torstai 11. helmikuuta 2021

Iloista, lumista ystävänpäiväviikonloppua kohden!

Luonto on kuin lunta, unta ja unelmaa. Voiko talvelta enempää toivoa. Ei voi. Se on tässä ja nyt. Viikonloppuna on ystävänpäivä ja se on tässä blogissa myös jo 12 -vuotissyntymäpäivä. Silloin on usein ollut pieni party, mutta minä vietänkin tällä kertaa perhejoulua. Meillähän oli sellainen unohtumaton joulu, että tapahtui kaikki mahdollinen, mitä ei olisi voitu edes kuvitella. Ja vielä sen jälkeenkin eli se silmäjuttu, joka kaikkien tietojen valossa ilmoitti olevansa pahempi kuin olikaan, joten en voinut edes lukea. Sitä tunsi olevansa vain lastunen tuulessa...

Nyt näyttää vahvasti siltä, että joulumme toteutuu ja olen siis poissa somesta jonnekin ensiviikon alkuun ainakin. Nyt en nosta selkääni stressireppua, että 'voi, voi, kun sekin kirja on kesken ja...' Minä lähden  kevyesti ja kiitos Eeva Naapurin, myös huolettomana metsäkauriiden, oravien ja mustarastaspopulaatiomme suhteen, Eeva huolehtii. Kiitos♥

Pitkän viikonlopun menu ei ole jouluinen, mutta joulusta ovat esillä kaikki paitsi maailman kaunein kuusi

Kaksi joulutonttua ajelee hiljalleen kohti yhteistä joulua lahjakassit mukana ja myös joulun lapsemme syntymäpäivälahja. Dina on toipunut leikkauksesta hyvin ja perilläkin on luvassa lunta, joten valkean joulunkin saamme. Luvassa on ainakin konjakkilohta, naurua, pälpätystä, kohtaamisen tuomaa sydänlämpöä eli tavallaan samalla myös ystävänpäivääkin. Merin ja Samin ruokayllätykset ovat jatkuva odotuksen aihe. Oi perhe ja joulu, niin ne kuuluvat yhteen.

Olen kuitenkin kerännyt teille muutamia juttuja menneiltä vuosilta ja ystävänpäivältä oikeaan sivupalkkiin ylös. Kuvassa Anna-Mari Westin Ystävyys on elämän suola. Löydätte jutuista viisauksia ja kuuluisia sitaatteja ystävyydestä. Mieleeni tuli, kun nyt on yksinäisyys yksi elämän vitsauksista, että juuri ystävänpäivänä voisikin tavata tai vaikka soittaa, jos pelkona on korona, hänelle, jonka arvelet kaipaavan seuraa. Tällainen henkilö voi olla vaikka joku kauan sitten jonnekin kadonnut ystävä. Elämä vie, joten aina tulee paitsi kohtaamisia myös eroja. Muistaminen juuri ystävänpäivänä voi olla toiselle ymmärrystä suurempi asia. 

Toivotan kaikille tasapuolisesti mitä hauskinta ja lumisinta ystävänpäivää♥

ystävänpäiväterveisin
Leena Lumi

*****

PS. Olen poissa somesta jonnekin ensi viikon alkuun, joten kommentit eivät avaudu ennen kuin olen jälleen tilaisuudessa niitä avata. 

25 kommenttia:

 1. Voi miten ihana kuulla Leena, että pääsette nyt viettämään yhdistettyä joulua ja ystävänpäivää. Toivon iloa ja onnellisuutta tapaamiseenne! Hyvä on muistaa, että nyt ystävänpäivänä jos koskaan on tärkeää muistaa ystäviä. Kaikkea hyvää viikonloppuunne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A. vihdoikin! Kiitos paljon ♥♥ Kyllä, meillä nyt perhettä ja on joulu- ja ystävänpäivä samassa ja tytärkin, joulun laöpsi, saa nyt vasta lahjansa. Hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Poista
 2. Hyvää ystävänpäivää ja iloista joulujuhlaa!
  Eipä ihan joka vuosi saadakaan näin kaunista talvea, kuin mitä nyt on ollut. Silmäniloa on riittänyt päivätolkulla ja näyttää riittävän vielä eteenpäinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiitos samoin hyvää ystävänpäivää♥ ja kiitos♥
   Ei, tämä on aivan mykistävää. Ja tekee hyvää puutarhoille, kun on kunnolla lunta.

   ♥♥

   Poista
 3. Ihana kuva sinusta Leena, ja hyvää ystävänpäivää. Oikein hyvää helmikuun "joulua", nuorten luona, ja kiva kuulla että Dina jo voi hyvin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jael, kiitos ja kiitos samoin♥ Kiitos paljon♥ Meillä olikin ensin lokakuun joulu ,länsirannikolla, joulujoulu täällä ja nyt sitten helmikuun joulu. Hän on kuin nuortunut. Saatoimme saada muutamia hyviä vuosia lisää.

   Jael, kun on aikaa, kerron kaiken tapahtuneen. Tuo silmäjuttu kiinnostaisi sinua...On vain lukemiset kuin rästissä, tänään vielä yritän, mutta en voi myöhään. Ja sitten oli kaksi päivää, jolloin en lukenut kuin Hesarista jutun Navalnyista...Härdelli päällä koko ajan ja nyt sitten kohta uudet lasit. Tärkein nyt on kuitenkin, että pääsemme sinne minne piti jo jouluna. Halit♥

   Poista
 4. Iloista ystävän-joulua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saila, kiitos oikein paljon ja hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Poista
 5. Ihanaa lumista ystävänpäivää Leena ja läheisesi! Nauttikaa♥

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. Anki, kiitos♥ Hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Poista
 7. Ihanaa joulua teille! ♥♥♥ Hyvää reissua, saatte ajella oikeassa taikatalvessa! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos♥ Hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥♥ Oijoi, toivottavasti ei ihan mahdoton keli. Mutta kiva, kun talvi sielläkin.

   Poista
  2. Katja, juu, olen hankkimassa uusia laseja:) Siis tietysti taikatalvessa on maagista ajaa jouluun♥♥♥

   Poista
 8. Aivan mahtavia kuulumisia - joulujuhla&ystävänpäivä! ❤ Ihan parasta 👍Ihana talvinen kuva sinusta. Hyvää joulua ja ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K., eikö vain! Kiitos paljon ja hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Poista
 9. Lumista ystävänpäivää ja joulua teille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pioni, kiitos♥ ja hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Poista
 10. Lämmintä joulua ja ystävänpäivää sinne teille!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thilda, kiitos♥ja hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Poista
 11. Aivan mahdottoman ihanaa joulua teille sinne ♥♥

  VastaaPoista
 12. Hyvää ystävänpäivä -ja jouluviikonloppua! ❤️❤️❤️
  Tämä luminen talvi on aivan ihana!
  Ja tuo kuva sinusta! ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna, kiiitos paljon ja hyvää ystävänpäivää sinulle♥♥

   Puuterilumi on ihanaa!

   Kiitos!♥♥

   Poista