keskiviikko 28. elokuuta 2019

Sylvia Plath -dokumentti, lämmintä elokuuta vain ripauksella syksyä


Facebookissa eilen muistuttelin Sylvia Plath -dokumentista, joka tuli eilen Teemalta klo 20. Se oli niin pakahduttava, taiten tehty, että suosittelen katsomista Areenalta keneltä jäi eilen välistä. Olimme ajastaneet tallennukselle, mutta jätimmekin jo puutarhatyöt ja jäimme katsomaan suoriltaan. Harvoin näkee näin upeasti tehtyä dokkaria, jossa kaikki kohdillaan. Pidin erityisesti äänestä, joka kertoi naisen seisoessa selin huoneeseen ikkunan edessa ja kahden verhon liehuessa iltatuulessa...


Olemme toki nähneet elokuvan Sylvia. Hieno toteutus! Vasta tämän jälkeen aloin pitää Daniel Craigin persoonasta...Hänestä löytyy elämäkertakin blogistani eli Daniel Craig - mies James Bondin takana. Gwyneth Paltrow on täydellisen sopiva Sylvian rooliin.Keijunmekko jatkaa tutusti tuolien valtaustaan ja vain


vasta yksi lehti muistuttaa syksyn lähestymisestä. Tänäänkin on lämpöä luvassa +25 astetta.


Edessä lämmin puutarhapäivä, mutta hämärän pudotessa valkoinen kurtturuusu nostaa kasteisen pikarinsa...

keskiviikkoterveisin
Leena Lumi

PS. Usein kysytään vaikkapa facen kirjallisuuden ryhmässä lukuvinkkejä lapsille. Koska luen lastenkirjoja vähemmän, mutta olen juuri lukenut yhden, voin suositella tätä:Santa Montefioren ja Simon Montefioren Lontoon kuninkaalliset kanit Suuri Timanttijahti (2019) Kirja on sopivan jännittävä ja Kate Hindleyn piirroskuvituksella. Kate on tehnyt myös kirjan kannen. Suomennos on Maija Heikinheimon ja kustantaja on Sitruuna kustannus. Etenkin tietyn ikäisille pojille on välillä vaikea löytää lukemista, joka kiinnostaisi heitä. Tämä olisi myös hyvä kirja illan hetkeen kun vanhemmat lukevat lapselleen. Älkää vain lopettako iltalukemista kun lapset ovat oppineet itse lukemaan! Sarjassa on aiemmin julkaistu Lontoon kuninkaalliset kanit ja Lontoon kuninkaalliset kanit Pako tornista.

Lastenkirjat Leena Lumissa

12 kommenttia:

 1. Kiitos sekä dokkari- että kanikirjavinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, ole hyvä kaikista♥ Jätimme Sylvian tallenteelle, että voimme katsoa vielä uudestaan. Että niin hyvä.

   Poista
 2. Olen nähnyt tuon Sylviä elokuvan , ja lukenut häntä, mutta dokkari on katsomatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, sekin oli/on hyvä. Sen dokkarin voi katsoa Areenalta.

   Poista
 3. Voi, mä unohdin katsoa tuon Plathin! Olisin mielummin katsonut eilen kuin sitten joskus tietokoneelta. Parempi sekin kuin ei mitään.

  Ihana, kutsuva kansi tuossa lastenkirjassa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, se oli niin sun juttu♥ Sekin kun Sylvia katsoo New Yorkin valomerta yössä ja seisoo selin katsojaan ja ne verhot...Ilmoitin siitä ajoissa Facessa, mutta sitten en tajunnut tänne laittaa myös.

   Eikö vain!

   Poista
  2. Katsoin Sylvian tänään. Todella hieno dokkari. Tykkäsin "kuvituksesta"; just tuosta selin kameraan, verhot heilui ja aikakuden filmipätkistä. Vannhat ystävät. Ja Frieda Hughes! Mä oon saanut käsityksen, etteivät lapset (tai Ted Hughes) juuri koskaan puhu julkisuudessa Sylvia Plathista.
   Keskittyminen pitkälti vain Bell Jariin toi siihen varmaan just hyvää fokusta ja intensiivisyyttä. Vaikka ei mua runojen ystävänä olisi haitannut, jos olisi puhuttu enemmänkin Plathin runoista, vaikka sitten dokumenttia rönsyttäen!

   Poista
  3. Sanna, eikö vain. Arvasin, että arvostaisit, miten oli toteutettu. Just Frieda!

   Minäkin tunnen Sylvian enemmän runoistaan.

   Oletkos huomannut, että Sanna Tahvananainen on kirjoittanut Sylvian New Yorkin ajasta kirjan Kirsikoita lumessa? Tämä jatkaa Tahvanaisen 'sarjaa' historian kiehtovista naisista. Toivon, että ei liikaa Nyki-ylistystä, vaan enemmän Plathin sisäisyyttä ja myös pettymystä noihin kuukausiin, joskin myös ilon pisaroita.

   ♥♥

   Poista
  4. No en tiennyt tuosta kirjasta mitään! Laitan nimen ylös. Kiitos!
   ❤️

   Poista
  5. Sanna, minäkin huomasin sen jossain ihan kuin vahingossa...Ole hyvä!

   ♥♥

   Poista
 4. Onneksi dokkarin näkee vielä Areenasta. Kiinnostaa kyllä! Luin Plathin kirjoja yli 20 vuotta sitten, joten kertaus olisi jo paikallaan.

  Kukkakuvasi ovat myös kauniita, kuten sinun ottamasi kuvat aina ovat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarakkautta, juuri niin. Minä tilasin nyt kirjastosta Lasikellon alla, josta en muista mitään. Sen sijaan olen lukenut Sylvian runoja.

   Kiitos, kiitos♥♥

   Poista