keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Riikka Jäntti: Pikku hiiren joulu


 Pikku hiiri hurmaa lukijoita jälleen. Onneksi vielä löysin tämän Riikka Jäntin tekstittämän ja kuvaaman (Tammi) joulukirjan. Tiedän jo useampia Hiiruun hullaantuneita. 


Äiti ja Hiiru ovat kaupassa. Äiti valitsee joulukortteja. Hiiru kysyy: Milloin on joulu? Siihen on vielä pitkä aika, sanoi äiti.

Nyt alkoi hirmuinen joulun odotus .Lopulta äiti tokaisee joulun olevan kuukauden päästä. 

Odottaessa Hiiru leipoo pipareita ystävänsä Lylyn kanssa.

Marraskuun lopussa äiti antoi joulukalenterin ja opetti, että kalenterista saa avata joka päivä yhden luukun. Hiiru sanoi haluavansa avata ne kaikki heti. Äidille se ei käynyt ollenkaan ja niinpä hän asetti kalenterin piirongin päälle. "Joulukuussa vasta."

Seuraavana päivänä äiti huomaa luukun 24 olevan auki. Äiti kysyi kiukkuisena : "Miksi olet jo avannut viimeisen luukun?"

Hiiru repeää surkeaan itkuun ja kertoo vain halunneensa nähdä, mitä siellä oli.  Äiti tajuaa että odotus oli käynyt ylivoinaiseksi. "Voi sinua , kullanmuru. Ethän enää availe luuukkuja ilman lupaa." "En", lupasi Hiiru. 

Vihdoinkin saapui joulukuu ja joka aamu Hiiru sai avata yhden luukuista. Kirjassa näytetään mitä jännittäviä kuvia kalenterista löytyi.

Aamuisin, kun Hiiru lähti äidin kanssa tarhaan, oli jo pimeää.

Kotiin palatessakin oli jo pimeää.

Lopulta tarhasta alkoi loma ja kavereille toivotetaan : "Hyvää joululomaa!" Matkalla kotiin he lähtivät torille ostamaan joulukuusta. Alkoi sataa räntää ja äiti ja Hiiru kiiruhtivat kotiin juomaan jotain lämmintä. Ehkä kaakaota.

Sitten koitti se ihana aamu, kun äiti herätti Hiirun kertomalla, että on jouluaatto. Aamiaiseksi on silloin tietenkin riisipuuroa. _Äiti alkaa luetella päivän ohjelmaa, kuten kuusen koristelua, sienisalaatin ja lohen valmistusta...Äiti ja Hiiru koristelevat kuusen yhdessä. Hiiru pukee sitten ylleen tonttuvaatteet. 

Mummihiiri ja ukkihiirikin saapuvat yhteiseen joulunviettoon. Ukkihiiri auttaa ruokien kanssa ja mummihiiri ja ja Hiiru katsovat piirrettyjä.

Jouluateria oli herkullinen ja muisteltiin menneitä joulujakin...


Silloin soi ovikello. Tonttu oli tuonut lahjat. Hiiru saa luvan jakaa lahjat. Niin paljon tuli ihania lahjoja, että  Hiiru leikki ja leikki, kunnes

 nukahti sohvalle ja äiti kantoi hänet omaan sänkyyn. Mikä onkaan ihanampaa kuin joulu, joka kokoaa perheen yhteen! Mitäkö lahjoja Hiiru sai? Katsoppa tästä hauskasta kirjasta, jota voit toivoa joulun tontulta!

Hyvää joulua, Hiiru ja kiitos Riikka Jäntille minun suosikki -Pikku hiiri kirjastani♥ Onko mitään vuodenaikajuhlaa, joka olisi yhtä ihana kuin joulu♥

*****

Lastenkirjat Leena Lumissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti