keskiviikko 10. huhtikuuta 2024

Riikka Jäntti: Pikku hiiri laivalla


 Ihan vähän aikaa sitten saimme kurkistaa pikkuhiiren elämää kirjoissa Pikku hiiri ja hiirenkorvat sekä Pikku hiiri telttaretkellä. Kylläpäs tuli itsellekin kiva olo kirjoista, toivottavasti myös muille lukijoille vauvasta vaariin. Kirjojen ikäsuositus on 3+, mutta lapset joille luetaan paljon, nauttivat näistä jo täysillä 2+ ikäisinä olen saanut kuulla. Nämä ovat hyvänmielen kirjoja, joihin on ujutettu rohkeutta, rakkautta ja yrittämistä. Kymmenes Pikku hiiri -kirja Pikku hiiri laivalla (Tammi) kertoo Hiirun ensimmäisestä ulkomaan matkasta. Tällä kertaa Hiiru on ensimmäistä kertaa lähdössä äidin ja Lissu-tädin kanssa ulkomaille.


Tätä päivää, jolloin lähdetään laivalle, on Hiiru kovasti odottanut. Äiti tulee aamulla sanomaan: Hiiru, tule katsomaan,kuka tuli juuri.


Eteisessä oli Lissu-täti, joka oli lähdössä mukaan. Hiiru vähän arasteli Lissu-tätiä, mutta tämä ei ollut huomaavinaankaan.

Äidin ja Lissu-tädin juodessa aamukahvit, Hiiru tarkastaa vielä, että on muistanut ottaa mukaan kaiken tarpeellisen. Ja sitten he lähtevät kolmisin kohti laivarantaa.

Terminaalissa oli hirveästi ihmisiä ja äiti huolehti ettei vain Hiiru katoa väkijoukossa.

Pikku hiirtä jännitti, sillä laivaan mentiin sisään putkea pitkin. Pieni matkajännitys kutitti kivasti vatsassa.


Sisällä laivassa oli suuri keskuskäytävä, jossa oli monia eri alan liikkeitä ja kahviloita. Paikkaa kutsuttiin promenadiksi. Äiti ja Hiiru lähtivät katsomaan hyttiään, jossa oli kaksi kerrossänkyä, pikkarainen yöpöytä ja vessa. Ikkunasta näkyi keskuspromenadi. Laivassa oli myös lapsille oma leikkipaikka. Nyt oli kaikilla sen verran nälkä, että koko porukka lähti syömään hampurilaiset. Äiti lupasi, että paluumatkalla syödään ravintolassa.

Illalla Lissu-täti ja Hiiru tanssivat laivan diskossa pienempien kanssa. Eikä Lissu-täti ollut enää yhtään arasteltava.

Yön saapuessa Hiiru kiipesi nukkumaan yläpedille ja äiti luki vielä hetken. Laivan ronksutus oli niin tasaista, että se toi unen silmään ihan huomaamatta.

Laivan aamiainen oli runsas ja siinä oli vaikka mitä. Hiiru otti croissantin ja suklaalevitettä. Äiti sanoo kohta oltavan perillä. Ulkona satoi, mutta kaupunki oli kaunis.

Keskustassa kolmikko kiirehti katsomaan akvaariota, jossa suuri mustekala puolestaan katseli heitä.

Kotimatkalla kolmikko päätti nautiskella kylpyläosastosta ja he lekottelivat porealtaassa limonadijuomat kädessään.


Illalla heille oli varattu pöytä hienosta ravintolasta. Äiti ja Lissu-täti juttelivat niin innokkaasti, että Hiiru nukahti pöytään. Äiti lähti viemään Hiirua nukkumaan. Tästä täytyy kertoa kavereille, ajatteli Hiiru juuri ennen nukahtamista. 

*****

Lastenkirjat Leena Lumissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti