torstai 31. maaliskuuta 2016

Sieluni hymyt -haaste


Sain Katjalta Kirjojen kamarista Sieluni hymy -haasteen, jossa saa kirjoittaa 5 tai vaikka 105 positiivista asiaa, jotka nyt tulevat mieleen. Kiitos Katja♥

En ole ihan varma, että olen nyt parhaassa hymyvireessäni, sillä keväässä on ollut jotain oudon rasittavaa, joka edelleen myllertää sisälläni: Tämä kaikki tarve ottaa jokin uusi askel, tämä murros, Suomen henkinen ilmapiiri, haluttomuus tulla pois talvipesästä yhtä hyvin kuin hurmos jo päivittäin raaputtaa pälvipaikkoja. Enkä enää kaipaakaan olla ylitsetulviva kevätvirta? Haluanko olla vain seisovan lammikon vesi tai lehdon läpi juokseva puronen? En taida juuri nyt tietää, mitä haluan, kuka olen, mutta ainahan näitä positivisia asoita löytyy...

Olen iloinen, että:


olen aina uskaltanut olla juuri ja vain oma itseni. Elämän tärkeät arvoni ovat samat kuin teinivuosina, mutta itsestään on voinut löytää myös uusia piirteitä, jotka olen uskaltanut tuoda julki.


olen saanut jo yli 30 vuotta pitää vierelläni miehen, joka rakastaa ja välittää, silloinkin, kun en sitä ehkä ansaitsisi. Se on kyllä molemminpuolista, sillä ei R. niin helppo ole kuin haluaa uskottavan:)


löysin atsaleat Tämä hurmaavan tuoksuinen revontuliatsalea, Northern Hi-Lights saa minut unelmoimaan. Niitä on jo, mutta lisää on tulossa.


minulla on tytär kuin on Meri♥


minulla on äiti, joka jaksaa. Hän lukee monia lehtiä, hän katsoo televisiosta yhtä sarjaa ja tallentaa toista, hän lukee paljon kirjoja, hän mullistaa puutarhanssa joka suvi, hän kävelee pävittäin monta kilometriä, hän pitää hyvästä ruoasta ja entenkin kalasta, hän selävtti rankan syövän, hän tilasi kuntopyörän, jota vävy kokoaa kohta, hänellä on aina suunnitelmia...Ja hän täyttää ensi vuonna jo maagiset...


minulla on elämä, jossa iloa ja surua on ollut niin sopivassa suhteessa, että lopulta ne on voinut ripustaa elämännauhaan kuin koruiksi.


saan elää kuin kiinni luonnossa.


minulla on ystäviä, joiden kanssa nostaa malja elämälle, suvelle, ystävyydelle...

on olemassa suvi ja kirjoja.


minulla on sisko, jollaista ei voi olla toista!


perheessäni on aina ollut koiria.

meillä on syyspesämme

ja herkkumme.

perheeseemme on tullut Sami.

sain viedä äidin Savonlinnan oopperaan.


ymmärsin lähteä Krakovaan. Ensin kannoin mukanani lehtileikettä Krakovasta vuodelta 2000 ja just ennen Itävallan syysmatkaa, sanoin, että 'voitaishan me ajaa ohikin, että ehtisimme olla enemmän...'


innostuin poseeraamaan Nanson Yuyu -tunikamekossa kaksi sessiota. Aikuiset naiset ovat kiitelleet ja moni on ostanut saman jokapaikanmekon, joten ollaan kuin Yuyu- faneja nyt sitten. Pakkasta oli 'vain' -25 astetta, joten puitteet suomalaisen suunnittelun esittelylle olivat oikeat.


meillä kasvaa magnolia.


olen saanut uuden kiinnostavan kirjallisen ystävän, joka ymmärtää myös Napuen ja herkkujen päälle.


on olemassa joulu, tuo vuodenaikajuhlista ihanin.


on paljon hauskoja muistoja.


on olemassa vuodenajat. Marraskuukin on ihan salarakkaani.


olen saanut olla julkisuudessakin sekä puutarhastani että kirjabloggaamisesta.

meillä kasvaa kesälumipisara.


lähdin Wieniin Klimtin taiteen äärelle.

on olemassa leffat ja

kotileffailllat.


asumme saarella.

on kirjailijoita! Kuvassa kirjamessuilla Marja-Leena Virtasen kanssa.

on kääntäjiä, sillä miten muuten voisin nyt nauttia yöstäni Loistavan ystäväni kanssa ellei Helinä Kangas olisi suomentanut Elena Ferranten kirjaa!


perheemme nimikkopuu on helmiorapihlaja. Tämä on jo äidillä, siskolla ja meillä.Tulee varmaan Merillekin...

Tämän haasteen saa jokainen ottaa mukaansa, ketä kiinnostaa. Huomenna saapuvat nuoremme kera koiruuksien, mutta sunnuntaina arvotaan.

Mukaavaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti!

Love
Leena Lumi

32 kommenttia:

 1. Ja minä olen iloinen, että olet olemassa.

  VastaaPoista
 2. Tätä oli todella kiva lukea. Ja Krakova on tosiaan hurmaava kaupunki. Leppoisaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihi nainen, kiva kuulla. Se on,se on...Kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
 3. Moi
  Hieno haaste ja paljon positiivisia asioita. Mukava lukea ja katsoa kuvia. Näitä enemmän, niin maailma alkaa näyttää paremmalta. Tuo Merin kirjoittama teksti äidistä on aivan ihana!
  Lämpöisin terveisin,
  sisko, jollaista ei voi olla toista (et "kestäisi" kahta minua)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Merja!

   Olisi voinut olla enemänkin, mutta on ollut vähän kiirettä:) Penskat saapuvat tänään mm. Se on totta: Synkät asiat synkistävät.

   Se on niin uniikki. Muistan kun opettaja soitti siitä kyynelehtien. Muiden äidit siivoisvat, komentelivat, heillä oli paljon kattiloita ja tavaraa, mutta minä olin ihana, koska minulla oli tyttäreni:)

   Tosi on! Mutta yhtä varmaa on, että ei VOISI olla toista kuin sinä!

   <3

   Poista
 4. Muistini on tehnyt näemmä tepposet. Muistin jostain syystä, että sinulla olisi Merin lisäksi myös poika. Mukava kirjoitus sinulla ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi, muistisi on tehnyt tepposet, sillä poikia on enemmänkin:) Eihän kai kukaan nyt paljastele itsestään kaikkea blogissaan.Kiitos ja kiitos samoin sinulle!

   <3

   Poista
 5. Hieno haaste ja aivan ihanat vastauksen ja kauniit kuvat. Monta, monta onnen tuojaa sinulla ♥
  Minäkin sain haasteen ja koetan tänään vastata..
  Hyvää huhtikuuta ja viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos: Osaan arvostaa♥

   Tulen sitten lukemaan:)

   Kiitos samoin sinulle♥

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Bleue, kiitos<3 Nappaa mukaan, jos sinua ei ole vielä haastettu.

   Poista
 7. IHana listaus! <3 Määki taijan tehä...

  VastaaPoista
 8. Ihana, kaunis, onnellinen kirjoitus ja elämän onnea hehkuvat kuvat! Miten ihanasti tähän vastasitkaan, kiitos <3 Ja onneksi aina ei tarvitse tietää, vaan voi myös kysyä, itseltään <3

  Kaunista kevätviikonloppua sinulle, valoajatuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja,kuten kerroin, olisin voinut kopsata sinulta, sillä niin samaa oli paljon, mutta sitten päädyinkintähän.Ole hyvä<3 Nimenomaan niin: Kääntyä omaan puoleensa ja kysyä itseltään.

   Kiitos samoin sinulle: Aurinkoa!

   Poista
 9. Leen, olipa kaunis ilopostaus! Toivottelen sinulle hyvää mieltä alkavalle viikonlopulle! <3

  VastaaPoista
 10. Onnellinen sinä, elämä kantaa. Merin kirjoitus on liikkis, ihana toteamus.

  Hyvää viikonloppua! Täällä pakataan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, rankka kevät ja se vain jatkuu: Perhepiirissä vakava sairaustapaus, mutta tässä piti luetella vain positiivisia asioita. Nämä on totta, ollutta ja olevaa, mutta kaiken joukossa ne tummat raidat, että kirkkaat värit erottuisivat.

   Merin teksti on mun pitkospuuni...

   Kiitos samoin! Mitä sitä nyt niin salaperäisenä ollaan...No, näen sitten facesta:) Mukavaa reissua<3

   Poista
 11. Ihana Leena,tämä oli hyvä postaus:) Siinä oli paljon hymyn aiheita ,ja toivottavasti kevään edetessä tuntuu paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos<3 Talo on täynnä, koiruudet meidän sängyssä ja aurinko paistaa: Voiko enempää pyytää. Ja lauantai!

   Poista
 12. Monia elämää onnellistuttavia asioita! <3 Joskus tuntuu, että maailman paino tai osa siitä lepää omilla harteilla (ajattelen mm. poliittista keskustelua Suomessa juuri nyt ja monia muitakin asioita), mutta sitten kaikki nuo isot ja pienet asiat, jotka saavat sielun hymyyn. Niissä on voimaa.

  <3 viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, eikö<3 Yhteiskunnallinen ilmapiiri on raaistunut. Onneksi kohta puro juoksee jo lehdon läpi...

   Kiitos samoin<3

   Poista
 13. Ja minua hymyilyttää että olet olemassa. Että olet innostanut meitä monia lukemaan uusia ja vanhoja kirjoja. Tutustumaan uusiin asioihin ja nauttimaan elämisestä =).

  Tämä kevät on kyllä ollut erikoinen, vaikea sanoa missä oikein mennään... Mutta odotan parempaa tulevaksi, sillä se on ainoa mitä voin odottaa.

  Hienoa, että nuoret tulevat viikonlopuksi. Nautinnollista yhdessäoloa teille kaikille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos samoin:) Sitä toivoin kun blogin aloitin!

   Kevät, aurinko, kukat...

   Talo täynnä, koiruudet nukkkuivat meidän sängyssä, vaikka heille on ostettu tännekin omat pedit=kivaa! Kiitos samoin mukavaa viikonloppua sinulle&co<3

   Poista
 14. Vaikea kevät on ollut. Siksi on ihan hyvä keskittyä näihin elämän sulostuttaja- asioihin. Kun oikeasti asiat ovat hyvin ja niin monesta asiasta voi olla onnellinen. Mutta samaan aikaan, kun tuntuu, että maailma ei ole enää entisensä ja niin moni asia on myllätty, niin se samako - vai mikä - myllää tuolla sisäpuolellakin.
  Mutta nyt ainakin minä nautin tästä kevätauringosta ja pihasta ja puolisosta.
  Ihanaa, että saat rakkaat sinne huomenna visiitille. Meille tullaan sitten ensi viikonvaihteessa.
  Ihanaa viikonvaihdetta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, täysin samaa mieltä. Se mikä ympäirillä velloo, hiipii sisälle mieleen.

   Minä samoin. Täällä on vielä lunta isoja penkkoja, mutta paljon jo myös pälviä eli olen päässyt haravoimaan etc. Sille hemlokille ostin havupuubalsamia ja luvattiin, että tulee ihan vihreäksi!

   He tulivat jo eilen. Perhe on parasta.

   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 15. Joskus (oikeastaan aika usein) on parempi vain katsoa valoa päin ja unohtaa, että varjoja onkaan. Toisinaan täytyy taas olla valon kantaja, ettei varjot pääse liiaksi valtaamaan alaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, näinhän se on. Yritän nyt olla valonkantaja, sillä mieheni lähisukulaisella yllättävä ja aggressiivinen kasvain. Pakko tarttua pienimpäänkin ilonpisaraan.

   <3

   Poista
 16. Ihana postaus, kiitos! Omaa hymynvirettä ja onnellisuuttaa olen itsekin pohtinut. Saako olla näin tyytyväinen ja onnellinen, kun ympäröivä maailma on tätä nykyä nyt aivan toista. Pitääkö itsekin alkaa synkistellä? Vaan eipä taida asiaa sillä edistää, tuhkan heittäminen päälleen ja ihokkaan repiminen, uskon. Nämä jokapäiväiset "pikkuasiat" auttavat meitä parempaan elämään, luotan. Kiitos Leena valonkantaja osastasi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, onni on myös mielentila. Siihen voi tietyssä määrin itse vaikuttaa, mutta sitten tulee hetkiä, jolloin se jää ja tekee pesän lupaa kysymättä. Saman voi tehdä suru. Jokapäiväiset pikkuasiat kantavat:ensimäinen scillan kukka, kukkiva onnenpensas, kevään ensimmäinen punarinta...Kiitos samoin Rita<3

   Poista