keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Huhtiarvonta keväälle&kirjoille voittajat ovat...


Huhtiarvonta keväälle&kirjoille voittajat ovat:

Aila, Paluumuuttajatar ja Villis/Villasukka kirjahyllyssä. Onnea voittajille♥ Kiitos kaikille osallistujille♥

Onnettaren suosikit valitsevat voittojärjestyksessä täältä haluamansa kirjan. Ensin valitsee siis Aila, sitten Paluumuuttajatar ja sen jälkeen Villis. Ilmoittakaa sitten valintanne minulle leenalumi@gmail.com sekä antakaa postiosoitteenne. Kiitos.


Puro kuohuu jo lehtomme lävitse. Sen kutsu tarkoittaa, että pihalle on nyt lähdettävä keväthommiin. Tulipa viime syksynä istutettua vähän monta kartiomarjakuusta 'Taxus Media Groeland'. Vasta kotiin saavuttua luin, miten arka se on kevätahavalle. Nyt ne on viikko sitten hallaharsolla pussitettu ja sulattelen juuristoja. Vappuna haluamme jo harsot pois. Kartiovalkokuuset, Picea glauca 'Conica',  tuntuvat olevan kartiomarjakuusiin verrattuna lasten leikkiä, mutta niitäkin istutimme 'vielä yhden lisää'...lause, jota aina nauramme kartiovalkokuusten kohdalla.


 Onneksi onnenpensaat eivät vaadi melkein mitään muuta kuin istuttamisen♥


Tämä kuva kirjasta Pihan puut ja pensaat (Minerva 2013). Ihana pensas, joka kukkii niin aikaisin, että varmasti huomataan.

Mukavaa huhtiviikon jatkoa kaikille!

arvontaterveisin
Leena Lumi

The Winner Takes It All

14 kommenttia:

 1. Tulvahtipa mukava kevättunnelma tästä postauksestasi, kiitos Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rita, sitä sinne nyt sitten. Ei me olla ihan kukissa vielä, mutta puro laulaa ja nyt lähden tarkaselemaan, miten ovat voineet onnenpensaat ja miten atsaleat, joista viime mainitut ovat tiukasti verkoilla ristihuulilta suojassa ihan vähintäin vappuun ellei ylikin eli vahingosta opittu.

   Ole hyvä<3

   Poista
 2. Onnenpensas on ihana, niinkuin on tämä ihana kevätkin pitkän kylmän talven jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unelma, meillä vei vähän aikaa tajuta se:) Nyt niitä on lisäilty ahkerasti. Kevät meille on eilinen puron täysaukeaminen: Sen solina on autuus.

   ♥♥

   Poista
 3. Voittajan on helppo hymyillä. Kiitos Leena!

  VastaaPoista
 4. Onnea voittajille :)

  Ostettiin iso keltainen taulu kotiin. Nyt ei ole enää tylsää hetkeä kun istuu sohvalla. Voidaan tuijotella värejä ja ihmetellä taiteilijan käden hienoa jälkeä. Kesää ja keltaista on ollut selvästi ikävä.

  Ihanaa, että sinulla on siellä puutarha, jossa katsella ja tuoksutella kevään tuloa. Täällä krookukset kukkii jo täysillä ja vain isoimmat lumikinokset on enää pihalla muistuttamassa menneistä pakkaskeleistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiitos psta.

   Oijoi, voin vain kuvitella mikä energiapläjäys!!!

   Meillä scillat vasta seinän vierellä auki, mutta tänään monta uutta pälveä, joista nousee scillaa. Krookuspaikassa oli vielä tänään lunta, huomenna ehkä ei enää. Meri on joskus onnistunut istuttamaan superkrookuksia, jotka ovat suuria ja vain lisääntyvät vuosi vuodelta.

   Poista
 5. Onnittelut voittajille!

  Ihastuttava onnenpensas!

  Ihania kevätpäiviä Leena♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttuli, kiitos psta!

   Eikö vain ja meillä niitä alkaa olla jo monta:)

   Kiitos samoin Minttuli♥

   Poista
 6. Mahtava juttu, kiitos 😊 Täytyy miettiä kirjavalintaa ja laittaa sitten sinulle postia... Aurinkoisia huhtihetkiä ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, ole hvyä! Take your time...Kiitos samoin♥

   Poista
 7. Onnenpensas on ihana <3 Minä olen niitä muutamia antanut lahjaksi, jos merkkipäivä tai muu juhla on osunut kevääseen. Tätini täyttää toukokuussa 90 v ja puhuttiin äitini kanssa, että onnenpensas voisi olla sopiva lahja.

  Jostain syystä meillä ei
  kasva yhtään onnenpensasta. Muistelen joskus lukeneeni, että ne ovat pupujen herkkua, joten ehkä siksi en ole niitä hankkinut. No, voihan ne suojata verkoilla, joten tämä virhe on korjattava pikimmiten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marietta, täysin samaa mieltä<3 Sama suunnitelma nyt täällä...

   Meillä oli ensin yksi puutarhaliikkeeltä lahjaksi saatu. En piitannut siitä yhtään ja puput söivät ja eivät syöneet. Nyt se on tiheä ja iso eli ehkä puput tekivät palveluksen. Ainakin kasvia voi itsekin tuuheuttaa leikkaamalla. Suurimman uuden yksilön kyllä olen suojannut pupuverkolla, mutta eivätpä ole koskeneet tänä vuonna muihinkaan eli kai mun tarjoomukset ovat olleet paremmat. Ovat syöneet samasta metsäkauriiden kanssa:)

   <3

   Poista