perjantai 1. syyskuuta 2023

Jos metsään haluat mennä nyt...

Reippaasti vajaa kaksivuotias Casper Julian lenkittää äitiään metsän siimeksessä. On niin jännää saada mennä edellä. Hyvä Casper Julian♥♥Se on kuin seikkailu tämä vihreys, jossa ei vielä ruskaa näy, Kädet heiluvat niin tomerasti, että tästä mallia meille, jotka istumme liikaa. Toki laiskana ei ole oltu, mutta en tiedä mille kirjalle nyt antaisin aikani. Sitten muistin jo lukemani Suvi Vaarlan kirjan Westend. Haluan lukea sen uudelleen. 

Vaarla kertoo Elinan perheestä, joka on onnellinen, kuten Elinakin on onnellinen lapsi, vaikka hänellä ei olekaan kavereita. Kun hän täyttää 7 vuotta kukaan kutsutuista ei tule hänen syntymäpäivilleen. Eletään aikaa 1984-1988 ja ilmassa on jotakin outoa, kuin savun ja ilokaasun sekoitusta...Sitten Elinan perhe muuttaa Westendiin, jossa on omat norminsa eikä muutto mitenkään sosiaalista Elinaa, mutta tapahtuu jotain muuta: Ollaan saavuttu vuosiin, jolloin verkostoitumisesta tulee pyhä toimitus ja Elinan vanhemmat lähtevät mukaan. Pekka-isä hakee pankista ison lainan ja aloittaa yritystoiminnan, jonka suunnitelma vain kasvaa kasvamistaan ja lopulta se on lomakylä Levillä!

Kirja kertoo talousromahduksesta 1990-luvun alussa. Nyt päälle kolmikymppiset eivät ehkä huomanneet mitään ja ainakin kyselemällä olen saanut tiedon, että he eivät kuin olleet huomanneet mitään. Tämä kirja sopii tähän aikaan. 

Illat hämärtyvät nopeasti ja pidän siitä. Voi olla vaikka niin hurmiossa, että alkaa lukea kirjaa jo kun muut ovat uutisilla. Olen korjannut unirytmiäni, vaikka haluaisin olla yökukkuja. Ainakin tunnilla olen jo parantanut nukkumaan menoaikaa. Ja kuten Casper Julian, kohta tuolla ekalla kuvalla, otan hänestä kopin ja palaan metsäpoluille. Kiitos Casper♥ Mun personal trainer♥

Koska eräs jännittävä kirja meni jossain arvonnassa, varasimme sen juuri kirjastosta Lumimiehelle. Hän haluaa lukea Kate Quinnin Metsästäjättären. Jännittävämpää saa hakea. Suomi parhautta: Kirjastot. 

Hesari esitteli tänään parhauttaan. Kulttuurissa on käsikirjoittaja ja ohjaaja Johanna Vuoksenmaasta Susanna Laarin juttu Sössijöiden puolustaja.  Sai nauraa makeasti, kun Vuoksenmaa kertoo miten hänen luokseen muutti mies kahden kissan kera. Huonekalut on ollut pakko päällystää sadetakkikankaalla. 

Keittiöaltaan ympärille on viritelty verkko, koska bengalikissat Joisivat mielellään suoraan hanasta ja myös pissaisivat suoraan lavuaariin.

"Kissat ovat toistaiseksi tämän parisuhteen ainoa ongelma. En varmasti ole ainoa, joka sietää epämukavuutta sen takia, että jokin asia on toiselle niin tärkeä."

Juttu oli tosi hyvä ja käsitteli myös vaihdevuosia. Johanna jatkaa:

"Jos ajatellaan vain evolutionaarisesti, vaihdevuodet ohittaneet saisivat mennä. Siis kuolla, koska he eivät enää voi lisääntyä."

Ja sitten tullaankin vaihdevuosien korvaushoitoihin. Vuoksenmaan Hormonit -sarja Pe 1.9. Yle Areenassa ja su 3.9. TV1:llä. Aiomme katsoa Areenalta heti kun sopii. 

Sunnuntain Hesarissa eli 9.9. on hyvä kirjoitus tv-sarjasta Hormonit! Oli muuten hyvä♥♥


"Jokainen kuukausi on ystäväin, mut omenakuuta ma rakastan."

L.M.Montgomery

Niin samaa mieltä♥♥ Syyskuu ei odota mitään. Se virkistää oloa ja eloa, mutta antaa myös olla tekemättä mitään piristysvaikutusta.

Syyskuun raikkautta ja rakkautta teille kaikille♥♥

Leena Lumi

metsäkuvat Meri

6 kommenttia:

 1. Suloinen kuva taaperosta, hän menee eikä vaan ole menossa. Voi että, tuli joka lastenohjelmien hahmo mieleen, en muista mikä, mutta vauhdilla sekin eteni.
  Syyskuu pimenevine iltoineen on minullekin mieleen, tuoksut, värit ja iltaisin ulkovalot valaisemaan pihapuskia. Minä tykkään enkä ikikesästä välitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikka L., eikö vain! Juu, on jo nyt parempi meitä. Kerro sitten vaikka minne, kun muistat, olisi kiva kuulla.
   Iltasin kun on ihan hiljaista ikkuna raollaan, kirja kädessä ja vain yön eläinten äänet, sade, haapojen havina...Koska lahovian takia oli kaadatettava yksi vanha haapa, siemenistä sikisi monta uutta. Ne kuulemma ovat jänisten ja kauriiden herkkua, mutta haapa on luonnon tärkein puu monesta syystä. Ne ovat lehdossa, joten eivät sotke ihan pihaa. Nyt on sitten haavikko, josta nappaan tarvittaessa jonkun pois ja jätän kohtaan, jossa mustatorvisientä. Sienistä pidämme, mutta kumpikaan meistä ei tuohon keskisuomalaisen saaren herkkuun totu. Sama täällä. Ikikesä olisi sielun kuolema. Mikä onni, että saamme asua neljän vuodenajan maassa. Vähiten pidän kesästä, jos on kovat helteet. Ihan on sen 2016 tapahtuman jälkeen lääkärin kielto silloin edes päivällä ulkona olla. Syyskesä on armollinen ja sytyn ruskan tahdissa ja sinä myös,. Mukavaa viikonloppua sinulle Kikka♥♥

   Poista
 2. Ihanat kuvat pikkumiehestä💙Mielenkiintoinen aihe tuolla Westend kirjalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael rakkahain, kiitos♥♥ Ikävä♥ Niin kuvittele luen nyt sitä, vaikka pitäisi tuottaa uutta. Olen unohtanut siitä jotakin.

   Poista