tiistai 14. syyskuuta 2021

Koti ruskan sylissä ja taas silmälasit!

Täällä me sitten asustamme. Syksyisin kevättä suloisemmin. Alaterassista on tullut pergola kiitos köynnöshortensiaseinien ja yläkerran ikkunoitakin reunustavat kasvit kuin maalausten kehykset. Niistä voi katsella miten lehtomme värit muuttuvat. Kun katsoo terassin kaidetta ymmärtää, miksi upean köynnöshortensian joukkoon kannattaa istuttaa toisinaan villiviiniä.

Toisessa päässä terassia on alhaalla pergola, jonka seinät vain tihentyvät köynnöshortesnioista.

Tässä toiselta puolelta ja ylhäällä näkyy ruokakatoksemme, jOka on saamassa upeita villiviiniverhoja.

Syyspesämmme♥

Tässä Lumimies kokeili vanhalla pokkarilla ja johan kirkastuivat värit!

 Ruokakatoksemme on saamassa upeita villiviiniverhoja::

Useimmat kasvini saavat ruskavärin, mutta ei takana näkyvä alkusuven kaunotar syreeni Holger Isabella. Hän saa olla silti vaan, sillä valkeat kukinnot juhlistavat ruokailua kesäkuussa terassilla.

Tämä ei nyt jatku ihan kohtakaan, koska se suuri kaneliomenapuu kaatui myrskyssä. Siitä kaivettiin koko vanha juurakko pois ja näky on ei niin kiva. Tasoitettu se kyllä jo on ja multaa on eli istutan Ruususen unen ympärille scillaa, sillä sitä katosi onnettomuudessa paljon. Sen puun ympäristöhän oli aivan täynnä sinistä scillaa.


Toki voimme muistella millaista oli polulla eräänä syksynä:

Paljon on multaa ja ideoita virrannut tämän jälkeen...sekä oudosti kadonnut pilvikirsikoita. Onkohan niissä joku jalostusvika, kun samaa kuulen monelta muulta.

Keijunmekkotuoli komeudessaan viime vuonna. Tuolien ikä on varsin pitkä, mutta ei ääretön.

Nyt toinenkin tuoleista vetelee viimeisiään, mutta keijunmekon väreissä.


Niin paljon tästä on ollut iloa, että kai yksi huonoimmista tuoleista keijunmekolle keväällä uhrataan.


Tämä kaunotar pärjää lumillekin:

Elämme nyt ruskaa saarellamme, mutta kohta taas ajelemme länsirannikolle. Just vasta sain purettua Lohjan pakaasit, kun oli niin paljon muuta...Nyt alamme laittaa hiljaksiin puutarhaa talvikuntoon eli kaurisrautoja ainakin yli kymmenen tukikepeillä ja magnolialle se tuulensuojahallaharso, mutta sitä ei ihan vielä.


Wim's Red syyshortensia kuvattuna vartti sitten 14. päivänä lokakuuta 2021. Kamerani on ihan muuta kuin mitä sen piti olla, joten pensaan kukat ovat tummemmat. Oikea väri löytynee täältä vuodelta 2016, jolloin aloitimme tämän kauniin syyshortensian kanssa. Pidän kyllä tuosta vispipuuron väristäkin...Viistosti oikeaan näkyy kesäkuulla upeasti kukkinut atsalea. Sekin tulee saamaan ruskavärin.
terveisin ruskapuutarhasta
Leena Lumi

Launtai meni suurimmalta osin uusien lukulasien etsintään. No, eilen oli sitten ne saatava ja löysimmekin kaksi meille uutta liikettä, jossa kaikki lasit eivät näyttäneet samanlaisilta. Itseasiassa oli niin kova valinta. Olisin itse ottanut räväkämmät, mutta kun tytär Lohjalta ja mies vieressä olivat toista mieltä, annoin periksi. Voivat näyttää sinisiltä mutta eivät ole! Näihin unohtui kuvatessa suojakalvot päälle! En ole kuvausflow'ssa, ja se näkyy. Olin huonotuulinen, sillä en pidä kun minua painostetaan, eikä kyse ollut edes rahasta. Palkistani löytyvät ne kaksi liikettä, joissa on persoonallisia silmälaseja ja hyvä palvelu. Menkää niihin!

Mukavaa viikon jatkoa. Seuraavakin juttu voi olla yksi luvattu puutarha-asia, sillä luen nyt taas aika tukevaa kirjaa. Uudet lasit saan vasta ensi viikolla. Nyt lähden vetämään myyräsuojuksia puihin. Halit♥

16 kommenttia:

 1. Ihanan kaunista ruskaa teillä, villiviini on tosiaan tähän aikaan oikea namupala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos on♥ Villiviiniä on alettava käyttää paremmin ja enemmän eli köynnöshortensia ei sovi joka paikkaan esim. maaperän takia. Ersä lehtomme rajalla oleva sembrarumilus tulee saamaan villiviinikuorrutuksen! Rakastan niin näitä värejä mukaan lukien kalliotuhkapensaat. Bombshellit, Vanille Freiset, angervot siellä sun täällä, tuurenpihlajat, värittyvät atsaleat ja myös helmiorapihlajat saavat ruskavärin. Olen jättänhyt nuorta haavikkoa eläimille ja sen värit puhkeavat juuri samoin pari erilaatuista lehtikuusta etc.

   ♥♥

   Poista
 2. Upeat köynnökset! 💚

  Meidän pihassa on kokeiltu villiviiniä, humalaa ja japaninlaikkuköynnöstä, mutta mikään ei menesty. Japaninlaikkuköynnös kasvoi joitakin vuosia hyvin. Sitten yhtäkkiä sen lehdet meni ruskeiksi koppuroiksi parissa päivässä ja se kuoli. Ostettiin toinen ja sille kävi toisena vuonna samalla tavalla. Mystistä! Toivon, että meidän Wim’s Redille ei käy yhtä huonosti kuin köynnöksillemme. 😆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joululainen, kiitos♥ Niitä riittää...

   No,, jos kokeilisit vielä köynnöshortensiaa, meillä niitä yksitoista! Ja kärhöjä on vaikka missä. Käytämme vain alppikärhöä, sillä sen kestävyys on täällä taattu ja tänäkin vuonna osa teki toisen kukinnan.

   Yritämme tänään kuvata, ellei ala jotain sataa. Wim's Redin toisella kameralla, joka ei haalista sitä. Sovitaan, että Wim's Redisi on kaunein ja pärjääjä♥

   Poista
 3. Todella kauniita kuvia taas kerran! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anki, kiitos♥ Täällä olisikin hiljaista, jos vain kirjoja, sillä luen, en kuuntele kirjoja. Ja sitten reissaaminen väliä Jyväskylä-Lohja-Luvia.

   ♥♥

   Poista
 4. Minullakin olisi lukulasien etsintä edessä, kun vanhat markettilasit ja optikkolasitkin alkaa olla rikki. Hassua miten niitä muovikehyksiä nykyään on kaikessa, mutta ne ei kuitenkaan kestä hirveän monia vuosia murtumatta, varovaisessakaan käytössä. Kotona pidän visusti vintagekehyksiin asennettuja oikeaa lasia olevia linssejä, joita ei missään nimessä saa tiputtaa. Ne onkin vanhimmat lasini ja aivan ensiluokkaiset edelleen, noin 8 vuoden iästä huolimatta. Minäkin pidän räväköistä laseista ja valitsen aina mieluummin kahdet erilaiset persoonalliset lasit. Pitääkin kurkistaa sun linkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thilda, no on minulla aikaa melkein kai viisi vuotta, mutta siskoni uusi laseja aika useasti...Muistan ensimmäiset lukulasini teininä, ne kestivät varmaan ikuisuuden. Lasia linssit silloin. Ei minulla sangassa ongelmia, vaan hiontaa lisätään lukualueella isommalle alalle ja tulee erityisesti likaa hylkivät ja liikkeen oma puhdistusspray. Kuten sanot, lasiset ovat lasiset. Oli minulla ne toisetkin kuvassa, mutta en nyt tee tästä kinaa, kun annoin jo periksi. Olisi kauheaa, jos kaikki sanloisivat, mikset ottanut noita joissa paljon punaista. Näissä on salaa vilahtavaa vihreää, joka nostaa silmissäni olevaa vihreää ainakin hitusen. Siniset lasit eivät mun juttu eli mikä harmi, että tuo kalvo jäi päälle. Mutta firman mainoskuvassa ne näyttävät hyviltä. Antaisin sen linkin sinulle, mutta en ehdi hakea. Se oli kai about 5 vuotta sitten.

   ♥♥

   Poista
 5. Paljon silmälaseja käyttäneenä täytyy myöntää, ettei niiden hankinta ole ollut koskaan helppoa. Aikoinaan kun oli paha likinäkö, niin en edes nähnyt miltä lasit näyttivät päässäni, onneksi jossain välissä tuli piilolinssit, että oli jonkinlainen mahdollisuus nähdä mitä optikko oikein suositteli ;-) Viimeisimmät näyttöpäätepokat on mielestäni tyhmät ja vaihdan ne aina vanhoihin kun pitää olla videoyhteydessä työkavereihin. Että mua jurppii, kun silloin ei ollut sopivampia tarjolla.

  Nyt selvisi miksi näytit erilaiselta uusien silmälasien kanssa. Mietinkin katsoessani kuvaa, että mitähän sulla on oikein mielessä, mutta kyse selvisi tekstistäsi. Olet kyllä kaunis, vaikka olitkin huonolla tuulella.

  Minä ostan nykyisin kahdet lukulasit kerralla, eri väriset ja eri malliset. Toisesta tulee aina lempilasit, eli kyllä mallilla on väliä.

  Teidän kotiympäristö on aivan taivaallisen ihana tähänkin aikaan vuodesta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, nyt on sellaisia malleja, että olin varma jäämisestäni paitsi. Löysinkin kahdet eri liikkeistä. Painostettuna tein järkiratkaisun, ehkä siksi, että ne ovat kuitenkin 'vain'. lukulasit. Nyt oli pakko, sillä eräät kustantajat ovat kutistaneet fonttia! Tästä ovat muutkin sanoneet.

   En ole edes kaunis, sillä hiukset pitkin päätä, huulipuna oli kadonnut,, suu tiukkana viivana, takana kaksi tuntia oikeiden notulien hakua etc. Onhan minusta tänäkin vuonna mielestäni saatu parempiakin kuvia, kuten vaikka se, jossa minulla on Dina sylissäni. Muuten, suurensin sen tauluksi, ja nyt näen Olgan koko ajan näytölläni ja monissa kuvissa ja sitten vielä Lady Dinan ja itseni. Et ole ikinä nähnyt minua noin huonona...♥ Kiitos kuitenkin♥

   Niin jos on samassa liikkeessä. Minulla oli kahdet unelmalasit liikkeissä, joista toinen oli la suljettu ja toista emme edes huomanneet ja oli tyyristä lystiä. Seuraavaksi Reimalle. Reimalla on pakko olla kahdet ja molemmat ovat parhaat ikinä. Pelkään mitä hän löytää...

   Kuule, minähän olen syysihminen eli juuri syksyllä. Otan alkukesän kasveistakin selvää, että onko niissä ruskaväriä. Kiitos paljon ja mukavaa loppuviikkoa♥♥

   Poista
  2. PS. ja olin pitänyt sitä maskia aika kauan paitsi en silmätutkimuksessa.

   Poista
  3. PPS. Ja nuo mun uudet lasit eivät ruskeat vaan samat kuin Fenno Optiikan mainoskuvassa.

   ♥♥

   Poista
 6. Aivan ihania värejä, ja tuo puutarhanne ja parvekkeenne aina yhtä kauniit:)
  Hyvän näköiset lasit, ja todellakin sopivat sinulle Leena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, eikö vain. Kun tulet seuraavan kerran, tule elo-syyskuussa meille.

   Kiitos♥♥ Tuo kuva minusta on aivan outo...Pitänee repäistä sitten kun jaksan, nyt paljon lukemista ja koko ajan menemistä edestakaisin. Kohta Luvialle.

   Poista
 7. Enpäs muistanutkaan, miten upeita ruskan värit voivat olla! Joka vuosi ei kyllä ole yhtä kaunista. Sinulla on tosi ihania värejä ja viihtyisä pihapiiri. Varmaankin elokuun sateiden ansiosta puut eivät ainakaan meidän kulmilla ole vielä paljoa kellastuneet ja lehtiä tiputtaneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erikoiset Asiantuntijat, ja tämä tästä vain paranee. Se on tosi, vuodet eivät siskoja keskenään. Myöhemmin tulleet runsaat sateet pelastivat puut...paitsi veivät meiltä sen yhden tuottoisan kaneliomenapuun. Haravoimaan ei ole tarvinnut vielä ryhtyä, mutta kohta vaahterat ja tammet...niiden lehdet on pakko haravoida. Kaunista ruskaviikon jatkoa♥♥

   Poista