torstai 29. helmikuuta 2024

Kiitos rakkaasti presidentti Sauli Niinistö ja Jenni Haukio! Tervetuloa presidentti Alexander Stubb ja Suzanne Innes-Stubb!

Kiitos rakkaasti presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio kahdestatoista uskomattomasta Suomen huolehtimisen vuosista, joihin osui monenlaista rankkaakin♥♥♥ Tuleva presidentti Alex Stubb ja puolisonsa Suzanne Innes-Stubb, jotka jatkavat teidän jälkeenne voivat turvallisesti tehdä itsestään omannäköisen jäljen. Paljon ei kuitenkaan mene pieleen, jos silloin tällöin turvautuvat edeltäjäparin pitkospuihin, niihin joita valaisevat tähdet ja kuu, sekä lämmittävät suomalaisten sydämet. Ajatukset Saulista ja Jennistä ovat väistämättä sekä ihailevia että rakastavia. Koko ajan on ollut tunne, että on turva, kun katson miten Sauli puhuu ja ottaa kansan ja miten toimii kun tilanne on tulossa päälle. Hänellä oli tukenaan kansan kosketus ♥♥Jenniä ihailevat takuulla muutkin kuin minä, sillä hän on rakentanut persoonallisen presidentin puolison tyylin. Hänen runonsa, hänen rakkautensa kirjallisuuteen, eläinten suojelutyönsä ja erityisesti turkistarhat -kiinni kampanjansa veivät minutkin Animaliaan ja moneen muuhun. Olemme Jennin kanssa käyneet saman lukion Porissa, vain eri aikoina. Hän on myös äiti ja hyvin edustava nainen. Hänestä ei ole kynnysmatoksi, mutta ei hän ole halunnut myöskään ohittaa miestään, vaan tukea tätä. Hänen valittunsa on mies, jota on helppo rakastaa ja joka on aina kiinnostava. 

Kuuluisi hyvästellä, mutta mieluummin: Ei hyvästi vaan näkemiin♥♥ Olin mukana Saulin kampanjatyössä enkä osannut käsitellä sitä kauheaa, jättimäistä kahvikonetta. Siirsin mieheni siihen ja aloin vain ojennella kahvia ja pullia ja puhua. En tyrkyttänyt vaan annoin tilaa kuuntelijan omille ajatuksille. Mietin: Leena, kerro jotain Saulista! Ja minähän likka kerroin. Tuin epäileviä ja korjasin virheitä, mutta kaikkien piti lähteä hyvillä mielin Saulin kahvilasta. Kauppiaan tyttärenä tiesin, että hyväntuulinen asiakas palaa äänestyskopissa Sauliin. Olin vain pisara meressä, vaalityössä, mutta oma itseni vakuuttuneisuudessa. Se riitti.

Kun katson kuvataiteilija, taidemaalari Susanne Gottbergin maalausta Jennistä, ei sopivammin olisi voinut osua. Jenni on kuin osa luontoa ja kirjoittaakin siitä paljon. Perheen yhteinen harrastus on myös lintubongaus. Jenni on maalauksessa kuin aamu-usva merellä...

Ja tässä he ovat isänmaamme uudet huolehtijat, presidentti Alexander Stubb ja puolisonsa Suzanne Innes-Stubb. Aika näyttää millaisen jäljen heidän kulkunsa jättää. Alexissa minuun vetoaa hänen jämäkkyytensä eli jos/kun tilanne on päällä, hän tietää mitä tekee ja kansa kiittää. Saa olla turvassa. Ei pelätä ja valvoa. Olen jo toivottanut heille onnittelut, joissa ilolla otin heidät vastaan, vaikka en tiennytkään paljoa Alexin ulkomaan vuosilta. Pääministeriajan muistan hyvin. Nyt hän on palannut kainalossaan kaunis puolisonsa, joka takuulla ei jää varjojen katveeseen, mutta tukee miestään tarvittaessa, ehkä kuitenkin joku oma ambitio mukana menossa. He ovat iloinen pariskunta, jolla on jo kaksi aikuista lasta ja paljon naurua sekä vastuuntuntoa. Saatte nauraa, mutta minä katson usein Alexin pannukakun paistoa ja se saa minut niin hyvälle tuulelle. Ehdottomasti Alex johonkin kokkiohjelmaan! Siis Alexissa vetoaa myös hänen rentoutensa. Tekee hyvää meille suomalaisille. Olisin ollut mukana myös Alexin vaalityössä, mutta en leipomassa mokkapaloja, vaan kuljettamassa kapulaa, tulevan viestiä. Meillä sattuu olemaan lapsenlapsi Lohjalla ja saimme ns. päiväkotivirukset. Niistä kun selvisimme haimme ylimääräiset rokotukset ja Alex pääsi helpommalla, sillä minulla oli hänelle kysymys, jossa pitää katsoa ehdokasta silmiin. Seuraavalla kerralla sitten!

Kuvakaappaus Alexin kuuluisasta pannarista. Tätä sitten brunssille viikonloppuna. Meille tulee päälle vadelmia ja mustikoita eli kuningatarpannari. Suomessa nyt sitten Alexin pannari. Parasta on nähdä, kun hän tämän tekee!

Nyt kun valta lienee jo vaihtunut ja Saulikin pääsee elämään vapaammin, uskon, että linnut, meri, kirjallisuus, tietysti lapsi ja yhdessä tekeminen ovat heidän juttunsa. Ystävät ja hyvä ruoka. Ja voihan sitä piipahtaa vaikka missä, mutta Tatra -vuoriston ylintä tietä hernerokkasumussa en enää suosittele. 

Nyt kun luette tätä, lienee jo OHI ON ja pääsette vaikka hyvälle hapelle perheen kanssa lintuja bongaamaan.

Presidentti Alexander Stubb ja Suzanne Innes-Stubb, toivotamme teille menestystä ja jaksamista tärkeässä työssänne ♥♥♥ 

Suzanne, kokekaa Savonlinnan oopperajuhlat, se on Suomen parasta suvea.

Tämä on myös Suomea. Saari, jota rakastan. Pienet pallot meren pinnalla pomppivat ylös ja alas, hylkeitä. Uskon, että Sauli ja Jenni vievät teidät kerran tänne syömään Siihen Yhteen Paikkaan. 

Rakkaasti kiitos Jenni ja Sauli ♥♥♥ Rakkaasti tervetuloa Suzanne ja Alex♥♥♥

Leena Lumi & Lumimies

kuvat:

hömötianen Nea Siemann

merimaisema Sari Kalliomäki

6 kommenttia: