lauantai 21. huhtikuuta 2018

Kotivälähdyksiä meiltä!


Rankkasade ajoi minut sisälle puutarhahommista, pieni olisi vain lisännyt faarttiani, joten päätin aloittaa tällaisen kotivälähdyksiä -jutun. Yksi syy on se, että ensi viikolla sukellan kahteen kaiken huomioni vievään opukseen, joten voi olla vähän hiljaista ja toinen on se, että vaikka kaikki keväällä kiinnostuvat eniten puutarhasta, ainakaan minulla ei siellä ole vielä paljoa uutta kuvattavaa. En löydä heti kaikkia niitä kuvia, joita haluaisin ja pahoittelen, että aika ei nyt anna myöten kronologiseen järjestykseen. Osa teistä on nämä nähnyt, uudemmat lukijat eivät.


Haluan myös näyttää erityisesti, miten edullisesti voi tiloja modistaa. Meillä on huonekalut perittyjä, huutokaupasta huudettuja ja/tai roskalavalta kotiin kannettu ja tuunattu. Edullisten hankintojen hintoja en täysin muista, mutta voin yrittää löytää niihin vaikka niiden omat jutut. Nuo pinkit veden-ja kahvikeitin eivät olleet edullisia ja paahdinkin löytyy samaa sarjaa, mutta ne olivat must. Sen sijaan suurten avohyllyjen alle jäävä tyhjä tila täyttyi ympäirvuoden rehottavilla yrteillä, jonka taulun tilasin Hobby Hallista ja oli edullinen.


Country&cosy eli rottinkihyllyt kaapiston alla. Paljon avohyllyä, jolla saimme keittiöön lisätilaa ja italialaiseen tyyliin kaikki on helposti käden ulottuvilla.


Unelmavälitilalaattani on pitänyt pintansa. Siitä enemmän jutussa keittiöremontti

Joulutunnelmia keittiöstä pähkinöillä ja Glühweinilla ja


joulukorilla kera kynttilöiden.

Takkahuoneessa alakerrassa nautitaan, hyggeillään, luetaan, katsotaan vain tulta että myös


Ikean sohvalla vietetään leffailtoja kera herkkujen. Punaisella sohvalla vaihtelevat erilaiset tyynyt

tässä jouluruusutyyny punaisella


ja tässä takkahuoneen sinisellä sivustavedettävällä.

Mutta mitä ihmettä tapahtuu takkahuoneen leivinuunin takana?


Siellä tapahtui Tuunailua ja tuumailua eli vuonna koivu ja tähti opintolainalla ostamani pöytäryhmän tuolit saivat värikseen Tikkurilan sävyn Pioni ja nyt ne ovat lisätuoleina käytössä heti kun tulee enemmän porukkaa keittiön tai olkkarin pöydän ympärille.


Homma repesi käsistä ihanasti ja niinpä nämä kotoa saadut kaunottaret saivat nyt värin, jolla ne sopivat kaiken aikaa olemaan esillä eli Luvatut tuunaukset...


Jutussa Onneksi en ole sisustusbloggaaja esittelen ledeillä ja kynttilöillä valaistuja tunnelmaportaita alakertaamme.


Juu, olen tuikkumaanikko, mutta jopa sen yli ajaa ledmania!

Yläkerrassa mustaa ja valkoista narupalloa eli Ledien tunnelmissa ja alakerran vierasmakkarissa softia lilaa ja valkoista.


Noiden valkoisten verhojen takana tuikkivat sadat pikkuledit ja ne palavat vieläkin. Eivät ole siis mitään jouluvaloja...Meillä ei verhoja vedetä eteen, joten tuossa on kivan paljon ohutta verhoa ja paljon ledejä. Nyt kurkistamme tuon punaisen liinan alle, sillä...


Ensin katse taakse, jossa romuvarastosta löydetty kirjahylly. Se on nyt omistettu hyvin vanhoille kirjoille eli arvostan. Edessä on sitten (äidin) romulavalta osissa löydetty pöytä, jossa ei ollut yhtään jalkaakaan enää kiinni. Vähän hiomista ja sittten päätin lakata sen niin, että siitä voi vaikka peilata. Kuvat aukaisevat vähän enemmänkin jutussa Marraskuun marinoita...


Ja tässä sitten pöytä kuvattuna tänään ihan vain, että varmasti näkyy:) Marraskuun marinoissa mainittu matto on ollut meillä nyt parisen viikkoa ja toisin kuin huonekalujemme, sen hinta oli isohko, mutta iso on mattokin. Se vaan, että tingin elämäni ensimmäisen kerran ja se tuotti tulosta! Olen hirveän tyytyväinen, joten kauppias tietää, että palaan hänelle tarvittaessa toistekin kuten olen tehnyt jo parisenkymmentä vuotta.


Siirsin yöpöytäni vierasmakkariin ja ostin tilalle kolme Ikean hyllyä, sillä kirjoja alkoi olla liikaa lattialla. Tapetti taustalla on Rörstrandin, jota olen nähnyt useissa eri väreissä, mutta kukat ovat siis magnolioita


Ihanat villipedot vetävät sikeitä vuoteessamme! Nyt emme saa enää unta ilman kettujamme ja pupujamme, joten näitä hyvin edullisia ja kunnon puuvillaisia hankittiin kiukan lisääkin. Näistä lisää löytyy jutussa Kestävää, suloista joulua pikkurahalla.


Elokuun sunnuntaina löytyi edullisesti Uusi satumainen ilme toimisto/kirjastoon. Kauriit katsovat kosteilla silmillään ja puput säestävät. Lisäkuvia ja hinnat jutussa.


Saunaremonttimme ei kuulu sarjaan edulliset, mutta varmaan mieluisimmat, sillä tuon Ratian Saunatonttukiukaan takana on talomme tyyrein taideteos eikä yksikään kivi ole samanlainen ja Lumimies sen teki ihan itse! Ai niin, se on myös ylhäältä taidevalaistu:)


Ja muutenkin kaikki meni kohdilleen niin saunassa kuin pesuhuoneessa.


Alakerran vierasvessan rempan laattoja mietittiin hartaasti.


Taika lopulta ratkaisi, että WC:n takaseinään tulevat suuret ylikiiltävät laatat ja muut seinät jäävät rouhealle kivelle. Taika myös ehdotti, että tekisimme saman tien myös alakerran hallin lattian kuten vessankin samanvärisistä, mutta hieman erikokoisista laatoista, vain karheammista.


Vierasvessan uusi kuosi


Eräät meistä kantavat joulua sydämessään koko vuoden ja onneksi se taitaa olla geeneissä.


Kaunein kuusi ikinä ja rakkaimmat siinä niin...joulufaneja hekin.

En tajua, miten nyt jouluun päädyin, sillä...tarkoitus oli kertoa, että lehtikaktukseni, jotka viettävät suvet ulkona ovat kaikki kukkineet kahteen kertaan. Vain nämä krantut (lue: hurmaavat) tähtikukkaiset eivät suostu.


Oih, olin unohtaa olohuoneen jatkeemme, jossa olemme ulkoruokailussa toukokuulta myöhään syksyyn. Rakas pesämme!

Koska miltei kaikki huutokauppahankintani, sinistä sivustavedettäävä lukuunottamatta, ovat esittelemättä, voipi olla, että tämä sarja vielä jatkuu...

Viikonloppua sateen ropinassa♥

Love
Leena LumiSisustuskirjat Leena Lumissa

14 kommenttia:

 1. No jopas on kaunista, niin viihtyisää ja kodinoloista. Tällaisessa asunnossa asuu tyytyväinen perhe. Kivoja ratkaisuja mm kirjojen säilytykseen. Ihanaa valoisuutta! Hyvää viikonlopun jatkoa Leena!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli, kiitos<3 Perhe on tyytyväinen, mutta alkaa silloin tällöin miettiä, että onko tämä meille kahdelle liian iso...Tässä ei näy eteisen kirjahyllyä eikä olkkarista niitä hyllyjä, jotka perustin suurille sisustuskirjoille eikä edes kirjastomme Lundiaa, mutta sen tietävät kaikki. Nuo Ikean kirjahyllyyöpöydät ovat oivallus: Seuraa perässä<3

   Kitos samoin sinulle!

   Poista
 2. Teillä on kyllä paljon kaikenlaista kaunista ja ihanaa <3 Mukavaa viikonlopun jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maatiaiskanasen Elämää, takuulla onkin, mutta huomaa myös sen, että itse sille voi tulla vähän sokeaksi. Nyt on pakko lopettaa, tai se muuttuu joulujutuksi:) Ulkona scillat, krookukset ja vaikka mitkä jo nousevat ja minä putosin jouluun!

   Kiitos samoin sinulle<3

   Poista
 3. Ihana koti ja aivan ihanat nuo maalatut tuolit, olen varmaan ennenkin kehunut niitä. Sinulla on paljon kaunista, huomasin myös tuon jouluelementin ja se vähän huvitti, koska oletin että olet kevät ja kesäideoita täynnä. Itsekin tykkään omasta pikku kyökistä, siinä on ripaus jotakin ranskalaista... huuvan rappauksineen teki Ari, koska minusta liesituulettimien metallipötkylät, niin nykyaikaisia kuin ovatkin, näyttävät epäromanttisilta ja ikäviltä. Kaunista ja hyvää kevättä Leenalle perheineen ja sano murulle halit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irja, kiitos<3 Ne voisi syödä:) Ei, ei, mun on ollut tosi vaikea päästää taaskin joulusta irti. Onneksi nuo pienet valot verhojen takana vielä ja yhdet joulunpunaiset kynttilät, jotka pitäisi polttaa pois...Joulu on mulle kuin neljäs vuodenaika, se ihanin ja sitten tulee syksy. Olen syntynyt toukokuussa ja pidän nyt meidän purosta, joka soi sisälle asti, mutta herään minuksi vasta heinäkuun hämärinä iltoina. Niin se vain on, mutta teen silti puutarhaa ja arvaa vaan työllistävätkö ne melkein 10 japaninkartiomarjakuusta minua...Atsaleaa aion lisätä.

   Keittiö on todellakin tärkeä. Sen pitää toimia, mutta olla myös viihtyisä, se kuuluisa kodin sydän. Rrrakastan ranskalaista sisustusta!!!! Hieno ratkaisu ja on tosi kiva kun on kätevä mies<3 Kiitos kaikkea samoin sinulle ja halit sun murulle:)

   <3

   Poista
 4. Niin ihanat , lämpimät, kotoiset kuvat!

  VastaaPoista
 5. Teillä on niin ihanan lämpimän ja kotoisan näköistä. Onnellinen koti. <3

  Nuo samat villipedot vahtivat meidänkin uniamme. Ihastuin niihin ikihyviksi. :)

  -Taru

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru, kiitos<3

   Eikä ihme! Me käärimme näitä joulupaketteihinkin. Tyynyliinat, joista tulee hyvälle mielelle ja jotka ovat laadukasta puuvillaa.

   Poista
 6. Niin ihanan, kodikkaan, kauniin näköistä! Ja blogiasi pitkään seuranneelle myös paljon sisustusmuistoja. Etenkin pidän kaurisverhoista. ;) ♥♥♥ Nuo pionin väriset tuolivat ovat myös suosikkejani, hyvä väri!

  Tuleepa sisustuskuume. Me hankimme joku aika sitten uuden maton olkkariin. Nyt tekisi mieli kiepauttaa hieman muutakin olohuoneen järjestystä, mutta se vaatisi yhden senkin hankintaa, joten toistaiseksi mennään vanhalla. Ehkä kesällä sitten.

  ♥ sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katja, kiitos! Meillä ei ole paljon sisustettu: blogi, puutarha ja matkustaminen ovat vieneet kaiken ja sitä ennen remontit:) Miten sinä tuletkin aina mieleeni kaurisverhoista eli kerroit niistä facessa yhtenä sunnuntaina tai lauantaina ja jo tunnin päästä olimme Prismassa eli kiitos vinkistä♥♥♥ Väri meni ihan nappiinsa. Olin ottamassa ensin sävyn Marilyn, joka oli silloin monissa sisustuslehdissä, mutta muutin värikarttaa katsoessani mieleni hieman etäämmälle Marilyn-pinkistä.

   TeKIN hankitte uuden maton olkkariin! Onneksi luovuin siitä suunnitelmastani hankkia näin iso valkoinen matto...:) Meillä olisi tarve divaanisohvalle, ja sen jälkeen siihen sopivalle sohvapöydälle ja ruokapöytä aivan huutaa uusia tuoleja, mutta kun haaveilen nyt ihan jostain muusta...Sisustaminen on eräänlainen lumipalloefekti eli nyt vähän aikaa näin.

   ♥sinne!

   Poista
 7. Mä pidän kanssa näistä sun kotijutuista, teillä on niin kaunista ja tunnelmallista siellä :) Olisi ihanaa omata tuollainen keittiö ja se ihana terassi, jossa voitte syödä pitkälle syksyyn. Oih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta, kiva kuulla. Tässä kodissa on monta, monta meille mieluisaa juttua. Vain koko on kahdelle liikaa...

   Tuo syyspesämme, siinä on taikaa. Kiitos♥

   Poista