maanantai 6. syyskuuta 2021

Vanhassa vaaleanpunaisessa puutalossa Lohjalla syyskuussa


Lähdimme viime viikon keskiviikkona Lohjalle remonttiapuun vanhaan vaaleanpunaiseen puutaloon. Remppakuvia ei ole otettu, mutta kuva Meristä etätöissä on viime viikolta. Nytkin hän työskentelee keskikerroksessa ja minä kirjoitan tätä vinttikamarissa. Meri on hyvin keskittynyt, sillä hän on varsin vaativan työn perehdytyksessä. Masussa asuu vauva työnimellä Babe ja se verottaa osansa.


Koska painopiste siirtyikin nyt yläkerran lastenhuoneen kunnostamiseen, tuli kiire hankkia tavaroita tuttipulloista sänkyyn ja vaunuihin. Niinpä puutarhaa vain vilkaisimme ja saimme huomata, että kuunliljakukkapenkin keskeltä kukki hortensia. Onkohan se Bombshell...?

Kuvassa äidin Bombshell ennen kuin se oli ensin ollut valkoinen...ja muuttanut meille.

Valkoinen ensin. Tämä on niin ihana, että ostimme toisen etupihalle.

Terassi uusitaan entiseen arvoonsa ja talo maalataan ensi vuonna. Nyt sille ei ollut aikaa. Reima veti keskuspölynimurin kolmeen eri kerrokseen ja sai yllättyä, miten 'kiinnostavaa' se onkaan, kun kyseessä on todella vanha talo! Nyt tulevan äidin ei tarvitse enää kannella imuria kerroksesta toiseen. Päätimme kaikesta huolimatta ottaa sunnuntain löysästi ja lähdimme Ikeaan!

Kun tähän kuvaan oli päästy, oli hankittu jo vauvan sängystä aikuisten lakanoihin monenmoista ja nuorten olkkariin tämä aurinkoinen nojatuoli ja rahi! Minä ostin uuden työtuolin, jotain vaaleanpunaista ja pehmeää, vierasmakkariin uudet lakanat ja tyynyliinat, purkkeja kokeiluun tulevalle luumuliköörille, kynttilöitä lyhtyihin Merille ison vaasin auringonkukille ja kaikki ostivat monta purkkia hyvää puolukkahilloa! Ja tietysti söimme lihapullat ja muussin puolukkahillolla sekä nautimme jälkiruoaksi jokainen teetä ja palan kakkua. 

Meri kassalla ja Sami tavaroiden kanssa odottaa...

Tässä alla hetken pysähdys kera ostosten eli miehet noutamassa autojaan.


 No onhan tuossa tavaraa. Ja kaksi naista, jotka voisivat muuttaa Ikeaan asumaan! 

Mitä muuta on tehty: Leikitty koirien kanssa. Taika on vielä täydessä vauhdissa ja hän onkin saanut juosta pallon perässä. Ollaan saunottu, syöty hyvin, käyty lenkillä Merin ja koirien kanssa, kun miehet jäivät remppaamaan. On suunniteltu ensi kevään istutuksia ja tänään siirtyvät yhdet viinimarjapensaat toiseen kohtaan, Meri ja Reima käyvät kaupoilla, ja minä haluan nyt nauttia uutta kirjaa, jonka eilen aloitin. Ja pidän tietysti koiruuksille seuraa. Veikkaan, että illalla istumme takkatulen ääressä

kuten helmikuun joulussa vatsa täynnä hyvää ruokaa.

Auringonkukkia kaikkialla, mutta ehkä illalla taas tämä::

Vuodenaikojen taikaa, mutta aina sopivat niin kukat kuin kynttilät.

 Keltainen nojatuoli on jo purettu ja koottu. Aurinkoa pimeneviin päiviin! Olohuonetta odottaa remppa, mutta sitä ennen se lastenhuone...


Vanha omenapuu, jonka varjossa suvella vietetty hauskoja hetkiä jo kaksi vuotta.

Mun niin rakkain kuva tältä suvelta eli pala sydäntäni on Dina, perheen ikälady. Tämä kuva on jo tikulla ja laukussa, mutta tästä teen suurennoksen ja kehystytän.

Tänään avaamme yhdessä äitiyspakkauksen, joka vasta tuli! Joten ehkä kuvia tulee lisää tai ei. Aamulla heräsin vinttikamariin makkarissa joutseniin, joita vain lensi aura toisensa jälkeen. Ensimmäisenä iltana täällä nukahdin tähteen, jonka nimeä en tiedä. Joskus puhuttiin aamutähdestä, mutta oli yö ja ihan pimeää. 

Oi, onpa taas ollut kivaa ja kun seuraavan kerran tulemme, nuoremme ovat hakemassa vauvaa ja me koirien hoitajina...Se on marraskuussa. Tuskin ehdimme tänne ennen sitä, sillä Luvia odottaa tai siis toinen perheemme osa. Ja jossain välissä on laitettava omakin puutarha talviteloille.

Lumoavia syyskuun päiviä kaikille♥

Lohjaterveisin
Leena Lumi&co

14 kommenttia:

  1. Kohta teillä on jo babe sylissä:) Ihana tuo keltainen nojatuoli, keltainen on niin piristävä väri. Voin kuvitella että Ikeasta löytyi kaikkea kivaa, ja Ikean puolukkahillo onkin tosi hyvää,itsekin olen sitä täällä ostanut. Äitiyspakkauksessa oli varmaan kaikkea ihanaa, ne ovat kyllä ihan huippujuttu Suomessa:)
    Oikein ihanaa syyskuista viikkoa Leena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, jännittää...On ihana ja se on jo suihkutettu likaa hylkivällä aineella eilen illalla terassilla. Se on tosi hyvää. Söimme lihapullat muussilla kera puolukkahillon ja nuoretkin tykkäsivät niin, että ostivat koko pakkauksen kuten mekin.Kuule, kun ei ole vielä avattu: Teemme sen illalla yhdessä♥ Siellä on ollut yleensä hyvälaatuisia ja kauniita juttuja. Suomesta: äitiyspakkaus ja kuivauskaapit!

      Kiitos samoin sinulle♥ Olemme vieläkin täällä Lohjalla, mutta huomenna iltapäivällä yritämme lähteä.

      ♥♥

      Poista
  2. Ihana päivitys! Teillä on siellä paljon mukavaa odotettavaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anki, kiitos♥ Ehdottomasti mukavaa ja vähän jännittävää.

      ♥♥

      Poista
  3. Kaikkea hyvää nuorelle parille odotuksen loppuviikoille!

    VastaaPoista
  4. Niin täynnä monenlaista elämäniloa tämä postaus! ❤ Ja kauniit kuvat vielä päälle! ❤ Tuo keltainen nojatuoli on vallan suloinen 💛 ja auringonkukat 💛🌻 ja kynttilät ja ja....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoiset Asiantuntijat, ne räsymaton kirkkaat raidat...Kiitos♥ Se on sisään kannettu aurinko...kuten muuten auringonkukatkin, kynttilät ja...

      ♥♥

      Poista
  5. Ihanaa, että sinulla on käytössäsi vanhan vaaleanpunaisen puutalon vinttikamari. ❤️ (Sanoinakin kaikki niin ihania.)
    Ja ätiyspakkauksen avaaminen ja tutkiminen! Sekin aivan mielettömän ihanaa.
    ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö vain! Todellisuudessa meillä on käytössä vielä heidän makkari, Vinttikamari on niin kiva sana ja tietty vanhaa tyyliä maalattuine lautalattioineen, mutta uusi vaatekaapisto...

      Oi miten ihania vaatteita ja melkein kaikissa kettuaihe,❤️❤️


      Poista
  6. Oi kun ihanaa pesäntekoa! Muistan, kun odotin esikoista, ja kamalasta pahoinvoinnista huolimatta paahdoin opintoja loppuun. Mutta odotuksen onnen voimalla sitä jaksaa. Hienoa, että käytte jeesailemassa nuorta paria!

    Äitiyspakkauksessa oli superihanat värit tänä vuonna. Katson ne aina netistä, vaikka nuorinkin on jo teini. Ne pikkuvaatteet ovat niin suloisia!

    Siellä on nuortenkin pihassa hortensiaa. 🌸 Minäkin sain vihdoin laitettua kuvia omasta Wim’s Redistäni. Tuo puutarhanhoito on siitä jännää, että kun sen kerran aloittaa, se meinaa viedä mukanaan. Nyt kävin ostamassa kukkasipuleita, vaikken ikinä ennen. 😄

    Tsemppiä loppuodotukseen, tuleville vanhemmille ja isosellaisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululainen, niin suloista ja hiukan haikeaakin: Just eilen kun a vattiin yhdessä äitiyspakkausta, tuli mieleen, miten se oli ihan eilen, kun me availimme Merin pakkausta. Minä olen ollut odottaessani parhaimmillani. Suorastaan energiapommi.

      SINÄ SEN SANOIT: TÄMÄN VUODEN VÄRIT OVAT HUIPPUA. MEINASIN SYÖDÄ SEN TÄKKIPUSSIN JA MONISSA OLI AIHEENA KETTU. MINÄKIN OLEN OSTANUT KETTUKUVIOISIA JO BABELLE.

      Juu, eikä se jää tuohon yllätykseen. Katsos, kun Meri ei ole ehtinyt vielä puutarhaa paljoakaan. Gladioluksia ja valkoisia liljoja vain etc. Tuo hortensia yllätti. Sen on joku entisistä asukkaista laittanut tuohon istutuskaareen joko ennen tai jälkeen kuunliljojen. Meri haluaa syyshortensia hydrangea paniculata 'grandifloran' ja sitten Babelle valkeakuulaan myös kotipihalle. Tänne nonnalaan jo istutimmekin.

      Yes! Tulen katsomaan♥ Minä taas aina, mutta tänä vuonna panostan scillaan paikoissa joissa osa meni sen omenapuun kaatumisen takia ja sitten olen keksinyt uusia kohtia...

      Kiitos oikein paljon psta ja meiltä, Joululainen♥♥

      Poista
  7. Ihana, ihana postaus. Hienoa, että olette päässeet nuorten luokse auttamaan ja olemaan tänä aikana. Nojatuoli on herkullisen värinen, auringonkukka läpi vuoden :)

    Omenapuu -kuva on täydellinen, istuisin usein noilla kauniilla tuolilla ja nuuhkisin punaposkisia omenoita.

    Kaikkea hyvää teille kaikille sinne Lohjalle ja myöhemmin kotiinkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta, kiitos♥ Päivää vaille viikko. Tuohan oli ihan pakko ostaa, olkkarin aurinko. Ostin itselleni valkoisen työtuolin ja ajattelin, että kaiken ei tarvitse kestää sataa vuotta.

      Mekin haluaisimme samanlaiset...

      Kiitos oikein paljon ja kaikkea kivaa teidän syyskuuhunne♥

      Poista