tiistai 22. maaliskuuta 2016
Munakas - Juhlava rapu-munakasrulla
Nappasin Lidlissä käydessäni mukaan Liedellä -lehden, josta löytyi houkuttava munakasohje pääsiäispöydän alkupalaksi tai brunssiksi. Ohje on kuudelle ja on minusta helppo. Itse aion käyttää tavallista kevytmaitoa, suolaa ja valkopippuria etc. eli sovellan sen mukaan mitä kotona on.
4 dl Milbona kevytmaitoa
3/4 dl Belbake vehnäjauhoja
5 munaa
0,5 tl Kania suolaa
0,5 tl Kania valkopippuria
Täyte:
150 g Deluxe kylmäsavustettua tai konjakkigraavattua lohta
1 prk (145 g) Deluxe tillikastiketta kalalle
1 (150 g) Deluxe tryffelijuusto raastettuna
0,5 tl luomusitruunan raastettua kuorta
ripaus Kania mustapippuria
Lisäksi:
1 ps (65 g) babypinaattia
1 prk (145 g) Deluxe tillikastiketta kalalle
1 (230 g) Deluxe katkarapurengas
tuoretta tilliä
Kaada maito kulhoon. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja munat. Mausta ja kaada seos leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa levy vähän jäähtyneenä leivinpaperille.
Leikkaa lohi pieniksi paloiksi. Sekoita kulhossa lohen joukkoon kastike, juustoraaste ja sitruunankuoriraaste sekä ripaus pippuria. Tarkista maku.
Levitä seos jäähtyneelle munakaslevylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Tähän asti voit valmistella alkuruoan jo edellisenä päivänä. Säilytä leivinpaperiin käärittynä jääkaapissa.
Kuumenna munakasrullaa käärössään 225 asteessa 15-20 minuuttia. Leikkaa rulla paloiksi ja nosta pinaattipetille alkupalalautasille. Koristele tillikastikkeella, sulatetuilla katkaravuilla sekä tillitupsuilla.
Guten Appetit!
Ruokareseptit Leena Lumissa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Leena, kun puhutaan munakasohjeesta ja kuva on tuo... Siis, krhm, hyvää varmasti.
VastaaPoistaRaili, niin...:) Lehden matta paperi on hyvin himmeä, mutta anna mielikuvituksesi lentää! Kolmella kameralla yritimme ja sitten päätimme, että kuva saa nyt olla taidetta.
PoistaRaili, voi jestas:)
PoistaOh my God ihana resepti. Olen tehnyt monia munakasrullia, yhtenä pekonisieni, mutta wau tämä kuulostaa ihan mun ja ukkelin jutulta. Kiitos Leena. <3
VastaaPoistaAurinkoa päivään <3
Tiia, no eikö vain! Niin myös ja Lumimiehen jutulta: Olemme kovia syömään munakkaita. Ole hyvä<3
PoistaKiitos samoin sinulle<3
Oi, onpa ihana resepti... Tykkään kovasti munakkaista, joten muistan tämän! <3
VastaaPoistaKareta, kiitos<3 Niin mekin, sillä munakas on mitä vain: aamiainen, brunssi, välipala, eturuoka...
PoistaOtin tuon saman lehden! En ole vielä tutustunut sisältöön, mutta tuo on ainaskin ihanaa:)
VastaaPoistaMukavaa pääsiäisen alusviikkoa!
Hanne, monta hyvää ohjetta.
PoistaKiitos samoin sinulle!