tiistai 15. maaliskuuta 2016

Kuutarta ja tetenarsisseja


Kuten monet lukijoistani tietävätkin, päätimme suuriruhtinatar Olgan lähdettyä olla toistaiseksi ilman omaa koiruutta, sillä meidän focus on nyt jonkin aikaa muulla kuin omassa koirassa. Onneksi saimme yllättäen mahdollsiuuden kummikoira-Lunaan, joka on helppo noutaa meille saamaan extra-huomiota, kun siltä tuntuu. Täällä Luna napottaa meillä ensimmäisen kerran ja täällä ollaan jo tottuneesti Kuuttaren pauloissa. Luna on perheestä, jossa on neljä koiraa, joten meillä hän saa kaiken huomion ja hemmottelun ja me saamme koirafiilistelyä. Viime yönä sain jalkaani krampin, kun en malttanut siirtyä, sillä Kuutar halusi pitää jalkaani tyynynä. Onneksi 'iskällä' on illallala korispeli, joten saamme Lunan kanssa makkarin kahdestaan haltuumme. Lumimiehen peliaika on aika myöhään ja se peli jatkuu sitten aamuun asti, joten hän saa rauhassa pelata seuraavan yön kirjaston hyvässä sängyssä.


Sen lisäksi saamme onneksi tyttäremme Merin ja hänen avopuolisonsa Samin koiruudet Taikan ja Dinan luoksemme muulloinkin kuin jouluna. Toivottavasti syyskuussa taas viikoksi! Kyllä ne koiruudet tuossa joulukuvassa ovat, mutta musta villakoira Dina vähän hukkuu mustaan yläosaani ja kuinkas sattuukaan, Samilla on musta paita ja tumma sheltti katoaa siihen.


Tässä kuitenkin Dina värikäs nuttu päällään ja punaturkkikin on vielä mukana...


Koska olemme pitkästä, pitkästä aikaa kotona pääsiäisen, olen innostunut istuttamaan tetenarsisseja mataliin, laakeisiin ruukkuihin. Ne ovat nyt päivät ulkona koulutuksessa eli totuttelemassa ulkoilmaan. Tämä on siis tuttu juttu eli tuo kylmään koulutus, mutta googlasin ihan huvin vuoksi näitä narsisseja, ja mitä sainkaan lukea: Tetenarsissit tarvitsevat kastelua! Yleensähän sipulikukkia melkein varotaan ruukuissa kastelemasta. Muuten ovat hyvin kestäviä eli siksi näitä eikä rakkaita muscareitani - vielä. Toukokuulla istutan tetet maahan ja vapautuneisiin ruukkuihin sitten orovkkeja.


Jos ei kukaan vielä tiedä, niin olen aina ollut ja tulen olemaan armoton Snoopy -fani!

tiistaiterveisin
Leena Lumi

20 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olette saaneet kummikoiran! Meilläkin Otto nukkuu sängyssä, ja melkein vaistomaisesti yöllä varoo ettei vaan herraa kolhi omilla jaloillaan. Tosin jossain vaiheessa Otto ottaa ja lähtee lattialle nukkumaan, siellä lienee rauhallisempaa :) Hän kyllä palaa taas aamulla, kun on heräämisen aika. Aivan valloittavia nämä koiruudet, Snoopy mukaan lukien! Olen nuoruudesta alkaen ollut armoton Snoopy-fani ja nyt tuntuu näitä ihania beagle-aiheisia tuotteita löytyvän taas kaupoistakin: juuri ostin itselleni koiralenkkien turvaksi Snoopy-heijastimen :D

  Ja mikä onkaan ihanampaa tähän aikaan vuodesta kuin nämä keltaiset narsissit, jouluruusua silti odotellessa <3 Suloista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoisiahiutaleita, tämä taitaa nyt sopia meille kaikille. Olgakin nukkui sekä sängyssämme että omilla vuoteillaan, joita oli aika monta. Lopulta hänen tuli aina kuuma meidnän kanssa ja alkoi nukkua olkkarin sohvalla. mitä vastaan meillä ei ollut yhtikäs mitään. Kun siiroruhtinattaren lonkka alkoi oireilla korkean iän myötä, otimme sohvasta jalat pois. Aika kiinnostavaa, mutta kaikki vieraame sopuetuivat tilanteeseen aina iäkästä äitiäni myöten:) Meillä oli aamulla Lunan toimeesta silminen tarkkailu, jolloin alkoi tietysti naurattaa eli jos silmät räpsyvät 'noita voi alkaa suukottamalla herättää'. Mulla on jo teinikalenterista kuvia Snoopysta! Oi, minäkin voisin hankkia jotian Snoopya...Happy days are again<3

   Meillä on vielä niin paljon lunta, että kinokset makaavat jouluruusujen päällä. Nyt sitten näitä perinteisiä pääsiäsikukkia, vaikka odotukset niiden muiden suhteen ovat korkealla. Kiitos samoin!<3

   Poista
 2. Ajattelin tulla tarkemmin lukemaan Leena Lumin luetut 2016 kunhan pari hommaa saan alta pois. No nyt kun tulin takaisin niin täällähän on jo uusi postaus!
  Tuo joulukuvahan voisi olla sellainen piilokuva: etsi kuvasta kaksi koiraa. ;)
  Tetenarsissit (ja muutkin narsissit ja helmililjat) on ihania!:)
  Snoopy <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, varmaan jotain kevään levottomuutta ilmassa:)

   Se on väistämättä just sellainen, ei voi muuta.

   No, tähän aikaan vuodesta jopa kletaiset narsissit näyttävät ihanilta. Helmililjat eli muscarit ovat aivan susoikkejani ja tietsyti odotan kevään monia kukkia.

   Snoopy<3

   Poista
 3. Kastelua? Oli uutta minullekin.
  Pitäsikö napata muutamat tetet matkaan, olen niitä kyllä katsellut kun ei taaskaan perunanarsissia missään, mutta jotenkin tuo keltaisuus ei ole vielä napannut yhtään.
  Antaas katsoo kuin käy, nyt lähden kaupoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pepi, niin, se on Kotilieden joku sivusto, jossa tuo sanotaan. Olen aina luullut, että niitä ei saa kastella etteivät ne veny liian pitkiksi ja sitten kun sanotaan, että se kaikki voima on siinä sipulissa, Toisaalta sitten taas, saavathan sipulikkat keväällä maassakin sadetta ja kukkivat koseitan keväinä kauemmin kuin kuivina...

   Minulla oli jo perunanarsissi ruukussa ja kun en tajunnut kastella, se näyttää nyt hyvin kuolleelta, mutta istutan maahan heti kun saadaan kinokset ja routa pois. Ei kai perunanarsissi ihan vielä ulkona pärjää. Otaksun, Nyt ot alkaen on luvattu kylmää. Tete pärjää koulutettuna aina -10 asteeseen saakka.

   En minäkään ole tykännyt niin keltaisista narsisseista, mutta kuten sanottu, tähän aikaan vuodesta melkein kaikki käy.Näyttää sisääntulossa aika pirtsakalta kun on rapuilla yksi, jossa kolme, ja toisella puoella pikkupöydällä, saman kokoinen ruukku.

   Muuten: Ne tetet ovat tosi edullisiaKIN.

   Poista
  2. Puolikuollut perunanarsissi mullakin odottaa keittiön ikkunalla, ei ne vaan meinaa Lillassa menestyä - mutta jos joku joskus vielä yllättää!
   Ostin tetejä ja nyt niitä on siellä täällä. Ja ne jopa kukkii jatkossakin, tosin ainakin tähänastiset on tehneet vain toooosi lyhyen kukkavarren, vaan eipä se haittaa :)
   Kyllä Lillaan mahtuu viis senttisiä tetejäkin kun kerran kolmemetrisiä malvojakin :D

   Poista
  3. Pepi, miksikön kukan nimi on perunanarsissi, kun edes luottopuutarhuri ei tunne tuota nimeä. No, minä tapoin nyt ruukussa olevan Bridal Crownin eli perunanarssin sitten, kun en sitä ymmärtänyt kastella: Katso Sailan ohjeet alla!

   Minulla nuo kauniit narisssit, Winston Churchillit ja Bridal Crownit pärjäävät etupihalla hyvin, mutta ruukussa moaksin nyt itse.

   Eihän sen väliä, jos ovat matalia, mutta olet varmaan kuullut sipulikukkalannoitteesta eli josko siitä olisi apua.

   Siinäpä se, ja noin keltaiset näkyvät hyvin ilman ylimääräistä pituuttakin:

   Poista
 4. Meille tulee talon täydeltä pääsiäisvieraita. Ihanaa. Tällä viikolla pitäisi istuttaa rairuoho ja ensi viikolla haalitaan sitten ruoat ja kukat. Ja ne herkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paluumuuttajatar, kuulostaa kivalta. Meillä oli lasten ollessa pieniä jopa pääsiäispuu ja osa etupihan puistakin koristeltiin baijerilaiseen tyyliin. Ja sitten pääsiäismunien etsintää...

   Poista
 5. Moi,
  Kyllä tuo Luna on tarkkaavainen ja kaunis. Teillä ei nyt ilmeisesti heitellä palloa, niin paljon teillä on vielä lunta. Mutta lumileikitkin ovat hauskoja. Eikö ole ihanaa nukkua koiruus vierellä, vaikka hieman kramppeja tuleekin? Ihania hetkiä sinne Luna seurassa.
  Lämpöisin tervisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Häneltä ei välty mikään:) Meillä heitellään lumipalloja. Se on ihanaa ja ensi yönä Lunalla on koko R:n puoli. Kiitos ja kiitos samoin
   <3

   Poista
 6. Suloisia koirakavereita!
  Kyllä, narsissit kaipaavat kastelua ja moni niistä viihtyy jopa kosteahkolla kasvupaikalla, monista muista sipulikukista poiketen! Niitä saisi jopa kastella runsaasti syksyllä istuttamisen jälkeen samoin kuin lumikelloja, etteivät vaan kuivu. Kasvit jaksavat aina yllättää :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, eikö vain:)

   No, meillä ne ovat varsin hyvin viihtyneet lehdossa, mutta nämä tetet on nyt istuettu ruukkuihin, joita pidän sisääntulossa, istutan ne maahan vasta roudan sulettua. Minä sitten kai tapoin ruukkun istuttamani Bridal Crownin, sillä en uskaltanut kastella. Jokaikinen puutarhuri neuvoo aina ennen joulua, kun ostan amarylliksiä ja muuta, että 'sipulikukan kaikki mitä se tarvitsee, on sen sipulissa eli ei kastelua'. Tuostakohan olen ymmärtänyt että niitä ei kastella. Äitikin sanoi, että ei siutata enää ruukkuihin pääsiäsikukkia, kun ne kuolevat heti, no, hänellä on aina ollut sama käsitys, että niitä ei kastella, eli nyt äidillekin soittamaan.

   Kyllä minä aina maahan istuttamini sipulikukat olekin kastellut eli siis se ns. istutuskastelu ja jos on ollut poikkeavan kuivaa, olen kastellut vielä kerran jo toisenkin. Nyt en muista, mitä olen tehnyt lumikelloilleni, sillä olen niitä vuosia istuttanut sinne sun tänne, että ovatko kuivuneet, sillä en ole enää vuosiin yrtittänytkään.

   Kiitos vinkistä<3 Tässäpä varmaan monelle yllätystä:)

   Poista
 7. Tetet ovat sinulla nyt ulkona. Haaveilen istuttavani pääsiäiseksi jo vanhan saunanpadan täyteen kukkia. Nyt on niin ihanan lämmintä, mutta torstaina taas pakastuu. Tetet nyt ainakin vähän pakkasta kestävätkin. Meillekin on tulossa pääsiäisvieraita, joten sormet syyhyävät jo noita koristeita.
  Aikamoista menoa teillä noiden koiruuksien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irene, eivät olleet vielä yötä, vaikka oli aika lämmin. Jätänne yöksi vasta kun nyt tulossa oleva pakkasjakso on ohi. Saunapata täynnä kukkia onkin todellinen silmänvangitsija. Ystäväni istuttaa joka kesä vanhan soutupaatin täyteen kukkia ja koska talo on rannalla, vene on talon ja rannan välissä, joten istuu maisemaan.

   Meille ei tulossa lapsivieraita, joten aion päästä vähällä. En ole yhtään niin innostunut pääsiäisestä kuin olen joulusta. Lähinnä toivon, että syödään hyvin, kukkia, kirjoja, seurustelua, rauhaa ja varmaan grillikauden avaus, jos kelit ovat suotuisat. Onni olisi saada vähän rapsuttaa puutarhassa, mutta meillä on vielä paljon lunta.

   Se on kivaa, kun Olgan lähtö jätti niin ison aukon, että sitä ei tunnu mikään täyttävän.

   Poista
 8. Onpas Luna hurmaava! Minäkin ostin jo ensimmäiset pikkunarsissit: tetejä ja perunanarsisseja (joiden suomalainen nimi on kyllä jotenkin niin arkinen...).

  Tänään ollut ihan kevät.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, hän on!<3 Tetethän ovat hurmaavia, kun ne ovat niin pieniä ja nyt kun ei ole muita kukkia niiden keltaisuus on kuin monta aurinkoa. Huom. sitten, minä en tajunnut sitä kastelujuttua ja mun Bridal Crownit (perunanarsissit) kuolivat, mutta nyt elän toivossa ja istutan ne joka tapauksessa toukokuulla maahan.

   Kaksi ihanaa päivää täynnä kevään huumaa ja koiruutta!

   <3

   Poista
 9. Minä niin rakastan koiria, mutta olen tullut samaan tulokseen kuin te - ei omaa, ei ainakaan nyt. Pahimpaan koirakuumeeseen löytyy onneksi veljen valloittava koiratyttö! Ihania nuo myös teidän lähipiirin koirakaverit! Mukavia hetkiä heidän kanssaan. :) -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, joskus on otettava järki käteen, vaikka sydän sanoisi mitä. Se olisi niin väärin ellei ajankohta ole oikea.

   Kiitos samoin!<3

   Poista