tiistai 13. huhtikuuta 2021

Kurkistus syksyn 2021 kirjoihinAlan tähän hiljalleen koota syksyn lukemisia ja osahan ilmestyy jo syyskesänä. Otan vähän, sillä haluan tehdä monenlaista ja olemme Lohjallakin Lumimies remonttihommissa ja minä puutarhailemassa. Tämän mahdollistaa naapurimme Eeva♥, sillä liian iso puutarhamme ei selviä, jos taas saamme kuivan kesän. Kaipaankin suvisateita...yösateita. On ihan pakko aloittaa nyt tähän outoon ajankohtaan blogissani, kesken upeiden romaanien. Yhden saanen loppuun tänään, mutta milloin sen kirjoitan ulos...en ainakaan huomenna, kun olen menossa ja...Älkää ihmetelkö, suurin osa tutuistakin kustantajista puuttuu, laitan tähän nyt niitä, jotka ovat olleet nopeimpia katalogien kanssa ja toivon valinnoissani osuneeni oikeaan. Jos johonkin ei vielä löydy kansikuvaa se on tulossa perässä. Kirjastossakin on tilauksia.

Näin olin nyt ajatellut:

OTAVA


Minna Maijala: Katri Vala Kulkuri&Näkijä  (lokakuu)


Hjorth&Rosenfeldt: Vihan jäljet (lokakuu)


Anne Svärd: Jackie

HarperCollins

Kate Quinn: Ruusukoodi

Karin Slaughter: Vaikeneva vaimo

WSOY

Joni Pyysalo: Putoamispaikka  (lokakuu)


Lisa Jewell: Kaikista synkimmät salaisuudet (kesäkuussa)Janne Huuskonen: Täydellinen päivä  (elokuu)


Kristin Hannah: Alaskan taivaan alla  (elokuu)


Sofie Sarenbrant: Valheenpunoja  (lokakuu)Linka Neuman: Norjalaisia villapaitoja 2 (elokuu)


Helena Ruuska: Mary Gallen-Kallela Olisit villiä villimpi  (syyskuu)

TAMMI


Ninni Schulman: Tervetuloa kotiin


Nina F. Grünfeld: Frida - Tuntemattoman isoäitini sota  (joulukuu)

INTOChristopher Berry-Dee&Aileen Wuornos: Monster


Heine Bakkeid: Nuku lapsi armaani

DOCENDO


Ilona Pietiläinen: Tummuvien iltojen taikaa

GUMMERUSCamilla Grebe: Veteen piirretty viiva

ATENA


Kristiina Markkanen&Leena Virtanen: Wivi&Hanna


Andreas Slätt: Kevinin kuolema

MINERVA


Peter James: Kuolemaan jätetty


Anna Ekberg: Vaarallinen nainen  (syyskuu)


Carin Gerhardsen: Tuhkimotytöt  (kesäkuu)


Jerry Hopkins: Kesytön Jim Morrison Legendan elämä 1943-1971


Allie Reynolds: Hyytävä ystävyys


J.R. dos Santos: Auschwitzin taikuri

Harlan Goben: Jäljittäjä

BLUE MOON


Nicci French: Keskiviikkoa odottaessa

SITRUUNA


Minttu Hapuli: Emil

syyskirjakurkistuksin
Leena Lumi

mustarastaskuva Pekka Mäkinen

19 kommenttia:

 1. Puutarhakesää odotellessa on syksyyn on tällaisessa asiassa kiva jo kurkistaa. Aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarja K., tämä onkin laji kuin muotiala eli 'ostot' puolivuotta etukäteen:)

   Kiitos samoin♥

   Poista
 2. Kiitos Leena, sain pari uutta kirjaa listoilleni. Muutaman olin ehtinyt jo bongata kustantajien sivuilta. Odotan varsinkin Svärdin Jackie teosta, siinä on ihana kansikuva.
  Vinkkaan, että Camilla Grebeltä on tulossa uusi dekkari Veteen piirretty viiva.

  Pihapuuhat jäävät minulta tältä kesältä tekemättä. Onneksi olin syksyllä ahkera ja keväälle ei jäänyt juuri mitään siivottavaa pihassa.
  Saaressa peurat ja kauriit ovat pitäneet huolen kukkapenkkien siivouksista. Niistä on tullut oikea riesa ja kaluavat kaiken. Vieressä olisi pellot täynnä ruohoa, mutta maukkaat kukkaset ja pensaat maistuvat parempiin suihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai, ole hyvä♥ Totta: Svärd kiinnostaa jo Verankin takia eli millainen kirjailija Swärd tässä nyt on. Minäkin pidän kannesta.

   Missä se Grebe nyt näkyy? Minulla on suurimpien kustantajien katalogit...

   No tottakai, kun et ole ollut niitä ruokkimassa;) Me jatketaan vielä omenoilla, sillä metsäkauriin sorkka ei kestä routaista maata ja kaiken huipuksi, metsissä ja meidän pihallakin vielä lunta. Silti vain scilloja nousee jo siellä täällä ja köynnöshortensioiden lehdet avautunevat muutamassa viikossa. Se on ihastuttavan aikainen ja on terässään myöhään syksyyn.

   Minua oikein varoitettiin kun istutin ruukkuun valkoisia muscareita, että voin kohta istuttaa maahan: Kauriit rakastavat niiden kukuntoja. Koettu on, joten laitan joskus hankkimani läpinäkyvän muovikuvun ylle, kun olen istuttanut maahan. Siinä on avattavat ja suljettavat ilmastointiaukot.

   ♥♥

   Poista
  2. Siis varoitettiin, että kauriiden herkkua, kun saauvat ja ne maassa.

   Oravat söivät kerran orvokitkin...

   ♥♥

   Poista
 3. Kiitos Leena tästä koosteesta. Kiva saada vähän etukäteistietoa ensi syksystä. Itse en ole vielä vilkaissutkaan ensi syksyä, mutta tästä postauksestasi sain esimakua. Ainakin Minna Maijala, Anne Svärd ja Helena Ruuska kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anneli A., ole hyvä♥ Nimenomaan vähän, ainakin minulle, kun yritän jättää aikaa muullekin kuin pikkutunneille lukemiselle. Olen nyt kiinnostunut kahdesta puutarhasta, omastamme ja tyttäremme:) On siellä juhlapainos Eeva-Liisa Mannerin runoistakin sekä elämäkerta. En vain ehdi! Ostan Kootut runot ehkä itselleni kuusen alle tms.

   ♥♥

   Poista
 4. Katri Vala täytyy pitää mielessä, kiinnostava runoilija ja nimenä Alaskan taivaan alla kuulostaa kiehtovalta. Tosin kirjalijan nimi on tuntematon. Täytyykin tutkailla, mitä pitäisi sisällään. Alaska on kuitenkin miljöönä perin kiehtova.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aino, ehdottomasti! Minulla on lukijoita runsaasti Alaskasta ja Yhdysvalloista! Minä olen lukenut kirjailijalta Satakielen. Alaska kiehtoo...

   ♥♥

   Poista
 5. Katri Vala, ihanaa, tuo kirja täytyy ehdittomasti lukea! Samoin Alaskan taivaan alla. Itse en vielä tiedä syksyn kirjoista mitään, mutta on se ihanaa, kun aina tulee uusia ja taas uusia kirjoja! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjarikas elämäni, eli tulee siis tämä elämäkerta ja sitten Katri Valan kootut runot. Olen kerännyt suuria suomalaisia runoilijoita nahkaselkäisinä, mutta tuskin enää...,mutta ilmeisesti juhlapainos kuitenkin.

   Alaska kiehtoo minua. Kun ehdit, lueppa David Vannin Kylmä saari! No, aika hakusalla, mutta tämä auttaa minua itseänikin. Tein pari rohkeaa ottoa, joten ans katsoa:) Kirjojen syyssatoa, mutta ainakin Swärdin Jackie on muistaakseni jo toukokuulla.

   ♥♥

   ♥♥

   Poista
 6. Taas useita kiinnostavia. Poden nykyään huonoa omatuntoa lähes kaikista hankinnoista - paitsi kirjoista, vaikka tilaakaan ei oikein enää olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thilda, niinpä...Voiko ikinä olla liikaa kirjoja! Tai kukkia! Tai rakkautta!

   ♥♥

   Poista
 7. Leena,Jackie(tietenkin),Schulmani uusin sekä Frida varattu!Kiitos taas vinkeistä.Nyt menossa Aino Sibeliuksen elämänkerta(R.Konttinen).Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eija, tottakai, Veran kirjoittajan kirja. Schulman! Joku outo väristys odottaa Fridalta paljon. Ole hyvä♥ Oi, olisin halunnut lukea senkin, mutta tiedäthän: Pitää nukkua ja olla puutarhassakin. Jos luen kaikki, mitä haluaisin, en ehtisi mitään muuta. Otin kaksi uhkarohkeaa kirjaa kirjailijoilta, joista en tiedä mitään. Toivottavasti ei mitään ekokatastrofia...Vaikka se aihe on tärkeä, en jaksa kaunokirjallisuudessa tulla sillä kyllästetyksi. Toinen onkin jännäri. Stalkkaan suomalaisia mieskirjailijoita. Koska kerran väitän, että miehet, jotka lukevat naisia, kirjoittavat kiinnostavimmin, teen pistokokeita. Miehistä vain yksi prosentti sanoo lukevansa naisia!!! Ja sen huomaa. Olen listannut miehet, joiden arvaan lukevan naisia. He ovat♥

   ♥♥

   Poista
 8. Monta mielenkiintoista kirjaa tulossa. Mukavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Between, kiva kuulla ja tämä on vain pisara kirjojen meressä. Kiitos♥

   Poista
 9. Anne Swärd on kyllä kovasti odotettu! Syksyn kirjoista eniten taidan kuitenkin odottaa Heidi Köngäksen uutuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuulia, sama täällä. Näen Veran nykyään kuin filminä. Minulle henkilökohtaisesti merkitsi Tatra-vuoristo, johon sattumalta pääsin pelkäämään ja seikkailemaan syksyllä 2015.

   Mietin nyt Heidin aihetta pitkään...En epäile häntä kirjoittajana, mutta sen aihe, onko se minua. Onko se kesytön, uskalias ja julkea, kuten Dora, Dora tai Vieras mies.

   ♥♥

   Poista