsemäs kirja, kahdeksas oli Pikku hiiri ja hiiren korvat ja yhdeksäs on jo tulollaan. Nämä Riikka Jäntin suositut kirjat on käännetty jo 20 kielelle. Nämä ovat aikuisillekin rentouttavaa luettavaa. William Yeoman The Weekend Westissä on kirjoittanut:

"Pikku hiiri ilahduttaa niin lapsia kuin heidän vanhempiaankin, vieden aikuiset takaisin aikaan, jolloin jokainen päivä oli seikkailu."

*****

Kansainvälinen lasten kirjallisuuden päivä 2.4.

*****

Lastenkirjat Leena Lumissa

2 kommenttia: